Şimdi Ara

Kablo Ek ve Ping Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mutlaka sokaklarda görmüşsünüzdür VDSL dahi kullansanız arka sokağınıza kadar gelen fiberin sonlandığı yerden itibaren evinize kadar gelen telekom kablosunda 46258454831 tane ek vardır. Bu ekler hıza VDSL hatta pek etki etmiyor ama pingi önemli ölçüde etkiliyor diye düşünüyorum. Çünkü YAK konnektör dedikleri boncuklarla o kablo içerisindeki onlarca tel birbirine bağlanıyor ve bu da sinyali etkiliyor. Mesela binanın tesisatından modeme kadar 2mbps hız geliyordu ADSL kullandığım dönemlerde ama binaya gelip ölçüm yaptıklarında kutuya kadar 4mbps geldiğini, kutudan eve kadar Cat 6 kablo çekmem gerektiğini ve santrale uzaklığım 3km olduğu için fiber çekilene kadar bu şekilde idare etmem gerektiği söylemişlerdi. Nitekim 30 metre tek parça Cat 6 kabloyu kendi portumu regletten söküp direkt olarak bağladım ve kutudan eve kadar çekip ucuna da RJ11 çakıp modeme taktım ve 4Mbps olmuştu hızım gerçekten... 4-5 sene öncesinden bahsediyorum o zamanlar Türk Telekom ve Avea birleşmemişti hala TTNet vardı ve şimdiye göre daha iyi hizmet veriyorlardı...

    Şuan 50Mbps kullanıyorum ama sayfalar bazen geç yükleniyor gibi hissediyorum ya yoğunluk sebebiyle ya gerçekten bu ekler yüzünden ya da psikolojik olarak öyle düşünüyorum.

    Kablo Ek ve Ping Hakkında


    Kablo Ek ve Ping Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz.gokcen1 -- 15 Şubat 2017; 21:25:43 >







  • Santralden bina ankastresine gelen bakır kabloda bir ek yok diye biliyorum. Zaten baktığında bayağı kalın bir kablo geliyor. Ping sorunu bence yurt dışı çıkışları ile ilgili. Şu an bayağı bir hız kısıtlaması var.



    Türk Telekom ile Avea her zaman aynı şirketti. Sadece isimleri farklıydı. Grup sirketleriydi. Bir birleşme olmadı sadece isimleri tek çatı altında toplandı.



    Bundan üç dört sene önce alt yapı olarak yine berbatti ama hizmet olarak daha iyiydi. Port yok sorunu olmuyordu. İnternet baglatmak istediğinde hemen bağlanıyordu. Başka saglayicilar ile abonelik baslattiginda hiç bir sıkıntı olmuyordu. Arızalar çok kısa zamanda cozuluyordu. Teknik anlamda iyidi. Ama o da bitti. Artık çok berbat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Nasıl ek yok yahu? Mobilden göremiyor musun fotoğraf ekledim her binanın önünde gerekli gereksiz en az 1 tane ek vardır hiç mi görmedin? Zaten dedem zamanından kalma eski bakır kablolarla altı fiber üstü minare iş yapıyorlar bir de bu ekler yüzünden iyice rezil oluyor verdikleri hizmet.
    Superonline'ın 24Mbps fiber interneti benim 50Mbps internetimden hızlı sayfa geçişlerinde ama download'ta tabi 2'ye katlıyor benim internet.

    Bilmeyenler varsa diye, bunlar ping düşmanı kablo ekleridir...

    Kablo Ek ve Ping Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz.gokcen1 -- 15 Şubat 2017; 22:34:57 >




  • deniz.gokcen1 D kullanıcısına yanıt
    onların ek olduğunu bilmiyordum
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    ben telekomcuların yalancısıyım onlar dedi bana ki mantıken de öyle olması gerekir çünkü vdsl dijital bir hattır sinyal bozulabilir ekler yüzünden bu her şey için geçerlidir ki kutudan evime gelene kadar 2mbps hız kayboluyordu kabloyu değiştirdim anında 4mbps oldu.
  • Düzgün yapılan eklerin hıza da pinge de gözle görülebilecek bir etkisi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TriLi T kullanıcısına yanıt
    Bu kadar kesin konuşabildiğine göre bir kaynak falan gösterirsin herhalde çünkü normalde kablo direncinin yükselmesi sorun yaratır ki bu da kablo direncinin yükselmesine sebep olur düşünsene 100 metre yıllarca kullanılmış eski bir kablo var; 10. ve 20. metreleri arasına yeni bir kabloyla ek yapılıyor, aynı şekilde 50. ve 60. metreleri arasına da ek yapılıyor diyelim bu durumda sinyal ek yerlerinden etkilecektir ve sinyalde bozulmalar olacaktır bunu osiloskop ile ölçüp sinyal bozulmalarını görebilirsin.
    Bir de 100 metre uzunluğunda üzerinden 500V/100A akım akabilecek kalın bir elektrik kablosu düşün ki 100A çok ciddi bir akımdır ve kablonun titrediğini bile görebilirsin bu durumda kabloya ek yapılırsa ek yerlerinde anormal bir ısınma olduğu görülür ama tabi bu extreme bir durum günlük hayatta o kadar akım çekmiyoruz.
  • Edit 2: Forumda daha önceden soruma cevap veren birkaç tane konu açılmış ve tam da dediğim gibi, ekler hıza etki ediyor maalesef. Konu kapanabilir.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    CRC olmaz mı ya ne 300'ü ne 500'ü 1000'leri geçtiği bile oluyor ama mesela partlı bir şekilde dosya indirip topluca rar'dan çıkardığımda bir hata almıyorum yani indirdiğim dosyalarda bir sorun yok şimdilik.

    CRC tamam da bir de FEC var o ne ola ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz.gokcen1 -- 16 Şubat 2017; 3:7:37 >
  • 2 saattir açık şuan CRC 17 olmuş dediğim gibi önceden çok yüksekti ama şimdi de başka sorunla uğraşıyorum telefonum S7 modemim HG630a sürekli kopuyor ama Z2 var o kopmuyor telefonda bir sorun olmadığına eminim wifi kanallarında, 20/40Mhz arasında geçiş yapıp en stabil hali yakalamaya çalışıyorum da modem çok dandik ya acilen 5GHz destekli modeme geçiş yapmam gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz.gokcen1 -- 16 Şubat 2017; 4:25:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.