Merhaba, bende 2 gün önce 200/20 ye geçmeme rağmen 100 mbps'ın üzerine çıkamıyorum... Modem 'im Netmaster cbw-383zn, kablolu 95 mb civarı alabiliyorum en fazla, farklı bir ayarı mı var acaba. |
KABLONET [ANA KONU] (3293. sayfa)

-
-
bende 200/20 ye geçtim ancak 95 mbps üzerine çıkamıyorum... 100 Mbps'di bundan önce de şuanda da aynı hızım ne yazık ki, modem'im netmaster 383Zn.
-
Bende 100 mb'den 200/20 ye geçtim ve müşteri temsilcisi yaptı işlemimi geçebilirsiniz diyerek... Modemim netmaster 383Zn, 200/20 olarak görünmesine rağmen modem içerisinde 95-98mb hızları geçemiyorum, farklı bir ayarı mı var acaba ne yaptımsa olmadı ve bunu bildirdikten sonra teknik servis geldi modemi değiştirmemi söyledi... Bu modem zaten 300 mbps'a kadar destekliyor normalde,siz nasıl 200 lere ulaştınız acaba.
-
Bu modem 300 megabit hızları sorunsuz destekliyor, kablosuz olarak 50'nin üzerini vermiyor. Ben mesajımda da belirtmiştim, mevcut modemi köprü modunda kullanıyorum, yani modemin yaptığı tek iş gelen interneti router cihazıma iletmek, gerisini router hallediyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birkaç yıldır kablonet kullanan arkadaşlara bir sorum var.
Her hafta ip' niz değişiyor mu ?
Not: Bu mesaja cevapla diyerek yanıt verirseniz sevinirim bütün yanıtlarbirarada olursa iyi olacak.
-
Benim dinamik ip sözde ama modemi kapatıp 10 dk sonra açınca hep 46.197.154.xxx li ip veriyor. Modemi kapatmazsam hiç değişmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba, benim adreste böyle çıktı. ekteki görsele göre benim altyapı 100'lük gpon mu oluyor?
-
G-pon olmuyor; Docsis oluyor.
-
merhaba, bu mesajı görünce sorayım dedim. binada kablonet var ama kullanan yok.
donanımhaber forum
Kablonet DOCSIS GPON karışıklığıhttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161210487siz kablonet (docsis ya da gpon) kullanıyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy Templar -- 25 Ağustos 2025; 19:34:26 > -
Şu an kullanmıyorum; daha önce 10 sene kadar kullandım. Docsis.
@lordert Türksat G-pon kullanıyor; aktif olarak. Merak ettiğiniz birşey varsa, sorabilirsiniz.
-
aklımda kablonet bağlatmadan önce standart sorular var. niye kabloneti kullanmayı bıraktınız? benim altyapıya göre kablonet bağlatsam nasıl olur? diğer konuda 100'lük hız 200'e artırılmış diye yazıldı ama benim burada aktif değil mi bilmiyorum. antalya'da çok yağmur yağınca internette yavaşlama, kopma filan oluyor. kablonet kullanınca aynı sorunlar olur mu?
Her Eve Kablonet Kampanyası (12 Ay Taahhüt) burada " 200 Mbps Sınırsız 670 TL" diyor ama upload hızı yazmıyor. upload hızı 5 mi yoksa 10-20 filan mı nasıl öğrenibelirim?
kablonetin sitesinden bakmaya çalıştım ama fazla seçenek çıkmadı.
-
Docsis altyapıdan memnundum; kapatma nedenim, Teledünya yüzünden. Uydu ile uğraşmayayım, yabancı kanallar var dedim.
Teledünya'dan kanallar gidince, kızdım, toptan kapattım.
İnternet ile ilgili bir sıkıntım olmadı. Yağmurda da bir sorun görmedim, lokasyon bazlı sıkıntı olan var mı bilemem.
200 lük Docsis 20, G-pon 30 upload. Tarifeler kısmında var.
-
Docsis 3.0 kablonet 200mbit kulanıyorum, binada sol her daireye gpon var, bu sol gponu kullanarak daireme kablo net gpon kullanabilir miyim?
-
Arkadaşlar merhaba 75 mbps internet 299 tl ye kullanıyordum 2 yıllık taahhütüm 15 gün sonra bitiyor yaklaşık 10 yıldır kablonet müşterisiyim en uygun nasıl davranmalıyım arayan soran yok yenilemek istiyorum taahhütü uygun fiyata
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kablonet'i denemek için 12 ay taahhütlü 200/20'lik bağlatmayı düşünüyorum. modemlerden hangisi daha iyi çalışır? netmaster infinity 401 ve h&d ne1611c arasında pek fark var mı?
-
Ben 401 ( 4 lan girişli olan) kullanmıştım, sorun yaşamadım. Diğer modeli kullanmadığım için bilgim yok.
-
Netmaster infinity wifi sorunu olan modem diye biliyorum. Biraz araştırın internette.
Arkadaşlar evimde hem Türk Telekom hemde Superonline ftth sistemi var. Şuan TT yi millenicom üzerinden kullanmaktayım. Evimin 10 metre yanından Turksat rogari var ftth gpon verdiklerini düşünüyorum. Sizce kablonet kullanmak için ftth çekilmesini yaptırayım mi yoksa turktelekom ftth altyapısı üzerinden da Turksat hizmet veriyor sanırım(docsis sistem binada yok) öyle mi yapayım. Bir farklılık oluyor mu. Hız performans kalite açısından?
Kabloneti tavsiye eder misiniz. Standart kullanım için.
Kablonet daireye kadar fiberle mi çalışıyor yoksa bina içi anten kablosu ile mi.
Adres Samsun Atakum. Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 26 Ağustos 2025; 23:25:54 >
Kablonet için bina sorgulaması yapınca ne diyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba aboneliğim bitiyor şuan 100 mbps kullanıyorum sizce 200 mbps geçmelimiyim yoksa gpon için beklemeliyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X