Şimdi Ara

Jeotermal ısıtmada ,petek ısıtma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Oturduğum daire jeotermal ısıtma sistemi işle ısınıyor, tüm petekler sorunsuz çalışıyor.salondaki iki adet petekten büyük olanının yarısından aşağı ısıtmıyor, diğer peteklerin giriş ve çıkış vanalarını kontrol ettiğimde fark olmakla beraber sıcaklardı ama bunda ise çıkış borusu kapalı gibi soğuk.havasını alma gibi işlemleri bir kaç defa uyguladım.
    Dün akşam alttaki boşaltma tapasından suyu boşalttım, en başta diğer tüm peteklerde ısı artışı oldu farkedilir derecede öyle ki eli yakacak dereceye geldi, sorunlu olan petekte ise başta çıkış vanası ılıklaştı, evet oldu derken,az sonra tekrar soğudu.

bu akşam yine tüm suyu boşalttım, hatta üstteki purjör olan tapayı da açarak hızlı biçimde boşalttıp sonra oradan üfleyerek iyice boşalmasını sağladım.

tapaları kapatıp sıcak su girişini açtım, ve ısınmayan alt kısımdan itibaren petek ısındı, havasını da aldım, fakat yine az sonra alt kısım soğudu ve sadece üst kısım sıcak,

çıkış vanasıda soğuk doğal olarak.

Bu nasıl olabilir ki ilk başta sıcak su dolarken ısındı ise tıkanıklık yok demektir, su oralara gitmiş ki ısındı petek ama sonra ne oluyor ki soğuyor.

İşin ustalarından yardımcı olacak tavsiye ve öneriler gbelirse şu soğuklarda çok iyi olacak.
    teşekkürler

• .

• Boruda sıkıntı var gibi alt ve üst komşularına sorsana onlarda durum nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -Realist-

Boruda sıkıntı var gibi alt ve üst komşularına sorsana onlarda durum nasıl

çıkış borusunda mı ? altta tek başına bir teyze yaşıyor o da daha gerideki küçük oda da kalıyormuş, orası ısıtyor,ama yine de sorarım
    teşekkürler ilgin için
    &amp;#8220;Don&amp;#8217;t criticize what you don&amp;#8217;t understand, son. You never walked in that man&amp;#8217;s shoes.&amp;#8221;

• Dolasimdaki suyun miktari ve basinci ile alakali sanki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Yerden Isıtma
    8 yıl önce açıldı
    Yoğuşmalı Kombi Baca Eğimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.