Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
65.031
Cevap
413
Favori
3.497.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
98. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 11061107110811091110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoodLez_06
    OpenWRT nedir acaba? Herhangi bir türkçe kaynak yok bununla ilgili. Meşgul olduğum için sitesinide inceleyemiyorum :(

OpenWRT, candır. Aldığın bir routerin içinde gelen yazılımın canı cehenneme diyip içine kendi zevkinize ve ihtiyacınıza göre bir firmware yüklemektir. Kaynak kodu açıktır.
    Ben DLink marka Kablosuz 4 Port ADSL Modemi bu sayede Kablosuz 3 Port WAN router olarak kullanıyorum şu an... Ama bunla bitmiyor.

Mesela RAM'ı büyük bir routerim olsa, OpenWRT yüklediğim bir cihaza USB den küçük HDD ler yada 32 GB flash bellek falan takarak "torrent" client koyabilirim. Aynı zamanda NAS olarak da kullanabilirim. Yada DLNA sunucu yaparım. bunun yanında VPN geçişi ve Proxy koyabilirim. Mesela farklı bir ülkede sunucum var. O sunucuya bağlanmak için önce lokalde proxy oluşturuyorum. Bunu direk routerde oluşturup bir daha uğraşmadan sorunsuz bağlantı kurabilirim. Bitti mi? Bitmedi. Aklına ne geliyorsa ama ne geliyorsa yaparım. Mesela USB portundan web kamerası takıp internete açık veya sadece kendim için o kameradan gelen görüntüyü inceleyebilirim. USB uyumlu hoparlor takıp media player olarak kullanabilirim. Ucuz hareket algılayıcı koyarak hırsız alarmı gibi kullanabilirim. İnternetimi paylaştırıp istediğim kişiye (veya cihaza) istediğim kadar internet bağlantı hızı verebilirim, ay sonunda hangi cihazın ne kadar veri çektiğini görebilirim....

Hatta routerde yanıp sönen ışıkları bile (internet, wan, wifi, lan, güç....) gibi ışıkları bile ayrı ayrı kontrol edebiliyorsun. Kafan attı diyelim USB hoparlör bağlayıp, ana işlevlerinin yanında bir de müzik çalar olarak kullandınıyorsun, ön paneldeki ışıklardan ekolayzır yapabilme ihtimalin var, istersen...
    Yani aklıma bu kadar geliyor da bunlarla sınırlı değil. Bildiğin monitörsüz bir bilgisayar ne yapabiliyorsa aynını OpenWRT yüklediğin bir cihazda yapabilir. Bu cihazların üzerine çalışan web siteleri var... Ziyaretçisi çok yoksa yapılır...
    Kısacası,
    OpenWRT candır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EUA_ -- 1 Mayıs 2012; 20:05:47 >

• Arkadaşlar merhaba.. Birşey sormak istiyorum. Evimde 9 yıldır kabloTV tesisatı var ve ben uydunet bağlatmak istiyorum. Şuan teledünya temel paket + SD sinema paketimde mevcut. 3 mbit sınırsız net bağlatmak istiyorum. Sanırım 49 TL miş. Teledünya 20 liraya geliyor. Ben ayda 69 TL mi ödeyeceğim yoksa uydunet kullananlara teledünya bedava mı veya indirimli falan oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrking

quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Bende ttnet i kapattırmak istiyorum 10 mbit limitsize geçme planım var kablosuz modem ile birlikte önerirmisiniz istanbul eyüpte ikamet ediyorum

beyler bir cevap verebilirmisiniz?

ben gözümü kararttım aldım arkadaş ayda hesapla 80 tl ye sadece 2mbps internet hizmeti alırken aynı paraya 3mbps internet, teledünya hd, kablo tv bir arada.
    8 yıllık teytey aboneliğinden sonra bağlantımın hızını sonuna kadar ve düşük gecikme ile kullanıyorum.

seçim senin.

cevabınız için teşekkürler yalnız bu uydunet ikamet ettiğim yerde varmıdır bilmiyorum onu müşteri hizmetlerinden öğrenebiliriz değilmi valla olursa alıcam bu ayın sonunda iptal etttirim geçme planım var en düşük 720p film izleyen insanım şu adil kota işini uygulamasalar geçmeyeceğimde kıl ettiler beni bende 7 yıldır kullanıyorum bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

quote:

OpenWRT nedir acaba? Herhangi bir türkçe kaynak yok bununla ilgili. Meşgul olduğum için sitesinide inceleyemiyorum :(

OpenWRT, candır. Aldığın bir routerin içinde gelen yazılımın canı cehenneme diyip içine kendi zevkinize ve ihtiyacınıza göre bir firmware yüklemektir. Kaynak kodu açıktır.
    Ben DLink marka Kablosuz 4 Port ADSL Modemi bu sayede Kablosuz 3 Port WAN router olarak kullanıyorum şu an... Ama bunla bitmiyor.

Mesela RAM'ı büyük bir routerim olsa, OpenWRT yüklediğim bir cihaza USB den küçük HDD ler yada 32 GB flash bellek falan takarak "torrent" client koyabilirim. Aynı zamanda NAS olarak da kullanabilirim. Yada DLNA sunucu yaparım. bunun yanında VPN geçişi ve Proxy koyabilirim. Mesela farklı bir ülkede sunucum var. O sunucuya bağlanmak için önce lokalde proxy oluşturuyorum. Bunu direk routerde oluşturup bir daha uğraşmadan sorunsuz bağlantı kurabilirim. Bitti mi? Bitmedi. Aklına ne geliyorsa ama ne geliyorsa yaparım. Mesela USB portundan web kamerası takıp internete açık veya sadece kendim için o kameradan gelen görüntüyü inceleyebilirim. USB uyumlu hoparlor takıp media player olarak kullanabilirim. Ucuz hareket algılayıcı koyarak hırsız alarmı gibi kullanabilirim. İnternetimi paylaştırıp istediğim kişiye (veya cihaza) istediğim kadar internet bağlantı hızı verebilirim, ay sonunda hangi cihazın ne kadar veri çektiğini görebilirim....

Hatta routerde yanıp sönen ışıkları bile (internet, wan, wifi, lan, güç....) gibi ışıkları bile ayrı ayrı kontrol edebiliyorsun. Kafan attı diyelim USB hoparlör bağlayıp, ana işlevlerinin yanında bir de müzik çalar olarak kullandınıyorsun, ön paneldeki ışıklardan ekolayzır yapabilme ihtimalin var, istersen...
    Yani aklıma bu kadar geliyor da bunlarla sınırlı değil. Bildiğin monitörsüz bir bilgisayar ne yapabiliyorsa aynını OpenWRT yüklediğin bir cihazda yapabilir. Bu cihazların üzerine çalışan web siteleri var... Ziyaretçisi çok yoksa yapılır...
    Kısacası,
    OpenWRT candır.

İyi de bunu her kafasına esen yapamaz ki. Firmware'i flashlayabilmek için uygun kablo ve donanımlar kullanmak gerekir. Ayrıca modem/router üzerindeki chipsetin uyumlu olması lazım. OpenWRT yükledikten sonra istenilen uygulamaları yaratabilmek için de hatırı sayılır derecede programlama bilgisi ister.

• Bugun MH ile gorustum ve 5 mbit sinirsiza gecmeyi dusundugumu ve 5mbit alip alamayacagimi sordum. Tarife 5mbite kadar ne kadar hiz alabileceginizi bilemem tarzinda konustu. Hic abone oldugu hizi alamayan var mi?
  • Uydunet fiyat olarak ucuz gecen sene aktivasyon kurulum ücretsiz kampanyalarıda vardı ama şimdikilerde tarife geçişleri daha esnek giriş seviye kullanıcılara biraz daha yönelik iyilik düşünülmüş.
  • merhaba arkadaşlar bende uydunete geçmeyi düşünüyorum 5mbit sınırsız.fakat bir sorum var.binada kablo tv yok.neler yapılacagını bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Innova

quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

quote:

Kısacası,
    OpenWRT candır.

İyi de bunu her kafasına esen yapamaz ki. Firmware'i flashlayabilmek için uygun kablo ve donanımlar kullanmak gerekir. Ayrıca modem/router üzerindeki chipsetin uyumlu olması lazım. OpenWRT yükledikten sonra istenilen uygulamaları yaratabilmek için de hatırı sayılır derecede programlama bilgisi ister.

Siz bu konulara biraz uzak kalmışsınız. İsterseniz bilgilerinizi biraz tazeleyelim, ne dersiniz?

Bu işi her kafasına esen yapamaz, doğru. Çünkü hayatta nefes alıp vermek, yemek yemek ve dizi izlemek dışında bir işe yaramayan, insan sıfatında ortalıklarda dolanan pek çok varlık var. Onlar yapamaz. Yapmasın da zaten...
    Ama onların dışındaki birazcık internete gezmeyi bilen, okuduğunu anlayan, azıcık tarzanca (bkz english) bilen hemen herkes bunu yapabilir.

Ben şimdiye kadarki router firmware yüklemelerimin "hiçbirinde ek aparat ve özel kablo kullanmadım". Sadece standart ethernet (network) kablosu ile bu iş "kolayca" yapılmaktadır. Ekstra bir donanıma gereksinim yoktur. Modemin "firmware güncelleme" menüsünden orjinal firmware yerine OpenWRT (veya diğer benzer firmwareleri) kullanmak yetiyor. Sanırım siz "cep telefonu firmwareleri" ile karıştırdınız...
    Ayrıca "programlama bilgisi" gerekli değil. Herşey wiki sayfalarında detayı ile anlatılmış. Azıcık tarzanca ile yapılabilir.

Router/Donanım uygunluğu konusunda haklısın. Yiğidi öldür, hakkını ver demişler. Lakin donanımı bilmene de gerek yok pek. routerin üzerinde yazan sayı ve rakamları (model numarası) doğru okuyabiliyorsanız bir sorun yok.
    Zira desteklenen donanım listesi şurada bulunuyor :
    wiki.openwrt.org
    HTTP Error 403
    http://wiki.openwrt.org/toh/start

Pek çok router destekleniyor. Pek çoğu da desteklenmiyordur eminim ki... Arkadaş "yeni" alacağını söylediği için sanırım desteklenen routerlerden almak daha kolay ve akıllıca olacaktır.

Her ne kadar "istenen uygulamaları yapmak" bilgi istese de, hazır uygulamaları kullanmak için buna gerek yok. Windows'da MP3 dinlemek için mp3 çalan program mı yazıyorsunuz? Yoksa winamp mı yüklüyorsunuz? (hey gidi eski günler hey).
    Belirteyim, mesela OpenWRT de "upnp" özelliği gelmez. Eklemek için paket adını yazıyorsun web deki menüsüne, ekliyor 2 tıkla işini hallediyorsun (evet 2 dedim ama gerçekte 5 yada 6 tık !) :-)

Bu işin en zor tarafını ben söyleyeyim size.
    Biteviyeliği yenmek. Bilmediği halde "aman ben yapamam, ne bilirim/anlarım bunlardan" diye düşünmemek. Kendi aklına, kendi zekasına güvenmek... Zor olan bu... Routerle oynamak, çocuk oyuncağı...
    Bu günlerde kendine güvenen insanların sayısı da ne de azaldı, öyle değil mi?

• son bir haftadır bağlantı sorunlu. sürekli kopmalar oluyor ve bağlantı çok yavaş.
    sitelerinden arıza bildirmeye çalışıyorum veritabanı arızası veriyor.
    kozyatağında oturuyorum. var mı benzer problemleri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalles_papaz

son bir haftadır bağlantı sorunlu. sürekli kopmalar oluyor ve bağlantı çok yavaş.

bir aydır genel bakım diye uyutuyorlar. gerçi ben ankaradayım.
    belliki ana hatlardan biri göçtü uğraşıp duruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 3 Mayıs 2012; 17:13:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

quote:

son bir haftadır bağlantı sorunlu. sürekli kopmalar oluyor ve bağlantı çok yavaş.

TCP/IP, DNS vs. arızası olmasın? Telefonla görüştün mü? Bazen modeme bi şeyler yüklüyorlar uzaktan. Bir ara görüş derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rolanddes

Arkadaşlar ben biri adsl kullanıcısıyım. (sınırsız 8 mbit 100 TL ödüyorum) Bostancı'da oturuyorum. Sınırız kablo internete geçmeyi düşünüyorum. 10 mbit tarifeye..

2 sorum var:

1- Eğer ultranet'in bu "10 mbit'e kadar" denilen ve altında kullanım miktarına göre herhangi bir hız düşüşü söz konusu değildir diye not düşülmüş tarifesine geçersem nasıl olur? neden 10 mbit değil de 10 mbit'e kadar diye adlandırmışlar? bu tarife ile son sürat tarifelerdeki 15 mbit bağlantının arasındaki tek fark hız mıdır? çünkü son sürat tarifelerde 15 mbit'e kadar diye bir ifade yok. 10 mbit'teki kadar kelimesi kafamı karıştırıyor. Sitesinde de açıklama göremedim.

2- 300 mbps'lik ADSL modemim var. Hem ethernet'ten bağlı cihazım var modeme hem de wireless olarak bağlanan birkaç tane alet var. Kablolu modem bu kadar güçlü olmayabilir mi? Herseyi kaldırmayabilir mi? Bunun için kablolu modeme ADSL modemimi bağlayıp yayını yine eski ADSL modemimden yapabilir miyim? (ethernetten 1 notebook, wireless olarak 2 notebook, 2 iphone, 1 ipad ve 1 ps3 bağlanıyor toplamda. ps3 aynı zamanda wireless media player olarak da kullanılıyor ethernetten bağlı olan notebooktaki filmleri izlemek için..)

Arkadaşlar bu konularda bana yardım edecek yok mu?

• quote:

quote:

Arkadaşlar ben biri adsl kullanıcısıyım. (sınırsız 8 mbit 100 TL ödüyorum) Bostancı'da oturuyorum. Sınırız kablo internete geçmeyi düşünüyorum. 10 mbit tarifeye..

2 sorum var:

1- Eğer ultranet'in bu "10 mbit'e kadar" denilen ve altında kullanım miktarına göre herhangi bir hız düşüşü söz konusu değildir diye not düşülmüş tarifesine geçersem nasıl olur? neden 10 mbit değil de 10 mbit'e kadar diye adlandırmışlar? bu tarife ile son sürat tarifelerdeki 15 mbit bağlantının arasındaki tek fark hız mıdır? çünkü son sürat tarifelerde 15 mbit'e kadar diye bir ifade yok. 10 mbit'teki kadar kelimesi kafamı karıştırıyor. Sitesinde de açıklama göremedim.

2- 300 mbps'lik ADSL modemim var. Hem ethernet'ten bağlı cihazım var modeme hem de wireless olarak bağlanan birkaç tane alet var. Kablolu modem bu kadar güçlü olmayabilir mi? Herseyi kaldırmayabilir mi? Bunun için kablolu modeme ADSL modemimi bağlayıp yayını yine eski ADSL modemimden yapabilir miyim? (ethernetten 1 notebook, wireless olarak 2 notebook, 2 iphone, 1 ipad ve 1 ps3 bağlanıyor toplamda. ps3 aynı zamanda wireless media player olarak da kullanılıyor ethernetten bağlı olan notebooktaki filmleri izlemek için..)

selamlar,

yaklaşık 2 yılı geçkin uydunet kullanıyorum. 10mbite kadar dediklerine bakma, o sadece herhangi bir arıza durumunda sıkıntıya düşmemeleri için. 10mbit kullanıyorum ve tam olarak hızı alabiliyorum. ek olarak 15mbit 3 ay kadar kullandım docsis 2.0 modem ile ve hiç sıkıntı yaşamadım.

kablolu modem yerine adsl modem bağlamayazsın. farklı kablo ve sistem kullanıyorlar. modemleri bütün device larını karşılayacak şekilde veri aktarımını yaparlar o konuda sıkıntın olmasın. en azından benim için öyle. iphone, ipad, desktop pc, 2x laptop kullanıyorum. ve gün gün misafirliğe görede değişiyor.

not : uydunetin bölgesel değişimleri olabiliyor. kimi bölgede leziz kullanıma sahipken kimi bölgede çok kötü bağlantı alabiliyorsun. bostancı konusunu araştırmanı tavsiye ederim.

iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: patlayamamismisir

quote:

quote:

2 sorum var:

selamlar,

yaklaşık 2 yılı geçkin uydunet kullanıyorum. 10mbite kadar dediklerine bakma, o sadece herhangi bir arıza durumunda sıkıntıya düşmemeleri için. 10mbit kullanıyorum ve tam olarak hızı alabiliyorum. ek olarak 15mbit 3 ay kadar kullandım docsis 2.0 modem ile ve hiç sıkıntı yaşamadım.

kablolu modem yerine adsl modem bağlamayazsın. farklı kablo ve sistem kullanıyorlar. modemleri bütün device larını karşılayacak şekilde veri aktarımını yaparlar o konuda sıkıntın olmasın. en azından benim için öyle. iphone, ipad, desktop pc, 2x laptop kullanıyorum. ve gün gün misafirliğe görede değişiyor.

not : uydunetin bölgesel değişimleri olabiliyor. kimi bölgede leziz kullanıma sahipken kimi bölgede çok kötü bağlantı alabiliyorsun. bostancı konusunu araştırmanı tavsiye ederim.

iyi günler.

Teşekkürler hocam çok yararlı oldu..

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

quote:

TCP/IP, DNS vs. arızası olmasın? Telefonla görüştün mü? Bazen modeme bi şeyler yüklüyorlar uzaktan. Bir ara görüş derim.

Modem durumunda "Modem ping edilemiyor" diyor mh ardim bu yüzden genel ariza dediler, nezaman biter diye sordugumda bilemiyoruz diye cevap verdi. Bir aydir durum böyle arada cozutuyor ama fazla etkilemedi beni.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

quote:

Modem durumunda "Modem ping edilemiyor" diyor mh ardim bu yüzden genel ariza dediler, nezaman biter diye sordugumda bilemiyoruz diye cevap verdi. Bir aydir durum böyle arada cozutuyor ama fazla etkilemedi beni.

dün gelmişler, hiç bir problem yok diyip gitmişler. akşama arayıp telefonda destek isteyeceğim.

• İstanbul-Haznedardayım.Telefonuma gelen mesajda perşembe günü saat 23-06 arası çalışma olacak kesintiler yaşanacak deniyordu.Cuma sabahı baktım internet yok.Saat 17.00 gibi eve geldim baktım yine yok.Cihaza bakıyorum herşey normal ip de veriyor ama internet yok.Aradım müşteri hizmetlerini durumu anlattım.Onlarda durumun normal göründüğü şimdi reset atacaklarını benim fiş çıkart tak yapmamı söylediler.Olmadı arıza kaydı yaptılar.Bu arada telefonda bekleme olmadı 1 dakikada operatöre bağlanılıyor.

Neyse 1-2 saat sonra kapıma geldiler.Durumu anlattım başkalarıda aynı sorun yaşamış sorun binadan değil diyip geri gittiler.Bu sabah uyanınca telefonuma baktım mailler almışım demek internet gelip gitmiş.Tekrar aradım fiş çıkar tak olmadı.Tamam beyefendi burdan bir ayar yapacam 20 dakika sonra fişi çıkarıp takın düzelir dedi.200 lü bir ayar gibi birşeyler söyledi.Peki dedim ama bunu dün neden yapmadınız deyince valla bilen var bilmeyen var dedi.Her çalışan yeterli bilgiye sahip değil dedi.Telefonu kapadım bir baktımki internet gelmiş.

Uyduneti öveyim mi yereyim mi karar veremedim şimdi.Ama 1 saat sonra kapıma gelmeleri şaşırtıyor doğrusu.

Not:Bu arada son aramamda arıza kaydım görünüyor mu diye sordum.Kapanmış yanıtını verdiler

• selam beyler uydunet kotasız 10 mibte geçtim bi gun beklettiler açmak için su an hızım 9.70 ping 5-15 arası çıkıyor genelde. oh be

upload 1 ya oluyo ya olmuyo onu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: patlayamamismisir

quote:

quote:

2 sorum var:

selamlar,

iyi günler.

pm den de sordum ama modem konusunda nasıl bir seçim yaptınız sorunsuz kullanmak için

• Evet bende ciddi ciddi düşünüyorum geçmeyi ama adam gibi kampanya yok sanırım 10 mb 99 tl ye gececeğim , ama tahaut vermeden gecmek istiyorum o zaman da modem kendim ayarlamam gerek sanırım birde mecbur kablo TV'de açtırmak gerekiyor mü halen? Modem tavsiyeniz varmı kablosuz en az 4 port girişi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santana007 -- 5 Mayıs 2012; 13:08:42 >
  • 
Sayfa: önceki 11061107110811091110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.