Şimdi Ara

K513 C8050 D TRANSİSTÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Transistörün üzerinde "k513 c8050 d" yazıyor. Transistrün yanmış olabileceğini düşünüyorum. Bu tarnsistörü duydunuzmu? Ses yükseltmek için kullanılmış olabilir mi devrede. Google de data sheetini bulamadım. Kataloğum da yok. Bu yandı ise yerine ne kullanabilirim. Devre de ses yükseltme için kullanılırmı transistör. Çünkü ses yüksek çıkıyodu ama ne olduğunu anlamadım şimdi çok ama çok düştü ses. Kulağımı yaklaştırınca duyuyorum. 6 çıkış var bunlar birbiriyle ayrı ayrı temas ettirildiğin de farklı sesler çıkıyor.
    Şimdi ben ne etcem? sesin düşmesini taransistörle ilişkilendirmem mantıklı mı? Eğer öyleyse bu transistörü nerden nasıl bulurum.SAYGILAR

• SS8050 , GS8050T , KTC8050 , MPS8050 gibi karşılıkları var ve piyasada bulabilirsiniz. bulamazsanız da , herhangi bir BC ve 40V genel amaçlı NPN transistörü , bacaklarına ( terstir ! ) dikkat ederek takabilirsiniz. Bu transistör Çin mallarında çok sık kullanıldığından , piyasada mevcut.
    Saygılar.
  • c8050 aldım konya sokaktan, aynısı olduğunu söylediler. Taktım ama fark yok, ses yine çok kısık. Merak ettiğim bu transistör sesi yükseltiyo olabilirmi. Ses çıkışına bağlanmış, böyle bi şey mümkün müç. Yoksa entegre mi arızalandı.
  • mümkün ama çok da makul değil sanki. cihaz ne cihazıdır... bir pc hoparlörü mü..
    transistör ile ses yükseltme işlemi genelde çok ucuz pc hop. de oluyor ama ???
  • Haporlör bağlantıların da bir sorun varmış anladığım. Şimdi ses normale döndü. Untayk hocam cihaz hani şu sesli kitapların devresinden. Dökme entegre. Çıkışta bi de transistör vardı. Şu tarnsistörlerin kullanımlarını bi türlü çözemediğim den anlayamıyom o devrede ne işe yarıyo diye. Ses yükseltme işine yarıyo diye yorumladım ama bilemiyom. O nedenle gece uyuyamadım gittim sabah taransistörün aynısın dan aldım yerine taktım.Ama onunla ilgisi yokmuş, hoparlörün bi girişi emiter de iken diğeri diğeri beyz de imiş. Ben o beyzdeki ucu artı besleme ucuna bağladım normale döndü ses. Ama şu transistörlerin devreye bakınca hangisinin ne işe yaradaığını şıp diye söylemeyi isterdim. BUnun için zaman gerek sanırım. SAYGILAR
  • temel olarak , bir transistörün nerelerde ve nasıl bağlandığında nasıl çalıştığını öğrenmeniz gerek öncelikle. Ancak şunu da unutmayın ki , bir bakışta bir transistörün ne işe yaradığını söyleyebilmek , ancak şemasına bakmakla mümkün olabilir. bir devreye bakarak bir transistörün ne işe yaradığını söyleyebilmek için , o devre türlerine yıllarınızı vermek bile yetmeyecektir yüksek bir ihtimalle. Mesela ben yıllardır seslendirme cihazları ile uğraştım. Özellikle de ampli devreleri ilgi alanıma girer ve buna rağmen adı ne olursa olsun , aynı transistörün yüzlerce değişik yerde ve değişik bağlantı şekilleri ile ve çalışma tarzında olduğuna şahit olmuşumdur. Ancak kabaca , şu transistör şu işe yarıyor olmalı gibi bir tahminde bulunabilirim. Asıl olan şemadır ve bir şemada çok az yanılgı ile söyleyebilirim şu , şu işe yarıyor diye ancak. Ve sırf tamir edebilmek için birçok devrenin şemasını çıkarmak zorunda kalmışımdır.
    Bu arada geçmiş olsun , cihazı çalıştırmışsınız.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 25 Mayıs 2006; 22:55:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Behringer C-1u Ses kartı!!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.