Şimdi Ara

JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.289
Cevap
145
Favori
987.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu harun beyin asistanı ya da kendisinin fake hesabı olan kullanıcıyı iki kere şikayet ettim, kendisine bu kadar tepki varken neden müdahale edilmiyor anlamadım. Açıkça provokatif ve temelsiz karalama içeren gönderiler yazıp duruyor. İnsanların hassas olduğu bir konudan dolayı geçirmeyi düşündüğü bir ameliyat için bilgi alma mecrası olan bi yerde insanları suistimal edip ortamı kirletiyor. Lütfen herkes bir kez üşenmeyip şikayet etsin arkadaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yepyeni12 -- 12 Haziran 2021; 15:37:50 >
  • günaydın arkadaşlar . bursa da ufuk aydın a ameliyat olan arkadaş varmıdır . yorumları taradım hiç yorum bulamadım. hocanın faceboogunda ameliyat ile ilgili bir kısa videosu var . Başarılı görünüyor . Sizce nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Harun Bey'e mi oldunuz?

hayır hocam.

sizinde mi aynı şikayetiniz var?

Uç kısmı sanki içeri girmiş gibi oluyor bazen. Sonra kendi kendine düzeliyor. Sağ tarafta ise tam tersi şişlik var. Eşit değil şu an göğüslerim. 1 ay 1 hafta olacak. :(

bende de takıntı haline geldi biraz ameliyattan sonra fakat ameliyattan sonra iyileşme süreci uzun kafaya çok takmamak gerek

okuduğum kadarıyla eşitsizlik, şişlik vs. için en erken 3 ay sonra yorum yapmak gerekiyor

en gerçek sonuç için 1 sene beklemek gerek

Arkadaşlar yaş 23 boy 1.86civarı kilo 90 civarı meme ucunda sertlik yok (altında da doku yok gibi yumuşacık ama dik) sarkma yok soğukta veya spor yaparken hiç yokmuş gibi oluyor özellikle spordan sonra. Çift taraflı ve simetrik iki memede. (Evet araştırdım biraz :D) acaba yalancı jinekomasti olma ihtimali var mı var ise deli gibi spor ve diyete yükleneceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tunci288 T kullanıcısına yanıt

Kardeşim oldunmu ameliyat

hocam senin fotoğrafları görmüştüm konuda ameliyat olalı baya olmuş

şuan nasılsın ödem kaldı mı memnun musun

doktorunuzu dinleyin antibiyotik kullanın 15-20 güne morluk kırmızılık kalmaz

hissisizlik sertlik şişlik ödem olası komplikasyonlar

• Selamlar dostlarım çok uzun süredir bu forum a bakmaktayım lakin üye olmamıştım geçen hafta perşembe 10 haziranda jinekomasti ameliyatı oldum bu gün 4 üncü gün ve kaba pansumanım çıkartıldı şimdiden bile çok ama çok memnunum bu olayı paylaşmak ve eğer isterseniz sorularınızı elden geldiği kadar cevaplamak istiyorum öncesi ve sonrası olarak resim atmaktayım
     JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

• Aknksk A kullanıcısına yanıt

Gecmis olsun hocam ne kadara yaptirdiniz

10.000 TL ye yaptırdım hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

geçmişolsun . doktorunuzun isminide paylaşırmısınız .

Dostum selamlar, öncelikle geçmiş olsun. Ben doktor değilim, 3 hafta önce ameliyat oldum ve olmadan önce çok okuma yapmıştım. Sanırım seninki meme ucunda aslında göçme değil. Daha ziyade meme ucun normal de ödemden dolayı etrafı şişik gibi duruyor. Doktora sorsan daha iyi yönlendirir ama bence çok iyi duruyor. Önceden şişkin olan kısımı çıkarmış belli ki. Zaten ödem de 1-2 ayda geçiyormuş. Ben korse üstünden koltuk altına doğru masaj yapıyorum ödemi lenf noktalarından atması için. Çözülmeye de başladı bu hafta. Tavsiye ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: Abuzer.Kadayif

Evet dostlar, uzun okuma-araştırmalar sonucu bugün ameliyatımı oldum. Meltem hastanesinde İbrahim Karahan’a. Evre3 idi benimki. Düzenleniyorsa bu post üzerinden, düzenlenmiyorsa da bunu cevaplayarak bağlantılı bir şekilde gelişmeleri yazacağım. Çünkü insan ne kadar okusa da başkalarının tecrübesini daha çok önemsiyor.

Öncelikle benden birkaç sayfa önde bir arkadaş tüm doktorları, tüm fiyatları bir postta toplamıştı. Çok çok faydalı oldu. Bir de buradan hocaya ameliyat olan iki kişiye ulaşmıştım ikisi de (biri evre 1- biri evre 2) memnunlardı. Fiyatı da nıspi olarak uygun olduğundan karar verdim muayeneye gittim.

Hemen bi mamografi, sonra teşhis evre3. Sonra muhasebeye gittim. 8bin küsürlü bir rakam verip yardım isteyince düz 8bin dediler. Zorladım, açıkçasın 5bin diye gitmiştim ama sizde dışarıdan bir cihaz kiralayacağız falan dediler ve daha inmediler. Taksit de olmuyormuş.

Perşembe günü sözleşip kan, ekg, akciğer ve covid sürüntü testi yaptılar. Boğaz sürüntüsünü veremedim. Dokundukça kapattım istemeden reflex olarak ama burundan kassamda, öksürsem de çekmedim kendimi, oradan aldılar. Bir de kapora çekip cumartesiye ameliyat randevusu oluştu. (Sms atıyor hastane, çevirmelerde sokağa çıkma yasağından öuaf oluyorsunuz. Polis beni durdurdu ama ceza yazmadı)

Koltuk altından girilse de korse içinde bandaj yapıştırıldığından dolayı göğüs çevresini temizlemek gerekiyormuş. Ben temizlememiştim gerek olmaz diye ama söylediler odaya çıktığımda temizledim. Önlük giyme, bir adet boş serıum damar yolu bekleme. Sonra ameliyathane

Anestezi hocası hakikaten sigarayı sordu ve esas probleöin sigarada olduğunu söyledi. Önce ve sonrasında bir iki hafta bırakın. Bence hiç içmeyin hatta.

Koltukaltından giriş ile hem doku hem de yağ çıkartıldı. Bir de lazer ile sıkılaştırma yapılmış. Kanama falan olmamış. Genel anestezi ile sohbet ederken uyudum.

Böyle bir anda nefes alıp verirken. Sonra hayal meyal sedyeden yatağa (ya da ameliyat masasından sedyeye, burası çok bulanık) konduğumu hissettim. Daha sonra yüne gözümü açamaz uykulu vaziyette yatakta biraz daha yukarı çıkmam gerektiğini söylediler. Kendimi yukarı aldım fakat gözümü açamaz bir halde. Bir şeyler söylediler cevap verdim. İşte tekim dedim. Telefonunuzu vereyim mi dedi yok dedim. Bir an önce uyumak istercesine. Bir de o an ağrı hissettim ve söylediğimde doktorunuz verecek dedi ama ağrı bile kalmadı gitti birkaç dk içinde. Sonra uyumamam gerektiğini, sık sık geleceklerini söyleyerek gittiler. Bi göz ucuyla saate baktım, on dk içinde hızlıca uyanıklık geldi. 1-1buçuk saat sıkılmaya başlamışken hekim geldi, “başarılı geçti, haftaya gelmen gerek, korseyi ben açacağım” dedi. Yemek (çorba ve komposto) geldi yedim. Sonra kendimi yoklayarak odada tur atıp üstümü giyip taburcu oldum. Reçete olarak gerekirse kullanmam için ağrı kesici vardı.

Korse bandaj şeklinde (atlet gibi olanlardan değil) çok sıkı ve doldun. Açıkçası üstüne bol giysen dahi belli oluyor. Bir tek bunu düşünmemiştim. Belli olmuyor diyordu bazı siteler. Şimdi iş yerinde kırk kişiye dert anlatacağım 😁

Odada ilk saate baktıktan 15 dk sonra uyanmış, yarım/bir saat içinde kendime gelmiş, 2 saat sonra taburcu olup araç sürerek 40dkda evime döndüm. Sarsılmalar zorladı ama yine de konforlu bir ilk gün.

cuma akşam ya da ctesi komtrole gidince devam edeceğim. Before after da paylaşırım. Herkese geçmiş olsun.

1 Hafta editi: Dostlar ameliyattan bir gün sonra bandajın altından bir morarma (canım yanmıyordu ama kan oturması/hematom şeklinde) gördüm. Hemen hocaya gönderdim ama hocanın mesaja bakması bir hafta sonrasını buldu. Benden önceki arkadaşların bana dediği gibi ilgi zayıf ama sonuç iyi. çok takılmadım. hirudoid gibi -jellerle hematomu halletmek bir hafta almayacaktır. Neyse, o morarma canımı yakmaksızın ilerlemeye devam etti. ben takmadım. Bu arada ameliyat çıkışı çok sıkı bir şekilde pansumanın üstüne cırtcırtlı bandaj korse ile uyanıyorsunuz. bu çok zorlayıcı bir şey. koltuk altımdan tahriş yaptı makasla çentik attım falan ama o zaman da misina gibi ipler batıyor/kesiyor. neyse tahammül ettim. ilk üç gün ben de biraz pimpirikli olduğumdan zor geçti. sonra biraz daha rahatladım. 5. gün ben de rahat hareket etmeye başladım. ama korse çok rahatsızdı. Bu arada ödem vb toplanmaması için tuzlu yememeye, düzgün beslenmeye devam edin. Bir de ben ameliyat stresinden unuttum ama siz unutmayın, bir hafta istirahat raporu isteyin. Şahsen ben bu şekilde araç kullanamazdım (her ne kadar ameliyat sonrası aracımı 40 dk kullanıp eve gitsem de) çünkü bi sızı geliyor, yatman gerekiyor sırt üstü. ne sahada ne ofiste uzanıp dinlenecek bir ortam yoktu. sağolsun hiç zorluk çıkarmadan 5 günlük rapor verdiler de evde rahat rahat dinlendim. ben her gün çorba içtim, zaten hareketsizken insan acıkmıyor pek. dayandık ettik 6. gün akşam kontrole gittim.

Hoca açınca "kanama olmuş" dedi. aspire etmek için yatırdılar beni. sağ koltuk altımdan dikişimi açıp ince bir tüp gibi bir şey sokup vakumladılar, çektiler içini. sonra bir şeyler encekte edip bir dikiş çakıp dikişli yeri gazlı bezle kapatarak korsemi kapattılar. bir ay sonra hocaya kontrole davet etti. zımba dikişi yaptıklarından bir hafta sonra da sağ dikişimi almaya gideceğim. sonra korsemi 3/4 sıkılık seviyesinden cırt cırtla kapattılar. Bu arada baktım onlar gayet rahat hareket ediyorlar ben de rahatladım. bir şey olacak çekincesiyle düzgün elimi kolumu oynatamıyordum, oradan sonra ben daha rahat kollarımı açtım. biraz rahatladım sandım ama o misina iplikler kesti sırt koltukaltımı. hocaya fermuarlı korseleri kullansam mı diye sorduğumda "onları kullanmak daha zor, ama sen bilirsin. istersen kullanabilirsin." dedi. Çıktım eve geldim. düzgün inceleyemedim de sonucu, açamadım da korseyi. açsam kapatması zor olacaktı, yalnız yaşadığımdan. Neyse o fermuarlı korselere baktım, hiç adres yok. hep internetten ama benim de zamanım yok. araştırdım, zeytinburnu/istanbulda ortopedi reyonu diye bir yer buldum. Direkt variteksin fabrikasında, outlet mağazası olduğunu gidince öğrendim. ölçüm 110 olarak XL idi ama orada XLyi korse ve tişört üstüne kapatabilince bir beden küçük L beden aldım. aşağıdaki fotolar da oranın kabininde korsemi takarken çektim. korse çok kolay, 3 tane kancayı kapatıp fermuarı çekiyorsun ve atlet gibi omuzdan da kafrıyor, koltukaltını sıkmıyor falan ama göğüse sımsıkı basıyor. şiddetle tavsiye ederim. çağ atladım resmen çok rahat hareket etmeye başladım. o da internette 250 falandı, gittim aldım fiyat dedim 310TL dediler. hiç uğraşmadan rahatlığın keyfi ile ödedim çıktım. Ctesi de yarım gün çalışıyorlarmış 13e kadar.

Korseyi giydim, sabah 10dan akşam 21e kadar dışarıda gezim, sergi gezdim, arkadaşımla oturduk bir şeyler yedik, hatta "zayıflamışsın" dedi. tabi gövdenin üstü düzelince. neyse gayet rahat takıldık. ben haftaya çok rahat kafa ile işe gideceğim.

Sonuca gelince, aşina olmayanlar sağ taraftaki kan oturmasını çok kötü bulabilir, evet olmasa da iyi olurdu ama o bir haftadan kısa sürede kremle hallolacaktır. esas konuya odaklanınca ben tatmin oldum şahsen. memem düm düz oldu. bana da kilo verip göbeği indirmek, 3-4 ay sonra kendime gelince spora tekrar devam etmek kaldı. Şimdilik burayı takip edeceğim, soru olmayacak kadar detayla yazdım ama yine bir şey olursa cevap yazacağım (özel mesajı kullanamıyorum. numaramı aktif edemedim, sorularınızı özel mesaj değil buradan yazın, lütfen.) şimdi aşağıda öncesini ve sonrasını gönderiyorum. herkese şifa dilerim.

2 Hafta editi: Dostlar selamlar, 2. hafta çok rahat çok kolay geçti, özellikle korseyi aldıktan sonra iyice işime de döndüm. Araç sürüp sahada çalışan arkadaşlarımla ikili çalışma dahi yapıyorum. Her gün duş alırken kontrol ediyorum. Kan oturması ve morluklar azalmaya da başladı. Ağrım sızım yok. İster istemez insan pimpşirikleniyor. Sol taraf çok iyi gözüküyor ama korseyi çıkarınca cildimi çektiriyor. böyle bi acı hissettiriyor ama korsede sorun yok. iyileşecek zamanla sanırım.

3 Hafta editi: Tekrar merhabalar, Her Cumartesi kontrol fotolarını çekiyorum. Bu da 3. haftanın sonucu. Hala sorun yaşamıyorum. daha rahat hareket ediyorum hatta. kollarımı daha da açmaya başladım. Şehir dışı seyahatlerime aracımı sürerek gidiyorum. Sağ memedeki sert ödem orta kısımdan yumuşamaya başladı. bu hızla iki haftaya gider diye tahmin ediyorum. korsede disiplinle gidiyorum, sadece duşta çıkarıyorum. tüm resimler aşağıdadır.

1. ve dördüncü hafta editleri ve fotoları ile güncelledim.

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.