Şimdi Ara

Kablolu ve Kablosuz Hız Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, evimde ttnetin verdiği AirTies 5650 Modem bulunmakta. Kablolu olarak hattıma verilen hızı (24Mbit) maksimum olarak alabiliyorum. Fakat modemin yanında olsa bile kablosuz olarak bu hızın 10'da birini anca alabiliyorum (yaklaşık 2-3 Mbit bazen bu rakat 1'in altına bile düşebiliyor)


    Modemin kablosuz dağıtıcısı artık verimsiz diye düşünüyorum. Çünkü sorun sadece kablosuzda. Modemi değiştirmekten başka deneyebileceğim şeyler var mıdır.


    Not: Modem'de herhangi bir ısınma yok.




  • Wifi kanal ayarlarını değiştirmeyi deneyin. Bölgenizde yoğun kullanılan bir kanala ayarlı olabilir modem. Olmadı reset atın. 24 mbps için gayet iyi modemdir aslında 5650. Bu arada modemi yine kullanın 5 ghz destekli bir router alarak sorunu çözebilirsiniz. Ona takıp kullanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Wifi kanal ayarlarını değiştirmeyi deneyin. Bölgenizde yoğun kullanılan bir kanala ayarlı olabilir modem. Olmadı reset atın. 24 mbps için gayet iyi modemdir aslında 5650. Bu arada modemi yine kullanın 5 ghz destekli bir router alarak sorunu çözebilirsiniz. Ona takıp kullanırsınız.

    Hocam merhabalar, söylediğini çözümlerin ilkinde gayet güzel bir sonuç aldım. Wifi kanalını (1-13 arası kanallar) 2 numaralı kanalda gayet yüksek hız aldım. Sanırım sorun dediğiniz gibi wifi kanalından oluyor. Sanırım wifi'ye bağlı diğer cihazlarda normale dönecek gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.