Şimdi Ara

JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.022
Cevap
127
Favori
870.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saat gece 01.30 yatağa uzandım ve göğsümün yeni halini görmenin heyecanından uyuyamadım. Son 2 gündür toplam 5.5 saat uyudum. Bugün aşırı mutluyum :)

    Aklımdan şu an geçenleri direkt olarak yazıyorum. Amatörce olabilir. Hikayemi aşırı detaylı anlatıp sizleri sıkmak istemem, herkesin hikayesi hemen hemen ayni oluyor bu konuda. Ben de zamanında belli bir yeri atlayıp direkt içerik bulmaya çalıştım. Çözüm arıyoruz sonuçta :)



    Konu malum, jinekomasti :) tamamen kendi tecrübem ve yorumlarımdan oluşuyor yazdıklarım. Doktorunuzla aklınızdakileri konuşun.



    BURADAN İTİBAREN SÜREÇ BAŞLIYOR (kısa ve öz yazmaya çalışacağım=>

    En önemli hususlardan biri fiyat onu başta yazıyorum. Kişiye ve doktora göre değişebilir.

    5-9 bin tl arasında değişiyor özel hastaneler. Bir çok yere sordum fiyatlar o civardaydı. Bedava yapan devlet/askeri hastaneler de oluyormuş.





    1)Ameliyat kararı almak ve tarih belirlemek çok önemli! Abimin nişanı, benim üni. sınavlarımın çakışmadığı vs. bir tarih belirledim. Yaz ayları çok yoğun oluyormuş bu ameliyat. (Korse terletse de planları öyle uyuyor sanırım.)

    Unutmayın her şey plana uymayabilir. Ölüm haberi ve hastalık vs.



    2)Bütçeniz nedir, hangi şehirde olmak istersiniz, nerede kalınacak, hangi methodla olmasını istersiniz? Bu ve bunun gibi tüm soruların cevabını bulun. (Ben Ali Mezdeginin 3D methoduna tav olup bedava ameliyatı elimin tersiyle ittim. Akrabam hastanede çalışıyor çünkü. Doğru mudur yaptıgım size göre orasını bilemem)



    3)Doktor veya asistanıyla irtibata geçin onlar zaten sizi her türlü konuda aydınlatacak. Öncesinden bi endokrine gitmenizde fayda var hormonlarla ilgili mi falan bi anlayın. (Benimki eskiden kilolu olmamdan kaynaklanıyor)



    4)Randevu belirledikten sonra eğer başka şehirdeyseniz, ulaşım- konaklama hepsini ayarlayın.

    Şayet randevunuza gidemeyecek olursanız olabildiğince erkenden arayıp iptal edin. Boşuna başkasının gününü veya imkanını çalmayın!



    5)Ameliyattan uzun bir süre önce uyuşturucu alkol falan kullanmayın. Narkozla nasıl etki edeceği belli olmayabilir.

    EN CAN ALICI KONU: SİGARA

    Ben günde 2 paket içen biriyim. Bırakamadım maalesef, size kesinlikle bırakmayı tavsiye ederim, sağlık açısından da önemli. Ameliyat öncesi en geç 1 hafta önce bırakmak önerilir veya yarıya indirmek. (Eger olmuyorsa da bence ameliyat sonrasına deneyin.)

    Sebepleri: yaralar geç kapanır, eger aşırı bir deri sarkması olacaksa geç veya daha az toparlama olabilir.



    6)Ailenize ve dostlarınıza açık olun. Sizin icin önemliyse, size değer veren biri zaten anlayışla karşılar kararınızı ve desteğini esirgemez. Söylemek istemediğinize de beyaz bi yalan uydurun. (Benimki: mememde kitle oluşmuş onu aldırdım.)



    7)Refakatçi olması eliniz ayağınız olur. Soguk kanlı ve size yakın olan biri olsa şahane olur. İnsan her şeyle karşı karşıya kalabilir.

    ( Benim kankam bir anne gibi bakıyor bana valla <3 )



    8)Ameliyattan bir gün önce doktorun ofisine gittim, İstanbul’da para taşımanın riskli olduğunu düşündüğüm için ve pesin ödeme daha kârlı olduğu için direkt ödedim.

    O sırada doktorun anlatacaklarının hepsini bildiğim için ( çünkü tüm videolarına baktım. Facesine kadar stalkladim memleketinden ailesine kadar ögrendim. Belki gereksiz ama kişiyi tanımaya önem veriyorum ben. Dürüst ve isinin hakkını veren insanı severim:) )

    9)AMELİYAT GÜNÜ geldi çattı yani bugün :) 10.08.2018

    Sabah erkenden gittim, gerekli formları doldurdum. Sonra doktor geldi fotomu çekti asistanı da yanındaydı. Çizisini yaptı göğsü kasmamı istedi. Dokundu falan, sonra kısa bi açıklama yaptı işlemi anlattı.( Ben tamamen güvendiğim için hiç işine karışmadım.)



    Sonra mavi önlüğü giydim, anestezi uzmanı gelecek dedi birazdan. Ben de o sırada altımdaki iç çamaşırı hariç her şeyi çıkardım ve hazırlığımı yaptım. (Vücutta metal takı vs yok fakat hepsi sordu onu sanırım çıkartmak gerekiyor.)

    Neyse uzman geldi işte o bir ton soru sordu hastalık, ilaç vs vs ve gitti ardından asistanı kaldı ve bir sürü imza aldı, prosedürler falan.



    Çok geçmeden bi çalışan geldi ayağıma çorap geçirdi sonra 10-15 dk sonra sedyeyle gelindi, hastaneye gelince direkt damar yolu açılıyor bu arada. Oradan bana bi ilaç enjekte etti ben 5 metre ötedeki asansöre gidene kadar bi mayıştım başım döndü. Veeeee sonrası yok....(Pişmiş kelle gibi sırıtmışım asansörde arkadasım fotomu çekmiş daha önceden tuhaflık olursa çekmesini tembihledim, anestezi sonrası sacmaliklar falan . Bilinçaltimi cok merak ediyorum bu da benim hobim napim? :D)



    Ameliyat bitmiş ve ben ayildiktan sonra beni odama götürdüler. Filmin koptuğu yerden sonrasını hatırlıyorum ben yani gene asansörde. Zangır zangır titreyerek uyandım ve dişlerimi birbirine vuruyordum. Hala agriyor dişlerim. Sadece çok üşüdüğümü söyledim ve üşüyünce klasik embriyo seklini almak icin yeltendim her seferinde bacağımı indirdiler. Ne olduğunu bilmiyordum o an için. Ameliyat falan kafadan uçmuş tek odak noktam üşüyüşüm. Hemen bi fan tarzı bir elektrikli kalorifer geldi 5 dk sürmeden ısındım. Sızdım sonra gene. 1 saat sonra uyanınca ameliyatı hatırladım serumu, korseyi falan görünce. Ağrım yoktu sadece korse aşırı sıkıyor ve nefes darlığı çektim. Ardından uzun süre süren öksürük krizi. Hortumu takarken zedelemişler sanırım aşırı öksürdüm ve bir miktar kan çıktı. Bu normalmiş.

    Sonra bana bi yemek geldi. Allahım yok böyle bi açlık ve iştah her şeyi silip süpürdüm ve hatta refakatçiye de yemek geliyormuş onu ilk kez gördüm. Onun yemeğine de salca oldum :D . (Ameliyat öncesi gece en son 12de yemek ve 2 de su- sigara içebilirsin dedi doktor. Sabah yasak olmasına rağmen bi dal sigara içtim. Pişman değilim, sakinleştirdi beni :) )

    1. Fotoda gördüğünüz süt bezlerim ve benden alınan yağlar. Yanında da tadına doyamadığım tavuk göğsü tatlısı. Çok ironik bi tatlı secmişler. Benden çıkarılan doku aynı tavuk etine benziyordu ve tatlının adı da öyle olunca bi güldüm. Ben araştırmayı pek severim o yüzden mıncık mıncık ettim alınan parçaları. Sonra arkasına kankama dönüp bence çok kaliteli olan bi espiri yaptım :D tabi narkoz kafasından her dediğim şey bana çok mantıklı geliyordu. Şu sevgilisin arkasından izmarit atan film repliği var ya, onu canlandırdım kafamda. Dedim kanka ver bi izmarit atayım arkasından şu a... koduğumuna ağzımdan da holi le le diye şarkıyı taklit ettim :D

    Bunu anlatma sebebim, ameliyatın çok basit olması ve ben 1-2 saat sonra dahi ayni iştahla yemek yedim ayni yersiz esprilerimi yapabildim. Oturup kalkmak sorun oluyor. Ağrı kesici ve antibiyotik yazıldı onları düzenli kullanacağım o yüzden en kısa zamanda geçeceğine inanıyorum. Yarını hatta bugünü ( abo saat 02.27 olmuş) iple çekiyorum. Benim bu bir saatimi ayırıp yazmam biliyorum ve umuyorum ki yıllar sonra bile birilerine derman olabilecek. Yarın sizlere foto atmaya çalışacağım. Beni bekleyen süreci yıllardır okuyup takip etsem de ben kendi tecrübemi paylaşmak için burada kesiyorum.

    Saygı, anlayış ve sevgilerimle sizleri selamlıyorum.

    Caner

    11.08.2018/02.39




  • Beyler bendeki durum bu. Şoku anca 5 saat sonra atlatabildim. Eskilerle kıyaslayınca inanılmaz mutluyum. Farklı perspektiflerle cektim. Eski hali en bariz otururken ve alttan belli oluyordu. Ameliyatın ilk gününde böyle bir görüntüye ulaşmak benim hayalimden çok daha ötede. Önümüzdeki günlerde devamını paylaşacağım. Siz nasıl buluyorsunuz değişimi

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI?



     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumburlop01

    Beyler bendeki durum bu. Şoku anca 5 saat sonra atlatabildim. Eskilerle kıyaslayınca inanılmaz mutluyum. Farklı perspektiflerle cektim. Eski hali en bariz otururken ve alttan belli oluyordu. Ameliyatın ilk gününde böyle bir görüntüye ulaşmak benim hayalimden çok daha ötede. Önümüzdeki günlerde devamını paylaşacağım. Siz nasıl buluyorsunuz değişimi

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI?



     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI
    OHA

    Abi mükemmel olmuş ya. Şuna baksana, daha 1. günden üzerinden haftalar geçmiş gibi görünüyo. Daha ilk günden bu kadar iyi görünüyosa, zamanla mükemmel hâle gelir. Senin adına çok sevindim, en kısa zamanda ben de randevu alıyorum




  • Günaydın beyler Ameliyatın 2. Gününde zımba gibi karşınızdayım

    Bir kaç ekleyeceğim konu var. Özelden gelen soruları da yanıtlamaya çalışacağım.



    Söylemeyi unuttuğum şey, benim karnımda ameliyat sonrasında şişlik oluştu ya da meme alındığı için harbiden göbekli bir adamım yeni farkına varıyorum bu derecede olduğunu

    Anestezi sonrası kafa biraz duraksadı gibi, bugün daha iyiye gittiğini hissediyorum.



    Soru1:Kanlı öksürük

    Anestezi halinde solunum da durduğun için hortum sarkıtılır ve bu takılmasındaki hassasiyete bağlantılı olarak az veya çok 1-2 gün rahatsız edebilir. Bende ilk 1 saat ağrı ve öksürük krizi olarak kendini gösterdi, ardından 1 günlük boğaz ağrısı gösterdi. Soğuk algınlığına benzer bir ağrı.

    Soru2: vücuttaki yağ/kilo oranı

    Jinekomasti, genelde aşırı kilolularda dikkat çekse de, bu hastalığın glandülar doku alınmadan tedavi edileceğine pek inanmıyorum. İnternette izlediğim bir videodaki estetik cerrahi bir hanım vardı, o bunu söylemişti ve ben tamamen katılıyorum ona.



    Soru3: asimetrik görünüm ve estetik

    Gideceğiniz cerrah, estetik cerrahi olacağı için önceliği estetik görünüm olacaktır. Bu konuda endişelerinizi doktorla paylaşın. Seçilecek olan doktor bu konuda önemli rol oynar. El alışkanlığı ve pratiklik çok önemli.



    Soru4: şahsi bilgilerim

    Boyum 180 cm ve şu anki kilom 88 kg.

    Ergenlikte kilolu bir gençtim. 17 yaşıma kadar 115 kiloyu gördüm. Ardından spor ve diyetle 40 kilo kadar verdim ve jinekomasti olayını da o zaman farkettim. Meme bölgesi vücut yağ oranından bağımsız olarak hep fazla olduğu için ben kilo verdiğimi de pek hissedemedim ta ki bu rahatsızlığın bir adı olduğunu öğrenene dek

    Vücut geliştirme ve dövüş sporlarıyla uğraştım fakat nafile. Göğsüm bir kere gözüme battı ve çoğu kişi mememin kastan oluştuğunu düşünse de ben eğilince, oturunca veya sıcak havalarda sarkık olduğunu bildiğim için komplekse girmeye başladım. Motivasyonumu da yok etmeye başladı sporu aksatmaya başladım.



    Soru5: Blog tarzı video

    Bunu düşündüm, sanırım bunu yapmazsam benim yaşadığım sorunları yaşamış ve yaşayacak olan kişilere haksızlık etmiş gibi hissedeceğim kendimi. Hassasiyetim olduğu için konunun ne derecede sorunlar açacağını bilirim. Bu yüzden video çekmeye başladım. Öncesi ve sonrası görüntülerimi paylaşma kararı aldım ve süreci detaylıca anlatmak için çok yakında YouTube hesabıma video yükleyip linkleri paylaşacağım.

    Şu an tatilde olduğum için sadece video çekip evime döndüğüm zaman atmayı düşünüyorum. Yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye tatilimin tadını “yeni memelerimle” doya doya çıkartmak istiyorum

    Sorularınızı özelden veya buradan yazabilirsiniz. Kendinize iyi bakın.

    Saygılar Caner

    12.08.2018/06.47



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumburlop01 -- 12 Ağustos 2018; 7:55:37 >




  • Cumburlop01 C kullanıcısına yanıt
    "Söylemeyi unuttuğum şey, benim karnımda ameliyat sonrasında şişlik oluştu ya da meme alındığı için harbiden göbekli bir adamım yeni farkına varıyorum bu derecede olduğunu "

    Bu şişlik olayını espri için mi söyledin, gerçekten de anormal bi şişlik var mı? Doktorunla konuştun mu bunu?

    İlgin için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 12 Ağustos 2018; 12:45:13 >
  • Anormal bir siskinlik var. Doktora söyledim fakat ameliyattan olacağını düşünmüyorum dedi. İlaçların yan etkisi diye düşünüyorum.

    Geçici olacağı için üzerinde pek durmuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumburlop01

    Anormal bir siskinlik var. Doktora söyledim fakat ameliyattan olacağını düşünmüyorum dedi. İlaçların yan etkisi diye düşünüyorum.

    Geçici olacağı için üzerinde pek durmuyorum.
    Daha önce olmuş mu hiç hastalarda böyle bi şey? Geçici olacağını nereden biliyorsun? Doktor mu söyledi, emin miymiş?

    Hocam böyle kıllandırmak gibi olmasın da, sağlık sonuçta. O yüzden söylüyorum. Muhtemelen önemli bi şey değildir ama sen yine ne olur ne olmaz diye böyle şeyleri gözardı etme bence.
  • Hocam is yogunlugundan dolayi 1 hafta ertelemek zorunda kaldim , dun kan verme ve fotograflama islemi oldu yarin kismetse operasyon gerceklesecek.
    Operasyon ertelendikce gelen yorumlar da artiyor , ben suan 110 kiloyum cevremde gordugum en buyuk jinekomasti vaka bende var , gelen bazi yorumlarda 15 20 kilo verirsem operasyon daha saglikli gecer denildi siz ne dusunuyoruzsunuz.
  • Cumburlop01 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu soru2 de bahsettiginiz nedir biraz acabilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.S.Y.

    Hocam is yogunlugundan dolayi 1 hafta ertelemek zorunda kaldim , dun kan verme ve fotograflama islemi oldu yarin kismetse operasyon gerceklesecek.
    Operasyon ertelendikce gelen yorumlar da artiyor , ben suan 110 kiloyum cevremde gordugum en buyuk jinekomasti vaka bende var , gelen bazi yorumlarda 15 20 kilo verirsem operasyon daha saglikli gecer denildi siz ne dusunuyoruzsunuz.
    Hocam boyunuzu, yapınızı falan bilmediğim için net bir şey diyemeyeceğim ancak tahmin ettiğim kadarıyla yağ oranınız oldukça yüksek. Ben de yağ oranınızı düşürürseniz daha sağlıklı bir operasyon geçireceğinizi düşünüyorum. Ciddi seviyede glandüler dokuya sahip değilseniz, yağ oranınızı düşürdükten sonra belki de operasyona ihtiyacınız bile kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 12 Ağustos 2018; 15:26:51 >
  • Boyum 178cm kilo 110, kesin jinekomasti vakasiyim hocam daha once ultrasona girdim , yagdan dolayi granduler dokuyu tam cikaramam durumu olabilirmi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.S.Y.

    Boyum 178cm kilo 110, kesin jinekomasti vakasiyim hocam daha once ultrasona girdim , yagdan dolayi granduler dokuyu tam cikaramam durumu olabilirmi acaba
    Hocam vallahi doktor değilim, o yüzden şöyle olur böyle olur diyemem. Ama düşündüğün zaman çok aşırı yağlanmanın olması işleri zorlaştırabilirmiş gibi geliyor. İşin estetik kısmını falan geçtim, o boyda o kilo nedir hocam. Zaten çok kiloluymuşsun, bence kilo problemine jinekomasti probleminden daha fazla dikkat etmelisin.
  • E.S.Y. E kullanıcısına yanıt
    Zayıflamakla veya sporla geçmiyor jinekomasti. Eğer sendeki kilodan bağımsız bir büyüklükse o zaman öyle de böyle de ameliyat olman gerekecek. Herkeste farklı boyutta olduğu için doktorun yorumu önemli. Bende 1. derece jinekomasti vardı, yani en düşüğü. Göğüs kaslarını kasıp foto atabilirsen daha net bir yorum yapabilirim.
  • Cok sukur artik kasacak bi gogus kalmadi hocam , bugun oglen oldum operasyonu daha sargi ve korseden bisey goremedim ama tisort giyince goguslerinin belli olmamasi cok iyi oluyomus :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.S.Y. -- 13 Ağustos 2018; 23:2:54 >
  • Operasyon olucam diye son bir kac aydir iyice yedigime ictigime dikkat etmez oldum vala , operasyonu olduk simdi sira kilo probleminde
  • E.S.Y. E kullanıcısına yanıt
    Oh oh çok sevindim. Büyük geçmiş olsun. Nasıl geçti hangi teknikle oldu? Benim yaşadıklarımdan farklı bir şey yaşadın mı?

    Benim 3. Günüm ve artık yataktan kalkarken falan sorun olmuyor. Bayagi çabuk iletiyor iyileşme sürecim.
  • Cumburlop01 C kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam size de gecmis olsun. Bekledigimden iyi gidiyor , kolunu dahi kaldiramayanlar oldugunu okumustum bazi yorumlarda ama o denli bi hareket kisitlamasi olmadi.
    Benim sag meme sola gore daha buyuk oldugundan sol lipo sag kesi+lipo ile yaptim dedi hoca.
    Benim bogazimda suan her yutkundugumda bogazim aciyor sizinki gibi.
    Hikmet hocanin dedigine gore kariyer rekoru benmisim koca bir kavanozun 4/3 u doluydu :)
    Operasyondan iki saat sonrada taburcu oldum
    Ameliyattan hemen sonraki halim buda :)

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.S.Y. -- 13 Ağustos 2018; 23:33:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.S.Y.

    Tesekkur ederim hocam size de gecmis olsun. Bekledigimden iyi gidiyor , kolunu dahi kaldiramayanlar oldugunu okumustum bazi yorumlarda ama o denli bi hareket kisitlamasi olmadi.
    Benim sag meme sola gore daha buyuk oldugundan sol lipo sag kesi+lipo ile yaptim dedi hoca.
    Benim bogazimda suan her yutkundugumda bogazim aciyor sizinki gibi.
    Hikmet hocanin dedigine gore kariyer rekoru benmisim koca bir kavanozun 4/3 u doluydu :)
    Operasyondan iki saat sonrada taburcu oldum
    Ameliyattan hemen sonraki halim buda :)

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI
    Geçmiş olsun hocam




  • Arkadaşlar ben 31 Temmuz’da ameliyat oldum 24 gün oldu tam göğüslerim ilk günlerde iyiydi ama gün geçtikçe gögüs uçlarım şiş kaldı bügün resmen sol gögüsüm baya şişti sebebini bilmiyorum biraz indi ama o belki ödemedir ama korseyi çıkardım baktım gögüs uçlarım hala şiş memnun kalmadım ben ne yapmam gerekiyor.Ameliyattan bu hana gögüs çevremden çok memnunum ama uçları için aynı şeyi söyliyemem.

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI




  • MERHABA arkadaşlar ben eylül 2018 de istanbul bahçelievler meltem hastanesin de ameliyat oldum 3000 tl ye op.dr tunçer özalp plastik cerrah başarılı geçti memun kaldım ilk başta çökme oldu zamanla düzeldi uygun fiyat arayanlara bilgilendirme amaçlı paylaştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih345555 -- 3 Eylül 2018; 0:53:26 >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.