Şimdi Ara

Kabin Memuruyum sorusu olan var mı? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
9
Favori
44.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
    30 Sayfayı hiç sıkılmadan kelimesi kelimesine okudum böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim..Anladığım kadarıyla bir çok havayolu şirketinde çalışmışsınız bu nasıl mümkün olabiliyor ? Ben birine bile girebilecek miyim bilemiyorum 😀 Bu arada Türkiyede THY den sonra en iyi firma hangisi olur koşulları bakımından ? Birde Emirates de çalışılır mı ? Kaliteli bir firma ama Araplar ile uğraşmak çok zor olsa gerek “kroyum ama para bende” tipinde insanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çirkin biri hostes olabilir mi? Hep güzeller çünkü

• Ofis meşkuliyeti nedir ?

:))

• Kabin okumayan biriside bu mesleği yapabiliyormu ? Varmı yani hiç sizin orda
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    göreceli kavram bir şey diyemem.
  • alp1905alp A kullanıcısına yanıt
    Tecrübeli olduktan sonra farklı firmalara geçmek çok daha kolay.
  • özel yemek konusunu yönetmek hostesler için neden karmaşık? her seferinde sorarken tedirgin bir halleri oluyor ya da pas geçiyorlar nedense hatırlatmak zorunda kalıyorum...

• ntquartex kullanıcısına yanıt
    Bazen yer değişiklikleri sebebiyle yemeğin yer numarasıyla kişinin yer numarası tutmayabiliyor. Bazen yolcu anlamayıp başkasının yemeğini yiyebiliyor. Tedirginlik demeyelim de şüphe diyebiliriz. Servis sırasında dağıtılınca da bazen unutulabiliyor. Servis bitiminde bazen fark ediliyor ama yine de hatırlatmakta fayda var :) Neden unutulduğuna gelince servis sırasında bu koltukta yemek siparişi var gibi bir uyarı mekanizması yok. Hafızada tutmak zorunda kalınıyor. Özel yemek sayısı çoksa problem olabilir. Nedeni kanımca bu.
  • www.kokpit.aero
    THY 4 bin personel alacak
    http://www.kokpit.aero/4-bin-personel-alacak

• akintez kullanıcısına yanıt
    Hocam şu uçanların çoğu mühendis,öğretmen vs dediniz ya onu açar mısınız biraz? Hostesler mi yoksa pilotlar mı bahsettiğiniz uçanlar yoksa yolcular mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

Hocam şu uçanların çoğu mühendis,öğretmen vs dediniz ya onu açar mısınız biraz? Hostesler mi yoksa pilotlar mı bahsettiğiniz uçanlar yoksa yolcular mı
    hosteslerin öğretmen ya da mühendis olacağını sanmam mühendis neden hostes olsun,benim bir çok arkadaşım çalışıyor thy de kabin memuru çalışanların bir kısmı dil bölümünden mezun,turizm mezunları da varmış,onun dışında 2 yıllık çok varmış yabancı dil çok önemli mümkünse ingilizce yanında biraz almanca,fransızca,italyanca,arapça dillerinden biri gerekli hatta bunun bi arkadaşı var çince öğrenmiş eleman iyi kazanıyormuş ama çok yoruluyormuşta

• fabrizo kullanıcısına yanıt
    Özel okullardan mezun olan binlerce mühendis var. Kendilerini geliştirmemiş,dil bile bilmeyen insanlar. Bunlar iş bulamayınca host/es oluyor olabilirler. İkinci dil zorunlu değil ama olsa iyi olur gibi.

• quote:

Özel okullardan mezun olan binlerce mühendis var. Kendilerini geliştirmemiş,dil bile bilmeyen insanlar. Bunlar iş bulamayınca host/es oluyor olabilirler. İkinci dil zorunlu değil ama olsa iyi olur gibi.
    hocam kabin memuru alımında bölüm ayrımı yok fakülte bitirmeye de gerek yok önlisans mezunu da alınıyor istedikleri tek kriter akıcı dil tabi dil bilmeyip arkadan dayı vasıtası ile giren de yok değil epeyce var,eğer böyle bir düşünceniz varsa dili geliştirin yeter
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben çalışıyorum da zamanında bana bu bölümü oku demişlerdi ben de önlisans diye okumamıştım. Lisans bölümü istiyordum okudum bir bölüm şimdi iyi durumdayım çok şükür. Ama o günden beri aklımda olan bir meslek. Geziyorlar gibi basit düşünceye sahibim ama aşırı zor bir sektör sonuçta hizmet sektörü.

• quote:

Yok hocam ben çalışıyorum da zamanında bana bu bölümü oku demişlerdi ben de önlisans diye okumamıştım. Lisans bölümü istiyordum okudum bir bölüm şimdi iyi durumdayım çok şükür. Ama o günden beri aklımda olan bir meslek. Geziyorlar gibi basit düşünceye sahibim ama aşırı zor bir sektör sonuçta hizmet sektörü.
    bende bir dönem tgs de çalışacaktım bilirsiniz kabin memurundan tek farkı yerde hizmet veriyor oluşu çevremden edindiğim izlenimler sonucu vazgeçtim,kabin memurluğu dediğiniz gibi çok zor bir iş,otobüste muavinden farkı yok tam tersine çok daha fazla iş yükün ve sorumluluğun var bir de hizmet sektörü dediğiniz gibi dışarıdan bakınca havalı duruyorlar maaşları da iyi ama bir uçak dolusu insana hizmet etmek herkesin harcı olamaz.Geçen ay uçaktayız görevliler ısrarla uçak durmadan valiz kapaklarını açmayın dediği halde magandanın teki uçak tekeri yere koyar koymaz kemeri çıkarıp ayağa kalktı valizini indiriyor hoop napıyorsunuz beyefendi dediler özrü kabahatinden büyük çıktı görevlilerle tartışmaya başladı tam bi sinir harbi

• hangi firmada bende teknikteyim
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.