Modemi nereye isterseniz oraya koyup kurulum yapılıyor. Tv için inaktif kutu verirlerse kutunun bazı özelliklerini kullanmak için modemden tv'ye kablo çekebilirsin. Modemin Tv'nin yanında olma veya ikisinin aynı odada olması şartı yok. Bu arada smart tv'lerin kablosuz çekim gücü bilgisayar ve telefonlardan daha iyi. Telefon ve pc nete bağlanamadığı bir oda da tv var ve tv nete sorunsuz bağlanıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KABLONET [ANA KONU] (2905. sayfa)

-
-
Arkadaşlar bendeki Motorola modem tek ethernet çıkışlı biliyorsunuz. Elimde atıl durumda olan Huawei HG253s fiber modem var. Bunu router olarak kullanabilir miyim? Bu router olarak kullanacağım Huawei modeme diğer iki odadan gelen ethernet kablosunu bağlayacağım. Birde Mercusys Halo S3 mesh sistemini bağlayacağım. Ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor?
-
Modemi Bridge moda alın hocam fakat Huawei routerlere hakim değilim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Huawei router modunda kullanılıyor ise, Kabloneti bridge(köprü) Boda alıp huawei modemi router moduna almanız yeterli olacaktır.
-
Motorola modem de bridge mod olayı yok hocam. DHCP Server'ı enable ya da disable yapabiliyorum sadece.. Huawei modemin arayüzünü de bilen biri lazım..
-
Hocam illaki vardır yoksa tek portlu olması saçma olurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam daha önce Motorola modemin ara yüzünü paylaşmıştım bak linkini atıyorum buraya resimlere bir bak sence var mı bir ayar?
https://forum.donanimhaber.com/kablonet-ana-konu--6788284-2916#151252337
-
dhcp kapatınca bridge moduna mı alıyor cihaz kendini?
eğer ki öyle değilse huawei routeri bridge moda alıp kullanın. iki cihazı birden router modunda kullanmayın
-
Hocam motorola modemi ethernet ile direkt pc'ye bağlayın. İnternete girmeyi deneyin. İnternete bağlandıktan sonra pc'deki ethernet arayüzünde ip adresi olarak ne görüyorsunuz? 192.168'li bir adres görmüyorsanız modem bridge modundadır. Bu şekilde ise ethernet kablosunu hg253s'in wan portuna bağlamayı deneyin, internet gelmezse hg253s'in arayüzünden aygıt - wan ayarları kısmından bağlantı türünü PPPoE yerine DHCP olarak değiştirmeyi deneyin. Bu şekilde internetin gelmesi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 4 Aralık 2021; 14:3:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.13 aralıkta ttnet taahhütüm bitiyor ve kablonete geçmeye karar verdim.Full sınırsız 100mbit paketine karar verdim.Kayınçomun engelli raporuyla alacağım için yüzde 25 indirim uygulanacak fakat raporu ocak yada şubat ayında alabilecekleri için önce güldüren 100 kampanyasıyla başlayıp raporla beraber full sınırsız paketine geçmeyi düşünüyorum.Geçişte bir sıkıntı yaşarmıyım acaba? Engelli raporuyla beraber ilk sene 120 ikinci sene 127.5 tlye full sınırsız 100mbit kullanma şansım olacak.2 ay fazla ödemek istemiyorum.
müşteri hizmetleri ile görüştüm.Efsanevi kampanya ile ilk ay bedava olarak başlayıp raporu aldığımızda 31 ocağa kadar zam gelmeden full sınırsıza sorunsuz geçiş yapabiliyormuşuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 4 Aralık 2021; 15:12:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok ilginç. Motorola modem de DHCP'yi açtım. Huawei de kapadım. Motoroladan çıkan kabloyu, Huawei 'nin lan portuna bağlayınca 1 odada ki pc internet alıyor, diğeri almıyor. Motorola'da link ışığı mavi oluyor bu arada. Huawei'nin Wan portuna bağlayınca internet hiç bir yere gelmiyor. 172.22.196.219 ip görüyorum internet olan pc de...
-
Hocam motorola modemdeki DHCP sadece internet olmadığı zaman çalışıyor. (Configuration sayfasındaki açıklamada bu şekilde yazıyor.) Motorola modem internet olduğu zaman bridge modunda çalışıyor, bu modda iken ethernet kablosunu bağladığınız cihaz türksat hangi ip'yi vermişse o ip'yi alıyor. (Atıyorum türksat'tan 100'lü ip almışsanız bağladığınız cihazın ethernet arayüzüne baktığınızda 192.168'li yerel ip yerine direkt bu ip'yi görürsünüz.) Yani motorola modem ekstra bir ayar yapmadan bridge modunda çalışıyor. Motorola modemdeki DHCP sadece internet olmadığı zaman modem arayüzüne erişebilmeniz için konulmuş gibi bir şey.
Bridge modunda türksat sadece bir adet ip sağlıyor. Dolayısı ile huawei'deki DHCP'yi kapatıp lan portundan bağladığınızda sadece bir cihazın ip alması normal, dhcp kapalı olduğundan huawei türksat'tan aldığı ip'yi direkt o cihaza veriyor, türksat ikinci bir ip vermediği için ikinci cihaz internete bağlanamıyor. Sizin yapmanız gereken huawei'de DHCP'yi açmak. Ondan sonra aygıt - wan ayarları kısmından bağlantı türünü PPPoE yerine DHCP'yi seçmek. Ondan sonra motorola'dan gelen kabloyu huawei'nin wan portuna bağlamak. Bu şekilde internetin gelmesi lazım. Olmazsa lan portuna bağlamayı da deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 4 Aralık 2021; 15:53:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu ip adresi public değil bir ayarı yanlış yaptınız muhtemelen ama bridge moduna da geçmemiş alet
-
modemde dahili router yoksa bridge modu olmaz. açtığın dhcp sadece modemin bağlı cihaza kablonetten otomatik konfigürasyon almasını sağlar. haliyle o yazdığın adres de kablonet tarafından senin modemine atanan ip oluyor ve motorola da onu ilk bulduğu cihaza paslayıp geçiyor. huawei özelinde dhcp kapalı olursa o ip adresini kendi alır ama alt ağına dağıtmaz, asıl onda her türlü açmak durumundasın yani.
ayrıca sana bir tavsiye daha, o çöp huawei firmware yerine openwrt kur onu kullan. göründüğün kadarıyla cihazını destekliyor, en azından rahat edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 4 Aralık 2021; 16:1:35 >
-
hocam eğer elinde kiralık cihazın veya teledünya smart kart varsa bence abone merkezine ıslak imzalı dilekçe ile başvurman daha sağlıklı olur. al onları da elden teslim et ve mutlaka verdiğine dair de bir yazı al ki sonra başına iş açmasınlar.
-
Yani Motorola'da ki DHCP'nin IP dağıtma ile bir alakası yok diyorsun. Açık kapalı olması fark etmez yani. Fakat DHCP kutusunun altında şunlar yazıyor;
"The SURFboard cable modem can be used as a gateway to the Internet by a maximum of 32 users on a Local Area Network (LAN). When the Cable Modem is disconnected from the Internet, users on the LAN can be dynamically assigned IP Addresses by the Cable Modem DHCP Server. These addresses are assigned from an address pool which begins with 192.168.100.11 and ends with 192.168.100.42. Statically assigned IP addresses for other devices on the LAN should be chosen from outside of this range"
"SURFboard kablo modemi, bir Yerel Alan Ağı (LAN) üzerindeki maksimum 32 kullanıcı tarafından İnternet'e ağ geçidi olarak kullanılabilir. Kablo Modemin İnternet bağlantısı kesildiğinde, LAN üzerindeki kullanıcılara Kablo Modem DHCP Sunucusu tarafından dinamik olarak IP Adresleri atanabilir. Bu adresler, 192.168.100.11 ile başlayan ve 192.168.100.42 ile biten bir adres havuzundan atanır. LAN üzerindeki diğer cihazlar için statik olarak atanmış IP adresleri bu aralığın dışından seçilmelidir."
Huawei ara yüzünde bağlantı türünde PPPOE dışında bir seçime izin vermiyor. Yani aslında seçenek varmış gibi tıklanıyor ama PPPOE dışında başka bir şey yok ve seçilemiyor. Sanırım Superonline kısıtlamış bu kısmı... Yine de bir kaç deneme daha yapacağım olmazsa yeni router almak lazım. Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version tavsiye eder misiniz? Yoksa başka marka model ?? Everest'in eski bir ADSL 2+ Router var onu da denedim ama olmadı...
Teşekkürler... Bu yazılımı nasıl kuracağım bilmiyorum?
-
Hocam o zaman şurda yer alan root kullanıcısı ile hg253s'e giriş yaparak o bahsettiğim PPPoE kısmını değiştirin:
https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-fiber-modem-i-acces-router-olarak-kullanma--146518968
Eğer o şekilde de internet gelmiyorsa/root kullanıcısında da PPPoE dışında ayar yoksa yukarıdaki konuda yer alan ayarları yaparak deneyin. (Motorola modem size türksat'ın verdiği ip'yi dağıtacağından huawei'nin ip adresini 192.168.1.190 gibi bir değere değiştirmenize gerek yok, motorola modem türksat'ın verdiği ip yerine 192'li yerel ip dağıtıyor olsaydı bu şekilde bir değişikliğe ihtiyaç vardı. Siz değiştirmeyin, huawei'nin ayarı 192.168.1.1 ve DHCP etkin olarak kalsın. Konudaki geriye kalan ayarları uygulayın.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 4 Aralık 2021; 21:19:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam bu yazılım v2 modeli için ve yanlış hatırlamıyorsam sol düz modelini dağıtıyordu. yanlış modelin yazılımını atıp cihazı brick etmeyin
-
-
İkamet ettiğim yerde önümüzde arkamızda sağımıza solmuza kabonet kablo döşedi. Bizim caddeyi boş geçti. Müşteri temsilcisi aradım kayıt açtık dedi ama gelişme yok. Bölgemize alt yapı istiyorum. Sorgulamada caddemiz çıkmıyor bile, nasıl bir sistem çözemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufrankwoli -- 4 Aralık 2021; 23:52:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X