Şimdi Ara

Kablonet modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
18.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler

    Modemimde sorunlar çıkmaya başladığı için yeni modem alıcam.
    Kablonet'ten aldığım modem çabuk sorun yaşatmaya başladığı için kendilerinden almak istemiyorum. Dükkanlarda satılan modemlerde Kablonet'e uyumlu modem var mı ?
    Bütçe olarak 300ü geçmek istemiyorum. Gerekirse limiti biraz aşabilirim.
    Wifi pek kullanmıyorum. Ev de küçük zaten. Anteni güçlü bir şeye gerek yok.
    Hızım 16 mbps. Şimdilik arttırma düşüncem yok.
    Servis sağlayıcısını değiştirirsem diğerlerinde de kullabilceğim bir şey olursa daha iyi olur.
    Ne tavsiye edersiniz ?

    Geçen gün Hepsiburada'da Tp Link kampanyası görmüştüm. Tp Link modemler nasıldır ? Bu modellerin içinde işimi gören bir model var mı ?https://www.hepsiburada.com/tp-link-stoklari-eritiyoruz-c-80482003

    Teşekkür ederim.







  • Kiralama olayı 2 sene önce geldi. 383z4 modeli de 5 sene önce çıktı. Dolayısıyla elinizdeki modemin kullanılmış olma ihtimali yok. Kiralama yaparken başka aboneden çıkma cihaz takma ihtimalleri var ama satarken sıfır veriyorlar diye biliyorum. Şu anda cihaz satışı olmadığından ellerindeki sıfır cihaz sayısının azaldığını, kiralama yapıldığında başka aboneden çıkma cihaz denk gelme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.

    Dolayısıyla türksat'tan bile sıfır cihaz temin edememe durumunu göz önüne alırsak, piyasadan ikinci el almak daha mantıklı duruyor. (Kiralama ayda 6 tl, yılda 72 tl eder. Üstelik ileride kiraya zam gelmeyeceğinin garantisi de yok. 50-100 tl arasına ikinci el cihaz bulabilmek mümkün. Cihazların ömürlerinin de kısa olmadığını göz önüne alırsak, ikinci el cihaz almak kiralamadan daha mantıklı gibi geliyor bana.)

    383zn 2015 yılında, infinity 401 2016 yılında, ubee 2017 yılında çıktı. Yani bugün alacağınız ikinci el 383zn en fazla 3 yıllık olur. Onun dışında almadan önce CM-MAC adresini kontrol etmeniz gerekiyor. Modemin online olabilmesi için CM-MAC adresinin kayıt edilmesi gerekli. Türksat başka abonenin üstüne kayıtlı, aboneden düşürülmemiş, borçlu abonelerin modemlerini kaydettirmiyor. Modemi almadan önce sahibinden CM-MAC numarasını isteyin. Türksat müşteri hizmetlerini arayıp şu CM-MAC numaralı modemi kaydettirmek istiyorum, bir sorun var mı deyin. Onlar size bir sorun yok ya da sorun varsa modem başkasının üzerine/borçlu diyeceklerdir. Modem sahibine gidip modemi üzerinden düşürtmesini/borcunu ödemesini isteyin. Ondan sonra tekrar arayıp sorgulattırın, sorun yoksa alın.

    Yurtdışı modem konusunda, docsis şebekesine her modem uymuyor. Türksat tarafından modemin sisteme tanıtılması, modeme konfigürasyon dosyasının gönderilmesi gerekiyor. Yurt dışından gelen modemleri müşteri hizmetleri aktifleştiremiyor. Türksat'ın bir mail adresi vardı, oraya mail atarak aktifleştirebilmelerini sağlıyorsun. Bu modemlerde de rastgele bir zamanda bağlantının kopup yeniden aktivasyon gerektiği, müşteri hizmetlerinin aktifleştiremediği, yine mail atarak aktifleştirmelerini sağlayanlar oldu. (Bu süreçte müşteri hizmetleri hiç bir şekilde yardımcı olamıyor, modeminizi sistem desteklemiyor, ekip gönderiyoruz diyorlar ama gelen ekip anlamıyor vs diyorlardı.) Mail adresi aklımda değil ama anladığım kadarıyla o mail adresine daha üst seviye yetkililer bakıyor. İleride o mail adresi de kapanırsa ya da normal müşteri hizmetlerine dönerse yurtdışından alınan modemler de çalışmaz hale gelebilir.

    Onun dışında yurt dışından modem düşünüyorsanız upstream frekansı aralığının en az 5-65 mhz aralığında olması gerekiyor. Türkiyede kullanılan upstream frekansı bu aralıkta. Yurtdışında satılan çoğu modem 5-45 mhz aralığında. Almadan önce modemin detaylarına bakıp 5-65 ya da 5-85 mhz olanlarından almak gerekiyor.
  • Kablonet docsis modemle çalışır. Dükkanlarda satılan modemler genellikle adsl/vdsl modemdir, kablonet'te çalışmaz. Kablonet güncel olarak docsis 3.0 kullanıyor. Docsis 3.0 modem almanız gerekir. Türksat'ın sitesinde yer alan cihazlar dışında türkiyede başka model docsis 3.0 modem bulmak imkansıza yakın:

    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar

    İşin kötüsü türksat 2 ay önce cihaz satışı yapmayı bıraktı. Sadece kiralama yapıyor. Yani şu anda türksata gidip parasını verseniz bile cihazı satın alamıyorsunuz. Sadece kiralatıyorlar. Kiralamak istemiyorum, kendim cihazın sahibi olmak istiyorum diyorsanız piyasadan 2.el almaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok.




  • MOTOROLA SB6120E iyi mi ? wifi ve tek portununu olduğunu gördüm. Router ile kullanmam gerekicek. Hakkında bir tek bunu buldum.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131289261

    En ucuz N11'de249.90 liraya 0 var. Fiyat pahalı geldi ama başka alternatif yok sanırım.
    https://urun.n11.com/uydunet/motorola-sb6120e-docsis-30-kablo-uydunet-kablolu-modem-P16614652
    Aynı satıcı Zyxel 418n-v2 router ile birlikte 300.90 liraya satıyor. Router iyi mi ? Hangisini almalıyım ?
    https://urun.n11.com/uydunet/motorola-sb6120e-docsis-30-kablo-modemzyxel-418n-v2-router-P16614604

    @EnemyTerritory Kötüymüş. Teşekkür ederim.




  • Kullandığınız cihaz nedir bilmiyorum ama bridge modunu destekliyorsa düzgün bir Wireless Router alıp kablonet modemini bridge moduna alırsanız sorunlarınızı çözebilirsiniz. İki cihaz kullanmak sorun yaratmaz derseniz bunu önerebilirim. Ben Netmaster modemi bridge moduna aldım, arkasına da TP-Link Archer C9 bağladım ve 2 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum.

    Dışarıdan bir kablo modem alırsanız Türksat'ı arayıp MAC adresini kayıt ettirmeniz gerekiyor. Bunun için bir ücret istemiyorlar ancak sorun çıktığında cihazınız desteklediğimiz ürün deme ihtimalleri oluşuyor. Bunu da dikkate almayı unutmayın.

    @Eshnud
  • 2.el bir docsis 3.0 modem alıp yanına aliexpress yada gearbest üzerinden xiaomi mi router 3G alabilirsin yada elindeki cihazın wifi dışında bir sorunu yoksa sadece routerıda alabilirsin
  • O ürün oldukça eski bir ürün ve sıfır olduğunu zannetmiyorum. 3 ay garanti vermişler zaten. Sıfır ürünün 2 yıl garantisi olur. Onun dışında yorumlarda ürünün üzerinde yer alan mac id ile kutuda yer alan mac id'nin farklı olduğunu söylemişler. Bu da ilanda yazan açıklamanın (hiç açılmamış ürünler) aksine, ürünün açıldığını gösterir. Muhtemelen az kullanılmış ikinci el üründür.

    Bunun dışında 250 tl telefon ve kablosuz router özelliği olmayan, sadece kablo modeme fazla. İkinci el netmaster modem alıp bridge modunda çalıştırmak daha mantıklı. Netmaster bridge modunda motorola ile aynı işi yapıyor. Netmaster'da yaşanan wifi kopması, stabil değil vb sorunları bridge modunda farklı router kullanarak çözüme ulaştıranlar vardı.

    Bir de "ÜRÜNLER TÜRKSAT ALTYAPI SORUNUNDAN DOLAYI 50 MBPS HIZA KADAR DESTEK VERMEKTEDİR." yazmışlar. Şimdiden sorun varsa, ileride bu hızı daha da düşürebilirler. Örneğin docsis 2.0 modemler ile eskiden 20 megabit, 25 megabit, 35 megabit gibi hızlar alınabiliyordu. Bir gün bir anda hepsini 10 megabit'e indirdiler ve bu durumu soranlara modeminiz bu kadar destekliyor, daha fazlasını tanımlayamıyoruz, sistem izin vermiyor denildi. O günden sonra docsis 2.0 modem sahipleri bir daha 10 megabit üstünde hız kullanamadı. Dolayısıyla ileride bu modemin akıbeti ne olur bilinmez. Netmaster'ın piyasadaki bütün docsis 3.0 modemleri 100 megabit destekliyor. Orada bir sorun yok.

    Kablonet'ten aldığınız modem nasıl bir sorun yaşatıyor? Kablosuzu mu sorunlu? 5 seneye yakındır netmaster'ın ilk docsis 3.0 modemlerinden biri olan 383z4'ü kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Kablosuz modemin dibinde 40 megabiti görüyor, uzaklaştıkça yavaşlıyor ama netmaster modemlerin kronik sorunu bu. Kablolu kullanımda ya da bridge modu ile ayrı bir router bağlayıp kablosuz kullanımda sorun yaşamıyorsunuz.

    Türksat bir ara eski model modem ve hd kutuları topluyordu. Bunları eski abonelerden toplayıp, temizleyip kiralama yapan abonelere verdiklerini söylemişlerdi. Türksat konusunda ellerindeki cihaz sayısının azaldığını, bu yüzden satış yapmayı bıraktıklarını, diğer abonelerden gelen, kiralama süresi dolan cihazların yeni kiralama yapan abonelere verilme durumu konuşuluyordu. Dolayısıyla kiralama yaptığınızda bile sıfır cihaz denk gelmeme ihtimali var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 18 Ekim 2018; 17:38:10 >




  • @Definitive© Teşekkür ederim. İki cihaz kullanmak sorun oluşturmaz. Netmaster CBW-383Z4 kullanıyorum. Bridge modu destekliyor. Wifide sorunum yok. Network uzmanlık alanım olmadığı için modemin sorununu net olarak söyliyemiyorum. Port açmak, bağlantı kurmak ile ilgili bir sorunu var. Bazı programlar haricinde bir programı ilk kez çalıştırdığımda (Steam ve bazı browserlar dahil) intrernetim gidiyor. Genellikle bir kaç dakikaya geri geliyor ve programı kapatmadıkça gitmiyor. Bazen de modemi resetlemeden internetim geri gelmiyor. Birden fazla bilgisayarda bu sorunu yapıyor ve bu esnada wifi ve başka bir bilgisayarla da internete giremiyorum. Bridge modu ile sorun yaşamıyabilceğimi düşünüyorsanız. Routerı da not aldım.

    @AirJET Teşekkür ederim. Routerı not aldım.

    @EnemyTerritory Teşekkür ederim. 3 ay garanti vermeleri gözümden kaçmış. Ben de yaklaşık 5 senedir 383Z4 kullanıyorum. Kullanılmış cihazları satmalarını duymamıştım ama modemi iyi kullandığımı düşündüğüm halde şimdiden sorun yaşamaya başladığım için modemin kullanılmış olduğundan şüpheleniyordum. Wifide sorunum yok. Network uzmanlık alanım olmadığı için modemin sorununu net olarak söyliyemiyorum. Port açmak, bağlantı kurmak ile ilgili bir sorunu var. Bazı programlar haricinde bir programı ilk kez çalıştırdığımda (Steam ve bazı browserlar dahil) intrernetim gidiyor. Genellikle bir kaç dakikaya geri geliyor ve programı kapatmadıkça gitmiyor. Bazen de modemi resetlemeden internetim geri gelmiyor. Birden fazla bilgisayarda bu sorunu yapıyor ve bu esnada wifi ve başka bir bilgisayarla da internete giremiyorum. Kiralama yapan her yerde kullanılmış hatta ömrünün sonuna yaklamış ürün satmaları riski var. Bence kiralamanın tek avantajı sorun yaşarsanız cihazı alıp yerine yenisini veriyorlar. Açıkcası artık kiralasam mı, yurt dışından mı getirtsem yada issyi değiştirsem mi demeye başladım.




  • Kiralama olayı 2 sene önce geldi. 383z4 modeli de 5 sene önce çıktı. Dolayısıyla elinizdeki modemin kullanılmış olma ihtimali yok. Kiralama yaparken başka aboneden çıkma cihaz takma ihtimalleri var ama satarken sıfır veriyorlar diye biliyorum. Şu anda cihaz satışı olmadığından ellerindeki sıfır cihaz sayısının azaldığını, kiralama yapıldığında başka aboneden çıkma cihaz denk gelme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.

    Dolayısıyla türksat'tan bile sıfır cihaz temin edememe durumunu göz önüne alırsak, piyasadan ikinci el almak daha mantıklı duruyor. (Kiralama ayda 6 tl, yılda 72 tl eder. Üstelik ileride kiraya zam gelmeyeceğinin garantisi de yok. 50-100 tl arasına ikinci el cihaz bulabilmek mümkün. Cihazların ömürlerinin de kısa olmadığını göz önüne alırsak, ikinci el cihaz almak kiralamadan daha mantıklı gibi geliyor bana.)

    383zn 2015 yılında, infinity 401 2016 yılında, ubee 2017 yılında çıktı. Yani bugün alacağınız ikinci el 383zn en fazla 3 yıllık olur. Onun dışında almadan önce CM-MAC adresini kontrol etmeniz gerekiyor. Modemin online olabilmesi için CM-MAC adresinin kayıt edilmesi gerekli. Türksat başka abonenin üstüne kayıtlı, aboneden düşürülmemiş, borçlu abonelerin modemlerini kaydettirmiyor. Modemi almadan önce sahibinden CM-MAC numarasını isteyin. Türksat müşteri hizmetlerini arayıp şu CM-MAC numaralı modemi kaydettirmek istiyorum, bir sorun var mı deyin. Onlar size bir sorun yok ya da sorun varsa modem başkasının üzerine/borçlu diyeceklerdir. Modem sahibine gidip modemi üzerinden düşürtmesini/borcunu ödemesini isteyin. Ondan sonra tekrar arayıp sorgulattırın, sorun yoksa alın.

    Yurtdışı modem konusunda, docsis şebekesine her modem uymuyor. Türksat tarafından modemin sisteme tanıtılması, modeme konfigürasyon dosyasının gönderilmesi gerekiyor. Yurt dışından gelen modemleri müşteri hizmetleri aktifleştiremiyor. Türksat'ın bir mail adresi vardı, oraya mail atarak aktifleştirebilmelerini sağlıyorsun. Bu modemlerde de rastgele bir zamanda bağlantının kopup yeniden aktivasyon gerektiği, müşteri hizmetlerinin aktifleştiremediği, yine mail atarak aktifleştirmelerini sağlayanlar oldu. (Bu süreçte müşteri hizmetleri hiç bir şekilde yardımcı olamıyor, modeminizi sistem desteklemiyor, ekip gönderiyoruz diyorlar ama gelen ekip anlamıyor vs diyorlardı.) Mail adresi aklımda değil ama anladığım kadarıyla o mail adresine daha üst seviye yetkililer bakıyor. İleride o mail adresi de kapanırsa ya da normal müşteri hizmetlerine dönerse yurtdışından alınan modemler de çalışmaz hale gelebilir.

    Onun dışında yurt dışından modem düşünüyorsanız upstream frekansı aralığının en az 5-65 mhz aralığında olması gerekiyor. Türkiyede kullanılan upstream frekansı bu aralıkta. Yurtdışında satılan çoğu modem 5-45 mhz aralığında. Almadan önce modemin detaylarına bakıp 5-65 ya da 5-85 mhz olanlarından almak gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 18 Ekim 2018; 19:09:38 >




  • @EnemyTerritory Teşekkür ederim. Kiralama modemi alırken de vardı gibi hatırlıyorum ama bukadar eskiyi yanlış hatırlıyor olmam da muhtalem. Sorunun şebeke elektriğinden, farkında olmadan veya yanlış bilerek yanlış kullanımdan, ... gibi benim tarafımfan kaynaklanmış olması da mümkün. Dolayısıyla firmayı suçlamadan genel olarak olması mümkün dedim. Bazı firmalar ömrünün sonuna yaklaşan cihazları kenara ayırmıyor veya ender de olsa ürünler karışabilir. Yurt dışının sorunlu olabilmesi kötüymüş. En iyisi 2. el anlaşılan. Cn-mac konusunu bilmiyordum. Modellerin çıkış yıllarıyla beraber not aldım.




  • Bende araştırıyorum KabLoNET için modem
    https://urun.n11.com/uydunet/tp-link-archer-vr400-ac1200-kablosuz-vdsladsl-modem-router-P312574097

    Çok verimli gelmedi bana bu model

    fazla seçenek de yok DOCSIS 3.0 uyumlu
  • Kusura bakmayın bir süredir buraya bakmıyordum.

    @Tifli
    @EnemyTerritory'nin yazdığına da dikkat edin. Yazdığınız 3 model de 5-42 mhz. Sanırım uyumlu değiller.

    Sadece 1 tane 0 ürün bulabildim. Sanırım biraz eski bir model. Motorola'nın sitesinde destek bölümünde bile modeli bulamadım. Frekansı: "DOCSIS: 5 - 42 MHz (kenardan kenara)Opsiyonel DOCSIS: 5 – 65 MHZ (kenardan kenara)" (https://www.hepsiburada.com/motorola-sb6120e-docsis-3-0-uydunet-modem-pm-bd100676) Sattıklarına göre uyumlu mu ?
    MOTOROLA SB6120E DOCSİS 3.0 KABLO +TP-Link TL-WR840N 300 mbps 270Tlhttps://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/motorola-sb6120e-docsis-3-0-kablo-tp-link-tl-wr840n-300-mbps-467038657

    @ironman Ürünresimlerinde arkasına bakın. Kablonet girişi yok. Sadece dsl girişi var.https://www.tp-link.com/eg/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr400/#overview

    Edit: Değiştirmeye karar verdiğim yeri değiştirmeyi unutup göndermişi. Orayı değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eshnud -- 31 Ağustos 2019; 20:42:27 >




  • Merhaba benim internette de çok sorun olduğu için modemi değiştirmek istedim amazondan Amerika'dan yeni modem aldım
    Biliyorsunuz kablo modem deyince akla Motorola geliyor ancak Motorola şirketi ayırdı
    Kablo modem üreten şirket Arris adını aldı
    Kablo modem de Avrupa modelleri Türkiye ile uyumlu değil zaten Türkiye'de Docsis 3.0 standardı geçerli. Türksat'ın web sitesinde EuroDocsis modemlerin uyumlu olmadığını yazmışlar zaten.
    Arris SurfBoard SB6190 aldım. En yaygın iki modemden biri
    Türksatı arayıp MAc adresini aktive ettirdim ama çalışmıyor.
    Bazıları iyi bir mühendise ulaşabilirsiniz çalışturabilirsiniz yazmış. Ben ulaşamadım. Teknik elemanlar yardımcı olmuyor. N11 de ençok bu marka ve model satılıyor. Uyumlu diyorlar ama ben başaramadım. Biraz daha olmazsa maaliyetine satacağım.
  • fifd2005 F kullanıcısına yanıt
    Kablo modemde teknoloji mi kaldı. Sadece kasayı cilalayıp veriyorlar, çok yaygın olmadığı için diğer wifi becerileri, yazılım becerileri de gelşemiyor. Al basit bir aptal kablo modem 2. el de olur, köprü yap güzel bir router ekle peşine kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.