Şimdi Ara

Kablo Net - Ankara Cebeci Yorumları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Muhtemelen kablo net ile ilgili modem vs. sorularından bay ve gına gelmiştir fakat, durumu foruma danışmadan hareket etmek bana pek akıllıca gelmediği için tekrar sormak istedim.

Velhasıl durumum şöyle;

5-6 senedir adsl kullanıcısıyım. En başından beridir 2mbit sınırsız tarifedeyim. Download upload kesilme vs. hiç bir sıkıntım yok ama malum fiyatlar. Statik ip ile birlikte her ay 72tl para veriyorum. Artık yetti diyerek alternatif araştırırken kablo net geldi aklıma.

Biraz önce telefon açtım, 3mbit tamamen SINIRSIZ (adsl'de olan kullanım noktası olayı yok) bağlantı 49tl.

Şu an kampanyaları varmış. 2 sene kullanım garantisi ile birlikte ilk 6 ay sadece 29tl ve modem verdikleri kampanyaları da mevcut.

Verilen modem netmaster cbw700'müş. Netteki fiyatı 195tl.

Her noktadan avantajlı görünüyor.

Benim sıkıntım ise şu iki soru :

1. Çok eskiden kablo net kullanmıştım. Ve malesef kablo net ile internet adsl kadar güvenli değildi. Haliyle local loop'ta herkesin aynı noktadan bağlanması tüm binayı, tüm mahalleyi neredeyse aynı networkte gibi yaptığı için korumasız bir pc'den kablo net'e bağlandığımız an şıp diye virüsü yiyorduk. Acaba durumlar hala bu şekilde mi? Bir gelişme yaşandı mı bu konuda? Kullanan arkadaşların yorumları ne olur acaba?

2. Modem için düşünceleriniz ne olur? Sonuçta port yönlendirme yapabilsin, ısınma vs. reset veya up/down sorunu yaşatmasın. O paraya şunu tercih etsen daha iyi olur diyebileceğiniz bir alet var mıdır? Yoksa kampanyadan faydalanıp bu modemi almak faydalı olur mu sizce?

---

Son zamanlarda oturduğumuz yerde oldukça fazla kablo tv düzenlemesinden dolayı acayip şekilde kesilmeler yaşıyoruz. (Teledünya kullanıyoruz). Elektrik gittiği zaman kablo net'in de gitmesi cabası. Ama malesef fiyatların bu şekilde olması bizi zorluyor.

Yorumlar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar. İnşallah durumu aktarabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 29 Eylül 2011; 20:16:28 >

• Bu soruna forumdan verilecek cevaplar daha çok kafa karıştırır, şöyle ki herkes bulunduğu yere göre yorum yapacak altyapısı iyi olan iyi diyecek, kötü olan da hali ile kötü diyecek. Bence en iyi çözüm bulunduğunuz semtte kullananlara sormak veya semt ismi vererek oradaki kullanıcıların görüşünü almak. Çünkü aynı semtte sokak sokak dahi değişiklik gösterebiliyor.
    Modem konusuna gelince forumlarda sinyal gücünün zayıf olduğu söyleniyor ama, kısa mesafede (ev içinde) bir sorun olacağını sanmam.
    Elektrik kesilme konusuna gelince, Adsl'de de aynı sorun var internet kesilmese dahi modeme elektrik gelmeyeceği için yine bağlanılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 29 Eylül 2011; 14:40:32 >
  • Denemek istiyorsan geç (Benim tecrübem olumsuz geçme derim) ama taahhütlü geçme sakın !!!
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Hepinizin söylediklerine katılıyorum. Galiba kablo net'in kalitesi gerçekten tartışılır durumda. O zaman şöyle sorayım, Ankara cebeci'de durumlar nasıl? Buralarda oturan, kullanan arkadaşlar var mı?

Bugün biraz daha araştırma yaptım. Bilir kişiye göre cebecinin altyapısı hem iyi hem de kötü durumdaymış. Geçilebilir diyor arkadaş. Ama söylediğiniz gibi malesef kesintiler ki buna elektrik de dahil, malesef buralarda çok oluyor. Kablolu yayın saçmalığından dolayı ağız tadıyla teledünya dahi kullanamıyoruz bazen.

Modem için elektroworld'e uğradım bir ara. Ellerinde varmış, fakat tümleşik değil. Motorola modem ve üstüne zyxel access point veriyorlar. Paket yani. 179tl.

Ben zaten eğer alırsam kablo net'i tahattütlü geçmem. Olay güzel ama arkası fena. Kurulum ve aktivasyon ücreti almıyorlar. 6 ay 29tl (3mb) sonra 49tl olarak geçiyor. Ama 2 sene içerisinde vaz geçersek modem parası, kalan ay parası, aktivasyon parası vs. herşeyi geri alıyorlar akıllılar

Tek sıkıntım download işte. Bilir kişini söylediğine göre üst üste aylarca download olursa malesef adsl'de kısıtlama oluyormuş. Yani hız düşümü işte. Ama bir ay download yap, diğer ay yapma gayet iyi falan dediler. Gerçi her ay deli gibi download yaptığım söylenemez. Sadece bazen bir hafta veya on gün kadar süreklilik oluyor bende. Sonra bırakıyorum. Hoşuma giden şeyler olursa indiriyorum ancak.

Aslında köle'nin söylediği mantıklı gibi. 16mbit 50gb kotalı belki daha mantıklı olabilir. Fiyatlarına bir daha bakmak lazım. Bir de ikinci el kablo modem alayım diyorum. Belki adsl'i iptal etmeden bir deneme yaparım kablo net ile.

Sonuç itibariyle Ankara cebecide kullan arkadaşların yorumları önemli olacak sanırım.

• Sorunsuz kullanacağınız Motorola sb5101i (kablo modem) ve TP link routerdan oluşan uydunet modem setini 120 TL ye alabilirsiniz. 179 TL biraz yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabloteknik -- 30 Eylül 2011; 1:10:23 >
  • Ben Netmaster CXC-150 modem + Netmaster WDS-840 Router kullanıyorum, 140 m2 daire içinde 3 bilgisayara sorunsuz bağlanıyorum.
    Download konusuna gelince 512 mbit bağlantı hızını kullanıyorum, aylık ortalama 20 Gb üstünde kota kullanıyorum.

• @cmldrs;

Hocam, verdiğin değerler adsl sanırım. Kotalı verdiğine göre 16mbit 50gb kotalı adsl olarak düşünüyorum.

Aslında o seçenek aklıma daha çok yatmaya başladı. Her ay 50gb indirdiğim yok zaten. Geçen haftalarda 30-36gb arasında film indirdim. Onun haricinde ufak tefek dosyalar vs. standart şeyler.

Kablo net sırf 49tl diye modem'e 120tl para vermektense, tek işlemle 59tl ye 16mbit 50gb'lık kullanım açarım adsl'den diye düşünüyorum. Sanırım bu daha mantıklı.

Tabi telekom sağolsun, haliyle 16mbit denilse de 16mbit kullanmamızın imkanı yok. Hatlardan dolayı. Kuzenim dahi 14mbit max görüyormuş. Sürekli oynuyor, düşme çok diyo ama gene de iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: side_effect

@cmldrs;

Hocam, verdiğin değerler adsl sanırım. Kotalı verdiğine göre 16mbit 50gb kotalı adsl olarak düşünüyorum.

Aslında o seçenek aklıma daha çok yatmaya başladı. Her ay 50gb indirdiğim yok zaten. Geçen haftalarda 30-36gb arasında film indirdim. Onun haricinde ufak tefek dosyalar vs. standart şeyler.

Kablo net sırf 49tl diye modem'e 120tl para vermektense, tek işlemle 59tl ye 16mbit 50gb'lık kullanım açarım adsl'den diye düşünüyorum. Sanırım bu daha mantıklı.

Tabi telekom sağolsun, haliyle 16mbit denilse de 16mbit kullanmamızın imkanı yok. Hatlardan dolayı. Kuzenim dahi 14mbit max görüyormuş. Sürekli oynuyor, düşme çok diyo ama gene de iyi.

Hayır, ben yanlış anlattım kablo net 512 mbit sınırsız kullanıyorum. Bu bağlantı hızı ile bile aylık ortalama 20 Gb. üstünde indirme yapıyorum downloadda bir sorun yaşamazsın diye o tabloyu vermiştim.

• Şimdilik denemek ve modem parası vermemek için adsl'de 16mbit bağlantı 50gb adil kullanım noktalı 59tl olan paketi değerlendirmeye karar verdim. Modem parası vermek istemiyorum. En azından ikinci el bişey bulup kablo net ile deneme yapmadan karar vermek zor.

Kablo net'in benim için en büyük dezavantajı şimdilik elektrik kesintisinde internet bağlantısını kaybetmek. Binada bir sorun olduğu an bile gidebiliyor. Adsl modemim ups'e bağlı olduğundan sıkıntım yok. Kabul etmek lazım ki en sık bağlantı hatası veren kablolu yayın.

Bu adsl paketini denemek istiyorum bir ay kadar. Oturduğum yerden bişey yapmama gerek kalmadan kullanıcam bakalım.

@clmdrs;

Hocam peki sen cebeci de misin?
  • quote:

@clmdrs;

Hocam peki sen cebeci de misin?

hayır, istanbul acıbademde oturuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Ben Netmaster CXC-150 modem + Netmaster WDS-840 Router kullanıyorum, 140 m2 daire içinde 3 bilgisayara sorunsuz bağlanıyorum.
    Download konusuna gelince 512 mbit bağlantı hızını kullanıyorum, aylık ortalama 20 Gb üstünde kota kullanıyorum.

Hocam 512 yavaş değilmi

• Yavaş ama benim acelem yok, yavaş yavaş indiriyorum, siz gençler gibi oyun vs.de oynamadığımdan bana yetiyor.
  • quote:

@cmldrs;

Hayır kotalı değil uydunet 512 kbit, ama online işlemlerden ne kadar download+ upload yaptığını görebiliyorsun.

• Biz de artık kablo net kullanıyoruz. Fakat artı ve eksilerini belirtmekte fayda var.

Aslında kablo net'te bir eksi olmaması gerekir fakat burası Türkiye. Ne diyeyim artık... 3mbit bağlantı yaptırdık. Download hızı çok işe yarıyor gerçekten. Çatır çatır çekiyor çoğunlukla 300-350k arasında. Fakat eksi yönü olarak ki çok büyük bir eksi, akşam 7 buçuk ile gece 1'e kadar ping'ler aşırı derecede yüksek. Yani online oyun oynarken deli gibi lag yiyorsunuz. Gece 1'den sonra toparlıyor. Çok fena...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.