Şimdi Ara

Judder/Titreme Sorunu - 23.976, 48, 72hz denemeleri, Test Videoları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Malumunuz seyrettiğimiz içeriklerin tamamına yakını 23.976 fps olarak bulunuyor. Ve özellikle panning denen yatay kamera hareketlerinde görüntüdeki sabit objeler titreme benzeri bir hareket yapıyorlar (juddering). Bu sorunun çözümü için 24p destekli tv'ler yada motion interpolation denen frame ekleme teknikleri kullanılıyor. Ancak ben frame eklendiğinde oluşan soap opera efektini (SOE) sevmediğim için tercih etmiyorum. Bilgisayar ile farklı playerlar ve monitörler deneyerek en iyi sonuca ulaşmaya çalışıyorum ancak juddering'in üstesinden gelemedim. Denemelerim motion interpolation (SOE) kullanan yazılımları tercih etmediğim için hz yada fps ile oynayarak oldu.

    Bir 2ms TN panell ve 2 ayrı ips panel ile test şansım oldu Cihazlar 60hz ancak timingleri ile oynayarak 23.976, 48, 72 hz gibi frekanslarda çalışabiliyorlar. Kural olarak izlenen içeriğin fps'i kadar yada fps'nin katları oranında HZ tavsiye ediliyor. Ben de yazdığım frekanslarda aşağıda linkini verdiğim videoları denedim. Bu videolar hobbit beklenmedik yolculuk ve kaptan amerika ilk yenilmez filmlerinin yatay kamera geçişi içeren 2 ayrı sahnesinden oluşmakta.

    videolardaki sorunlar: Hobbitte 6. saniyede görüntüye giren ve 9. saniye civarı çıkan en büyük kaya parçası özellikle ekrandan çıkmak üzereyken baya titriyor.
    Kaptan Amerikada ise 2. saniyede görüntüye giren en kısa boylu askerimizin (kaptan amerika) miğferine odaklanırsanız baya titrediğini görebilirsiniz.

    Motion interpolation kullanan Splash, SVP ve benzeri programlar ile bu sahneleri sorunsuz izleyebiliyoruz ancak bunların eklediği SOE filmi ana haber bültenine çevirdiği için alternatiflere bakıyorum.

    Mpc hc + madvr + reclock ile yazılan tüm kombinasyonları denedim. Bunları denerken monitör hz'lerini 23.976 , 48 , 72 gibi farklı ayarlara getirdim. (yani 24'ün tam katı olacak şekilde) Reclock ile videoyu 24hz'e sabitledim vs vs. Ancak neredeyse hiçbir iyileşme olmadı. Özellikle 23.976 hz'de aynı titremeyi görüyor olmam (ki hiç pulldown yapılmamış oluyor) beni çok şaşırttı.

    http://forum.donanimhab...ey_fps//tm.htm#74430002 bu konudaki ayarlarla da denedim.

    Ayrıca imax olmayan sinemalarda da kameranın pan (yatay) hareketlerinde bu videolardaki titremeleri görüyorum. Bu yüzden sözünü ettiğim sorunlar acaba sinema tekniğinin bir falsosu mu diye aklıma geliyor. Siz de videoları frame ekleme yapmayacak şekilde izleyip yatay hareketlerde sabit objelerin titremesi için yorum yapabilir misiniz?

    Not: Motion plus, flow vs gibi frame ekleme teknikleri kullanan tv'lerde deneyecek arkadaşlar bu özellikleri kapatıp real cinema gibi TV'yi 24p'ye getiren özellikleri açabilirler.

    Hobbit linki:https://dl.dropboxuserc...obbit.An.Unexpected.mkv
    Kaptan Amerika linki:https://dl.dropboxuserc...u/78262353/CAFAtest.mkv

    not 2: konuyu yanlış yere açtığımı düşünerek buraya da açıyorum. Mod arkadaşlar hangisi yanlış yerde ise onu kaldırabilirler :)







  • Hocam bu konu hakkında sana ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabın var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.