8500 tl verdim 2 gece yatış korse dahil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (165. sayfa)
-
-
sanada en alttan vermiş fiyatı.daha fazla düşürmüyor zaten.gemmiş olsun gayet güzel
-
2-3 seviye arası ise genelde meme ucundan kesi + bölgedeki yağ durumuna göre liposuction yapılır. Hormonlarda bir sıkıntı olmasa bile alınması lazım meme dokusunun çünkü kendi kendine erimez.quote:
Orijinalden alıntı: FamoxisMerhaba arkadaşlar.
18 yaşımda aşırı kilo aldığım dönemde ortaya çıkan durumun jinekomasti olduğu bu sene aldığım tanıyla kesinleşti.
Endokrinoloji ile görüşerek hormon tahlili verdim ve hormonlarda bir sorun olmadığı söylendi.
Ardından ultrason çektirdim ve jinekomasti tanısı kondu. 2-3'üncü seviye arası diyebiliriz.
Bu durumdan kurtulmak adına doktor arıyorum fakat olmam gereken tedavi konusunda yeterli bilgi alamadım, sizlere sorum şu:
Ergenlikteki hormonal dengesizlik nedeniyle oluşan ve kalan bu kitle liposuction tarzı bir operasyonla mı giderilecek yoksa kesi (meme ucundan yarım ay şeklinde keserek) ile mi?
Ameliyat sonrasında tekrarlamaması için doku alınmalı falan deniyor. Hormonal bir sıkıntı olmaması halinde bu durum geçerli mi? Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bir de son olarak İzmir'de doktor tavsiyelerine açığım. Biliyorum çok yorum var fakat çoğu reklam kokuyor. Samimi görüşlere açığım. Teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uğursel Güçlü'den whatsapp üzerinden fiyat aldım. Resim istedi gönderdim ve 11500 dedi direkt. 2-3'üncü seviye jinekomasti var ve 80 kiloyum, diğer fiyatlara bakınca biraz yüksek geldi.
-
Hocam o zaman zor bi işlem olacak gibidir ya da ilerlemiştir baya zaten duruma göre fiyat çekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler bende gittim fiyat aldım beylikdizü medicanadan.10 bin tl dediler .Ameliyat günüde aldım.
Aklıma takıldı: Uğursel Güçlü genel cerrah uzmanı olarak bu estetik müdahaleyi nasıl yapıyor?
Plastik cerrahın yapması gerekmez mi operasyonu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: FamoxisAklıma takıldı: Uğursel Güçlü genel cerrah uzmanı olarak bu estetik müdahaleyi nasıl yapıyor?
Plastik cerrahın yapması gerekmez mi operasyonu?
birgun.net‘Genel cerraha estetik yolunu kapatan karar’https://www.birgun.net/haber/genel-cerraha-estetik-yolunu-kapatan-karar-247612İngilizce arama yapınca genel ve plastikin alanına girer, yapar diyor fakat türkçe aradığımda "bu genel cerrahın işidir yaptırın" diye bir şey çıkmıyor. Gerçi illegal olsa hastane sayfasında uzmanlık alanı olarak yazıp ameliyat yapamaması gerekir.
Yine de linkteki haber gerçekten emsal mi merak ettim..
-
arkadaşlar genel cerraha gidin ama her genel cerraha gitmeyin.bu
insanlar hergün bu ameliyatları yapıyor korkmayın iyi araştırın en çok hangi doktorların adı geçiyorsa karar verin bitirin bu çileyi
-
Merhaba, bende Beylikdüzü’nde ikamet ediyorum. Konuyla ilgili biraz detay verebilir misiniz? Hangi doktor, ne tip bir operasyon öngördüler vs ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar aranızda devlet hastanesine giden varsa süreci anlatabilirmi ben yaşadıklarımı anlatayım
kartal lütfi kırdara gittim genel cerrahiden ultrason ve kan testi yapıldı hormonlarım yüksek çıktiği için beyin cerrahına gitmem gerekliymiş bana böyle söylediler ameliyat olsa bile tekrar çıkarmış
kartal devlette ameliyat olan var mıydı ?
-
Merhabalar herkese, jinekomasti ameliyatı maceramı anlatmak isterim ilgilenenler okuyabilir.
Tanı Kısmı
ergenlikten itibaren göğüslerim yağlıydı ama ucu normaldi. Hatta bu durum benim hoşuma bile gidiyordu kaslı bir görünüm veriyordu vücuduma :). Neyse virüs dolayısıyla ya da başka bir9 sebeple tam olarak bilmiyorum. Bu yıl göğüs uçlarımın büyüdüğünü fark ettim ve artık tişört giyerken böyle çarprazdan falan çok belli oluyordu canımı bir hayli sıkıyordu bu durum. Jinekomastiden şüphelendim ve öncelikle bir devlet hastanesine gittim. Estetik cerrahiden randevu aldım ve doktor bana böyle bir sorunumun olmadığını söyledi ama pek işini düzgün yapan bir doktor gibi gelmemişti bana bu estetik doktoru. Yani bi gariplik vardı göğüslerimde ama adamın bana dediği şey dışarıdaki 10 kişiden 5 inin göğsü böyle normal bir şey bu olmuştu.
Neyse ben bu işin peşini bırakmadım ve dahiliyeden randevu aldım, oradaki doktora durumu söyledim o da normal gözüktüğünü söyledi fakat kan ve hormon testi isteyeceğini söyledi. Kan ve hormon değerlerim normal çıkmıştı. Sadece prolaktin'im sınırdaydı. Onun o kadar da etki etmediğini söylediler. Dahiliye bölümünden endokrinoloji bölümüne yönlendirildim. --> kesin olarak hastalığın belli olduğu bölüm ve direkt olarak randevu alamıyorsun. Bu bölümde ultrason istediler ve 2 hafta sonrasına ultrasonumu çektirdim. Ultrason sonucunda 1.3cm 2.1 cm çapında meme dokumun olduğunu jinekomasti olduğum söylendi.
Çözüm ?
Doktorum bunun bir sağlık sorunu yaratmadığını söyledi ama estetik olarak rahatsız oluyorsam ameliyat olabileceğimi söyledi bana. Ben de araştırmaya başladım. Ankara'da oturuyorum bu arada. İnternete jinekomasti forum yazınca direkt olarak bu konu çıkıyor. Derhal okumaya başladım insanların fotoğraflarına baktım. Benden çok daha kötü halde olan insanlar vardı gerçekten de benimki bunların yanında normal göğüs gibi kalıyordu yani öyle diyim. Neyse sonuçta takmıştım kafaya ya kötü geliyordu gözüme. Araştırmalarım sonucunda Ankara'da bu ameliyatı sık yapan, ilgili bir doktorla karşılaşamadım hatta bu konuya da sormuştum Ankara'da var mı ameliyatı yapan diye. Yapılan yorumları da inceledim ama cidden böyle herkesin ortak söylediği bi doktor yoktu. Ve bazı insanlar ankara'daki fiyatların istanbuldakinden daha fazla olduğunu yazmıştı.
O ara İstanbul'daki bilinen yerlere fotoğraflarımı atıyorum işte fiyat falan alıyorum. Kafamda istanbul'a gidip yaptırmak var ama ankaradakilerden de randevu aldım yani bi baksınlar, fiyat nedir falan diye 2 estetik cerrah buldum. Biri Dr. Can Öztekin, diğeri de doç dr tarık çavuşoğlu' idi.
İstanbuldan aldığım fiyatlar şu şekildeydi
Uğursel güçlü 9500 ama indiirm yaptı 9000
Harun Çöloğlu 9000 ama istanbul'a geldiğinde fiyatın değişebileceğini söylediler
Esteport 10000 youtubede gördüğüm bir kanal araştırmadım fazla, oradaki muayeneden sonra fiyatın değişebileceğini söylediler.
Şimdii açıkcası bu konuda sürekli adı geçen kişiler zaten Uğursel güçlü ve Harun Çöloğlu, ikisi de işinde çok başarılıdır eminim. Harun çöloğlu'nun asistanı ilgileniyor sizinle ve gerçekten çok tatlı bir insan iletişim kurması daha kolay. Fakat ameliyattan 2 gün sonra tekrar gelmenizi istiyorlar. Ben de sanırım biraz da ondan olacak Uğursel güçlü'yü tercih ettim. Çünkü ameliyat oluyorsun ve ertesi gün eve gidebiliyosun. Uğursel hoca yine çok tatlı bir insan, ve sık sık yaptığı bir ameliyat bu.
Biraz dağınık yazdım galiba..
İkisi arasındaki farkları sıralayayım
Harun Çöloğlu bir estetik cerrah, Uğursel Güçlü operatör cerrah sizin için fark ettiriyorsa,
Harun çöloğlu'nun websitesi daha teknolojik böyle daha iyi bir imaj veriyor, before after fotoğrafları falan da var, Uğursel güçlü nün yok
Uğursel güçlü hastalarıyal direkt kendi iletişim kuruyor, harun çöloğlu asistanı aracılığıyla iletişim kuruyor
ikisi de başarılı ameliyatlar yapıyor.
Ameliyat süreci ---
Uğursel güçlü hocama ulaştım hafta içi salı falandı sanırım, cumartesi tek ameliyat yapmasına rağmen şehir dışından gelecğim için o gün iki ameliyat yapmayı kabul etti sağolsun. Cuma günü ankara'dan yola çıktım akşamına istanbula vardım. geceyi hastanede geçirdim orada yine kan, hormon, ultrason vs. yapıldı. sabah 11 30 gibi ameliyata alındım.
Uğursel hoca odanıza geliyor ve sizle konuşuyor, sakinleştirmeye çalışıyor ameliyathane giysinizi giydiriyor ve sedyeye yükleniyorsunuz, bir asansörle ameliyathaneye gidiyorsunuz
Ameliyat vaktiii-
Uğursel güçlü hocama ulaştım hafta içi salı falandı sanırım, cumartesi tek ameliyat yapmasına rağmen şehir dışından gelecğim için o gün iki ameliyat yapmayı kabul etti sağolsun. Cuma günü ankara'dan yola çıktım akşamına istanbula vardım. geceyi hastanede geçirdim orada yine kan, hormon, ultrason vs. yapıldı. sabah 11 30 gibi ameliyata alındım.
Uğursel hoca odanıza geliyor ve sizle konuşuyor, sakinleştirmeye çalışıyor ameliyathane giysinizi giydiriyor ve sedyeye yükleniyorsunuz, bir asansörle ameliyathaneye gidiyorsunuz. Şarkı falan dinliyolar içeride garip yani. Biri damar yolunuzu açıyor, sizinle sohbet ediyor rahatlamanız için. Sonradan bi abi açılan damar yolundan size bir ilaç veriyor şırıngayla. Narkoz damarlarınıza girmeye başladığı andan itibaren bi uyuşukluk kaplıyo vücudunuzu çok enteresan bir şey. Özellikle denedim ne kadar dayanabilirim falan diye ama daha yarısına gelmeden uçmuştum. Ondan sonrasını hiiiç hatırlamıyosunuz.
Ameliyat 1 saat 1 saat 20 dakika sürmüş sanıırm tam bilmiyorum açıkcası. Odaya geldiğimde narkozun etkisindeymişim. Ve yine narkozun etkisinden dolayı kriz gibi titriyormuşum denilene göre. 2 battaniye 2 3 hırka falan örttüler üzerime. Öyle yattım valla.
Arada uyanıyosun bi 1 2 dakika gözlerini açıyosun sohbet ediyosun falan sonra bi daha açıyosun gözlerini ama aradan aslında 45 dakika geçmiş öyle bi durum yani. 2 saat sonra falan kendime geldim ama nası çişim gelmiş, ama kalkmaman gerekiyo tabi, ördek verdiler ona yaptım, o kadar çok serum takılmış ki herhalde baya bi yaptım.
Neyseee sonra yemek yemeniz serbest oluyor 2 saat sonra ama böyle ağzınızda o narkozun acı tadı ooluyor. Midenizin bulanması gayet normal. Bulanıyorsa söyleyin ilaç takarlar. benimki bulanmadı ama yemekten de fazla yiyemedim o tad yüzünden. Bu arada o tat 1 gün sonra geçti tamamen.
Geceye doğru benim göğüslerim nası ağrımaya başladı oysaki uğursel hoca ağrıyo mu demişti ağrıyorsa ağrı kesici ilaç verelim demişti. Ben de dayanırım falan diye yok demiştim. Sonradan dayanamayınc artık bi ağrı kesici taktılar rahatladım valla.
Etkisi geceye doğru geçti hafiften yine sızlamaya başlıyordu ki, hemşire hanım bir serum verdi bu sizi rahatlatır baya diye sormadım ne olduğunu ama cidden rahatlattı, o bittikten sonra uyudum ve bir daha ağrımadı göğsüm.
O gün de hastanede kaldım sonraki gün uğursel hoca geldi pansuman yaptı, ve ankara'ya döndüm. Şuan 2.günüm korse garip hissettiriyor sıktığı için sanırsam. Arada karıncalanma oluyor sordum gayet normalmiş. Sırt üstü yattığım için mi korse çok sıktığı için mi bilmiyorum yataktan kalkarken çok fena bir şekilde belim acıyor, hayata sövüyorum yani o derece.
Yatarken 2 yastıkla yatıyorum ve bacaklarımı bükerek yatıyorum yani dizlerimden büküyorum üçgen gibi oluyor umarım anlatabilmişimdir. Bunları doktor söylemedi araştırdığım yerlerde böyle yapmanın daha faydalı olacağı yazıyordu. Şuan temel hareketleri gerçekleştirebiliyorum gayet zorlanmadan ama böyle bi kasıntılık var tabiki.
Uzaktan çalışıyordum ben, masa başı işi olanlar işlerine devam edebilirler rahatlıkla.
Bu arada ameliyat sonucundan da bahsedeyim. Göğsünüzü ilk kez uğursel hoca pansuman yapmaya geldiğinde korsenizi açtığında görüyorsunuz. Bi garip oluyor açıkcası yıllarca o göğüsle yaşamışsın ve tadammm dümdüz bir görüntü :D kas falan da yokmuş hahahaha bi garip hissettim yani. Sonuç müthişti bu arada ama işte ben garipsedim başta da demiştim o kaslı bir görüntü oluşturuyordu sanki o gidince böyle bi boşluğa düştüm.
Şeyi de merak ediyorum şimdi orada çok az yağ var ama vücudumun diğer yerleri yağlı bi orantısızlık yaratır sanırsam..
Spor şart oldu yani.
Ekler:
Korseyi 1 hafta uğursel hocanın pansumanı yaptığı haliyle takıyosunuz
sonra çıkaryırosunuz içinde sargılar falan var, banyonuzu yapıyorsunuz ve 3 hafta daha o korseyi takıyorsunuz (sargısız olarak)
Uğursel hoca bilgi vermedi açıkcası sonrası için sadece bunları söyledi, sporu falan sormadım ya internette bir sürü bilgi var. O da anlamış olabilir araştırma yaptığımı ki anlatmadı yani.
Yanlışlarım: Sonuçtan memnunum ve zaten bir an önce olsun bitsin kafasında bir insanım bir şeyi çok fazla düşününce, erteleyince başka bir işle meşgul olamayan biriyim. O yüzden bir hafta içinde ameliyat kararı aldım ve ameliyatı oldum. Ama göğüslerimden şikayetçiydim zaten. Pişman değilim yani, sadece bu kadar acele karar vermek sizin için doğru seçim olmayabilir. Diğer doktorları kesinlikle araştırın gidin muayene olun, öncesi sonrası fotoğrafları isteyin, ameliyatı hangi sıklıkla yaptıklırını sorun.
Çok uzun yazmışım :P Umarım bu yazım birilerine yardımcı olur eksik kaldığım yerler olmuş olabilir, sürçü lisan ettiysem affola :).
edit:
- Uğursel hoca hakkında internette kötü bir yorum bile görmedim hatta lan acaba bu yorumlar reklam mı falan diye düşündüm bi ara ama adam işini iyi yapıyor ya.
- Yanınızda bence bir refaketçi olmalı hem moral olarak hem fiziksel olarak verdiği destek paha biçilemez, buradan da tekrar esracığıma teşekkür ediyorum, iyiki varsın bi tanem <3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polariskutlu -- 7 Eylül 2021; 12:39:23 >
-
Ameliyat olalı 5 hafta oldu, ilk 10 gün falan herhangi bir şişlik yokken ve sonuç tatmin ediciyken sonradan meme başlarında şişlik (özellikle sol memede) oluştu. Şişlik ya hiç gitmiyor ya da fark edilmeyecek kadar yavaş gidiyor. Hocayla görüştüm ve durumu anlattım. 1 hafta daha en azından yatınca korseyi tak, 6 ay içinde düzelir dedi. .Bakalım bekliyorum. Kopan dokunun orada enflamasyon ve yara oluşuyormuş. Sanırım kandaki serum denen açık renkli sıvı oraya sızıyor. Aşırı bir şişkinlik yok ama şu an için tamamen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim. Bazı durumlarda özellikle ödem çoksa zamanla etrafında kapsül oluşup sertleşebiliyormuş. Durum bu yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hadi ya kötüymüş bu :( Uğursel hoca'ya ameliyat olup aynı durumu yaşayan var mı acaba? Umarım geçiyordur sonradan
-
Fotoğraf atar mısınız? Merak ettim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ameliyat oldunzmu hocam ?
-
Bir önceki sayfada yazım var oldum
quote:
Orijinalden alıntı: fany43Bende senelerdir çektiğim jinekomasti derdinden kurtulmak için kararımı verdim 31 ağustosa ta Kütahya'dan İstanbula Uğursel hocaya randevu aldım ameliyat için umarım ameliyattan sonra güzel sonuçları sizinle paylaşırım
Bu gün ilk haftam doldu korseyi çıkarıp duş aldım. Ağrı kaşınma en aza indi korse fazla rahatsız etmiyor artık ödem oluşmadı gibi inşallah sonradan da oluşmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam bende yarın olcam ameliyatta bu narkoz nası oldu? bayılıp ayılma filan biraz anlatımısınız .?
-
Memeeçye kesi atmadı sanırım doğru mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X