Şimdi Ara

Kablosuz Ağa Bağlı Bilgisayarları Görmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
5
Favori
366.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NetScan programını kullanabilirsin, 1 megabyte' dan daha kücük..
  • http://www.softperfect.com/download/freeware/netscan.zip

Range from dediği yere 192.168.1.0 , to dediği yere 192.168.1.255 diyerek tarama yapılınca ağı (modemi) kullanan tüm bilgisayarların ağ ve mac adresleri gözükür. Buna göre ağ adreslerini el ile verebilirsiniz.
    Gereğinde modemden mac adresi kısıtlaması da ayarlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 21 Kasım 2011; 10:55:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

http://www.softperfect.com/download/freeware/netscan.zip

Range from dediği yere 192.168.1.0 , to dediği yere 192.168.1.255 diyerek tarama yapılınca ağı (modemi) kullanan tüm bilgisayarların ağ ve mac adresleri gözükür. Buna göre ağ adreslerini el ile verebilirsiniz.
    Gereğinde modemden mac adresi kısıtlaması da ayarlayabilirsiniz.

bende 4 tane pc çıktı kardeş birinde adminstrator diğerinde PC-BİŞEYLER YAZIYOR) Diğer 2sindede boş yanında birşey yazmıyor benim pcme 2 defadır biri bağlanıyor hoparlörü açtım bana mikrofonundan konuşup duruyor net user - delete user diyip engelliyorum çalıştırdan . ama tekrar bağlanıyor napmalıyım ???

• kablosuz modem kullanıyorsan wpa yada wpa2 şifre kullan ve mevcut şifreni değiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

kablosuz modem kullanıyorsan wpa yada wpa2 şifre kullan ve mevcut şifreni değiştir.

Evet, aynen şifreni ve şifreleme tekniğini değiştir. Şifre kırıcılar mevcut piyasada. Tekrar kırılmasın diye uzun bir şifre bul ve kağıda (veya cep telefonuna) yazılı olarak kalsın sende. Bilgisayara yazarsan bulup kaydedebilir.
  • Olmazsa mac engelleme kesin çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

Olmazsa mac engelleme kesin çözüm

cevaplar için teşekkürler ama mac adresini nasıl engelleyebilirim onun mac adresinin nasıl bulabilirim ?
  • Onun mac adresini bulmana gerek yok. Kendi kullandığın makinaların mac adreslerini bilmen yeterli. Modemin ayar yapılan web arayüzünü girip ( inrernet explorer'a 192.168.1.1 yazdığın zaman çıkar) orada kablosuz güvenliği ile ilgili yerde kendi bilgisayarlarının mac adreslerini girersen senden başkası giremez

http://buyamer.istanbul.edu.tr/yardim/index.asp?grp=yardim&no=22

http://bilisim.marmara.edu.tr/icerik/mac-adresi-ogrenme.php

• arkadaşlar harikasınız ya verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar yenı uyeyım baslık acamadım sorunumu dilim döndükçe anlatmaya çalısıyım.. Everest marka bi modemim var ve bız 4 5 kısı tek bı agdan gırıyoruz. son zamanlarda bırı cıktı sıfreyı degıstırıyor. nasıl yaptıgını da anlamadık. sıfreyı degıstırsekte kım oldugunu bulamadıgımız ıcın elıne bı sekılde gecıyor. sıfreyı degıstırmesını nasıl engelleyebılırım. tesekkur ederım
  • merhabalar.. benim modemime birisi giriyor ve modem arayüüne girdiğim zaman verdiği ip yi görebiliyorum bu ip ile hangi sitelere girdiğini ve ne yaptığını görebilir miyim ? acil cvplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
  • ya beyler ağımdaki bilgisayar ve aygıtları görebiliyorum ancak bu aygıtların ağda bağlı kalma süresini görme şansım var mı? mesela falan ıp li yada mac lı aygıt kaç saattir internette ? airtes rt 204 kullanıyorum.
  • arkadaşlar benimde buna benzer bi sorum var. gerçi yeni konuda açmıştım burayada yazıp bi sorayım. internet ağına herhangi biri girdiğinde sesli uyarı veren bi program arıyorum. biri girdiğinde haberim olsunki eğer o an download falan yapıyorsam download hızını düşereyim... sonuçta ortak ağ. son hızda indirip ağı kasmanın anlamı yok
  • sizlere tavsiyem
    önce modem veya routter user ve şifrelerini standrat dışı bir şey yapacaksın, zor olacak
    Sonrasında wireless en az 12 haneli şifre koyacaksın
    SOnrasında gerekiyorsa hem modem hem de AP den mac filtreleme yapacaksın
    kimse giremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

sizlere tavsiyem
    önce modem veya routter user ve şifrelerini standrat dışı bir şey yapacaksın, zor olacak
    Sonrasında wireless en az 12 haneli şifre koyacaksın
    SOnrasında gerekiyorsa hem modem hem de AP den mac filtreleme yapacaksın
    kimse giremez

+1
    bencede en önemlisi modemin panele giris passwordunu degistirmek.
  • Arkadaşlar istediğini yapın.

WPA ve WEP şifreleme yöntemleri şuan için o kadar basit ki biraz linux bilgisi olan herkes Bu şifreleme yöntemlerini kullanıp şifrenizi kısa bir zaman zarfında alabilir. istediğin kadar karmaşık şifre koyun bu sadece süreyi uzatır.

Bu yüzden WPA2 Şifreleme modunu kurarsanız şuan için WPA2 şifreleme modunu kırabilen bir sistem gelişmedi daha güvenli internete bağlanabilirsiniz.
  • benimde kablosuz ağın şifresini kırıp kotamı tüketen birisi var modem airties modelini hatırlamıyorum wep şifresi koymuştum wpa şifresi koyduğumda laptop bağlanmıyor bağlantı için gerkeli şeyler yetrersiz diyor ama cep telefonu bağlanıyor modem baya eski airties ı arıyorum garanti dolduğu için yardım etmiyorlar 3 aydır ayın 3 üne kadar kota doluyor ya savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacam ya da birinizin yardımıyla bu sorunu aşıcam
  • henüz wpa kırılmadı.
    kırıldı diyen yalan söyler. kırılan wpa ya ek konulan wps yada qss diye geçen kolay tek tuşla şifreleme yöntemidir.
    qss yada wps i kapatın wpa lı cihazınızda gelsin kırsın alnını karışlarım kıranın :) hoş wps dede bu açık giderildi.
    ancak cihazlara yeni firmwareleri kurmak lazım.

laptobunuzun wpa kabul etmemesi mantık dışı. wpa-psk ve aes olarak deneyin modemi.
    olmadı bide wpa-psk-tkip olarak deneyin. otomatik bırakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu02

arkadaşlar benimde buna benzer bi sorum var. gerçi yeni konuda açmıştım burayada yazıp bi sorayım. internet ağına herhangi biri girdiğinde sesli uyarı veren bi program arıyorum. biri girdiğinde haberim olsunki eğer o an download falan yapıyorsam download hızını düşereyim... sonuçta ortak ağ. son hızda indirip ağı kasmanın anlamı yok

aradığınız program Cisco Network Magic ağa yeni aygıt eklendiğinde uyarı verir, bağlı kalma zamanlarını gösterebilir, ağdaki bilgisayarlar açıldığında uyarı verir vs. üstelik türkçe.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.