Şimdi Ara

John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
12.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Çok saol dostum

  • Film beni etkilemedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hikayeye dair bir spoiler yok. Okuyabilirsiniz. Açıkçası zaten filmde bir "hikaye" de yok desem yeridir. Ki bence filmin en temel sorunu da bu. Buyrun:


    İlk filmi çok sevmiştim. Amerika için çok yeni fikirler ve Holivud'un bugüne kadar yapamadığı detayda (Matrix hariç) bir aksiyona özen gösterme vardı. Filmi yapan kadro zaten eski dublörler ve aksiyon sineması emekçileriydi ve tam "aksiyon sinemasına saygı duruşu" niteliğinde bir filmdi. Bildiğim kadarı ikinci filmi çekeceklerini bile zannetmiyorlarmış. Tabi gişe geliri beklentileri aşınca yapım şirketi hemen devam filmini istiyor. Onu da yaptılar. Yine karakterin yaratıcısı olan Derek Kolstad yazdı. ikinci de gayet iyiydi. İlk filmden çok daha yüksek bir bütçeye sahip olunca daha fazla para harcayabildiler ve kalite biraz daha arttı. Üçüncü film için de yeşil ışık yanınca onu da sanırım yalvar yakar yine Kolstad'a (bu sefer tek başına değil) yazdırdılar. Üçüncü filmde artık "yapmadığımız ne kaldı" diye düşündüler ve at üstünde, motor üstünde, arabada, uçarken, kaçarken vs. her şekilde adam öldüren John Wick efendiden "kabak tadı" yavaştan gelmeye başlamıştı. Malesef bu bir gerçek. Bence üçüncü de bitmeliydi bu seri. Ama tabi tavuk sürekli altın yumurtlayınca öldürene kadar beslerler, Holivud'un olayı budur malesef.


    Şimdi geldik dördüncü filme (keşke gelmeseymişiz). Artık bazı sahnelerde sahiden de "bitse de gitsek" diyorsunuz. Valla ben dedim. Keanu artık gerçekten de fazla yaşlı ve yaşını belli ediyor. Bu dediğimi sadece "gerçek" aksiyon fanları anlayacaktır. Keanu fanları için bir anlam ifade etmeyebilir. Donnie Yen gibi bir efsaneyi tam anlamı ile kullanamamışlar. Evet hemen hemen aynı yaştalar ama Donnie ile Keanu arasında büyük bir tecrübe ve kondisyon farkı var. Röportajlarda kendileri de söyledi zaten. Donnie Yen istese bir Ip Man daha yapar. Öyle efsane bir adamdır. Neyse konudan sapmayalım;


    Aslında dört ve beşi birlikte çekme kararı almışlardı ama sonradan vazgeçtiler ve dördüncü filme yoğunlaştılar. Beşinci filmi sanırım şimdilik rafa kaldırdılar. Fakat bence malesef onu da çekecekler. Çünkü bu film sanırım bu senenin en çok izlenen filmlerinden oldu. Hayır filmi yapan insanlara saygım büyük, bütün bu başarıyı hak ediyorlar. Adamlar senelerdir hayatlarını tehlikeye atan, sinemanın ismi bilinmeyen gerçek emekçileri. Keanu'nun da bu adamlara/kadınlara olan saygısı ve sevgisi takdire şayandır. O yüzden zaten adamı Holivud'da herkes seviyor. Adam çünkü gerçekten de hak edene hakkını veren bir adam. "Do you do your own stunts?" gibi salak sorulara, "I am not a stunt man so i do not" diye dürüstçe cevap verip gerçek dublörlere hakkını her zaman verdi. Sırf bu yüzden bu dördüncü filmi de "affediyorum". Bazı yerleri hiç de fena değildi. Ama ortada 2 saat 40 dakikalık bir film olunca "bazı sahneler" malesef yeterli olmuyor.


    Kolstad olmayınca hikayede ve karakterlerin "amaçlarında" da çok fena aksaklıklar vardı malesef. Buna da değinmek lazım. John Wick karakterinin "soğukluğuna" (karısı hariç) tamam biz alıştık ama, tam da "kral"ı gördüğü sahnede birden karakterinin dışına çıkması çok anlamsızdı. Gerçekten de buna hiç dikkat edilmedi mi? Hiç kimse "abi ne yapıyosun" demedi mi? Japon Continental'in sahibi kimdi? Aralarındaki ilişki neydi??? Bilmiyoruz. Donnie Yen'in karakteri de malesef boşlukta kaldı. Kafada sadece soru işaretleri. Hikayede bir sürü boşluk var. Öyle boşluklar ki, artık John Wick bu işi uzattıkça etrafında onu seven herkese zarar verdiği sonucuna varmak çok kolay oluyor ve bu da malesef izleyici olarak ana karakterle olan bağınızı koparan bir unsur. John Wick'in amacı ne, hala neden yaşıyor, yaptıklarını neden yapıyor, bu dördüncü filmde artık bu sorulara verecek bir cevap malesef yok. Köpeğin intikamı çoktan alındı zaten. Arabanın da öyle. Ortada ödenmemiş bir "kan yemini" de kalmadı. E nedir abi bu adamın derdi diye sormaya başlıyorsunuz artık. "Serseri mayına" çevirdiler güzelim karakteri.


    Şimdi beşinci filmi keşke yapmasalar diyeceğim ama malesef "para" tatlı gelecek. Ve yapacaklar. Yapsınlar. Bu insanlar da (aksiyon emekçileri, dublörler) ünlü aktörler gibi para kazanmayı sonuna kadar hak ediyorlar. Ama ben artık üzülerek "iyi" bir şey beklemiyorum. Bu inekten artık süt gelmiyor, kan geliyor artık. Hayvanı gömün gitsin. Beşinci filmi lütfen yapmayın. Yan karakterlere yoğunlaşılsın artık. Zaten evren yaratıldı. Keanu abiyi (dedeyi) bi salın artık.


    Özet: Keşke bu kadar uzatmasalardı.


    NOT: Filmde eski meşur filmlerin meşur sahnelerine bazı göndermeler var. Dikkatli sinema severler bu sahneleri yakalayacaklardır. Ben bi kaç tane yakaladım, ama eminim benden kaçan sahneler de vardır. Sürpriz yumurtalara dikkat.


    NOT2: Scott Adkins muhteşem bi adam/oyuncu. Yutub kanalını da izlemeye alın. Eski ünlü aksiyon oyuncuları ile röportajları var. Kendisi çocukken fanı olduğu sektörün içerisinde ve çok düzgün çok saygıdeğer bi adam.



    Aşağıdaki videoyu sadece filmi izleyenler izlesin. Bahsettiğim "sürpriz yumurtalar"ı çok güzel tespit etmişler.



    John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023)New Rockstarsyoutube
    John Wick Chapter 4 full movie analysis, post-credit scene and ending explained! What amazing details did you miss in John Wick Chapter 4? Use code ROCKSTARS50 to get 50% off your first Factor box at https://bit.ly/3Dk4D1u Watch Erik's deep dive of the original John Wick on our new channel, The Deep Dive: http://youtube.com/@deepdivenr John Wick Chapter 4 takes Keanu Reeves' deadly hitman to Paris as he faces down the High Table, with some of the series' best sequences and setups for the future of the John Wick franchise: The Ballerina, The Continental, even possibly a John Wick 5? Erik Voss breaks down John Wick 4 scene by scene for the details you missed and callbacks to the first John Wick (2014)! Check out our sweet, sweet merch! http://www.NerdRiot.shop Subscribe:​ ​http://bit.ly/SubNewRockstars​ | Enable ALL push notifications ​ 🔔 Follow New Rockstars​: Instagram: ​https://instagram.com/newrockstars Facebook: ​https://facebook.com/newmediarockstars Twitter: ​https://twitter.com/newrockstars Patreon: ​http://patreon.com/newrockstars About New Rockstars: Hey everyone, welcome to the official New Rockstars YouTube channel! We got you covered with our in-depth analysis of every movie and television show you love! Don’t forget to subscribe and enable all push notifications so you never miss a podcast, breakdown, or theory. PATREON PRODUCERS: Comically Inclined Studios Ladmia LookNoHands Karen Wang Rick Denmon RXJedi Written by: Erik Voss Producer: Erik Voss http://www.twitter.com/eavoss Producer: Zach Huddleston Producer: Brandon Barrick Post Production Supervisor: Riley Auskelis Staff Editors: Drew Coombs, Joshua Steven Hurd Editors: Aaron Carrion, Kelly Joule, Songvit Kiatpiriya Camera Operator: Dashiell Hamingson For business inquiries please contact business@nrdigitalstudios.com
    https://www.youtube.com/watch?v=RPJBP-c1oi8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 24 Mayıs 2023; 2:10:53 >
  • Torente düşmüş 2160p 30GB saldırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JW evreni her ne kadar içinde sürreal bir abartı olsa da en azından aksiyon anlamında seyirciye istediğini veren bir seri. Hukuk ve polislerden tamamen izole, suikastçilerin kol gezdiği ve farklı tebaadaki kişileri ortak potada eriten de bir iş aynı zamanda.


    Serinin dördüncü ayağının süresi çok uzun. Böylesi bir aksiyon filmi için süre uzun olunca haliyle senaryo anlamında bazı kıvraklıklar bekliyor insan. Bu gerçekleşmediğinden dolayı, özellikle yaratıcı sahnelerin de olmamasıyla konu Fransa'ya taşınıncaya kadar pek ekrana kilitlenemedim doğrusu. Ne önceki serilerden farklı olarak bir şey sundu ne de dövüş, çatışma koreografileri olarak göz alıcı bir performansı vardı. Fakat filmin başarılı olarak yaptığı en önemli şey Gramont ve Killa Hakan gibi net kötücülleri karşısına koyarak Wick'in davasının sertliğini ortaya koymasıdır. Donnie Yen'in canlandırdığı Caine karakteri gibi seyircide sıkıca dilemma uyandıran çetrefilli figürler de olunca haliyle filmin tadı yukarı çıktı. İzci gibi köpeğiyle varolan bir adamın da özellikle John Wick'in köpeğiyle olan bağını bildiğimiz için seyirciye daha da geçen karakter bütünleri ortaya koyuyordu. Fransa'da zafer takının merkeze alındığı sahneler güzel olmakla birlikte çatışmalar son derece iyiydi.


    Yine yer yer oyun havası veren yerleri bolca fazla elbette. İlk iki filminin üzerine hiçbir şey koyamasalar da en azından üçüncü filmden daha derli toplu işlenişi olduğunu söyleyebilirim. Serinin ne vermek istediği zaten belli.

  • Eylül - Kasım arasında john wick evrenini konu alacak bir dizi çıkacakmış.



    John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023)
    John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023)ımdb
    The Continental: From the World of John Wick (TV Mini Series 2023) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt6486762/
  • her şeyi başlatan adamJohn Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023) 



    John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023)
  • Film efsane olmuş. Sadece aksiyon olarak değil, her mânâda güzel bir yapım.


    JW için sapka çıkartılır, saygı duruşuna kalkılır.

  • Güzel filmdi aksiyona doyurdu ama hikaye yetersiz gibiydi.

  • Serinin en güzel filmi olmuş.John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023) Müzikler,aksiyon sahneleri,dialog vs.... çok beğendim.John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023) Donnie yen ayrı bir hava katmış. John Wick: Chapter 4 | Keanu Reeves - Donnie Yen (22 Mart 2023) 

  • Aşırı iyiydi.Genelde devam filmleri sonraki filmlerde batırır ama bence 3 ten çok daha iyiydi.Hatta sanki 2 den de iyiydi.Hikaye basit gibi diye eleştiriler olmuş ama bu filmin mantığı bu zaten.Aksiyon filmi neyse o tanıma uygun olmuş hatta çoğu aksiyon aşırı gürültüden tantanadan bayar john wick filmlerinde o yok dozunda hızlanıyor dozunda müzik veriyor dozunda yavaşlıyor.


    Hızlı ve öfkeliyi de sinemada izledim bitirene kadar öldük.Kötü aksiyon filmi ile iyi arasındaki farkı görmek isteyenler iki filmi izleyip kıyaslayabilir.

  • Film hakikaten çok güzel olmuş, görsel olarak çok iyiydi özellikle üstten çekilmiş sahneye bayıldım.. Kadın versiyonu olan Ballerina filmini merakla bekliyorum. Özellikle japon kızın kareografisi vs beni daha da meraklandırdı bu filme

  • bcan402 kullanıcısına yanıt

    Film beklediğimden çok çok iyiydi ve genel olarak da çok güzel bir filmdi. Ayrıca en iyi ikinci Wick filmi. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum :)

  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

    hocam 30gblik filmi tv de nasıl izleyebiliriz?

    pc ye indirdik diyelim sonraki adımlar nedir tvde izlemek için?

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Ben filmi harici hdd’e atıp usb den oled tv ye takıp izliyorum. En kötü hdmı kablo ile pc den tv ye görüntü aktararakta izleyebilirsin tabii pc in 4k filmleri oynatabilecek güçteyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Bende hdd var ama fat32. film sığmıyor :) içindende fotolar falan var biçimlendiremiyorum .
    Ntfs hdd yi bazı tvler okumuyor diyorlar onu test etmek lazım herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 28 Mayıs 2023; 23:42:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben fazla beğenmedim bu filmi. john wick ayarına göre bile abartı olan yerler vardı. yinede önceki 2. ve 3. filme göre daha iyidi.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    hele o kör karakterin raid boss gibi dolaşması filan tamamen saçmalık. o kadar silahlı adam bir köroğlanı öldüremedi öyle mi? birde bu kör karakter çinli'nin japon karakteri öldürmesi ise tam bir siyasi politika mesajı gibi.

    devamı gelecekmiş deniyor iyi güzel gelsin ama en azından biraz ayarında olsun. serinin 2. filminde dilsiz karakter vardı (işaret diliyle konuşan kız, donantonia'nun sağ kolu gibi bir şeydi), bu filmde kör karakter. sonraki filmde ise duyma duyusu olmayan bir karakter yapsalar tam olacak.


    filmleri sıralarsam 1-4-3-2 iyiden kötüye. 3. filmdeki ninjutsu ve dövüş sahneleri güzel olsada (özellikle bıçak atma kısmı ve sonlara doğru olan 2'li dövüş) 4. filmdeki tepeden görünen sahne (god's eye view) çok güzeldi.


    bu filmde ve seride tek eksik olan şey ölen kişilerden fazla silah ve mermi almaması. mesela 2 kişiyi pat pat vuruyor, adamların silahları full şarjör dolu bizim john wick hala elinde tabancayla tek kişilik ordu gibi dalıyor aralarına. hızlıca al yerdeki silahları pat pat erit mermileri, sonra kendi silahına geç.

  • Filmi az önce izledik yani 1 saat kadar önce. Serinin bence en iyi filmi olsa da tabiii yine de birçok yerde eh beee, dedirtti. Başta filmi seveceğim umuduyla büyük beklentilere girdim. Millet aksiyon filan deyince ilk 1 saat istediğim aksiyonu bulamadım. Hatta ve hatta bu ne abi dediğim koreografiler gördüm. Şu yerlerde yuvarlanma vs bayağı abartmışlar, fazla yuvarlanma fazla yapmacık olmuş. O itiş kakış, onun bacağını tutma, oyunu kokunu tutma filan. Tabii böyle dövüş sahneleri tasarlamak kolay iş değil ama izlerken keyif de vermedi açıkçası. Derken filmin kalan 2/3'ü güzeldi.

    Atmosferi güzel yaratmışlar. Şu Killa Harkan'lı sahnelerdeki o yapılar, o kareler, o ışıklar, o yağmur gibi akan su çok iyi olmuş. Müzikle iyi coşturmuşlar. Belki normalde çok fazla sarmazdı ama aksiyon sahneleriyle müzikle tam bir harmoni yaratmışlardı orada, sevdim.
    Killa Harkan'ı da tanımakta biraz zorlandım. Bizim Yuri Boyka ile tanınan Scott Adkins'i n'apmışlar öyle ya. Undisputed 3'teki
    Kolombiyalı villain da bu yapımda yer almış ama onu tanımak kolaydı


    Herkesin bahsettiği şu kamera açısı sahnesi de güzeldi. Oyun gibi yapmışlar. Son dönemlerde çıkan izometrik kamera açılı ya da tepe kamera açılı bağımsız video oyunlarının kameralarının bir karışımı gibi olmuş. Yine müzikle buraları da coşturmuşlar.


    Şu Donnie Yen'in canlandırdığı Caine karakteri de yapmacık olmuş. Herif kör ama eli silahlı en iyi adamları paket yapıyor. Yanlış hatırlamıyorsam GTA SA'da gözlük takan kör bir herif vardı sanırım Çinli mafyaydı veya çete lideri, onun gibi bir şeydi. Gözlüklü, takım elbiseli, komik bir şekilde koşardı, duvara filan çarpardı Birkaç görev yaptığımı hatırlıyorum. Neyse sanki bu karakter de biraz oradan esin gibi geldi bana. Evet biraz alakasız gibi. Bu arada filmin after Credits kısmında malum Japon abinin kızı herifi kesmeye gidiyordu. Acaba orada ne olacak?
    Neyse tabii John Wick serisi hep abartılı olduğundan artık böyle şeyleri çok da takmıyorum şahsen. Beyni kapatıp geçiyorum, keyif almaya çalışıyorum. Yoksa ilk filmden bakarsak daha önce de söylediğim gibi 90'lardaki tek adamın herkesin indirip geçtiği yapımlardan farklı değil. Sadece teknik ve sahne bakımından teknolojinin de nimetlerinden faydalanarak güzel bir şova çevirmişler, o. En azından son filmleriyle.

    Ya adamlar şaka maka 3. sınıf aksiyon filminden bir efsane çıkardılar. (Bana göre efsane değil idare eder, güzel bir yapım ama kesinlikle efsane diyemem.) Yani suni bir şekilde efsaneleşti. Çizgi romanlarını çıkardılar. Oyununu çıkardılar. Uzattıkça uzattılar, reklamlarını ve reklam haberlerini yaptılar. Spin-off'lar çekti, çekecekler. Dizisi de gelecek, spin-off olarak. Demem o ki ilk filmdeki JW evreni(?) nerdeee, şimdiki JW evreni nerde! Arada dağlar kadar fark var. Çizgi-romandan doğmasa da çizgi-romanlaşan o atmosferi veren bir yapım olmuş. Özellikle son filmlerde özellikle bu filmde her sahne kendi atmosferine sahip ve bazı sahnelerdeki renklerin, ışıkların abartılışı bildiğiniz çizgi-roman çizim ve renklerini andırmış. Şöyle sahneyi durdurup bir resim editörüyle elden geçirip çizgiler ekleseniz ve renk çeşitliliğini azaltsanız, çizgi-roman yaprağına benzetebilirsiniz. Birkaç sahnede aha, dedim; John Wick comics. Dediğim gibi sahnelerdeki atmosfer güzel olmuş. Bu filmde özellikle sarının tonlarına ve biraz da yeşile abanmışlar. Önceki filmde mavi,mor neonlara abanmışlardı. Daha öncekileri hatırlamıyorum, bir kere izleyip geçmiştim. Zaten önceki filmlerdeki çoğu şeyi unutmuş olarak buna daldık. Aslında hatırlamak için izleseydik iyi olurdu. Bir kere daha üzerinden geçmek lazım.


    Film uzun olunca ve aileyle izleyince bir şeyi kaçırdım ve filmi tekrardan izleyeceğimi de sanmıyorum. İzleyenler cevaplarsa sevinirim.


    Malum JW Fransız'ı düelloya davet ediyor. Normalde düellonun Fransız ile John arasında olması gerekmiyor muydu? Tamam Eiffel kulesinin oraya gelmeden önce John Wick'in yardımcısıyla konuşurken "şampiyonum" muhabbeti yaptı, geleneklerden bahsetti. Ben de düşündüm ki bizim Fransız ve şampiyonu ile John Wick ve yardımcısı veya birisi 2v2 atacaklar. Veya John Wick vs Fransız ve şampiyonu. Ama öyle olmadı. Caine vs John Wick oldu.
    Şu mevzuya bir açıklık getiren çıkar mı ben izlerken bir şeyleri atladık demek ki.

    Spoiler içinde yazmışım ama bir daha belirteyim After Credits var. Orayı kaçırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Mayıs 2023; 2:47:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada millet hep o tepe kamera aksiyonunu sevmiş, güzeldi ama bence o meydandaki o trafikteki kapışmalar daha bir efsaneydi sanki. Ben o kısımlarda daha bir coştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omertahircelik kullanıcısına yanıt

    4 filmi de izledim. Güzel bir seri olmuş.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.