Şimdi Ara

Jetta 1.4 TSİ Yakıt Tüketimi Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan elimde 2007 model benzinli jetta var. Araba ciddeb yakıyor, bu arabamı satıp yeni 2012 model 1.4 tsi jetta comfortline almayı planlıyorum.
    Ancak çok yüksek maaş insan değilim, o yüzden arabaya pek binemiyorum benzin için yani, jettadan önce albea vardı gayet iyiydi o araba neyse...
    Şimdi size sorum şöyle:

2012 model 1.4 TSİ jetta mı almak daha iyi
    yoksa biraz daha zorlayıp dizel mi almak daha karlı ve iyi
    eğer dizel derseniz aklımda linea ve skoda octavia var.
    yok derseniz tsi jetta almak istiyorum. İstanbulda yaşıyorum ve trafiğini yaşayan bilir. Sultanbeylide oturoyurm, Altunizdede çalışıyorum. Gezmek amaçlı, akraba ziyareti için karşıya gidiyorum veya alışveriş için v.s. karşıya gitmek trafik varsa 2 saat bu 2 saat içinde bu 1.4 tsi jetta ne yakar, kaç litre yakar, cebimi yakarmı? performans olarak diyecek birşey yok 122 beygir+turbo. ama yakıt ne yapacak bilmiyorum. Şöyle söyleniliyor motor ufak ve şanzuman büyük 6 vites manuel bu yüzden az yakar deniliyor, bazı ilanlarda bir depo ile 930-1300 km arası yapan arkadaşlar varmış ilanına öyle yazmış bu doğrumu acaba eğer öyleyse araba alınır. Ama cep yakarsa alamıyacağım. Bu konuda deneyimi olanlar, aracı kullanan-sahip olan arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa çok sevinirim.

ben 1 yılda max 10.000 km yaparım oda zorluya zorluya. Bu yüzden dizel aldığımda vergiler yüksek olucak haliyle motor büyük, bana zarar getiricek(bu forumda okumuştum bir arkadaş uzunca açıklamıştı.)

Dediğim gibi yakıt tüketimi nasıl arkadaşlar? ( sitelerden bulup link atmayın ben baktım onlar doğru değil heralde, bana kullanan arkadaşlarınki lazım yani türkiye-istanbul verileri :) )

• Özelden cevap yazdım.

Orijinalden alıntı: Fatal05

Şuan elimde 2007 model benzinli jetta var. Araba ciddeb yakıyor, bu arabamı satıp yeni 2012 model 1.4 tsi jetta comfortline almayı planlıyorum.
    Ancak çok yüksek maaş insan değilim, o yüzden arabaya pek binemiyorum benzin için yani, jettadan önce albea vardı gayet iyiydi o araba neyse...
    Şimdi size sorum şöyle:

2012 model 1.4 TSİ jetta mı almak daha iyi
    yoksa biraz daha zorlayıp dizel mi almak daha karlı ve iyi
    eğer dizel derseniz aklımda linea ve skoda octavia var.
    yok derseniz tsi jetta almak istiyorum. İstanbulda yaşıyorum ve trafiğini yaşayan bilir. Sultanbeylide oturoyurm, Altunizdede çalışıyorum. Gezmek amaçlı, akraba ziyareti için karşıya gidiyorum veya alışveriş için v.s. karşıya gitmek trafik varsa 2 saat bu 2 saat içinde bu 1.4 tsi jetta ne yakar, kaç litre yakar, cebimi yakarmı? performans olarak diyecek birşey yok 122 beygir+turbo. ama yakıt ne yapacak bilmiyorum. Şöyle söyleniliyor motor ufak ve şanzuman büyük 6 vites manuel bu yüzden az yakar deniliyor, bazı ilanlarda bir depo ile 930-1300 km arası yapan arkadaşlar varmış ilanına öyle yazmış bu doğrumu acaba eğer öyleyse araba alınır. Ama cep yakarsa alamıyacağım. Bu konuda deneyimi olanlar, aracı kullanan-sahip olan arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa çok sevinirim.

ben 1 yılda max 10.000 km yaparım oda zorluya zorluya. Bu yüzden dizel aldığımda vergiler yüksek olucak haliyle motor büyük, bana zarar getiricek(bu forumda okumuştum bir arkadaş uzunca açıklamıştı.)

Dediğim gibi yakıt tüketimi nasıl arkadaşlar? ( sitelerden bulup link atmayın ben baktım onlar doğru değil heralde, bana kullanan arkadaşlarınki lazım yani türkiye-istanbul verileri :) )

Vallahi kardeşim yakıt olarak eski arabandan farkın olmaz, az yakmaz yani,ama performansı daha iyi. Kısa mesafe kullanıyorsan kesinlikle dizele yönel. Devamlı yoğun şehir içi ve kısa mesafe ide bir daha söylüyorum dizel al. Ben küçük bir ilçede ve şehir içi ve kısa mesafe sabah akşam 4 km kullanıyorum. 50 lt benzinle kış aylarında 400 km yol yapamadım. Yaz ayında 400-425 km anca yapıyor. Bendeki dsg, manuel biraz daha az yakar. Hesabını ona göre yap. Kolay gelsin.

• Merhabalar, ben de şuanda aynı şeyleri düşünüyorum.
    2007 model honda civic elegance arabam var,
    sıralı sistem tüplü. aracımdan memnunum fakat hastalık var bende çok çabuk sıkılıyorum :).
    1.4 tsi golf veya jetta düşünüyorum. fakat yakıt konusunda herkes ayrı birşey söylüyor. kararsızım...
    km.ye 0.300 kuruş yakacak bir benzinli araç varsa (performans da önemli benim için ) ben o araca talibim

Sen bana babamdan kalan miras değil oğluma olan borcumsun...
  • Konu biraz hortlamış olacak ama,belki başka kullanıcılara yada merak edenlere cevap olur.ben 3 ayrı araçda 1.4 tsi manuel motor kullanma şansı yakaladım.2011 leon / 2009 passat / 2008 jetta(jetta hala bende)..
    bugünkü değerler ile kayseri şehir içi 100km 7 litre yakıt durumu.yeri geldiğinde gaza basıyorum,ama genelde seri ama sakin kullanıyorum.yani gaza çeyrekten fazla basmıyorum.bana göre çok ideal..
    1981 honda accord 1992 renault spring 1995 tofaş şahin 2004 dacia sandero 2004 peugout 206 xline 2001 ww polo comfortline 1999 palio el 2006 seat leon referance 1997 honda euro civic 1,6ils 1998 ww passat 1,8T comfortline 2004 honda accord 2,4 excetuve 2004 polo 1.4 trendline 2005 ww bora 1.6 pasific 2001 ww passat 1.9 tdi comfortline otom. 2006 honda hrv 1.6 2011 seat leon 1.4tsi style man. 2007 opel corsa 1.2 easytronic 2009 ww passat 1.4tsi trendline man. 2008 ww jetta 1.4tsi midline man.
  • Bende cevabımı yazayım ozaman :D
    2007 modelden 2011 Model 1.4 TSİ Comfortline DSG aldık istanbul şehiriçi 120-160 km hız ile 7,9 - 8,0 yakıyor aracımız. Bize göre veriler ideal.
  • 2008 model 1.4 tsi Jetta manuel buldum bi tane ama yakıt tüketimi kafama takıldı. Şu anki aracım dizel ama benzinli eğer 30-35 kuruş yakacaksa alacağım ama daha fazlasını kaldıramaz bütçem :) araç ankara trafiğinde şehir içi kullanılacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.