Şimdi Ara

### ► JUKE KULÜBÜ ◄ ### (222. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
8.246
Cevap
102
Favori
790.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben birde şu G-Force ekranından muzdaribim. O artı işareti ne işi yarıyor arada bir gözüm takılıyor sizin bir işinize yarıyor mu acaba ben bir anlam veremedim Japonlar çok teknolojik yapmışlar aracıda biz bilemediğimizden faydalanamıyoruz. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: meo_tr

merhaba arkadaşlar

1,6 platinum otomatik vites benzinli modeli şehir içi, nissan'ın sitesinde yazdığı gibi 100km'de 8.3 lt mi yakıyor?

ve bu modele lpg taktırılıyor mu? eğer taktırılıyorsa taktırdıktan sonra ne kadar yakıyor? yardımcı olabilirseniz sevinirim

yardım lütfen
  • Charlot1 kullanıcısına yanıt
    ben sıkı bir F1 fanatiği olduğum için acaba G-Force'u G kuvveti üzerinden mi veriyorlar diye bakmıştım trafikte sürerken. fakat sadece arabanın ağırlık merkezinin hangi yöne kaydığını gösteriyor öyle benim F1'de gördüğüm şekilde vermiyor yani :)
  • Nissan a konuyu mail attım, hemen dönüş yaptılar. O gösterge aracın 100 km de kaç litre yakıt harcadığını gösteriyormuş. Yani tahminim doğruymuş ancak belirttiğim gibi bende yol bilgisayarı verileri ile birbirini tutmuyor. Akşam eve dönerken aracı sıfırladım, o malum göstergede 1.5 barem yakıt harcadığım görünüyor, yani bir barem 3.3 olduğuna göre yani sözde 5.2lt/100 km harcamışım ancak yol bilgisayarı 6.3 harcadın kardeş diyor. Bu göstergeler süs olabilir :D
  • Giovanni_ kullanıcısına yanıt
    Ben araç hareketsizken baktığımdan bir anlam verememiştim. En kısa sürede seyir halindeyken de bakacağım teşekkürler :)
  • dreamcoast D kullanıcısına yanıt
    Bizim milletten başka yakıtı bu kadar kafaya takan millet olmadığından dediğiniz gibi süs olarak yapmış olabilirler. Devletimiz sağolsun :)
  • Charlot1 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle :)
  • litre başına 30 kuruş indirimli mazot alacağım diye 30 km yol gidiyorum :) aynı hesaba geliyo halbuki, kendimi kandırmaktan başka bişey değil :)
  • ben aracı düz yada iniş yolda boşa sallıyoum 1.9 lt yakıyo ama eğer iniş keskinse 6 vitesde pedale dokunmadan gidiyorum yine 1,9 lt yakıyor 120 sny lk ışıklarda kontak kapatıyorum sportpck 1.5 dizel şuan 100 km 5,6 lt hepsi şehir içi yakıt arabaya göre iyi diye düşünüyorum araba bir senelik 15.000de
  • Merhaba,
    Evin ikinci arabası olarak Nissan Juke alma niyetindeyiz. Araç ile uzun yol yapma, tatile çıkma gibi niyetlerimiz yok. Şehiriçinde yakın mesafeli kullanımlarım olacak.
    1.5 DCI TEKNA M/T versiyonunu almayı planlıyoruz. Bu forumda ve diğer forumlarda araç ile alakalı birbiriyle hiç alakası olmayan bir sürü aşırı olumlu ve aşırı olumsuz yorum okudum ve kafam çok karışmaya başladı.
    Arabanın tipi konusu tamamen zevk meselesi, bu kısmını geçiyorum. Arka koltuğun dar olması ve bagaj hacminin küçük olması da kabullenilebilir durumlar.
    Fakat geçtiğimiz hafta araç için test sürüşüne gittik, bir bayan olarak sıkıştırıldığımda arabanın hemen yerinden zıplaması benim için önemli bir ayrıntı olduğundan dolayı, özellikle bu durumu kontrol etmek istedim; fakat tüm sürüş modlarını denememize rağmen beklediğim atikliği göremedim. Yine tabii bu durum kasanın hantal olması, lastiklerin büyük olması gibi konularla da alakalı olabilir.
    "Beklentin ne bir bayan olarak gidiyor işte araba" diyenler olabilir, ülkedeki genel bayan araç sürücüsü algısı da malum ama gerçekten gece saatiyse, araçta yalnızsanız ve sıkıştırılıyorsanız; o araç iyi kötü kendini toplayıp gidebilmeli.
    Araç sahipleri bu durum ile alakalı yorum yapabilir mi bana? Kullanım seviyesine, sürüş kabiliyetine bağlı bu durum tabii ki ama genel olarak böyle bir sorun var mıdır araç ile alakalı?
    Bu arada Juke ile birlikte düşündüğüm alternatif araç da Polo 1.6 TDI 90 PS Tiptr. DSG.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: pusatt45

ben aracı düz yada iniş yolda boşa sallıyoum 1.9 lt yakıyo ama eğer iniş keskinse 6 vitesde pedale dokunmadan gidiyorum yine 1,9 lt yakıyor 120 sny lk ışıklarda kontak kapatıyorum sportpck 1.5 dizel şuan 100 km 5,6 lt hepsi şehir içi yakıt arabaya göre iyi diye düşünüyorum araba bir senelik 15.000de

Nissan'ın yol bilgisayarı malesef hassas değil. Eski aracım Opel Astra idi ve ayağımı gazdan çektiğim anda anlık tüketimi 0 lt/100km olarak gösteriyordu. Hatta durduğumda birim değişiyor ve lt/saat olarak görünüyordu.

Nissan'da bu yok. En az tüketimi 1.9 lt olarak gösteriyor. Bu da yanlış ölçüme sebep oluyor.

Yukarıda bir arkadaş şehir içinde 1.6 CVT ne yakıyor demişti. Sitede 8,5 diyor ama bu şehir anlayışına göre değişir. Geçenlerde Kadıköy - Boğaz Köprüsü -Maslak- FSM-Kadıköy güzergahında sabah benzin alıp tüketimi sıfırlardım. Sabah 7:00 akşam 16:00 trafiğinde ortalamam 7.5 çıktı. Akşam 18:00 trafiğinde kesin 9lt'yi görürsünüz. Hele yakın mesafe yoğun trafik + yokuş varsa 10+ bile çıkabilir.

Ayrıca paylaşılan fotograftaki ekran geçmişe yönelik bir tüketim haritası veriyor. Son 1 hafta ve son 1 ay olarak ayarlayabiliyorsunuz. Bence hergün kullanan için çok yararlı ama okumak kolay değil.

• destinamu D kullanıcısına yanıt
    illaki dizel olsun diyorsunuz.

Bu durumda vitesi ufaltıp ekstra performans elde edebilirsiniz.

Eğer CVT şanzıman ile benzinli tercih ederseniz böyle birşey yaşamazsınız. Gaza sonuna kadar -hatta sonda bir tık daha vardır- bastığınızda bunu otomatik yapar. Yok o kadara gerek yok derseniz vites kolunun yanında ufak bir SPORT düğmesi ile normalden yüksek, bir önceki yöntemden daha az bir performans elde edebilirsiniz.

Haftasonu otoyolda bol bol kullandım. ECO'da olsa bile çok güzel ara hızlanma sağlıyor.
  • destinamu D kullanıcısına yanıt
    uzun yol yapmayacak olmanız ve şehir içi kullanım için juke ideal bir arac diyebilirim öncelikle .. tam bir şehir arabası çünkü.. malesef juke bagaj sıkıntımız var ama o sizi pek etkilemeyecek anlaşılan juke için de şöyle diyorlar ya çok sevenler yada nefret edenler o sebeple kafanız karışmış olabilir yorumlar konusunda bende c3 vardı ve juke ye bir sene önce gördm almalıyım dedm ve soprtpack dci aldım bir senedir kullanıyorum ve aracla kaza atlatmış biri olarak da konuşuyorum... arac atikliği kullanımdan kaynaklabilir çünkü hp ve tork oranı yüksek atik bir araba sollamalarda ve kaçmalarda savrulma vs yapmıyor ve seri gidiyor..arac yüksek, bir arac sıkıştırma vs gibi olumsuz durumlarda siz zaten tepeden bakıcaksınız araclara siz da yüksek ve kaba duracaksınız arabanızla ..araçta ebs sistem var sizn işiniz fazlsıyla görecektir kayma savrulma toparlama konusunda üzerine düşeni yapıyor..polo ile bir tutmaayın bence 117 hp juke 90 hp polo sizce hangisi daha atik olabilir bakınız bir kamu güvenlik görevlisi olarak size tavsiyem arabanıza özellikle bayan sürücüyseniz arac içi kamera alın ve trafkte karşılaştığınız her türlü olumsuz durumda(sıkıştırma vs). kayıtta olsun eğer ki herhangi bir problem olması durumunda inanın bir şikayetçi olarak hem size hemde bize çok önemli bir kanıt olabiliyor .. herşey gönlünüzce olsun kazasız sürüşler

• pusatt45 kullanıcısına yanıt
    Bende arac ici kamera var. Emniyet seridi ihlali ya da kurallara aykiri hareketlerin goruntusunu ilgili birimlere gondersem surucuye bir yaptırım uygulanabilir mi? Henuz yasa tasarisi olarak kaldigini biliyorum bu olayin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eFinity kullanıcısına yanıt
    Vitesi boşa alıp ilerlediğimizde 1,9 lt gösteriyor ama trafik ışığında rölantide beklerken 30 lt yazıyor! belli ki nissan'ın yol bilgisayarı pek güvenilir değil.
  • Merhabalar, forumun yaklaşık 40 sayfasını okudum. Artık çocuğumuz olduğu için eşimin micrasını satıp daha güvenli olduğunu düşündüğümüz 1.6 CVT Juke satın almak istiyoruz. İstanbul içi kullanımda Micra yaklaşık 6.8 litre tüketimi var. Forumda Juke Cvt ile ilgili 6.5 ile 10 litre arasında değişen yorumlara rastladım. İstanbul için sakin kullanımda tüketim hakkında reek değerleri paylaşabilecek olan var mı?
  • CVT, şehiriçi eco mod sakin kullanımda şu an 7.2 yazıyor benim göstergelerde. Spor modunda kullanırken en son 9.5 idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturkosman

CVT, şehiriçi eco mod sakin kullanımda şu an 7.2 yazıyor benim göstergelerde. Spor modunda kullanırken en son 9.5 idi.

Eco modda kullandığınızda herhangi rahatsız edici bir performans sorunu oluşuyor mu şehir içinde?
  • Ailece gezerken huzur on planda oldugundan performansi beni rahatsiz etmiyor. Tek basima kullanirken aracin seri olmasi keyif veriyor, spor moda aliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.