< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Jeff Bezoz'a neden mafya çökmüyor? (4. sayfa)

-
-
Valla hic denemedim önceden hocamquote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.
Ama merak etmiyorda degilim hani
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Hocam sen fazla kurtlar vadisi izliyon galiba
Bu mesajdan bu sonucu cikardim
Alıntıları GösterMantık aynı.
-
Adam devletini kalkındırıyor, devlet de adamı her türlü korur. Mafyayı bırak kartelleri bile satın alacak parası var. Kaldı ki mafyaları ve kartelleri finanse eden de kendi devleti. Yani hiçbir şey olmaz.
-
Bu kadar zengin olup bu kadar göz önünde olan bir insana mafya çiçek dışında bir şey veremez,
Kaldıki böyle birini öldürürsen mafya kendi köküne kibrit suyu dökmüş olur.
196 milyar dolar serveti olan bir insanı tehdit edeceksin öylemi, adamdaki para zaten bir çok devletten daha güçlü olmasını sağlayan bir silah,
Böyle güçlü bir oyuncu varsa onu ilk devlet korur zaten, yani ekonomiye bu seviyede katkı yapan insana bir şey yapmak zordur çünkü devletin koruması altındadır aynı zamanda
Ülkende 100 tane jeff bezos olunca zaten bütün dünyanın başına mafya olursun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de Jeff Bezos'un yerinde olsam beni tehdit eden mafyaya istediği miktarı veririm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Sacma bi arguman sundun
Bill gates mafyami yani adamin tipine baksana ekmegini alsan sesini cikarmaz
Alıntıları GösterSen öyle san işlerini boz evini bile basarlar
https://www.theguardian.com/media/2003/jul/24/marketingandpr.colombia
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 31 Ağustos 2020; 19:1:47 >
-
zaten mafya kendisi ondan kendi kendine çökemez
Komedi. Hayır ne sanıyorsunuz ki? 200 milyar dolar serveti olan bir adamın gücü sınırsızdır. Hangi mafya hangi adam diş bileyebilir? Siz hiç amerikan başkanına mafyanın çöktüğünü düşünebiliyormusunuz? Buda böyle bişey. Adam tek başına 150 ülkeden daha zengin. İstese ülke satın alır oyuncağı gibi oynar o ülkeyle😂 Savaşlar çıkartıp, darbe yaptırır, o mafya bozuntularınıda kendine kukla diye oynatır. Ne sanıyorsunuz ki?
Kendi serveti TSK nın askerî bütçesinin 10 katından fazla . Yüzlerce koruması vardır hiçbisi yapamazlar.
Bahsi gecen seviyede parasi olan adamlar o seviyedede guce sagip olurlar ayrica bu mafya dedigoniz duzen de bu adamlarin emrindedir. Zaten bunlarin var olma amaci zenginlerin korumasi gibi birseydir. Yani kimse benim bilegim guclu ben mafya olayim demez. Olurda virisi kafa kaldirirsa bu tip adamlar oturdugu yerden o buyuk dediginiz mafyayi bocek gibi ezip yok eder hemde bir parmak siklatmasiyla. Bahsettiginiz admalar dunyayi yonetiyor sekillendiriyor. Kendi maasli elemanlarindan emir almazlar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Gelecekte alışverişin internetten olacağını öngörüp e-alışveriş sitesi kuran sadece Jeff bezos mu? Hayır tabii. Ama neden amazon bu kadar yükseldide diğerleri yükselmesi? Çünkü böyle bir işe en büyük yatırımı yine paralılar yaptı. Yani bu amazonu kurarken de arkası kuvvetliydi ki rakiplerini geçebildi. Buzdağının altında görünenden daha çoğu var.
Jeff dünyanın en zengin insanı değil,yani resmî olarak bi kişiye bağlı en büyük servet ama örnek verecek olursam suudi arabistan kralının oğlu kendisinden daha zengin şu anda.Dünyanın en büyük şirketini yönetiyor dolaylı olarak,petrol ticareti yapıyor.Zenginl dediğimiz adamlar bu aile şirketlerinin yanında boş.
Ayrıyetten para gücü satın almaz,öyle olsaydı dünyanın çoğu araplarındı.Mafyalarda sadakat,kan yemini etme olayı falan da var.Parayı bassan da vazgeçmiyor adam.Bizdeki namus cinayetleri gibi düşünün
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7
Devlet korur öyle adamları.sonunda mantıklı bir cevap.
Devlet korur bu insanları.Örneğin git Beverly Hills tepelerindeki zenginlerin malikanesinin olduğu tepelere, 2 dk.da polis tepene çöker ne işin var buralarda diye.
Devlet neden korur bilirmisin, bu adamlar daha doğrusu sermaye ürkektir, huzursuz olduğu yerde durmaz, kaçar.
Adam dükkanı kapasa ve dünyada başka bir yere gitse, binlerce onbinlerce işsiz, kaybedilen vergi geliri, kaybedilen sigorta primi vs... Hangi ülke bunu göze alır.
Bizimkiler Türkiye'deki büyük sermayedarlarla ters düştülerde ne oldu, birine dokunabildiler mi? Hükümet devirir bu tür sermayedarlar...
-
adamin bütcesi devletlerin bütcesini gecmis ne mafyasi ? ABD de yedirmez onu kimseye ve koruyordur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3BDE25B43
O kadar serveti olan adamın kendisi zaten mafyanın kralıdır.Bende bunu yazacaktım, konu sahibi senin yazdığın cümleyi basit olarak okuyunca böyle algılıyor. Jeff Bezoz ABD 'nin en büyük mafyasıdır, mafya deyince filmlerde izlenilen mafya durumu olarak sanıyor konu sahibi o yüzden anlatamazsın. Evet yine tekrarlıyorum Jeff Bezoz ABD 'nin hatta Dünya 'ya bile rakip olacak büyüklükte mafyadır çünkü arkasında ABD vardır sıkıysa bir insan bir kötü oluşum bir örgüt bir illegal yapı o adama dokunmaya kalksın, Amerika Dünya 'yı yerinden oynatır, Amerika isterse derin devleti ile bu adamı ortadan kaldırır isterse en büyük en zengin iş adamı yapar, ABD 'nin yaklaşık 17 19 tane istihbarat örgütü vardır ve de şuan bu adamı koruyan km bilir kaç kişi vardır haberi olmaz kimsenin o yüzden mafya baronlarının nasıl bir sürü koruması adamı arkası oluyorsa Jeff Bezoz 'ta altın yumurtlayan tavuk olduğu için arkasında bir sürü korumadan devlete kadar güç vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 2 Eylül 2020; 1:52:14 >
-
evet
-
Jeff Bezos o parayla koruma ordusu kurar kendine
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kurtlar vadisindeki Karahanlıda sözde sıradan iş adamıydı bunların zaten kendisi baron Az mı çakıştı Muhammed bin Selmanla kirli işleri yokmu sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OOYEAHH -- 2 Eylül 2020; 18:31:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X