Şimdi Ara

Kablolu Modem Ap Kullanılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Evde bulunan kablolu modemi kablosuz yaparak wifi üzerinden telefondan internete girmek istiyorum.Ufak bir araştırma yaptım access point denen cihazlardan almaya karar verdim ve gidip bir tane aldım.Ancak bağlamakta sorun yaşıyorum.Daha önce bağladım ve bilgisayarımdan internete girebildim ancak telefondan girmek istediğimde sinyal var olarak gözüküyordu ancak hiç bir şekilde internete bağlanamıyordum.Daha sonra yine araştırırken kablolu modemlerde router denen cihazlar kullanılır apler kablosuzlarda kullanılır şeklinde bir şey okudum beynimden vurulmuşa döndüm.şimdi ben işi aceleye getirerek boşuna mı ap almış oldum ? yani ap nin arkasında 5 tane port var adsl ile bağlantı kurup kablosuz yapmam mümkün değil mi ? cevaplarınızı bekliyorum..iyi forumlar..

• çok anlamam ama,kullanılan modemde mesh özellğiği yoksa access point le eşleşme olmuyor biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

çok anlamam ama,kullanılan modemde mesh özellğiği yoksa access point le eşleşme olmuyor biliyorum.

hocam bende pek anlamıyorum biraz ne oldugundan bahsedebilir misiniz?
  • Router olmasına gerek yok, sizin modeminiz zaten Router işlevini yerine getiriyor, DHCP sunucusu vs de var, sadece kablolu arabirimi kablosuza dönüştürmeniz gerekiyor.

Sıradan bir Access Point de bu işi yapar zaten, AP'lerin görevi de budur.

Aldığınız cihazın marka modeli nedir, bağlantı şemanız nasıl, kullandığınız cihazlar neler?

Ayrıntılı olarak açıklarsanız sorunu çözmeye çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool41

Arkadaşlar merhaba.Evde bulunan kablolu modemi kablosuz yaparak wifi üzerinden telefondan internete girmek istiyorum.Ufak bir araştırma yaptım access point denen cihazlardan almaya karar verdim ve gidip bir tane aldım.Ancak bağlamakta sorun yaşıyorum.Daha önce bağladım ve bilgisayarımdan internete girebildim ancak telefondan girmek istediğimde sinyal var olarak gözüküyordu ancak hiç bir şekilde internete bağlanamıyordum.Daha sonra yine araştırırken kablolu modemlerde router denen cihazlar kullanılır apler kablosuzlarda kullanılır şeklinde bir şey okudum beynimden vurulmuşa döndüm.şimdi ben işi aceleye getirerek boşuna mı ap almış oldum ? yani ap nin arkasında 5 tane port var adsl ile bağlantı kurup kablosuz yapmam mümkün değil mi ? cevaplarınızı bekliyorum..iyi forumlar..

düşündüğün olay ap ilede olur router ilede olur.
    sanırım ayarlarda hata yapıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Router olmasına gerek yok, sizin modeminiz zaten Router işlevini yerine getiriyor, DHCP sunucusu vs de var, sadece kablolu arabirimi kablosuza dönüştürmeniz gerekiyor.

Aldığınız cihazın marka modeli nedir, bağlantı şemanız nasıl, kullandığınız cihazlar neler?

Aldığım AP nin modeli Edimax EW-7228APn.Kullandığım kablolu modem Airties RT-102.Ap nin arka kısmında 5 tane bölüm bulunmakta.Buradada resmi bulunmakta.Ayrıca Ap nin kutu içeriği içinden çıkan bir kablo,bir güç kaynağı,kurulum cd si ve kullanım klavuzu.Daha önce Ap den çıkan kablonun bir ucunu modeme bir ucunu Ap nin ilk giriş kısmına takmıştım.Pc ile bağlantılı olan modemin eski kablosununda bir ucunu Ap nin ikinci girişine takmıştım.Pc den internete girebiliyordum ancak telefondan bu işlemi gerçekleştiremiyordum.Umarım yeterli bilgi verebilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool41

quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Router olmasına gerek yok, sizin modeminiz zaten Router işlevini yerine getiriyor, DHCP sunucusu vs de var, sadece kablolu arabirimi kablosuza dönüştürmeniz gerekiyor.

Aldığım AP nin modeli Edimax EW-7228APn.Kullandığım kablolu modem Airties RT-102.Ap nin arka kısmında 5 tane bölüm bulunmakta.Buradada resmi bulunmakta.Ayrıca Ap nin kutu içeriği içinden çıkan bir kablo,bir güç kaynağı,kurulum cd si ve kullanım klavuzu.Daha önce Ap den çıkan kablonun bir ucunu modeme bir ucunu Ap nin ilk giriş kısmına takmıştım.Pc ile bağlantılı olan modemin eski kablosununda bir ucunu Ap nin ikinci girişine takmıştım.Pc den internete girebiliyordum ancak telefondan bu işlemi gerçekleştiremiyordum.Umarım yeterli bilgi verebilmişimdir.

yardım edebilecek yokmu modemimin ve ap nin bilgilerini paylaştım kurulumunu nasıl yapmalıyım ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.