Şimdi Ara

Jinekomasti Problemim (16 04 2012 resim eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
8
Favori
71.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

pek mutlu değil gibisiniz neden böyle bi işe girmeyin dediniz

Acı veren ve yorucu bir süreç. 20gün rapor veriyorlar düşünün. Pişman mıyım? Aslında değilim ama yine de en az 2defa düşünmek lazım.
    Göğüslerinizin içine bir boru sokulup oradaki yağları emiyorlar. Sonrası acılı bir gece.

Bugün çok daha iyiyim ama yinede dün geceyi yaşayacağımı bilsem yine ameliyat olur muydum emin değilim
  • Bugün pansumana gittik eşimle.
    Ameliyattan hemen sonraki akşam ufak bir ödem problemi yaşamıştık sol tarafta. Doktorlar önce iğne ile ödemi boşaltmaya çalışmışlardı ama kanım pıhtılaştığı içi çıkartamamış ve makas ile deliği genişleterek içerden pıhtıyı sağmışlardı. Bugün de aynısının biraz daha küçüğü yapıldı. Yine pıhtı sağıldı.işin garip tarafı anestezi veya ağrı kesici yapmamalarına rağmen çok acı hissetmedim.
    Korse çıktığında manzara hoşuma gitti. Koca »memiş»lerim dümdüz görünüyorlardı.
    Umarım iyileşme sürecinde tekrar bir şişme yaşamam. Ve o zaman rahat rahat tshirt giyme keyfine ulaşırım.
    Gelişmeleri aktarmaya devam etmeden önce bana buradan veya pm ile soru sormak isteyen arkadaşlardan ricam konudaki mesajlarımı olmaları. Cevabı burada bulamazsanız sorularınızı buradan sorun ki sorulardan ve cevaplardan herkes faydalansın.

İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 31 Mart 2012; 13:10:27 >

• ameliyat kaç saat sürdü?

göğüs dokusu aldılar mı? yoksa sadece lipo ile yağ mı aldılar?

uyanırken ağrı bulanma vs oldu mu?
  • quote:

ameliyat kaç saat sürdü?

göğüs dokusu aldılar mı? yoksa sadece lipo ile yağ mı aldılar?

uyanırken ağrı bulanma vs oldu mu?

Ameliyathaneye girişim ile ayık şekilde çıkışım arasında geçen süre net olarak 1.5saat.
    liposuction yapıldı ama sadece yağ değil küçük boyuttaki meme dokusu parçalarının da alındığı söylendi. Ayıldıktan sonra 6saat birşey yemeye izin yok zaten. Bende ödem olduğu ve ödeme müdahale edildiği için ben 7saat aç kaldım. Yemeğe çok az su ile başladım sonra da çok az meyve suyu ile devam ettim 8.saat civarında içine ekmek doğranmış çorba içtiğimde çok hafif bir bulantı oldu ama toplamda 26 27saatlik açlık ve susuzluktan sonra çok da umursamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• göğüs dokusu alındıysa kesi yapılmış olması gerekiyor. koltuk altından mı açıldı? yoksa meme halkasından mı kesi açıldı?

sonuç olarak o kadar da zor olmamış sadece 1,5 ile tüm hayat boyu bu sorundan kurtulmuşsunuz.
  • quote:

göğüs dokusu alındıysa kesi yapılmış olması gerekiyor. koltuk altından mı açıldı? yoksa meme halkasından mı kesi açıldı?

sonuç olarak o kadar da zor olmamış sadece 1,5 ile tüm hayat boyu bu sorundan kurtulmuşsunuz.

Her iki koltuk altımda delikler var. Ama o delikler sadece liposuction ucunun girdiği delikler diye biliyorum.
    Açıkçası doktorun işine karışmayan ve sorgulamayan bir yaklaşımın vardır.
    Konuyu okuduysanız. Ultrasonda meme dokusu tespit edildiğini ama çok az olduğunu yazmıştım. Yöntem olarak da liposuction seçildi. Doktor(lar)ın problemim için uygun yöntemi belirlediklerini varsaymak gerekiyor.
    Ben mühendisim birşey tasarlarken isteneni anladıktan sonra yöntemine karışmamasını sevmem. Tasarım için bana gelenin bana güvenmesini isterim. Doktoruma da o şekilde davranırım. Problemim belli yöntemi belirlemek onun işi.
    Benim araştırdığım kadarı ile liposuction sadece ama sadece yağ çeken bir vakum yöntemi değil.
    Yağ dokusu formatındaki tüm dokuları seçimsiz şekilde vakumluyo.
    Küçükada dokusu ve meme dokusu da liposuction da kullanılan uç'un deliklerinden emilebiliyorsa emiliyor.

Şu anda meme dokusu kalmamış gibi hissediyorum. Ama korse yüzünden olabilir.1Ay sonra daha net durum belirtebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

quote:

göğüs dokusu alındıysa kesi yapılmış olması gerekiyor. koltuk altından mı açıldı? yoksa meme halkasından mı kesi açıldı?

Her iki koltuk altımda delikler var. Ama o delikler sadece liposuction ucunun girdiği delikler diye biliyorum.
    Açıkçası doktorun işine karışmayan ve sorgulamayan bir yaklaşımın vardır.
    Konuyu okuduysanız. Ultrasonda meme dokusu tespit edildiğini ama çok az olduğunu yazmıştım. Yöntem olarak da liposuction seçildi. Doktor(lar)ın problemim için uygun yöntemi belirlediklerini varsaymak gerekiyor.
    Ben mühendisim birşey tasarlarken isteneni anladıktan sonra yöntemine karışmamasını sevmem. Tasarım için bana gelenin bana güvenmesini isterim. Doktoruma da o şekilde davranırım. Problemim belli yöntemi belirlemek onun işi.
    Benim araştırdığım kadarı ile liposuction sadece ama sadece yağ çeken bir vakum yöntemi değil.
    Yağ dokusu formatındaki tüm dokuları seçimsiz şekilde vakumluyo.
    Küçükada dokusu ve meme dokusu da liposuction da kullanılan uç'un deliklerinden emilebiliyorsa emiliyor.

Şu anda meme dokusu kalmamış gibi hissediyorum. Ama korse yüzünden olabilir.1Ay sonra daha net durum belirtebilirim.

oncelıkle gecmıs olsun dıyorum ve bırkac bırsey sormak ıstıyorum. suan nasılsınız yanı agrınız varmı ve işe,okula,gunluk hayatınıza baslamanız ne kadar zamanınızı alır ? suan korsemı takılı yoksa sıkı sargı bezımı var ? o ıgnenın gırdıgı delıklerın buyuklugu ne kadar yanı ız kalırmı yoksa gecermı yada doktarunuzun ız kalması konusunda bırsey dedımı ? meme duzelmesı bakımından sızın ıcınız rahatmı yanı bazı arkadaslar amelıyattan sonrakı hallerını hıc begenmıyolar ıcerı cokmus yada hıc duzelmemıs yada sımetrık olarak bır bozukluk var dıyolar sızde oyle bırsey varmı ? hastane ve doktor adı soylermısınız (oncekı konularda yazmıssınız sanırım ama bulamadım hangı hastane ve doktor adı oldugunu) bu sorularıma yanıt verebılırsenız cok sevınırım :) bu arada suankı halınızın resmını koyabılırmısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: alp barbaros
    quote:

quote:

....

...

...

suan nasılsınız yanı agrınız varmı
    C: evet biraz ağırım var ama dayanılmaz değil. İşin garip tarafı operasyon bölgesi ağrımıyor. Sırt üstü uyarmaktan sırtım ağrıyor.

ve işe,okula,gunluk hayatınıza baslamanız ne kadar zamanınızı alır ?
    C: ben bugün araba kullandım.amabayağı zor oluyor. 20 gün raporluyum.

suan korsemı takılı yoksa sıkı sargı bezımı var ?
    C: korse takılı. Çok sıkı bir gergi kumaşı ama sargı bezi değil.

o ıgnenın gırdıgı delıklerın buyuklugu ne kadar
    C: her iki memenin kenarında bir iki santimlik birer kesi var. (operasonun nasıl birşey olduğunu görmek isterseniz youtube'da "liposuction gynecomastia" yazarak videosunu bulabilirsiniz)

yanı ız kalırmı yoksa gecermı yada doktarunuzun ız kalması konusunda bırsey dedımı ?
    C: iz konusu benim için hiç önemli olmadığı için sormadım. Zaten 2şer santimlik kesi izi kalsa ne olur kalmasa ne olur.

meme duzelmesı bakımından sızın ıcınız rahatmı yanı bazı arkadaslar amelıyattan sonrakı hallerını hıc begenmıyolar ıcerı cokmus yada hıc duzelmemıs yada sımetrık olarak bır bozukluk var dıyolar sızde oyle bırsey varmı ?
    C: aşırı bir beklentim yoktu. düzleşme yeterince güzel. Asimetri var ama ödemden dolayı. Çok normal spor ile düzelir dediler.ödem toplanması dağıldığında daha da iyi olur.

hastane ve doktor adı soylermısınız (oncekı konularda yazmıssınız sanırım ama bulamadım hangı hastane ve doktor adı oldugunu)
    C: doktor adı veremem çünkü devlet hastanesinde ameliyat oldum. 3 tane cerrah var ve 2 si ameliyatınıza giriyor zaten. Hocalar ise her an müdahale için yanınızda oluyor zaten. Ben operasyonu Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oldum.

bu arada suankı halınızın resmını koyabılırmısınız ?
    C: şu andaki resmi koyamam çünkü ödem olduğu için korseyi çıkartmıyorum. çıkarttığımda ise çok kısa bir pansuman yapılıp tekrar kapatılıyor. Ama ödem düzeldikten sonra ilk fırsatta resim koyacağım.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 2 Nisan 2012; 12:13:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alp barbaros
    quote:

quote:

....

...

...

suan nasılsınız yanı agrınız varmı
    C: evet biraz ağırım var ama dayanılmaz değil. İşin garip tarafı operasyon bölgesi ağrımıyor. Sırt üstü uyarmaktan sırtım ağrıyor.

ve işe,okula,gunluk hayatınıza baslamanız ne kadar zamanınızı alır ?
    C: ben bugün araba kullandım.amabayağı zor oluyor. 20 gün raporluyum.

suan korsemı takılı yoksa sıkı sargı bezımı var ?
    C: korse takılı. Çok sıkı bir gergi kumaşı ama sargı bezi değil.

o ıgnenın gırdıgı delıklerın buyuklugu ne kadar
    C: her iki memenin kenarında bir iki santimlik birer kesi var. (operasonun nasıl birşey olduğunu görmek isterseniz youtube'da "liposuction gynecomastia" yazarak videosunu bulabilirsiniz)

yanı ız kalırmı yoksa gecermı yada doktarunuzun ız kalması konusunda bırsey dedımı ?
    C: iz konusu benim için hiç önemli olmadığı için sormadım. Zaten 2şer santimlik kesi izi kalsa ne olur kalmasa ne olur.

meme duzelmesı bakımından sızın ıcınız rahatmı yanı bazı arkadaslar amelıyattan sonrakı hallerını hıc begenmıyolar ıcerı cokmus yada hıc duzelmemıs yada sımetrık olarak bır bozukluk var dıyolar sızde oyle bırsey varmı ?
    C: aşırı bir beklentim yoktu. düzleşme yeterince güzel. Asimetri var ama ödemden dolayı. Çok normal spor ile düzelir dediler.ödem toplanması dağıldığında daha da iyi olur.

hastane ve doktor adı soylermısınız (oncekı konularda yazmıssınız sanırım ama bulamadım hangı hastane ve doktor adı oldugunu)
    C: doktor adı veremem çünkü devlet hastanesinde ameliyat oldum. 3 tane cerrah var ve 2 si ameliyatınıza giriyor zaten. Hocalar ise her an müdahale için yanınızda oluyor zaten. Ben operasyonu Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oldum.

bu arada suankı halınızın resmını koyabılırmısınız ?
    C: şu andaki resmi koyamam çünkü ödem olduğu için korseyi çıkartmıyorum. çıkarttığımda ise çok kısa bir pansuman yapılıp tekrar kapatılıyor. Ama ödem düzeldikten sonra ilk fırsatta resim koyacağım.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

cok tesekkurler aklımda pek bır soru kalmadı yanlız benı ılgılendıren ıkı konu kaldı benım ıcın ız kalıp kalmaması onemlı ve ıkıncısı o ödemler gecmeyebılırmıs daha dogrusu morluklar gıdıyormus ama sımetrı gıtmıyormus ben ondan korkuyorum ama inş. sızde boyle bır durum olmaz ve ıstedıgınız gıbı olur. bu arada sormayı unuttum sızın jınekomastı derecesı neydı yanı 1.derece 2.derece 3.derece olarak benımkı 1. derece yanı cok buyuk degıl ama tsort fln gıymemı engellıyor malesef :( neyse tekrar tesekkur ederım kafamdakı soruların coguna acıklık getırdınız :)

• Benim jinekomasti 2 ile 3 arası olarak söylendi bana.
    İz konusunda şunu söyleyebilirim dikiş atılacak bir yara olmadığı için iz kalmaz die düşünüyorum.
    Asimetri sadece denize girerken rahatsız edebilir o da aşırı olmadığı sürece kadın memesi görüntüsü kadar etmez

• bu kadar zahmete acıya değmezmiş keşke yaptırmasaydım diyormusunuz?
  • quote:

bu kadar zahmete acıya değmezmiş keşke yaptırmasaydım diyormusunuz?

Ameliyattan çıktıktan sonraki 6 7 saat bunu aynen bu şekilde söyledim. Ama artık aç susuz olmadığım daha rahat hareket edebildiğim için iyiki yaptırmışım demeye başladım.

• quote:

quote:

Ameliyattan çıktıktan sonraki 6 7 saat bunu aynen bu şekilde söyledim. Ama artık aç susuz olmadığım daha rahat hareket edebildiğim için iyiki yaptırmışım demeye başladım.

6-7 saat ne gibi sıkıntı çektiniz? baş ağrısı mı? mide bulantısı mı ? nedir tam olarak?
  • quote:

quote:

quote:

6-7 saat ne gibi sıkıntı çektiniz? baş ağrısı mı? mide bulantısı mı ? nedir tam olarak?

Öncelikle 28/03/2012saat 19.00da yemek yedim 22.00da da magnum mini dondurma yedim. 29/03/2012saat 16.30da ameliyata girdim. O saate kadar yemek ve su yasaktı. Ameliyattan ayık olarak odama saat 18.30da geçtim.
    Hala aç ve susuzdum.
    23.00a kadar birşey birşey yememem ve içmemem söylendi. Saat 22.30da muayene de ödem görülünce müdahale edildi. Ve 24.00a kadar birşey yememem ve içmemem söylendi.
    Aç ve susuz 31saatlik bir açlıktan bahsediyoruz.
    Bunun yanında sürekli sırf üstü yatmak zorunda olmak da cabası.
    Ağrı, üşüme, bulantı bunlar da var ama çok sorun değil. İğneyi basınca ağrı kalmıyor. Üşüme zamanla geçiyor bulantı da aynı şekilde.

• son durumun resmi. Dün akşam eşim çekti.

Morluklar kötü görünüyor ama canım hiç acımıyor. sadece kötü bir kaşıntı var.
    normalde böyle ödem olmaması gerekiyormuş ama sanırım ben ameliyat sedyesinden odadaki yatağa kendim geçmeye çalışırken bir sıkıntı oluşturdum.
    neyse çok önemli değil.
    eninde sonunda geçecek.

deliği morluk olan memenin hemen kenarında görebilrisiniz. Benim sandığımdan da küçükmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 4 Nisan 2012; 11:47:01 >
  • quote:

son durumun resmi. Dün akşam eşim çekti.

Morluklar kötü görünüyor ama canım hiç acımıyor. sadece kötü bir kaşıntı var.
    normalde böyle ödem olmaması gerekiyormuş ama sanırım ben ameliyat sedyesinden odadaki yatağa kendim geçmeye çalışırken bir sıkıntı oluşturdum.
    neyse çok önemli değil.
    eninde sonunda geçecek.

deliği morluk olan memenin hemen kenarında görebilrisiniz. Benim sandığımdan da küçükmüş.

acıkcası bıraz kotu gozukuyor tabı morluklar gecınce bu goruntuden eser kalmaz sanırım :) bu arada resme baktım ve sankı sag tarafınızda hala bırazcık sıslık var gıbı yoksa odemlerden veya kamera cekımınden dolayımı oyle gosterıyor ? bıde aslında meme kenarındakı delık yıne buyuk gıbı yanı bu amelıyatı olan baska arkadasımda vardıda onda daha kucuktu yanı yarım santım fln gıbı sanırım sızınkı 1 yada 2 santım genıslıgınde..

• Aslında yarım santim kesi ama kan yayıldığı için geniş görünüyor. O gördüğünüz şişlik benim yüzücü olmandan dolayı var olan kasların ve daha sonra toplayacak olan şişlikler. ben görüntüden gittikçe daha tatmin oluyorum.
  • Genel mi plastik mi? Ayıca göğüs nasıl kıllı, ameliyat öncesi kesmiyorlar mı?
  • Plastik cerrahide yapıldı operasyon.
    Liposuction yapıldı.
    Kıllar kesilmedi gerekmiyor demekki açıkçası hiç sormadım aklıma gelmedi.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozleran -- 14 Nisan 2012; 16:56:14 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.