Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3394. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67.870
Cevap
446
Favori
3.791.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Sayfa: önceki 1...1697...3391339233933394
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tek router ile çözüm sınırlı ama denenebilir. 3 duvar için garanti bir çözüm olacağını sanmıyorum.

Mesh kesin çözüm sunar.

• Evin uzak noktasında wifi sinyali çekmese tamam da, wifi sinyali en uzak noktada 4 üzerinden 3 olmasına rağmen verimsiz kalitesiz bi sinyal var. O yüzden wifi extender kalitesiz sinyali uzağa götüreceği için pek bi etkisi olmaz gibi geliyor. Modem de zaten 5ghz seçeneği yok. Mecburen 2.4 den bağlanıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynı modeme sahibim openwrt destekli router ile wifi sorununu çözdüm. Openwrt özellikle belirttim çünkü olur da tek router yetmezse yine openwrt destekli (farklı marka / model dahi olsa) ikinci router'ı satın alıp mesh sisteme çevirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Imou hx21.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba ; Önce şunu sormam lazım eviniz yeni mi ? Duvarlar alçı kaplama mı ? Ona göre tavsiye vermek isterim

Yeni değil, alçı kaplama da değil dolayısıyla. Bugün emin oldum ki sorun tamamen modem kaynaklı. Bi duvar arkaya normalde full e yakın alırken haftasonu gelince farklı sinyaller çoğaldı ve wifi hızı azaldı iyice

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Madem eski tip bina o zaman çekim gücü iyi , sinyal kalitesi iyi olan cihazlar çinliler. Bizim yeni bina ben 3 tane router denedim. Çekim gücü en iyi xiaomi ax3000t , Hem çekim gücü hem sinyal kalitesi iyi Keeenetic Hopper Kn-3811 yeni modeli onlar kadar olmasada Huawei .

Keenetic biraz pahalı diğerlerine göre . Ama ben memnun kaldım. Yazılımı en detaylı router. Hele kablonetteki Bufferbloat sorununu çözmesi en işime yarayan şey oldu. Openwrt modasına kapılıp uğraşacağım demiyorsanız tabi.

Binanıza fiber gelicekse veya taşınma durumu felan varsa ucuz birşey alıp idare edin. Xiaomi gibi .Ufukta öyle birşey görünmüyorsa ve parası sorun değilse Keenetic.

not: Alçı kaplama sinyali çok geçirdiği için sordum. Router benim odamda. 4 duvar ve 2 devasa dolaptan geçiyor sinyal ve %95-%100 gibi bir verim alıyorum salonda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurttan -- 25 Nisan 2026; 17:45:34 >

• Beton tüm sinyali emiyor. En temizi, kanallar çok dolambaçlı değilse duvar içinden ethernet kablo geçirip extender’a bağlamak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kurttan kullanıcısına yanıt

Keenetic fazla gereksiz gibi geliyor şuan için. Xiaomi ax3000t'yi düşünüyordum bende açıkçası.Openwrt işine başta girmem ama girmesem bile mevcut yazılımı yeter diye düşünüyorum başta. Bu arada binada sol fiber var zaten ama ben kablonet kullanıyorum, 100mbit yeterli benim için. Ki sol fibere'de geçsem modem bunlar kadar iyi çekmez gibi geliyor, aylık fiyatı da ekstra cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamcream -- 25 Nisan 2026; 22:21:28 >
Sayfa: önceki 1...1697...3391339233933394
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.