Şimdi Ara

JETTA 1.2 TSI & HONDA CİVİC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
11.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Orijinalden alıntı: hakanharuny

bende 1.2 tsı almak istedim ama millete 1.2 deyince aklı eski atmosferik motorlara gidiyor sakın yaklaşma diyolar en azından 1.4 al diyolar milletin bu düşüncesi ikinci elde sıkıntı çıkarabilir

1.2 jettaların 2. el fiyatlarına bakarsan sıkıntı çıkarmadığını görürsün nerdeyse sıfırından pahalıya satıcaklar:D

Tam olarak bu cümleyi yazacaktım... sayfayı kaydırınca senin yazmış olduğunu gördüm

meksika üretim diye jettadan vazgeçip türk üretimi civic de ilginç bir mantık oluyor.. ama sanırım lpg uyumundan dolayı benim de civic ağır basardı.

• iki aracında kalitesi ilk bakışta iyi güzel, alıp şöyle iki saniye detaya indiniz mi ucuzluk fışkırmaya başlıyor her yerden.
    hadi Honda Civic modelini entry level olarak satıyordu hep Amerikada, orada o sınıfta fiyat rekabeti esastır, Civic'de bu kafayla üretilir. ancak VW hissedilen kaliteden ilk defa bu kadar taviz vermiştir heralde. iki araç da avrupalı hb'lere hayli uzak.

motorlara gelirsek, Jetta'nın malum vergi avantajı var. ve çok güzel ekonomi yapılıyor, çekişi de şaşırtıcı derecede iyi.
    1.2 arabaya o para verilmez gibi bişeyler okudum ama bu 1.2 motorda güzel bir fındık turbo var ve iyi iş çıkarıyor. tabi araya pulunu eksik etmediğiniz sürece (: 6. viteste 150kmh hızda 3000rpm çeviriyor, otoyolda sessiz ve ekonomi potansiyeli güzel.

Civic otoyolda kısa son dişliden ötürü yüksek devir çeviriyor, biraz gürültücü. birde içeride 2-3 kelleden fazlası sürücüye yetersiz tork ne demekmiş gösteriyor. yüksüzken ise yüksek devir gücü ve sesi Jettaya göre çok daha keyifli, daha eğlenceli.

Civic'de frenler iyileştimi bilmiyorum ama yol tutuşun Jettaya yaklaşması zor. 1.6tdi'da ağır dizel motor işi bozuyormu onu kullanıcı arkadaşlar bilgilendirir fakat 1.2tsi'in çevikliği ve yol tutuşu son derece başarılı, çok kollu arka aks dengeli ve konforlu. Civic daha zayıf olacaktır bu konuda. direksiyon olarak ise Jetta oldukça hissiz geldi bana.

Ben eğer manuel alınacaksa Jetta tavsiye ederim, otomatik olacaksa zaten Jetta'nın DSG'si yok. 1.2 tsi motor gerçekten övülesi makina ama işte yüksek devirlerde aşırı güç kaybediyor ve bu olaydan nefret ederim ben.

illa Civic olacaksa hb'ini bekleyin derim. sedan ile kalite farkını hissedersiniz.

• civic premium otomatik kullanmıstım 5 gün, genel olarak iyi araba sessiz akıcı, fakat otomatigini dsg kadar begenmedim, dsg daha iyi nasıl gectigini hic anlamıyorsun ve inanılmaz hızlı, sonucta iki aracta kaliteli araclar, ben sunu al demiyecem, test yap hangisi agır basıyorsa onu al.
  • iyi güzel de,
    jettanın dsg si kaç para haberiniz varmı,
    en baz donanım ;
    JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Trendline 53.800 tl
    ..............
    YENİ CİVİC VE YENİ ASTRA NIN DONANIMINA EŞDEĞER OLANI;
    JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Comfortline 57.100 TL
    YANİ EN AZ 10 BİN TL FARK VAR.
    ......
    57 BİN TL YE ÇIKINCA DİZEL ALAYIM BARİ DERSEN;
    JETTA 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Trendline 61.500 TL
    JETTA 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Comfortline 66.400 TL
    ............
    AYRICA DSG; OTOMATİK ŞANZUMAN DEĞİLDİR;
    OTOMATİKLEŞTİRİLMİŞ ÇİFT KAVRAMALI MANUEL ŞANZUMANDIR. EDC VE POWERSHİFT GİBİ.
    YANİ SIK SIK BASKI BALATA DEĞİŞTİRME İHTİYACI DUYACAKTIR,
    BUNUNLA BİRLİKTE 7 VİTES İN AVANTAJIYLA YAKIT AVANTAJI GÖZ ARDI EDİLEMEZ.
    FAKAT BUNDA DA YENİ ASTRA VE CİVİC E TAKILACAK OLAN LPG İMDADA YETİŞİYOR.
    ..............
    DÜNYA DAKİ BİR NUMARA SORUNSUZ ŞANZUMAN;
    HONDANIN 5 VİTES OTOMATİK VE CVT ( sürekli değişken) ŞANZUMANLARIDIR.
    BUNLARA ENYAKIN İSE OPEL 6 VİTES ACTİVE SELECT TİR.

• eğer benzinli düşünüyorsanız avensisi listeye alın ve dikkatlice inceleyin 55 liraya d sınıf araca binersiniz c sınıfında saydığınız tüm araçları katlar, benzinli ile yakıt konusunda tasarruf düşünmeyin hele 1.2 felan diye hiç aldanmayın. torku var o motorun ama çekilmez dizel ekonomisi de zaten hayal , avensiste uçmuyor ama kesinlikle daha sorunsuz istediğiniz kadar canını alabilirsiniz motorun ama elinize almazsınız lpg uyumu da artısı . yakıt önemli kriterse dizele yönelin o zaman mecbur c sınıf almanız gerekir focus corolla jetta arasında düşünülebilir .

edit : illa jetta mı honda mı diyorsanız honda derim, ama orta donanım alıp 45 civarına bitirebiliyorsanız yoksa 50 yi geçiyorsa yazık avensis gibi bir seçenek varken .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 4 Haziran 2012; 23:15:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Orijinalden alıntı: hakanharuny

bende 1.2 tsı almak istedim ama millete 1.2 deyince aklı eski atmosferik motorlara gidiyor sakın yaklaşma diyolar en azından 1.4 al diyolar milletin bu düşüncesi ikinci elde sıkıntı çıkarabilir

1.2 jettaların 2. el fiyatlarına bakarsan sıkıntı çıkarmadığını görürsün nerdeyse sıfırından pahalıya satıcaklar:D

Tam olarak bu cümleyi yazacaktım... sayfayı kaydırınca senin yazmış olduğunu gördüm

meksika üretim diye jettadan vazgeçip türk üretimi civic de ilginç bir mantık oluyor.. ama sanırım lpg uyumundan dolayı benim de civic ağır basardı.

1.2 TSI motordan bahsediyorsak LPG ye ne gerek var ki zaten kanka?

• yıl 2012 civic hala 5 vites
  • gönlünde ne yatıyor, aklın ve mantığın ne diyorsa onu al, sonra dan neden şunu almadım ki diye hayıflanma,

öncelikle araçtan ne beklediğin önemli, performansı iyi olsun, yakıtı az olsun!!! mümkün değil, görüntüsü güzel olsun , ikinci eli iyi olsun, ucuz olsun !!! mümkün değil, servis ağı geniş, servis ücreti düşük, parçası ucuz olsun!!! mümkün değil,

sadece işimi görsün götürsün getirsin, yukarıda sayılanlar çok önemli değil diye düşünülür ise eski alışkanlıklara devam,

yok eğer alacağım araç kaliteli olsun, performansı iyi olsun, ful olsun, dikkat çeksin, yolda bırakmasın, yakıtı az olsun diyorsan, ki artık araçların çoğu kaliteli üretiliyor ve hepsinin de parçaları eskilere göre pahalı, bir çoğunun da servis ağı çok yaygın değil, bir çoğu da zaten kaza yapmadıktan sonra (allah korusun, tabi insanlarında akıllı olması gerekiyor) parça bozmuyorlar,

jetta ya, cıvıc e, honda ya focus a, corolla ya, cruzz a, linea ya, elantra ya, bende baktım, test sürüşlerini yaptım, hepsinin kendilerine göre artrıları ve eksileri var, maddi gücüne ve gönlündeki almayı düşündüğün araca araca göre değerlendirip kararını ona göre vermende fayda var.

ancak, 20 yıldır arabaya biniyorum, önceden bana mazda al deseler hadi oradan derdim, ancak 2004 yılında 1998 model mazda 323 familia aldım, 8 yıldır mazda 323 e biniyordum ve benim 6. arabamdı, 20 yıllık sürede muhtelif arabalarım oldu, sonunda 323 mazdamı sattım tüm bunları değerlendirdikten sonra mazda dan vazgeçemedim ve mart 2012 de 2012 dizel mazda 3 aldım. çoooook memmunun.

alışılmışa meydan okumanı tavsiye derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Jetta'ya nazaran Civic daha iyi bir araç hem tasarım olarak hem konfor olarak hemde malum motor sıkıntı yaratma olasılığı çok düşük.

konfor konusu hariç tamamen katılıyorum.(yeni civic'e binmedim henüz)
  • C segment benzinli araç arıyorsunuz ve 50 bin civarı bütçeniz var ise yukarıda da belirtildiği gibi Avensisi kesinlikle listenize almanızı tavsiye ederim. LPG uyumlu, kolay kolay sorun çıkarmayacak kaliteli D segment bir araç. Servis ve yedek parça konusunda 1.2 jetta veya civic hangi ücret düzeylerindeyse avensis de o düzeylerdedir tahminim, yani çokta pahalıya mal olmaz bakımları bildiğim, araştırdığım kadarıyla.

Allah gönlünüze göre versin, şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Jetta'ya nazaran Civic daha iyi bir araç hem tasarım olarak hem konfor olarak hemde malum motor sıkıntı yaratma olasılığı çok düşük.

Bindiğinizde katılacaksınız.
  • quote:

quote:

quote:

büyük ihtimalle :) jetta'dan pek memnun kalmamıştım çünkü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani biraz daha ekmek yemesi lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

katılıyorum.tipi de çabuk eskidi benim gözümde.ayrıca civic gerçekten sorunsuzluk faktörüyle öne çıkıyor.ha meksika üretimi ha yerli üretim gibi bişey okumuştum yukarıda,ikisi arasındaki tercihim kesinlikle yerli üretim olur.başlarda arkası biraz garip geliyordu ama artık alıştım yeni civic'in görüntüsüne de.kısacası bu karşılaştırmada tercihim civic olurdu :)

• Corolla 1.33 inceleyin bence
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

katılıyorum.tipi de çabuk eskidi benim gözümde.ayrıca civic gerçekten sorunsuzluk faktörüyle öne çıkıyor.ha meksika üretimi ha yerli üretim gibi bişey okumuştum yukarıda,ikisi arasındaki tercihim kesinlikle yerli üretim olur.başlarda arkası biraz garip geliyordu ama artık alıştım yeni civic'in görüntüsüne de.kısacası bu karşılaştırmada tercihim civic olurdu :)

Kendim Scirocco kulanan birisi olarak Jetta'yı bence tamamen kaldırmaları lazım bence ara kasaya gerek yok çünkü bir espirisi yok Jetta'yı silsinler Passatın'da fiyatını biraz indirsinler bence satışlar patlama yapar.

• quote:

Kendim Scirocco kulanan birisi olarak Jetta'yı bence tamamen kaldırmaları lazım bence ara kasaya gerek yok çünkü bir espirisi yok Jetta'yı silsinler Passatın'da fiyatını biraz indirsinler bence satışlar patlama yapar.

yerinde bir tespit yapmışsınız.şahsen VW AG Jetta'yı yeterince önemseseydi üretim yeri olarak Golf'de olduğu gibi Almanya'yı seçerdi diye düşünüyorum.doğru veya yanlış olabilir tabiki bu düşüncem.
  • quote:

quote:

yerinde bir tespit yapmışsınız.şahsen VW AG Jetta'yı yeterince önemseseydi üretim yeri olarak Golf'de olduğu gibi Almanya'yı seçerdi diye düşünüyorum.doğru veya yanlış olabilir tabiki bu düşüncem.

Yani,sonuçda düşüncelere saygımız var bence kesinlikle kaldırmalı kasa olarak Passat'la aynı fakat donanım olarak ve kalite olarak aynı olmayan bir arabaya gerek yok diye düşünüyorum.

• Ben otomatik alsaydım civic düz vites alınacaksa kesinlikle Jetta alırdım.Nedeni küçük motor ,düşük vergi,yüksek tork, düşük yakıt tüketimi, geniş bagaj, güzel dizayn, ikinci el değeri yüksek.Civic otomatik te sorunsuzdur yakıt tüketimini fazladır.Dsg konforlu dur yakıt tüketimi düşüktür.Yanlız MEKATRONİK arızası korkulu rüyadır.

JETTA 1.2 TSI & HONDA CİVİC

JETTA 1.2 TSI & HONDA CİVİC

• Honda Civic ve Vw jetta arasında civic daha mandıklı.Ben olsam Focus ve Civic arasında tercih yapardım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.