Şimdi Ara

Kablonet modemi router ile dağıtma(air5453)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu konu ile ilgili bu sitedeki rehberlere baktım(gözden kaçıtdığım olabilir ama ).

Elimde dhcp özelliği olan motorola kablonet modem var.Kablonet modemi ethernet ile airties5453 router modem'e bağlıyorum daha sonra da bu modeme birden fazla bilgisayar bağlanmasını istiyorum(Wifi veya kablolu).

Denediklerim:
    1) airties 5453'te Modem'de Lan>Ip ve Dhcp Ayarları>Düzenle>Kapalı şeklinde kapattım,
    2)Kablonet modemin arayüzünde dhcp ile verdiği aralık 192.168.100.11, 192.168.100.42 aralığının dışında bir ip alsın airties 5453 diye yaptım bunu ve gene aynı sayfada IP adresi kısmını:192.168.100.50 şeklinde ayarladım
    3) Internet>Internet ayarları>ethernet seçmeyi denedim.(Modem gibi değil de sadece router gibi hareket etsin umuduyla)
    4) Internet>Wan Ayarlari>Düzenle kısmından Bridge seçmeyi denedim.

bu dediklerimi hep birlikte ve kendi aralarında 2 'li 3'lü olarak falan yapıp denedim gene ama olmadı.

sorunun router'ın route etmemesi olduğunu düşünüyorum .Çünkü sadece bilgisayarı bağlayıp connectify açınca bir çok bilgisayar bağlanabiliyor.

Bir başka farkettiğim ise kabloNet modeminde bağlı mac adresleri kısımında airties5453'ün mac adresi ve airties 5453'e bağlı olan pc'nin mac adresi gözüküyor.Bu şekilde iken airties 5453'e tek bir tane pc bağlayınca sıkıntı olmuyor ve kabloNet'te bağlı mac adresleri kısımında hem airties5453'ün mac adresi hemde arties 5453'e bağlı olan pc'nin mac adresi gözüküyor(Sanki sadece switch takılmış gibi ).

Çok uzun oldu bu mesaj , kısaca :kablonet modemimi adsl modemim ile birbirine bağlayıp ev içinde birden fazla bilgisayarın internete girmesini istiyorum yukarıda dediklerimi denedim olmadı ne yapabilirim?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: zenitha

Öncelikle bu konu ile ilgili bu sitedeki rehberlere baktım(gözden kaçıtdığım olabilir ama ).

Elimde dhcp özelliği olan motorola kablonet modem var.Kablonet modemi ethernet ile airties5453 router modem'e bağlıyorum daha sonra da bu modeme birden fazla bilgisayar bağlanmasını istiyorum(Wifi veya kablolu).

Denediklerim:
    1) airties 5453'te Modem'de Lan>Ip ve Dhcp Ayarları>Düzenle>Kapalı şeklinde kapattım,
    2)Kablonet modemin arayüzünde dhcp ile verdiği aralık 192.168.100.11, 192.168.100.42 aralığının dışında bir ip alsın airties 5453 diye yaptım bunu ve gene aynı sayfada IP adresi kısmını:192.168.100.50 şeklinde ayarladım
    3) Internet>Internet ayarları>ethernet seçmeyi denedim.(Modem gibi değil de sadece router gibi hareket etsin umuduyla)
    4) Internet>Wan Ayarlari>Düzenle kısmından Bridge seçmeyi denedim.

bu dediklerimi hep birlikte ve kendi aralarında 2 'li 3'lü olarak falan yapıp denedim gene ama olmadı.

sorunun router'ın route etmemesi olduğunu düşünüyorum .Çünkü sadece bilgisayarı bağlayıp connectify açınca bir çok bilgisayar bağlanabiliyor.

Bir başka farkettiğim ise kabloNet modeminde bağlı mac adresleri kısımında airties5453'ün mac adresi ve airties 5453'e bağlı olan pc'nin mac adresi gözüküyor.Bu şekilde iken airties 5453'e tek bir tane pc bağlayınca sıkıntı olmuyor ve kabloNet'te bağlı mac adresleri kısımında hem airties5453'ün mac adresi hemde arties 5453'e bağlı olan pc'nin mac adresi gözüküyor(Sanki sadece switch takılmış gibi ).

Çok uzun oldu bu mesaj , kısaca :kablonet modemimi adsl modemim ile birbirine bağlayıp ev içinde birden fazla bilgisayarın internete girmesini istiyorum yukarıda dediklerimi denedim olmadı ne yapabilirim?

Teşekkürler.

airtiese verdiğin ip kalsin

firewalli kapat

dhpc yi relay yapip varsayılan ağ gecidi ve birinci dns yi motorolanin ip yi ver

wifi isim sifreyi belirle motoroladan gelen kabloyu airtiese tak yayin yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

firewalli kapat

dhpc yi relay yapip varsayılan ağ gecidi ve birinci dns yi motorolanin ip yi ver

Öncelikle Teşekkürler.
    Dedikleriniz yönünde aşağıdakı ekran görüntüsündeki gibi yaptım ayarları(bu şekilde mi olmalı?),firewall'ü da kapadım.Ancak gene olmadı.Internete girmekten öte 2 cihazdan fazlası aynı network'e bile bağlanamıyor.

Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453)

Motorola'dan gelen kablo da takılıı ancak orada bir tereddütüm var , airties modemin arkasındaki portlardan bir tanesinde WAN yazıyor acaba airtiesdan gelen kabloyu oraya mı takmalıyım?Gerçi her şekilde denedim o kabloyu.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenitha -- 21 Aralık 2013; 12:42:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: connaught

firewalli kapat

Öncelikle Teşekkürler.
    Dedikleriniz yönünde aşağıdakı ekran görüntüsündeki gibi yaptım ayarları(bu şekilde mi olmalı?),firewall'ü da kapadım.Ancak gene olmadı.Internete girmekten öte 2 cihazdan fazlası aynı network'e bile bağlanamıyor.

Motorola'dan gelen kablo da takılıı ancak orada bir tereddütüm var , airties modemin arkasındaki portlardan bir tanesinde WAN yazıyor acaba airtiesdan gelen kabloyu oraya mı takmalıyım?Gerçi her şekilde denedim o kabloyu.
    Teşekkürler.

wan portunun amaci biraz farkli kafaniz karışmasın zaten airtiesde sari portlar genelde lan portu olarak gecer farkli bir renk degilse o porta modem arayuzunden sabit bir ip verip wan portu olarak kullanabilirsiniz

airtiesin ip yi biraz daha uzağa cekin don blok 200 olsun mesela cakismamaya mahal vermemek icin nazi modemler sirali bazilari rastgele ip verir

alakasi olacağını sanmam ama siz wan arabirimini vlan yapin yinde

bu arada birinci dns yi de kaynak modem ip yaptınız mi

son olarak birde nat kapali olsun airtiesde

• Tekrar teşekkür ediyorum zahmet oluyor size de.

Gene denedim ayarların son halini tekrar koyuyorum , NAT ve firewall'ı kapadım olmadı.

Ben de biraz yaptıklarımı anlamak için araştırdım, çok olmasa da meraklı sayılırım network konularına.

sanırım DHCP relay yaparken airties'ın motorola Modem'in dhcp'sinden faydalanmasını amaçlıyoruz hatta o nedenle motorola modemin IP'sini veriyoruz.
    DHCP dediğimiz olay bağlı cihazlara belirli bir aralıktan ip vermesi motorla modem'de (192.168.1.11 -192.168.1.42 mesela )
    Burada tam emin olmadığım nokta neden modem'de Yerel Ip konfigürasyonu kısmında IP adresini : 192.168.100.200 yapıyoruz?

Şu şekilde mi acaba:
    Motorola modem airties modemi ona bağlı bir cihaz olarak görüyor ve ona bir ip atıyor kendi aralığından ( mesela 192.168.100.15).Daha sonra airties kendi içinde bir kere daha ip dağıtırken (bu sefer airties'a bağlı cihazlara)
    aynı LAN içinde iki tane aynı ip'den(airties gidip 192.168.100.15'i başka bir tane local cihaza vermesi gibi) olmasın diye başka aralıktan dağıtmasını istiyoruz.

Bir de DNS'i neden modemin ip'si yapıyoruz onu da merak ediyorum. DNS mesela www.google.com'u ip'ye çevirme olayı değil mi ? Mesela openDNS hangi ip'nin hangi domain'e ait olduğunu tutuyor gibi.Airties Motorola'nın DNS'lerini kullansın gibi bişey mi?

ayrıca modemin gelişmiş ayarlarda aşağıdaki resimlerde de eklediğim kısım var orada herşeyi boş bırakmak belki modemin router gibi davranmasını sağlar diye denedim ama o da olmadı

Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453) Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453) Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenitha -- 23 Aralık 2013; 18:43:38 >

• ben zyxelin routerini kullaniyorum direk modemden geln kablo ile calisiyor
  • quote:

Tekrar teşekkür ediyorum zahmet oluyor size de.

Gene denedim ayarların son halini tekrar koyuyorum , NAT ve firewall'ı kapadım olmadı.

Ben de biraz yaptıklarımı anlamak için araştırdım, çok olmasa da meraklı sayılırım network konularına.

sanırım DHCP relay yaparken airties'ın motorola Modem'in dhcp'sinden faydalanmasını amaçlıyoruz hatta o nedenle motorola modemin IP'sini veriyoruz.
    DHCP dediğimiz olay bağlı cihazlara belirli bir aralıktan ip vermesi motorla modem'de (192.168.1.11 -192.168.1.42 mesela )
    Burada tam emin olmadığım nokta neden modem'de Yerel Ip konfigürasyonu kısmında IP adresini : 192.168.100.200 yapıyoruz?

Şu şekilde mi acaba:
    Motorola modem airties modemi ona bağlı bir cihaz olarak görüyor ve ona bir ip atıyor kendi aralığından ( mesela 192.168.100.15).Daha sonra airties kendi içinde bir kere daha ip dağıtırken (bu sefer airties'a bağlı cihazlara)
    aynı LAN içinde iki tane aynı ip'den(airties gidip 192.168.100.15'i başka bir tane local cihaza vermesi gibi) olmasın diye başka aralıktan dağıtmasını istiyoruz.

Bir de DNS'i neden modemin ip'si yapıyoruz onu da merak ediyorum. DNS mesela www.google.com'u ip'ye çevirme olayı değil mi ? Mesela openDNS hangi ip'nin hangi domain'e ait olduğunu tutuyor gibi.Airties Motorola'nın DNS'lerini kullansın gibi bişey mi?

ayrıca modemin gelişmiş ayarlarda aşağıdaki resimlerde de eklediğim kısım var orada herşeyi boş bırakmak belki modemin router gibi davranmasını sağlar diye denedim ama o da olmadı

Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453) Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453) Kablonet  modemi router ile dağıtma(air5453)

normalde düz mantık modemlerin dhpc kapalı veya relay moda alınca elinizde otomatikman bir ap olmuş olur
    ama cihazı burda biraz amacının dışında kullanılmış gibi oluyor ve cihaz bu tarz kurulumlara her zaman olumlu tepki vermiyor hatta herşey tam olmasına rağmen bağlantı sağlanamıyor
    mesela dhpc yi direk kapatarakta deneme yapabilirsiniz deneme yanılma
    airtiese neden 192.168.100.200 ip si veriyoruz sorusuna gelince bu 192.168.100.2 de olabilirdi aslında burda bi acces point olsa elimizde 192.168.3.200 gibi bir ip de verebilirdin ama burda bağlantı olmuş olsa bile motorolanın arayüze girerken airtiese erişim saglayamazsın aynı aralıkta farklı bir ipden kasıt cihazlara hükmetmek için sanırım

kendi ağımda örnek

modem tp link:8840t ip adresi:192.168.1.1

modeme kablo ile bağlı bir adet tp link 801nd 192.168.1.254 bridge with ap modunda sokağa yayın yapıyor şifreleme türü wep

bir adet tp link 740n router :192.168.1.253 kablosuz alıp kablosuz ve kablolu yayın yapıyor

bir adet airties 4340 192.168.1.252

başka bir cihaz 192.168.1.251-250-249 diye gidiyor

sonuçta bir tane dhpc havuzundan ip alıyor bütün cihazlar varsayılan ağ geçitleri hep kaynak modem

dns yi neden kaynak modem yapıyoruz sorusuna gelirsek dns benim bildiğim kadarıyla nete çıkmak için değilde serveri çözümlemek içindir

yarım yamalak bilgimle bu kadar yanlışlarım varsa tekrar düzeltilsin

• zenitha kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz,

Motorola kablonet modeminizde DHCP sunucusu aktif ise, yapmanız gereken modemi Erişim Noktası modunda kullanmak olucaktır. Bu konudaki dökümanı aşağıda paylaşıyorum. Lütden AIR-5453 modeminizi resetleyip, ayarları dökümanda belirtildiği gibi yapınız,

Saygılarımızla,
    AirTies Teknik Destek Ekibi

• Teşekkürler

Ne yazık ki hala halledemedim , dediklerinizi denedim ama ikiden fazla cihazı bağlayamadım.

Bir düzeltme de yapayım modemim, airties air 5343 müş ama bunun çok bu olayda farkedeceğini zannetmiyorum

Amacım tam olarak şu şekildeki gibi olması:

Motorola kablo Net modem en fazla 2 mac adresine izin veriyor aynı anda(arayüzde o şekilde yazıyor)

Şu anda olan ise PC'lerin yanındaki harfleri onların mac adresi olarak varsayarsak(Routerda 'R' olsun ).Motorola modemin bağlı mac adreslerinde bilgisayarlardan ilk bağlananlar yazıyor sadece mesela "A,E" veya "B,E" veya "C,D" vb. gibi.

Bazen de "R,E" şeklinde oluyor bu durum. Router'in mac adresinin gözükmediği durumlar bana enteresan geldi, router'ın mac adresi gözükmezken nasıl diğer cihazlar bağlanabilir?Bir de kabloNet'in sadece router'ı görmesi gerekiyor sanki , sadece "R" şeklinde tek bir mac adresi olmalı ve routera bağlı diğer cihazların mac adresi gözükmemeli orada.

Motorola modemden direk switch takıp bir PC'ye takıp oradan connectify açınca 2'den fazla cihaz bağlanabiliyor. Local ip olarak : 192.168.143.125 , 192.168.143. 127 gibi ip'ler atıyor.

fakat Router'dan iki tane bağlı iken bakınca ise : 54.195.229.57 , 54.195.272.15 gibi local ip'ler gelmişti, birbirinden alakasız sayılabilir bu ip'ler(bir kısmı benzese de)

tekrar teşekkürler.

edit: Tekrar belirteyim router airties modem'de yerel IP adresi olarak 192.168.100.200 veriyorum,Motorola modemin ip Aralığı (192.168.100.11 ,192.168.100.42 arası) Motorola Modem'de DHCP açık , airties modem'de kapalı şekilde de denedim,Relay şeklinde de .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenitha -- 23 Aralık 2013; 21:33:40 >

• zenitha kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz,

Bu durumda AIR-5343 ürünün WAN portunu kullanmanız gerekmektedir. Dökümanı aşağıda paylaşıyorum.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirTies Teknik Destek -- 24 Aralık 2013; 11:34:38 >

Orijinalden alıntı: AirTies Teknik Destek

Değerli Müşterimiz,

Bu durumda AIR-5343 ürünün WAN portunu kullanmanız gerekmektedir. Dökümanı aşağıda paylaşıyorum.

Saygılarımızla,

Çok Teşekkür ederim , oldu.

Tamamen yukarıdaki dokümandaki ayarları yaptım ve bağlanabiliyor bütün bilgisayarlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AirTies Teknik Destek

Değerli Müşterimiz,

Saygılarımızla,

Hocam aynı olayı bende deniyorum bir türlü olmuyor.
    Modemin Airties Air5650 yardımcı olabilir misiniz?

• yunusbeen kullanıcısına yanıt
    sizin modeminiz için ayarlar bu şekilde verilmiş

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/2/346/2_346_20140925144703.pdf

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

sizin modeminiz için ayarlar bu şekilde verilmiş

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/2/346/2_346_20140925144703.pdf

Üstadım bu kısımları nasil ayarlıyoruz?
    İp adresine modem için lokal adres (192.168.0.100 gibi) mi yazıyoruz?
    Ağ geçidi kısmına uydunet modemin lokal adresini (192.168.0.1)'i mi yazıyoruz?

DNS 1 ve 2 ye Uydunet modemin (192.168.0.1) adresini mi yoksa herhangi bir dns sunucu mu yazıyoruz? (Örn: google dns 8.8.8.8 gibi)

• yunusbeen kullanıcısına yanıt
    hocam orayı static seçme, DHCP olarak seç. otomatik olarak ip alır cihaz. daha sonra linkteki dökümanın dhcp seçildikten sonraki kısımlarını uygula.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.