Şimdi Ara

Kablolu İnterneti Wifi Yapma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
100.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Linkini verdiğin cihaz ile istediğin bağlantıyı kuramazsın. Çünkü wireless adaptörler, wireless özelliği olmayan masaüstü PC gibi cihazların kablosuz ağlara bağlanmasını sağlamak içindir.

Yani linkini verdiğin cihazın çalışması için ortada bir kablosuz ağ olması lazımdır ki senin örneğinde yok.

Aşağıdaki resim bu konuyu daha iyi anlatabilir:

Kablolu İnterneti Wifi Yapma

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Peki hocam yapmak istediğimle ilgili bir önerin varmı.Ne yapabilirim,bir çözümü varmıdır acaba.
  • ALPOLİC_FR kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum. Ethernet girişli modem ile masaüstü bilgisayara internet bağlıyorum. USB 'deb wireless adaptörl takıyorum. Adaptörün görevini biliyorum wireless olmayan PC ye bu özelliği sağlamak. Fakat işin püf noktası wireless adaptörlerü ters çalıştırıp pc deki ethernet bağlantıyı wireless bağlantı olarak eve yansıtıyorum. Telefon, tablet ve PS3 te kullandım ve hala PS4 'te kullanıyorum. Ps3'e 26 GB. dosya indirdiğimi hatırlıyorum. PC ' ye de hiç bir ekstra program kurmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayd_kar -- 26 Temmuz 2016; 8:49:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayd_kar

Ben kullanıyorum. Ethernet girişli modem ile masaüstü bilgisayara internet bağlıyorum. USB 'deb wireless adaptörl takıyorum. Adaptörün görevini biliyorum wireless olmayan PC ye bu özelliği sağlamak. Fakat işin püf noktası wireless adaptörlerü ters çalıştırıp pc deki ethernet bağlantıyı wireless bağlantı olarak eve yansıtıyorum. Telefon, tablet ve PS3 te kullandım ve hala PS4 'te kullanıyorum. Ps3'e 26 GB. dosya indirdiğimi hatırlıyorum. PC ' ye de hiç bir ekstra program kurmadım.

Hocam yani herhangi bir adaptörü dediğin gibi kullanabiliyormuyuz.Bir de şu ters çalıştırma nasıl yapılır tarif edermisin.
  • ALPOLİC_FR kullanıcısına yanıt
    Wifi adaptörler hakkında teknik bilgim yok. Senin resmini gösterdiğin gibi usb den bağlanan usb bellek büyüklüğünde ve anteni olan bir cihaz. Hiç bir özelliği yok zamanında gidip bizim burada satılan en ucuz modeli aldım. PC ye bağlayınca çalışması için bir de cd si vardı sanırım. onu yükledim. bilgisayarın sağ alt kösesinde ağ bağlantısını, saati gösterdiği yerde küçük bir ikon çıktı. orada AP yada AB yada buna benzer bir modda çalıştır sekmesi vardı onu işaretleyince ters çalıştırıyor. Biraz da karıştırınca isim şifre gibi özellikleri ayarladım. fakat üzerinden çok zaman geçti hatırlamıyorum tam olarak neler yaptığımı. Şimdi adaptörü taktığımda hiç bir şey yapmadan her şey otomatik olarak çalışıyor. Akşama benim adaptörün dediklerimin birer resmini çekerim istersen. senin adaptörle de olması gerekir diye düşünüyorum adaptörlerin hepsinin çalışma mantığı aynıdır. Hız ve destekledikleri wifi bağlantı türleri farkı vardır sadece. Bu da bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz zaten bir wifi ağına bağlanmayacağız ki kendimiz bir ağ oluşturacağız.

• ayd_kar kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman senden resim bekliyorum.İlgilendiğin için sağol.
  • Kardeşim My public Wifi Programını İndirip Yükle
  • komşudan çektiğim kabloyu wifi olarak laptopa nasıl veririm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

istersen connectify hotspot programı ile kablolu interneti kablosuz yayabilirsin tabi wireless anca ev içinde ancak ceker. ki cok kullandım.
    diğer türlü
    access point alacaksın ondan baglantı yapacaksın böylelikle wireless alanı baya artacak. ki şuan bunu kullanıyorum
    bu konuyu araştırıyordum, sizin dediğiniz program bu işi yapıyor tam olarak

ama bu connectify hotspot ücretli, bunun ücretsiz versiyonu var mıdır acaba ?

edit = birçok ücretsiz alternatifini denedim, ama daha program bile açılmıyor, baidu, mypublicwifi, ostoto bunların 3ü de olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 18 Ağustos 2019; 14:0:32 >
  • Sürekli kullanacaksanız ucuz yollu bir AP cihazı alın. Rahatınıza bakın. PC ile uğraşılmaz, ucuz yollu bir AP cihazı bile PC ile cebelleşmekten iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Sürekli kullanacaksanız ucuz yollu bir AP cihazı alın. Rahatınıza bakın. PC ile uğraşılmaz, ucuz yollu bir AP cihazı bile PC ile cebelleşmekten iyidir.
    hocam önerebileceğiniz bir ap var mıdır? kablosuz yayında şifreli yayın yapan modemden, kablolu olarak interneti ap 'ye bağlayıp, ap 'den kablosuz ve şifresiz yayın yapabilir miyiz ?

• Yoğun bi kullanım yoksa TP-Link modelleri iş görüyor. Ancak TP-Link'ler çok sayıda kullanıcı girince sapıtıyor. Onun dışında evde uç beş cihaz bağlanacaksa sorun çıkmaz.

Wa701nd uygundur. 300 mbitlik bakıyorsanız 801nd var.

Ayrıca wifiyi şifresiz bırakmayın. Otlakçı çok, dadanırlar sorun yaşarsınız.

Network bolumune yazarsanız daha sağlıklı bilgi verirler. Oradan daha sağlıklı bilgi alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Yoğun bi kullanım yoksa TP-Link modelleri iş görüyor. Ancak TP-Link'ler çok sayıda kullanıcı girince sapıtıyor. Onun dışında evde uç beş cihaz bağlanacaksa sorun çıkmaz.

Wa701nd uygundur. 300 mbitlik bakıyorsanız 801nd var.

Ayrıca wifiyi şifresiz bırakmayın. Otlakçı çok, dadanırlar sorun yaşarsınız.

Network bolumune yazarsanız daha sağlıklı bilgi verirler. Oradan daha sağlıklı bilgi alırsınız.
    elimdeki menzil genişletici şu , travel mod özelliği varmış, admin sayfasına girip , ordan yapınca bu ayarı, dediğim işlemi yaptı

urun.n11.com
    Netis E1+ 300mbps Wireless N Range Extender, Internal Antenna, 1f - n11.com
    https://urun.n11.com/access-point-router/netis-e1-300mbps-wireless-n-range-extender-internal-antenna-1f-P261350251

• belki yardımcı olur.

metin belgesine yapıştırıp uzantıyı bat olarak değiştirin; kullanıma hazır.

@echo off
    CLS
    :MENU
    CLS
    ECHO.
    ECHO 1 ayarlari yenile
    ECHO 2 baslat
    ECHO 3 durdur
    ECHO.
    ECHO parola: deheforum
    ECHO.
    SET /P M=1, 2 veya 3 yaz ve ENTER'a bas:
    IF %M%==1 GOTO SET
    IF %M%==2 GOTO START
    IF %M%==3 GOTO STOP
    :SET
    netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=vatandasa_cart_curt_yok key=deheforum keyusage=persistent
    GOTO MENU
    :START
    netsh wlan start hostednetwork
    GOTO MENU
    :STOP
    netsh wlan stop hostednetwork
    GOTO MENU

• Merhaba wifi modülü olmayan bir masaüstü pc'de wifi anteni almadan kablo ile gelen interneti yaymak mümkün değil anladığım kadarıyla

altta paylastıgım adaptörlerden birini aldığımda mypublicwifi gibi programlarla sorunu çözebilirmiyim ?

• sefaMseven kullanıcısına yanıt
    Yoğun bir kullanım olmayacaksa olabilir. İş görecektir.

Yoğun bir kullanım olacaksa kablo ile gelen interneti switch ile çoğaltıp bir hattı PC'ye bir hattı da AP cihazına girip Wi-Fi ağı oluşturabilirsiniz.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt

yok ya wifi yi yasaklayan patrona karşı kücük bir kaçış yolu sadece  Kablolu İnterneti Wifi Yapma 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.