Şimdi Ara

Jetta 1.6 tdi highline mı Passat 1.4 tsi comfortline mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 80 binlere çıkma imkanınız varken passat exclusive alın.Nappa deri koltuklar gibi higlineda bile olmayan özellikler var.Aracı çok farklı kılıyor bu paket.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencuse kullanıcısına yanıt
    Servis öyle demişti bana en bu yıl sonu geleceği kesin yani.
  • Passat ama dsg li olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya otomatik octavia dizel alırsın bir yıllık mazot da yanına kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tiguan demiş ya banlansa da kurtulsak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencuse

    Bugün itibariyle gelen akaryakıt zamlarının ardından dizel yakıtın pompa fiyatı 4.50 tl'ye, benzinin ise 5.10 tl'ye yükseldiğini belirtmek istiyorum. Fiyat farkı sizinde gördüğünüz gibi litre de 60 kuruşa düşmüş durumda.Dizel araçların bakım masraflarının yüksek oluşu, 100.000 km'den sonra benzinli araçlara göre daha çok değer kaybetmesi gibi dezavantajları var.Ayrıca benzinli bir aracın sürüş konforu ne yazık ki dizellerde yok.Ayrıca benzinli ve dizel araçlar arasında da ciddi anlamda fiyat farkı var.

    Aracım 60 bin kmde. 1.6 TDI motorun senelik rütun bakım ücreti 1.4 TSI motor ile hemen hemen aynı fiyata yapılıyor. Daha evvel 1.4 TSI kullanıyordum ve 1.6 TDI motora geçtim. Yetkili serviste TSI motorun bakım ücreti 480 lira, TDI motor ücreti ise 520 lira olarak belirlenmiş durumda. 40 liramı yüksek geldi bakım için size ? 40 liralık bakım ücret farkını dizel bir araç bir deponun içerisinde 2 kez benizine göre tasarruf sağlayarak çıkarır zaten o fiyatı.

    Valla ara sırada olsa otomobil piyasasını takip ediyorum. Bugün A sınıf ve B sınıf araçların benzinli modelleri yok denecek kadar az sayıda. C sınıf otomobillerinde benzinli versiyonları oldukça az sayıda satmakta. ikinci elde ise 160 bin km deki bir dizel ile 30 bin km deki benzinli aynı fiyata satılıyor. Dizelin fiyatı bu durumda çokmu düşmüş oluyor ?

    Artık eski dizeller gibi sorun çıkaran, yüksek km de pert olan dizel motorlar yok. Benzinli motorlar kadar performanslı hatta çok daha güçlü dizel motorlar var günümüzde. O yüzden insanlar dizel motora gönül rahatlığı ile biniyorlar.

    Ayrıca benzinli motora göre daha pahalı olan dizel motoru, yine benzinli motorla göre daha fazla fiyata satıyorsunuz. Ayrıca yapmış olduğunuz ekonomide cabası.

    O yüzden dizel günümüzün en mantıklı akaryakıt çeşididir. 60 kuruşluk fark ciddi bir fark olmasının yanı sıra, 1 litre mazot, 1 litre benzinden daha fazla mesafe gitmektedir. Fiyatlar aynı olsa bile mazot yine ekonomik olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    tiguan demiş ya banlansa da kurtulsak

    Bir rahatsızlığın varsa şikayet etmekten çekinme

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat tabiki.
  • gencuse kullanıcısına yanıt
    Passat alın geçin, paranız cebinizde kalsın. İki kasayı da iyi biliyorum, passat ne iç ne dış olarak jettadan tasarım olarak çok farklı olmayıp, kısa sürede sıkan bir görüntüye sahip olsa da, en azından jetta kadar ucuz hissiyatı vermiyor. Jettada ucuz hissiyatlı plasitk aksam oldukça fazla. Passatın yere oturuşu, yolda gidişi daha iyi, izolasyonu bariz derecede daha iyi. Yalnız üstünde verilen continentaller yerine yumuşak hamurlu michelin takmak şart ki iyice konforu ortaya çıksın. Alacaksanız içini siyah almayın çok boğup iyice sıkıcı hale getirir arabayı. Ben açıkcası iki araçtan da sıkıldığım için ikisini de istemezdim ama daha ucuza d sınıfı araba almak varken jettaya bakmazdım. Biri orta özellikle hp tablet, diğeri çok özellikle piranha tablet gibi düşünün. Herşey sadece motor veya donanım değil. Yol konforu, hacim de çok önemli. 1.4 tsi 160 passatı çok iyi götürüyor, 122hp de yeterli seviyede götürecektir performans beklentisi yoksa.




  • Bir de şunu söyleyeyim hadi golf, jetta falan neyse de passat gibi bir konfor aracı öyle taksici gibi manuelle sürülmez bayar adamı. Gerekirse düşük km ikinci el dsg almak daha iyi olacaktır. Çünkü vwleri manuel sürmek başka, dsgli sürmek başka.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    ediyorum ama, mesaj yazmanı engellemiyor ki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencuse

    ediyorum ama, mesaj yazmanı engellemiyor ki...

    Blok özelliğini kullanamıyor musun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    kullanıyorum ama, yazdığın diğer mesajları forumda yer alan kişiler görüyor.ben bu forumda hiç mesaj yazmamanı istiyorum.bunu nasıl yapabilirim?
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    en iyisi bi daha sikayet edeyim seni,belki banlanırsın şaka bi yana da forumla alakalı bişeyler yazsan.daha hoş olur. yorumlarını kimse beğenmemiş sende görüyosun.
  • İnsanların beğenisini kazanmak için yazmak gibi derdim olsa editör olurdum çoktaaannn

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen yaz biz de aynı ikileme düşmüştük ama biz her iki aracın da 1.4 tsi trendline modellerine bakıyorduk. hatta son ana kadar jetta almayı planlıyorduk ama caymamızdaki en büyük etken jetta'nın meksika üretimi olması oldu. fiyat farkı da tam hatırlamıyorum ama 7000 lira felandı sanırım. biz de hiç tereddüt etmeden passat aldık hatta +1000 lira metalik renk fiyat farkı verip toplamda 56000 civarı gibi fiyat ödedik. biz aldıktan 1 ay sonra fiyatlar zıplamaya başladı. şimdi 69000 gibi korkunç bir rakam olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.