Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.785
Cevap
415
Favori
3.476.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: burak_okan

yaw arkadaşlar bi sorunum var.interneti paylaştırıyorum laptop'a arada sırada.geçen gün hiç sorun yoktu ama sonra noldu bilmiyorum ertesi gün internette bazı siteleri açmada yavaşlama hatta açamama ve msn açamama sorunları mydana geldi.msn açamıyo!sonu 0036'lı bi hata veriyo.sorun gider diyorum anahtar bağlantı noktaları denetlenirken hata gösteriyo.bu ne anlama geliyo bilen var mı?benim düzeltebileceğim bişey mi yoksa tuksatı mı aramalıyım

• bu şirketlerin devreden çıkması olayına ne diyorsunuz. ayda 12 ytl daha az ödüyoruz. ama bağlantı hızında bi gelişme de ufukta gözükmüyor. şirketler aglayıp duruyor. bence boşuna para kesmek dışında fonksiyonları yok. sorun olunca türksata yönlendiriyolardı zaten.
  • arkadaşlar affınıza sığınarak ve doğruluğundan da emin olup olmadığını bilmeyerek size birşey danışmak istiyorum eğer bilgisi olan varsa pm ile bana ulaşabilirse çok memnun olucam

ben bir arkadaşımdan kablo internetin hızını bir program vasıtasıyla arttırmak ile alakalı birşey duydum
    başta bu olay bana saçma geldi ama arkadaşım bunu söyleyemeyeceğini ve sadece eski tip kablo modemler vasıtasıyla kablonet'te olabileceğini, adsl'de olamayacağını söyleyince bana ilginç geldi.
    ben de kablonet kullanan biri olarak eğer bununla ilgili birşeyler bilen varsa öğrenmek istiyorum, senelerdir milyonlarca para veriyoruz ama çok yavaş kullanıyoruz interneti artık canına tak ediyor insanın bir yerden sonra.
    bu olayın 10-15 dolar civarında fiyatı olan tam adını bilmemekle birlikte bios bilmem ne adlı program ile ve sadece eski tip kablo modemlerle olduğunu söyledi bana arkadaşım, internet hızını 2mbit'e kadar çıkarabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcerer -- 2 Aralık 2006; 15:37:18 >

• İnternet hızını modemi kurcalayarak arttırmak mümkün, ama seni bir yakalarlarsa mahkemeye veriyorlar. Hatta sözleşmeyi okursan bu yönde de bir madde var. Yasa dışı olduğu için bence hiç bulaşmasan daha iyi.
  • internet hızını artırmak mümkün ancak önlemini çok kısa sürede alıyorlar.açılan dava ise cabası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GalPal

Benim tüm bağlantı değerlerim normal görünüyor ama loglarda şöyle bir şeye rastladım:

Nedir bu sizce? Önemlimi ki?

Şu anda değerler de normal değil ve bağlantımda kesintiler başladı. Modem durup dururken kendini resetliyor. Düzelir dedim ama 2-3 gündür ara ara problem oluyor:

????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 2 Aralık 2006; 23:44:27 >

• Arkadaşlar NET&SYS MNG-2005 model kable modemin arayüzüne nasıl ulaşabiliyoruz?.Bir ip numarası giriyoruz sanırım ama sonra şifre soruyor.Olayı tam anlamış değilim.Yardımcı olursanız sevinirim...
  • Bu başlık altındaki paylaşım çok iyi.

Arkadaşlar 1 seneden uzun kablonet kullanan arkadaşlar. Kablonetin artıları ve eksilerini yazarsa çok iyi olur.

256 adsl kullanıcısı olarak, aynı fiyatı verip kablonet geçmek istiyorum. Ama TMSF ile kablonet servis sağlayıcıları arasındaki sorun, kullanıcı yoğunluğu çok olan bölgelerdeki hız düşüklüğü, bölgemdeki (ankara/eryaman) teknik servisin kalitesi gibi sorunlar beni düşündürüyor.

Kablonetin getirisi götürüsü ne olur onuda siz kullanıcılardan alsam çok süper olucak.

Teşekkürler.

Kablonet.com da böyle bir uyarı var. Manası ne?

Sayın Abonemiz,

Bildiğiniz üzere firmamız 1997-1998 yılından bu yana Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Devir sonrası TÜRKSAT A.Ş.) ile imzaladığı sözleşme uyarınca Kablo TV ve Kablo İnternet servislerine ilişkin bağlantı ve bakım-arıza hizmetlerini siz abonelerimize sunmakta idi..

Firmamız, Telekomünikasyon Kurumu’ndan Kablo TV İşletmeciliğine ait Ruhsat belgesini 24.04.2006 tarihi itibarı ile almıştır. Söz konusu belge ile firmamız, halen yürütmekte olduğu ve yukarıda açıklanan hizmetlerin yanı sıra, Kablo TV üzerinden yayınlanacak TV kanallarını belirleme, internet hız ve tarifelerini belirleme, faturalama, abonelerle Kablo TV sözleşmesi imzalama ve bunun dışında Kablo TV üzerinden sunulacak telefon, data gibi diğer hizmetleri verebilme konusunda işletmeci olarak yetkilendirilmiştir.

Yetkilendirme ile birlikte önceden olduğu gibi müşteri memnuniyetini önde tutan firmamız, sizlere sürekli, kaliteli ve en önemlisi seçme imkanına sahip olacağınız çeşitli hizmet paketleri ile siz saygıdeğer abonelerimizin hizmetine devam hedeflemiştir;

KabloTV işletmeciliği hakkını Türk Telekom’dan yasa ile devralan TÜRKSAT A.Ş.’nin söz konusu işletmeciliği tekel hakkı olarak görmesi ile birlikte KabloTv şebekelerine hukuka aykırı şekilde müdahale etmesi ve dışardan taşeronlar sokması üzerine, halen görülmekte olan davalar sonuçlanıncaya veya karşılıklı bir anlaşma sağlayıncaya kadar siz değerli abonelerimize hizmet veremeyeceğimizi üzülerek bilgilerinize sunarız.

KabloTV ve Kablo İnternet ile ilgili bilgi almak ve arıza bildirimi için Türksat'ın 444 0 126 servisine kayıt bırakmanız gerekmektedir.
    Saygılarımızla

01.09.2006
    KABLONET İLETİŞİM SİSTEMLERİ SAN. TİC .A.Ş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 3 Aralık 2006; 0:39:25 >

• bende kablo nete geçmek istiyorum burada toplandığı çok iyi olmuş herkese çok teşekkürler
  • 128lerin 256ya gecmesi lazim.128su anda 20YTL. 256 yi bu fiyata indirseler cok güzel olucak.
  • Merhaba,

Ben Bursada kablonet kullanıcısıyım.Kablonet'in artıları ve eksileri hakkında bişeyler söylemeye çalışayim.

Aslında ilk olarak altta yazdığınız uyarı hakkında bilgi vereyim.Bundan bir kaç ay öncesine kadar bazı bölgelerdeki kablotv ve internet hizmetlerini veren firmaların elinden bu hakları Türksat a.ş. tarafından alındı.Artık bütün işlemler Türksat tarafından gerçekleştiriliyor.Tabi bu geçiş süreci başta biraz sıkıntılı oldu.Cihazlara el koymalar, bağlantıda kesilmeler ve benzeri sorunlar yaşanmaya başlandı.Bunun en önemli nedeni önceden aracılık yapan firmaların devreden çıkarılması yüzünden göstermiş oldukları tepki ve protestodur.Daha doğrusu ben bunun böyle olduğuna inanıyorum.Tabi bunun yanında bu firmalar bu hizmet karşılığı bağlantı ücretine göre masrak almakta idiler.Mesela 256kbit için12 ytl gibi.Tabi Türksat devreye girince bu ücreti kaldırdı ve fiyatlar otomatik olarak iniş oldu ayrıca ben size bu ek ücreti almadan bakım hizmetide vericem dedi ve bunu yapmakta en azından burda öyle.Ama şuan için ben hiç ama hiç bir sorun yaşamıyorum çok şükür.Hele adsl kullanıcıların sorunlarının kesinlikle yaşamıyorum.Belki bulunduğum bölgedende kaynaklanıyor olabilir.Buradaki kullanım sıklığını bilmiyorum.

Bunlara ek olarak kablo internetin avantajları,

Adsl'den daha ucuz sınırsz bağlantı,düşük ping ve alt yapısının genişleme imkanları sayesinde gelecekte yeni hizmetlerin devreye alınması ile daha şeker bir hale gelmesi diyebiliriz.Bunlara ek olarak kablo internetin uzun zamandır devrede olması sonucu personelin tecrübesinin artmış olması ve sonucunda daha iyi hizmet(Buna herkes katılmayabilir).Download hızı 256kbit için 25-30 arasında değişiyor bu değer karşı server ve yurtiçi yurtdışı olmasına göre değişiyor ama bunun harici hep bu aralıkta oynuyor.

Eksileri ise en başta her bölgede sağlanamamış olması yani özel bir alt yapı gerektirmesi bunun haricinde benim aklıma başka bişey gelmiyor.

Yardımcı olabileceğim başka bişey olursa sormanız yeterli...

İyi Günler...

• Arkadaslar kablonet'e üye oldum fakat ne yaptıysam internete giremiyorum bir türlü :( Bazı DNS ayarları filan varmış sanırım, onlarıda yazıyorum yine tık yok. Bide bişi sorcam bu kablo internet ip'yi kendi otomatik mi buluyor yani o ip kısmını boş mu bırakacağız TCP\IP özelliklerinden yoksa ne yazmamız gerekiyor. Bu konuda çok acemiyim, lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum...
  • Bende TCP/IP özelliklerinde otomatik ip al ve DNS sunucu adresini otomatik al işaretli.. Bu şekilde çalışıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: hiphopman

Arkadaslar kablonet'e üye oldum fakat ne yaptıysam internete giremiyorum bir türlü :( Bazı DNS ayarları filan varmış sanırım, onlarıda yazıyorum yine tık yok. Bide bişi sorcam bu kablo internet ip'yi kendi otomatik mi buluyor yani o ip kısmını boş mu bırakacağız TCP\IP özelliklerinden yoksa ne yazmamız gerekiyor. Bu konuda çok acemiyim, lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum...
  • quote:

Arkadaslar kablonet'e üye oldum fakat ne yaptıysam internete giremiyorum bir türlü :( Bazı DNS ayarları filan varmış sanırım, onlarıda yazıyorum yine tık yok. Bide bişi sorcam bu kablo internet ip'yi kendi otomatik mi buluyor yani o ip kısmını boş mu bırakacağız TCP\IP özelliklerinden yoksa ne yazmamız gerekiyor. Bu konuda çok acemiyim, lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum...

Bir de turksatı arayıp modemin mac adresini onlara bildirmen gerekiyor.
  • Upstream RF Signal Level 55.8 dBmV
    Downstream RF Signal Level -8.4 dBmV

256k kablonet için bu değerler nasıldır?
    kopmalara neden olur mu bu değerler, çünkü netim sık sık olmamak kaydıyla nerdeyse hergün en az 1 kere kopuor.
    ayrıca internetten oynanan oyunlarda yüksek pinge sebebiyet verir mi?
  • quote:

yeterli bilgiyi aslında gerekenleri yazmamıssınız, oncelikle modeminizin markası ve modeli nedir ? Isıkları tamamiyle yanıyormu ? Yani modem aktif olarak online oluyor ama baglantı mı alamıyorsunuz ? Modeminizin interfaceine erisebiliyorsanız loglarıda gondermeniz iyi olur, modemi ikinci el aldıysanız sanırım borcu yok kagıdı gibi birseyi oluyor, modemi tekrar kablointernet sebekesine kayıt ettirirken bu gerekebilir, dns yada herhangi bir tcpip ayarı yapman gerekmiyor, sadece modem sebekeye kayıtlı ise kendisi online olup bos bir ip ile baglanır.. Kolay gelsin

• upstream fazla
    40-50 arasi normal

quote:

Orjinalden alıntı: allezz

Upstream RF Signal Level 55.8 dBmV
    Downstream RF Signal Level -8.4 dBmV

256k kablonet için bu değerler nasıldır?
    kopmalara neden olur mu bu değerler, çünkü netim sık sık olmamak kaydıyla nerdeyse hergün en az 1 kere kopuor.
    ayrıca internetten oynanan oyunlarda yüksek pinge sebebiyet verir mi?
  • beyler kablo tv abonesiyim ama kablonet almak istiyorum bıktım bu adsl sorunlarından.Aradım 444 0 126 diyor internet şebekesi yok napmam gerekir faks felan bilginiz varmı?
  • 1) Sitenizdeki fiyatları gördüm. 128 kbps için 20 ytl yazıyor. Bu
    fiyata tüm vergiler dahil mi? Bu fiyat dışında aylık herhangi bir
    ödeme yapmam gerekiyor mu?
    2)24 aylık kullanım sözleşmesi yapana modem hediye gibi bir kampanyanız var mı?
    3) Kabloneti Yurtdışı çıkışları Türk Telekoma mı bağlı yoksa kendi
    omurganız üzerinden mi yurtdışına bağlısınız?
    4) Kablonette ip dinamik mi statik mi? çk önemli benm içn?
    En kısa zamanda yanıtlarınızı bekliyorum
  • 1)hayır yapılmıyor fiyat 20 ytl 256k da 36 ytl
    2)2 yıllık sözleşmede modem fiyatı 1 dolar.
    3)bilmiyorum
    4)bildiğim statik
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.