Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MC.CYBER_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.785
Cevap
415
Favori
3.476.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 256 Kpbs sınırsız 37 YTL Kablotv ile birlikte 44 YTL olur . Bölgeyi iyi araştırmak lazım . Kablonet alt yapısı yeterliyse ADSL e hiç bulaşma bence.
  • Ben Erenköy/İstanbulda oturmaktayım.
    Bulunduğum bölgeye bir süre öncesinde Ultra Kablo Tv bakmaktaydı.
    2000 Yılından beri adsl olsun,kablo internet olsun hep hızlı erişimler kullanma şansını yakaladım.
    Bir kaç kere kablo internet abonesi olup,sonrasında dsl 'e geçtiğim olmuştu.
    Ta ki geçen sene ocak ayından itibaren kablo internette fiyatların düşürülmesine kadar adsl kullanıyordum.
    Fiyatları görür görmez hemen adsl'i iptal edip kablo internet kullandım.
    Kablo internetin ne kadar iyi olduğunu yani hiç değilse Tr'e göre biliyordum çünkü.
    ADSL kullanmamın sebebi ise fiyatlarda ki indirimdi ve 512 kbps sınırsız kullanıyordum.
    Kablo internet şuan bir sene olmaz üzere ve bir sıkıntı yaşadığımı dile getirmek yanlış olur.
    Halimden memnunum yani.
    ADSL'de max 53-54 kbps dl hızlarına sahipken ki santrale çok ama çok uzağım( 200 mt. sonra diğer santral bölgesi).Ama genede ona karşın iyi sonuçlar elde ediyordum.
    Ultra tv gibi firmaların aslında devreden çıkarılması kötü oldu.
    Çünkü herhangi bir teknik sorunda utv'den biliyordum adamlar anında sorunu çözmeye çalışıyorlardı.
    Yani evime gecenin 22 sularında geldiklerini veya zamanında online oyunda ping sorunu yaşadığımı belirttiğimde laptop'u kapıp gelen adamı çok iyi bilirim.

Çok şükür utv sonrası bir problem yaşamadım.
    Şuan ki değerlerim oldukça iyi.

Gündüz sularında dl hızımda yoğunluktan dolayı dalgalanmalar olsada genel iyibariyle 59-61 kb dl hızları elde ediyorum.
    Online oyunlarda değeler ise gece gündüz 5-20 ms arası.

• Yakın zamanda hız artırımı olsun tarife değişikliği olsun böyle bi proje vamı bilgisi olan?
  • merhaba arkadaşlar,

bursa/ihsaniye de kablo internet in durumu nasıldır?

adsl ile mukayese edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. (256 Kb/s)
  • fiyatı 44 ise kablolu4internet 256 çok iyi.bornovada kullanan var mı hiç kablolunet birde adsl gibi telefona mı bağlanıyor yani sabit ücret derdi falan var mı?
  • Kablonet tftp server ipsini verebilirmi birisi arkadaslar?

Kablonet kullanıcısı iseniz tftp ip'ni görmek icin "ipconfig /all" yazamanız gerekiyor.
    cok acil ip adresi gerekiyor simdiden tesekkurler.
  • Bornovada kablonet hizmeti fena değil... Ben kullanıyorum memnunum.
    Kablotv aboneliğinin üzerine olması gerekiyor.
    Telefonla alakası yok ama kablo tv alıyorsun aylık 7 milyona. Üç kişi kullanımı için 256 veya 512 uygun olur.
    256 kablonet ücreti 37 ytl. Ama üç kişiye bağlayacaksan evde router modem alman lazım. O da ilk yatırım masrafını yükseltir bayağı. Fiyatı 150-200 YTL civarı sanırım. )normal modem 80 YTL idi galiba...
    Veya evde sürekli açık bir bilgisayar varsa onu gateway olarak kullanıp interneti dağıtabilirsiniz. Size kalmış...

quote:

Orjinalden alıntı: emrahkoroglu

merhaba arkadaşlar ben izmirde bornovada oturuyorum arkadaşımla ya adsl alacağız yada kablonet alacağız sizce hangisini almalıyım evde önceden kablotv varmış(ev sahibi otururken) bilmiyorum bunun bir yararı olur mu? 3 kişiyiz evde tek bilgisayarı mı bağlayabiliriz kablo nete? kabloneti aldığımızda kablo tvde gelecekmi eve? toplam maliyeti ne kadar oluyor? Şimdiden teşekkürler.

• arkadaşın dedigi gibi kafana göre ip değişiyomu kablo neette yahu alalal
  • Anlayamadım...?!!

Neden wireles modem alasın ki?
    Bir tane 2'li switch ve 10 metre kablo işini görür arka odada ise...
    Ayrıca bunları bile ilk kurulumda kablonet ekipleri yapıyor bildiğim kadarı ile
    quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

Arkadaşlar mevcut durum itibari ile Kadıköy acıbademde kablonet durumu nasıl bilgisi olan var mı?
    Kablo tv ve kablonet almayı düşünüyorum, binada kutu da var.
    Bu arada bilgisayarı arka odaya koyacağım için sanırım wireless modem almam gerekecek.
    Önerilerinizi iletirseniz sevinirim.
  • Ben beylikdüzünde oturuyorum.Online PES6 oynadıgım icin yeni bir internet hattı almak istedim.evde adsl var.
    Ayrıca kablointernet almak istiyorum.Fiyatı 512 nin 72ytl.
    Beylikdzünde baglantı nasıl olur sizce.oyunlarda ping suresi daha kısa oldugu icin daha mı iyi olur?
    bir de önceki okuduklarıma göre şunu ögrendim.
    Bu baglantıyı evdeki uc bilgisayara dagıtmak icin normal bir kablo modem bir de birinci sayfada arkadaşın bahsettigi "surecom ep-4904sx" almam yeterli oluyor mu?

mesela swich sorunsuz işimizi görur mu? böyle bir swich buldum:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=711&productid=bd23325

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burap -- 21 Ocak 2007; 4:03:27 >
  • Switch ile olmaz ip sharer alman lazım... Switch kullanacaksan bir bilgisayarın sürekli açık ve nete bağlı diğerlerinin de ona bağlı olması lazım. İnternet kafelerdeki gibi yani...
  • Avrupa yakasında olan ve kablonet kullanan varmı ?
    şimdiki ismi ile Turksat yani.
  • Merhaba arkadaşlar ben notebook aldım birde masaüstüm var ve arkadaşımında notebboku var. Bornovadayım burada kablonetin hizmeti varmış.
    1-ben kablonetten wirelees ile bağlanabilirmiyim
    2-toplam ne kadar para ödeyeceğim(kurulum+modem+256 bağlantı)
    3-wirelees varsa masaüstü bilgisayarım nasıl bağlanacak bunun için bir alet almam gereklimi gerekliyse linkini gönderirmisiniz.(Bir alet görmüştüm usbye sokunca bağlantı sağlıyordu)
    4-Bana 37 milyon denildi aylık ücret kablolotvistemiyorum birde 9 milyonluk destek hattı var mı?İllaki ödemem mi gerekiyor.
    Bunları cevaplarsanız çok sevinirim.
  • Wireless konusunu bilemeyeceğim, ama diğer konularda yardımcı olabilirim. Kablonet için kablotv bağlatmak zorundasın. 73 ytl kurulum ücreti var toplam (kablotv+net). Fatura 2 ay sonra 2 aylık çıkar, 150 ytl civarı. Destek için ekstra bir para ödemiyorsun. O ücret aradaki şirketler ortadan kalkınca kalktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lycantrophic

Wireless konusunu bilemeyeceğim, ama diğer konularda yardımcı olabilirim. Kablonet için kablotv bağlatmak zorundasın. 73 ytl kurulum ücreti var toplam (kablotv+net). Fatura 2 ay sonra 2 aylık çıkar, 150 ytl civarı. Destek için ekstra bir para ödemiyorsun. O ücret aradaki şirketler ortadan kalkınca kalktı.

Kurulum baya varmış ya evde kablotv varsa bu kurulum gene aynımı oluyor peki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: burap

Ben beylikdüzünde oturuyorum.Online PES6 oynadıgım icin yeni bir internet hattı almak istedim.evde adsl var.
    Ayrıca kablointernet almak istiyorum.Fiyatı 512 nin 72ytl.
    Beylikdzünde baglantı nasıl olur sizce.oyunlarda ping suresi daha kısa oldugu icin daha mı iyi olur?
    bir de önceki okuduklarıma göre şunu ögrendim.
    Bu baglantıyı evdeki uc bilgisayara dagıtmak icin normal bir kablo modem bir de birinci sayfada arkadaşın bahsettigi "surecom ep-4904sx" almam yeterli oluyor mu?

mesela swich sorunsuz işimizi görur mu? böyle bir swich buldum:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=711&productid=bd23325

cok mu sacma sorular sordum da yardımcı olan olmadı :(
  • Arkadaşlar biz eskişehirde ikamet etmekte olan öğrencileriz.
    Evde 3 bilgisayar var ve adsl 256 k abonesiyiz.
    Online oyunlar oynadığımızdan ping sürelerimiz can sıkıcı vaziyette ( hele ki akşamları 18 - 24 arası 200 ün altına inmiyor)
    Bu sebepten kablo nete geçme gibi bir düşüncemiz var .
    Fakat aklımıza takılan bulunduğumuz apartmanda kablo tv yok .Bu durumda kablonet hizmetinden faydalanbilir miyiz ?(yani tüm apartmanda yalnız biz kullanıcı olacağız .En az 6 kullanıcı olmak zorunda diye bi yazı okumustum ondan soruyorum).
    Kablonete abone olmak için nereye başvurmalıyız ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RuthLess_SLayer

quote:

Orjinalden alıntı: lycantrophic

Wireless konusunu bilemeyeceğim, ama diğer konularda yardımcı olabilirim. Kablonet için kablotv bağlatmak zorundasın. 73 ytl kurulum ücreti var toplam (kablotv+net). Fatura 2 ay sonra 2 aylık çıkar, 150 ytl civarı. Destek için ekstra bir para ödemiyorsun. O ücret aradaki şirketler ortadan kalkınca kalktı.

Kurulum baya varmış ya evde kablotv varsa bu kurulum gene aynımı oluyor peki ?

O zaman 30 ytl kablonet kurulum ücreti ödersin, 73 değil...
  • yani bende bunu anlayamıyorum.adamlar ne kablonet in sitesie girmiş,ne bir telefon acmış,ne de önceki konuları okumuş.onların sorularına cevap veriliyor.benimkine verilmiyor.sadece bir arkadaş cevap vermiş.switch ile olmaz , ipsharer olması lazım diye.onu onaylar yada onaylamaz bişi bile denmiyor
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.