Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
126.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    olaya garantisi yok gözünden bakıyorsanız biraz geciktiniz
    diyelim amerikadan aldınız mükemmel çalışıyor firmware update var
    günün birinde chipi yandı bozuldu, türkiyede garantiside yok, amerikada 1 yıl sanıyorum oraya gönderip yaptırmakla uğraşırmısınız bilmiyorum
    yani kısacası benim gözümde zaten yurtdışından alınan hiç bir ürünün garantisi olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 18 Mart 2017; 22:9:10 >
  • Amazon'dan aldığınız modemin garantisi bence Türkiye'den aldığınz üründen bile iyidir. Daha önce Amazon'dan aldığım ürünlerde arıza oldu, hepsini gayet güzel çözdüler. Donanım garantisi açısından sorun yok dolayısı ile .

    Gelecekte altyapıda yapılan bir değişiklik sonucu firmware update gerekirse ortada kalırız , söylemek istediğim oydu.
  • Modemi geri yolladım. Umarım Amazon ya da gümrük bir sorun çıkarmaz. 10 Nisan'a kadar ellerine geçmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    hayırlısı,
    bir şey merak ettim, gümrük ücretini de iade ediyor mu amazon?
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    Evet iade ediyor. Kargoyu da 15 dolara kadar iade ediyor. Daha fazla iade ettiği de oluyor. 83.20 TL tuttu benim PTT'den. 8 dolar daha öderse hepsi geri gelmiş oluyor. Bir de dolar daha ucuzken almıştım. Ordan da kar edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haftasonu 3 yeni modemin daha (USin 5-65 Mhz frekans aralığında verilen bölgelerde) Turksat KabloNet ile uyumluluğunu öğreneceğiz :

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?

    Arris SB6141 343 Mbps 8 DS / 4 US
    Motorola MB7420 686 Mbps 16 DS / 4 US
    Netgear CM600 960 Mbps 24 DS / 8 US

    Bunlarla beraber ulaşmasını beklediğim DOCSIS 3.1 Netgear CM 1000 maalesef elime ulaşmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zeux_ -- 23 Mart 2017; 14:55:20 >




  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    Motorola MB7420 i nerden aldınız acaba ona bende araştırmıştım ve 5-85 mhz arasında çalışan sağlam bir cihaz ancak türkiyeye getirmiyor amazon
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    ve sb6183 modemini de imkanınız olursa incelerseniz şahane olur yabancı forumlarda en çok onu tavsiye ediyorlar
  • Bu modemlerin tümü Amazon'dan (amazon.com Amerika) alındı. Bazı ürünler için ilk ekrana gelen satıcı için ' Türkiye'ye göndermiyor' uyarısı çıksa da, ilgili linki üzerinden ulaşabileceğiniz diğer satıcılar arasında Türkiye'ye gönderim yapanlar yer alabiliyor.

    Arris SB6141, Motorola BM7420 ve Netgear CM600 modemlerin siparişlerini geçtiğimiz Perşembe - Cuma günleri vermemin ardından, farklı satıcılardan farklı kargolarla göndeilmiş olmalarına rağmen, tesadüfen tümü bu sabah gümrükten çıkarak öğleden sonra teslim edildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirJET

    ve sb6183 modemini de imkanınız olursa incelerseniz şahane olur yabancı forumlarda en çok onu tavsiye ediyorlar

    sb6183 upstream frekans aralığı 5-42 mhz
  • Daha önceki bir postumda SB6183 ile bağlantı sağlayamadığımı yazmıştım, sanırım gözden kaçırdınız...

    Sculpneo'nun da belirttiği gibi modem 5-42 Mhz US frekans aralığında çalışıyor ve (en azındna benim bölgemde - Avrupa 2) US kilitlenemiyor.
  • Zoom 5370'in ardindan, Arris SB6141, Motorola MB7420 ve Netgear CM600 de KabloNet uyumlu modemler listesine girmiş bulunuyorlar

    Tüm modemler 2 upstream kanalına kilitlenirken, herbiri sahip oldukları tüm DS kanallarına kilitlenebildiler (SB6141 = 8, MB7420 = 16 ve CM600 = 24)

    Arris, SB6141'de Motorola'dan sonra kasadan baska hicbir degisiklik yapmamis, arayuzde Arris'e dair hicbir ibare yok, tum logolar halen Motorola :)

    Motorola MB7420 arayüzü çok şık ve temiz; eski Motorolalar, Arris, Zoom ve NetMasterların zevksiz arayüzleri ile asla kıyaslanamaz.

    Netgear CM600 arayüzü diğer tüm modemlerden bütünüyle farklı. Güzel mi ? Güzel... Fonksiyonel mi ? Evet... Bu kadar 'afilli' olmasına gerek var mı ? Asla... Benim estetik anlayışım ve zevkim MB7420 diyor, tabi bu tercih kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Tüm modemler KabloNet'in 5-60 Mhz US gönderdiği Avrupa 2.Bölgede, DS ve US kanallanara bonded olarak kilitlenerek online olabileceklerini ispatladılar.

    Hiçbir modemin MACini KabloNet'e henüz kayıt ettirerek online olmadığımı söylemeliyim. Ama asıl aşamayı (bonded çift US kanala kilitlenebilmek) atlattıklarına göre, kayıdın ardından online olmamaları için bir sebep olmadığını düşünüyorum.

    MAC kaydının ve online olmalarının ardından modemlerin performansları hakkında bilgilendirmede bulunmaya çalışırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zeux_ -- 23 Mart 2017; 20:19:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    Bu modem olayı bir hobi mi yoksa ticaretle mi ilgili üstad?
    Aslında sevinerek okuyorum mesajları ama kendi kendime de neden bu kadar modemle uğraşıyorlar diye soramadan edemiyorum.

    Ben mesela Netmaster'ı sürekli sadece modem olarak kullandım ve genelde bir sıkıntı yaşamadım.Modem görevini güzel yapıyor ama iş router konusuna gelince oarada iş biitiyor tabi.

    infinity modem aldım sebepsiz yere Motorola SB6120E'nin üzerine, 10 yıldan fazla olmuştur heralde SB6120E çıkalı ama Infinity takoz gibi duruyor masamın üzerinde.

    Türksat'a hep SOL'un yaptığı gibi bir sonlandırıcı (modem) koyup Router'ı müşterinin tercihine bırakın diye e-posta gönderdin kaç sefer ancak onlar bildiklerinş okumaya devam ettiler ve 5 GHz ! destekli Infinity'i piyasas sürdüler.
    Bence bu kararla bindikleri dalı kestiler ve henüz farkında değiller.
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    uğraşınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum, bu konu için oldukça faydalı bilgiler verdiniz.
    sizden bir ricam olacak, modemleri online olarak denedikten sonra nitro upload servisi alıp tekrar test etme imkanınız olursa çok sevinirim.
    nitro upload servisinde upload hızınız 24 saatliğine 10 mbite yükseltilir,
    yine upstream 2 kanala bağlanıp, 10 mbit hız verebilecek mi veya daha fazla/az sayıda kanala bağlanacak mı, merak ettim doğrusu :)
    bende 4 mbit upload alırken 2 kanal us kitlenirken, nitro upload servisinde en fazla 6 mbit alabiliyorum ve tek us kanala kitleniyor (sb6190)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 24 Mart 2017; 2:42:5 >
  • Hiçbir ticari / profesyonel bağlantısı yok, tamamıyle hobi işi...



    Sizin de belirttiğiniz ve benim de daha önceki bir postumda yazmış olduğum üzere, aslında hiç gerek yok bu modemlere :) KabloNet'in mevcut tarifeleri ile ulaşılabilir en yüksek hız 100 Mbps ve bu hızı on yıllık SB6120 ile de sorunsuzca ulaşabiliyorum.



    Ama işte... :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk fırsatta Nitro ile deneyip sonucu bildirmeye çalışacağım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın gözümden kaçmış
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    Ben büyük ihtimalle motorola mb7420 alıcam çünkü en yüksek frekans oranına sahip ve ilerde türksat frekansları yükseltirse diğerlerinin çalışacagının garantisi yok
  • Amazon'da satilan routerlar disinda vdsl modemlerin TR'de gumrugu yoktu diye biliyorum? Docsis cablenet sistemler icin boyle bi engel yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netgear CM600 online olmasının tam olarak 120 saat (5 gün) ardından restart ihtiyacı duydu. Bugün yeniden başlatılana dek, bağlantıda bir saniyelik dahi kopma olmadan gayet stabil şekilde çalıştı. Restart ihtiyacının neden kaynaklandığını tam olarak bilemiyorum - modemden tamamen bağımsız router kaynaklı bir sorun da olabilir - yanlış bilgi vermek istemiyorum. Kullandığım Ubiquiti UniFi Security Gateway'in daha önce diğer modemlerle böyle bir sorun yaşamadığı gözönüne alındığında, sorunun CM600 kaynaklı olması muhtemel.

    5 gün boyunca aralıksız süper stabil ve tam kapasite ile çalışan CM600 ün hız testi sonuçlarınıreferanısınız için paylaşıyorum :

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?


    5 günlük kullanımım boyunca, emektar Motorola SB6120 ve Zoom 5370 den bir fark gözlemlemedim. Detaylı benchmarklar ile latency ve hız farklılıkları tesbit etmek belki mümkün olabilir ama belirttiğim üzere ben günlük kullanımda CM600'de diğerlerinden öne çıkan / geride kalan birşeyin farkına varmadım. Ama error logun, diğer hibir modemde olmadığı kadar temiz olduğunu söylemeliyim. 5 günlük sürekli bağlantı boyunca tek bir hata dahi log edilmedi !

    120 saatin ardından yeniden başlatılma gerekliliğin sorununun kronik olup olmadığını ve tekrarlanıp takrarlanmayacağını zaman içinde öğreneceğiz.

    5 günlük kısa vadeli kullanımın ardından (bahsetmiş olduğum restart edilmesi gerekliliğini bir kenara bırakırsak) CM600ün beklentimin üzerinde bir performans sergilediğini belirtmeliyim, özellikle 120 saat boyunca tek bir hatanın bile log edilmemiş olması beni gerçekten şaşırttı.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.