Şimdi Ara

kablocular bir yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklasık iki senden fazladır kablo baglantımı ethernetten kullanıyorum.. ancak son 2-3 haftadır ethernetten ip alamıyorum.. once 192.. ile baslayan ip alıyor normal bir şekilde ancak daha sonra 62.. ile alması gerekirken 169.. la baslayan bir ip alıyor... ve nete baglanamıyorum..

ağ kurulum shirbazı vesaire herseyi denedim.. tcp/ip ayarladımda otomatik ip al seceneği işaretli... vesaire..

yani hersey normal eskisi gibi ancak modem ip almıyor..

yardım edin..

• Modemin DHCP'si açıkmı?
  • DHCP ??

biraz daha acarmısın lütfen...

bu arada modem "netmaster" "cme" modelinden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBomber -- 28 Ekim 2005, 17:06:39 >
  • DHCP, Modem'in otomatik IP vermesi. Anladığım kadarı ile bilgisayar ile modem farklı ip aralıklarındalar. Veya kablo bağlantılarında falanda sorun olabilir.
  • her zaman otomatik ip al işaretliydi.. ve modemın kullandıgı bir program falan da yok... yanı onları değiştirebileceğim bir arabirim yok...

modem bozulmus olsa bu sorun cıkabilir mi...

ve bazı kablolarda yapıyordu bu sorunu bu yuzden ılk kurulumda yenı kablo almıstım.. kablo bozulması gıbı sacma bır sorun olabılır mı...
  • Anladığım kadarı ile bilgisayar modem'den IP alamıyor. Bunun nedeni çok farklı olabilir. Kablo sorunlu olabilir. Modem problemli olabilir. Ethernet olabilir. Windows'tan olabilir.

İyice analiz etmek gerek.
  • Bence ayarlarını kendin kurcalamana gerek yok. Eğer çok fazla bu işleri bilmiyorsan sorununu gerekli kablo şirketinin arıza hattını arayıp söyledigin takdirde sana yapman gerekenler söylenecektir. Hangi şehirde olduğunu yazmamışsın. Ankara için İnteraktif şirketinin telefonu : 2855062(internet arıza)...
    kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer modemin takılı olduğu PC yi ya da PC nin içindeki ethernt kartını değiştirdiyeseniz böyle bir problemle karşılaşmanız normal. Çünkü Ankara İnteraktif sizin IP nizi Mac adresinizle eşleştiriyor. Bu yüzden modemin takılı olduğu PC yi her değiştirişinizde servis sağlayıcıyı arayıp oradaki bilgileri yenilemelerini istemeniz gerekiyor. Sistemdeki bilgileri değiştirdikten sonra, size modemi ve PC yi tekrar başlatmanızı söyleyeceklerdir. Sonra her şey eski haline dönecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.