Şimdi Ara

JETTA 1.6 TDİ DSG HİGHLİNE NASILDIR ? (Bİ EL ATALIM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
21.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: akifsari

Bence hiç el atmayalım sen bu sevdadan vazgeç.

git octavia al ama jetta gibi kalitesiz arabaya binme.stoplarına bakınca bile meksikadan geldiğini belli ediyor.

kaputu falan hiç açma.

aynen. o kadar para verip c sınıfı alınacaksa jetta değil octavia tercih edilmeli. en azından bekleme derdi yok
  • Bahsedilen arabayı 61 bin liraya geçen Mayıs'ta aldım. Aralıkta 68.5 bin verdiler, satmadım.
    Kaputundaki demir çubuk bana hiç dert olmadı. Kaputu sadece silecek suyu koymak için açıyorum.
    Yakıt tüketimi ortalama hızım 20'nin altındayken 100 km'de 8 litre. 20-30 arası ortalama hızda 7 litre, efendi uzun yolda 5 litre, 130 civarı gittiğimde 6 litre. Performansından çok memnunum. Hız limitlerinde giderken zaten sorun yaşamıyorum ama denemek için zorladığımda da beni üzmüyor.
    Yol tutuşu gayet iyi, ESP'yi karda buzda alışayım diye zorladım, memnun kaldım.
    Yokuş yukarı 1. vites çıkarken 2'ye atarken zorlanıyordu. Bir ara elle 2'ye atayım dedim sonra onu da dert etmemeye başladım.
    Biraz da forumun gazıyla Volvo S60'lara baktım. Hacim olarak zaten küçük olan S60'ın bagajı bir de tasarım olarak felaket olduğundan Jettanın bagajına sığdırdığımın yarısını sığdıramayacağımı fark edip, vazgeçtim.
    Dağda, yaylada, yoğun tipi altında, yol olmayan arazide kullandım, sıkıntı yaratmadı.
    Ben alırken 1.6 dizel otomatik şanzımanı konforlu bir jetta, bir de fluence vardı. Jetta'yı tercih ettim. Pişman değilim.
    Sonradan Passat'ın da 1.6 dizel otomatiği çıktı. Bir sonraki arabam için düşünebilirim. Arabam satılık değil, hanım arabayı satmamı yasakladı. Çok meraklıysan benim arabamı satarsın, bu benim olur diyor.
    Arabanın teybine navigasyon için koyulan 2GB'lık SD cardın içeriğini 16 GB'lık SD carda kopyalayınca navigasyon çalışmaya devam ediyor ve sizin müzik kütüphanesi için 15 GB'lık yeriniz oluyor. Çocuklar çok seviyor, uzun yollar keyifli geçiyor.
    Servise bir kere yıllık bakım için gittim. Yanlış hatırlamıyorsam 400 lira verdim. Bir şikayetim olmadı.

Ama siz almayın yine de, sonuçta Meksika arabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

Orijinalden alıntı: VFORSMILE

Dayım 11 ay bekledi

Oha!!!
    yıl 2012 olmuş. hala 11 ay bekleme yapılıyor. Araç ne marka ne model olursa olsun. Ben beklemem. Araba kıtlığımı var dünyada. Dayınızda iyi sabır varmış...
    Araca gelince, alıcı beğenip, içine sindirdikten sonra marka-model önemli değildir.
    Arkadaşa başka model önerenlerde var. Ama arkadaş beklentilerini tam yazmamış. Bekar mı, çoluk çocuk var mı, bütçede son sınır 70.000 TL mi?

hele bazı bayiler var, beklettikleri yetmiyormuş gibi fiyat garantisi de vermiyorlar, zam gelirse (tabiri caizse) müşteriye giriyor.
    kendi parasıyla rezil oluyor tüketici.

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Bence hiç el atmayalım sen bu sevdadan vazgeç.

git octavia al ama jetta gibi kalitesiz arabaya binme.stoplarına bakınca bile meksikadan geldiğini belli ediyor.

kaputu falan hiç açma.

aynen. o kadar para verip c sınıfı alınacaksa jetta değil octavia tercih edilmeli. en azından bekleme derdi yok

Forumda konusunu okudum boyası dahi dökülüyormuş
  • Preminyum bir araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinansin

Bahsedilen arabayı 61 bin liraya geçen Mayıs'ta aldım. Aralıkta 68.5 bin verdiler, satmadım.
    Kaputundaki demir çubuk bana hiç dert olmadı. Kaputu sadece silecek suyu koymak için açıyorum.
    Yakıt tüketimi ortalama hızım 20'nin altındayken 100 km'de 8 litre. 20-30 arası ortalama hızda 7 litre, efendi uzun yolda 5 litre, 130 civarı gittiğimde 6 litre. Performansından çok memnunum. Hız limitlerinde giderken zaten sorun yaşamıyorum ama denemek için zorladığımda da beni üzmüyor.
    Yol tutuşu gayet iyi, ESP'yi karda buzda alışayım diye zorladım, memnun kaldım.
    Yokuş yukarı 1. vites çıkarken 2'ye atarken zorlanıyordu. Bir ara elle 2'ye atayım dedim sonra onu da dert etmemeye başladım.
    Biraz da forumun gazıyla Volvo S60'lara baktım. Hacim olarak zaten küçük olan S60'ın bagajı bir de tasarım olarak felaket olduğundan Jettanın bagajına sığdırdığımın yarısını sığdıramayacağımı fark edip, vazgeçtim.
    Dağda, yaylada, yoğun tipi altında, yol olmayan arazide kullandım, sıkıntı yaratmadı.
    Ben alırken 1.6 dizel otomatik şanzımanı konforlu bir jetta, bir de fluence vardı. Jetta'yı tercih ettim. Pişman değilim.
    Sonradan Passat'ın da 1.6 dizel otomatiği çıktı. Bir sonraki arabam için düşünebilirim. Arabam satılık değil, hanım arabayı satmamı yasakladı. Çok meraklıysan benim arabamı satarsın, bu benim olur diyor.
    Arabanın teybine navigasyon için koyulan 2GB'lık SD cardın içeriğini 16 GB'lık SD carda kopyalayınca navigasyon çalışmaya devam ediyor ve sizin müzik kütüphanesi için 15 GB'lık yeriniz oluyor. Çocuklar çok seviyor, uzun yollar keyifli geçiyor.
    Servise bir kere yıllık bakım için gittim. Yanlış hatırlamıyorsam 400 lira verdim. Bir şikayetim olmadı.

Ama siz almayın yine de, sonuçta Meksika arabası.

verdiğiniz ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

Orijinalden alıntı: VFORSMILE

Dayım 11 ay bekledi

Oha!!!
    yıl 2012 olmuş. hala 11 ay bekleme yapılıyor. Araç ne marka ne model olursa olsun. Ben beklemem. Araba kıtlığımı var dünyada. Dayınızda iyi sabır varmış...
    Araca gelince, alıcı beğenip, içine sindirdikten sonra marka-model önemli değildir.
    Arkadaşa başka model önerenlerde var. Ama arkadaş beklentilerini tam yazmamış. Bekar mı, çoluk çocuk var mı, bütçede son sınır 70.000 TL mi?

insignia öneren arkadaşlar şuanki arabam insginia 2.0 dizel otomatik 130 hp lik araçtır. insignia çook güzel bir arac olmasına rağmen insigniamı satmaya karar verdim nedenleri;
    yıllık 2.100 tl lik vergi, araç boyutlarının çok büyük olması, bundan dolayı kullnım ve park zorluğu (4.85 mt boy yaklaşık), dizel olmasına rağmen yüksek yakıt sarfiyatı, şuanki 20.000 km deki ortalam yakıt sarfiyatım 8.4

bu sebebler karşısında almak istediğim araba :
    dizel, otomatik , en fazla 1.6 motor hacimli, en az 400 lt bagaj hacimli, en fazla uzunluğu 4,60 mt yi geçmemelidir.
    üst limitim en fazla 80.000 tl dir.

Tüm bu açıklamalardan sonra tüm önerilerinize açığım...

• Kalite olarak bence abartıldığı kadar kötü değil, ama çok pahalı. Superb falan bakılır o fiyata yazık günah derim ben.
  • Evet jetta meksika üretimi sakin almayın
    ben dizel manuel HIGHLINE donanim sunrooflu aldım çok çok memnunum işçilik kötü diyen almasın jetta nin keyfi karizması bana ve benim gibi söylenenlere aldırış etmeden jetta almış keyf düşkünü arkadaşlara özel olsun
    Bak kardeşim denildiği kadar kalite kötü değil ve geçen gün gazetede okudum otomobil sektöründe plastik kullanımı %100 artacakmiş yani.
    Söylenenlere bakma al jetta bak keyfine yanlız bakışlar üstünde olacaktır bilesin hele beyaz yada siyah ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.