Müslümanım Müslümanların şuan Hristiyanların ürettiği teknolojiye ulaşması için çok uzun süre çalışması lazım. Önce kendi sokaklarında yere çöp atmamayı , kadınlara değer vermeyi öğrensinler. Müslüman ülkelerin durumları çok kötü. Sokaklar pis, gelecek yok. Durumları iyi olsa afganların felan ülkesinde kalması gerekti değil mi |
Jeff Bezos artık 150 ülkeden daha zengin (4. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80ben de senin gibileri anlamıyorum,sana kalmıştı sanki adamın servetini savunmak sonra ağlıyosunuz işte 3 kuruş paraya çalışıyoruz bi şey alamıyoruz diye.
amazon tr ye giden paralar sana akıyo sanki
son 80 senedir ciddi savaşların olmamasının nedeni dünya nüfusunun 8 milyara dayanmasının nedeni işte bu tu kaka edilen para ve kapitalizm sayesindedir
eskiden çok küçük menfaat için ordular köyleri kasabaları yok ederdi İngiliz ordusu Musul'a Arabistana girebilir Osmanlı Rodosu Giriti ele geçirirdi. oysa şimdi buna gerek yok bir şirket kur Musul'daki petrolün yarısı senin bir silah şirketi kur Arabistan petrollerini al bir şirket kur ortadoğuya buzdolabı tv sat onların gelirini al
Rusya Çin Vietnam dünyayı kan kusturmak için tetikteydiler. Ne oldu kapitalizmin nimetlerini görünce artık bu düşünceden vazgeçtiler (sanırım ). Ruslar petrol doğalgaz satıp son model araçlarla gezip Türkiyede tatil yapabiliyorlar 300 milyon zengin Çinli Amerikadaki zengin hayatı yaşadılar zengin sayısı ABD'den fazla zaten Vietnam'da Çini takip ediyor
Amazon ,shell,bp vd şu bu para kazanmasa direk silah yoluyla kazanmak istenilecekti ve savaşlar kaçınılmaz olacaktı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster1990'a kadar SSCB ,Çin, Doğu Avrupa ülkeleri, K.Kore ,Vietnam, çoğu G.Amerika pekçok Afrika Asya ülkesi ile zaten Sosyalist blok kapitalist ülkelerden çok daha büyüktü...Niye bu kadar büyük insan gücü daha iyi ekonomi yaratamadı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rusya halkından çok daha mutlu olduğu kesin.
-
Küba üzerinden sosyalizm konuşulacaksa eğer, Küba'nın karşılaştırılacağı ülkeler gelişmiş kapitalist ülkeler değil yanı başındaki, hemen hemen aynı coğrafik ve tarihsel koşullardaki Haiti'dir. Küba'da sosyalizm olmasaydı Haiti'den hallice yer olurdu. O yüzden yok arabaları eskiymiş yok eşyaları neymiş filan bomboş laflar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 31 Ağustos 2020; 23:49:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80insanlar harbiden çok tuhaf, 1000 lira maaş verip 15 saat çalıştırsınlar sizi, yine adam hak ediyo,emeği,sen yap sen de al kıskanma dersiniz
anlamıyorum ki, niye sabah akşam maaşlar çok az geçinemiyoruz diye ağlıyosunuz o zaman, parayı bu adamlar alıyo işte sen çalışıyosun parayı zenginler yiyo işte
Zenginliğe farklı anlam yüklüyorsunuz .Zenginlik en basit tarifiyle güçtür . Zengin olunca özel uçağa binersin makam şoförün olur . Bunu bir vali , kaymakam belediye başkanı da sahip . Hatta bir Koç'un Erdoğan kadar çalışanı özel uçağı yoktur . Fakat valinin kaymakamın belediye başkanın Erdoğanın bakanların şahsi malvarlığı söylenirken belki ciddiye alınacak birşey görünmez ama Koç'un milyar dolar çıkar sonra vay kapitalist adam çalışanları sömüren milletin iliğin kurutan kişi dersin . Adam bakandan validen daha farklı yaşantısı yok aslında . Sonuçta ne olacak ölümsüzlük mü yaratacak para , kanser olunca onu mu iyileştirecek .Er geç hepsi ölüyor zaten... Ayrıca Koç malvarlığını yurtdışına taşısa çalışanları işsiz kalır ,ülke milli geliri düşer, memur emekli maaşları (%3-5 bile olsa)düşer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Eylül 2020; 0:12:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterÇin'i kapitalist hatta vahşi kapitalist bir ülke demek gerekir 15-20 sene önce günlük 1 dolara 16 saat çalıştırıyorlardı insanları fakat bu sayede zengin oldular
zenginlerin müthiş bi serveti olduğu için çok mutluyuz demi,Irak,afganistanı işgal eden afrikayı aç bırakan da komünistler,kapitalizm olduğu için de savaş yok vs vs
-
Avrupalılar Amerikalılar mutlu hatta buradan Hollandaya Almanyaya İsviçreye gidip mutlu olan ve gitmek isteyen 100binlerce insan var. Ordakiler mutlu olmasa bu mümkün olur mu? Avrupalı Amerikalı niye mutlu işte bu şirketler sayesindequote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80zenginlerin müthiş bi serveti olduğu için çok mutluyuz demi,Irak,afganistanı işgal eden afrikayı aç bırakan da komünistler,kapitalizm olduğu için de savaş yok vs vs
Afganistan meselesi Sovyetlerin işgali ile başladı zaten ırak suriye Libya'da Sovyet bloğundaydı Türkiyede 80 öncesi olaylar gibi düşünebilirsin serbest piyasaya karşı çıkan demokrasiye karşı çıkanlar çatışmaların bir tarafıydı . Sovyetlerin etkisi olmasaydı diktatörlerin ömrü uzun olmazdı zaten belki de başta kalmaya cesaret edemezlerdi bizde darbe olurdu ama 2 sene sonra seçim oluyordu bu ülkelerde olmadı çünkü onlarda Sovyetlerin etkisi çok güçlüydü
Tarihe bakalım Moğollar, haçlı seferleri halkın yarısından fazlasını katletmişler. 1.2. dünya savaşları 50-100 milyon kişi ölüyor şimdi o kadar ölümlü savaş olmuyor sonuçta çünkü savaşla değil ticaretle daha fazla kazanç elde ediliyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne ilgisi var? Afgan veya Suriyeli vs ne ilgisi var?
Türkiye Müslümanlık açısından çok mu düzgün?
Tüm bunlar İslam'a zerre ( haşa) leke getirir mi?
Hiç merak etme. Madem muslumansin Allah'ın vaadinin şaşmaz olarak yerine geleceğini nde biliyor olmalısın.
konuştuğumuz şey avrupalıların mutluluğu değil ki sömürüden dolayı zaten mutlular.
2 dünya savaşı da geçtiğimiz yüzyıl oldu ve kapitalistlerin sömürge anlaşmazlıkları pazar arayışlarından dolayı çıktı,avrupada savaş yok diye dünyada savaş yok diyemeyiz ortadoğuda savaş var afrikada savaş var hepsi de kapitalistlerin sömürge açlığından dolayı.
ayrıca şunu da söyleyeyim konunun sovyetlerle,moğollarla ne alakası var?jeff bezosun 150 ülkeden daha zengin olduğunu milyonlarca aç insan olduğunu söylüyorum sen moğollar diyosun
-
quote:
Orijinalden alıntı: vollkan59Ne ilgisi var? Afgan veya Suriyeli vs ne ilgisi var?
Türkiye Müslümanlık açısından çok mu düzgün?
Tüm bunlar İslam'a zerre ( haşa) leke getirir mi?
Hiç merak etme. Madem muslumansin Allah'ın vaadinin şaşmaz olarak yerine geleceğini nde biliyor olmalısın.
Ne ilgisi var? Afgan veya Suriyeli vs ne ilgisi var? > Müslümanlar sonuçta (tabi öyle diyen müslüman olsa keşke ) Durumları da ortada şuan.
Türkiye Müslümanlık açısından çok mu düzgün? ? > Hayır değil. Alakamız yok şuan.
Tüm bunlar İslam'a zerre ( haşa) leke getirir mi? > İslam'ın kendi öz güzelliğine leke gelmez. Ama insanların hakkında düşündüğü şeyler malesef üzücü olur. Örneğin Allah'u ekber deyince birçok insanın aklına silah atma , bomba patlama geliyor malesef.
Madem muslumansin Allah'ın vaadinin şaşmaz olarak yerine geleceğininde biliyor olmalısın. > Kıyamet kopunca veya kopmaya yakın veya biz toprak olup gidince buna şahit olacağız.
Müslümanların kendine çeki düzen vermesi ve bilime yönelmesi lazım artık. Islam eskiden bilimde 1 numara idi. Suanki müslümanım diyenlerin hali çok kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 1 Eylül 2020; 0:35:0 >
-
E tamam bizde aynı şeyleri söylüyoruz zaten.
Boks efsanesi Muhammed Ali "Dünya üzerinde yaşayan müslümanlara baksaydim, Müslümanlığı secmezdim" diyor. ( Buna yakın bir şey tam cümleleri olmayabilir)
O çok övülen, her gün forumda konuları açılan, milletin orada yaşamak için ağzının suyu aktığı Batı, tuvalet adabıni dahi bizden alırken, sırf günümüz Müslümanlarının derin bir uykuda olması, fitne fesat ile uğraşması, birçoğunun Allah'tan uzaklaşması sebebi ile, biraz ileride olması neyi değiştirir?
Sikicaz dişimizi mücadele edecegiz. Herkes gücünün yettiği, aklının erdiği kadarı ile, o kötü örneklerin azalması için her alanda mücadele gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 1 Eylül 2020; 0:49:5 >
Amazon çok klas bir ticaret platformu.
Esnaf ise bir o kadar hırçın ve tehlikeli.
Amazon'dan aldığım mal defolu çıkınca adam diyor gönderme kalsın, al sana yenisi!
İleride ne olur bilemem ama amazon her ülkeye lazım.
-
Moğollar niye buraya geldi Haçlılar toplanıp seferler niye yaptı. Turistik gezi için değildi demiquote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80konuştuğumuz şey avrupalıların mutluluğu değil ki sömürüden dolayı zaten mutlular.
2 dünya savaşı da geçtiğimiz yüzyıl oldu ve kapitalistlerin sömürge anlaşmazlıkları pazar arayışlarından dolayı çıktı,avrupada savaş yok diye dünyada savaş yok diyemeyiz ortadoğuda savaş var afrikada savaş var hepsi de kapitalistlerin sömürge açlığından dolayı.
ayrıca şunu da söyleyeyim konunun sovyetlerle,moğollarla ne alakası var?jeff bezosun 150 ülkeden daha zengin olduğunu milyonlarca aç insan olduğunu söylüyorum sen moğollar diyosun
Jeff bezos servetini niye fakirlere dağıtmıyor demek için insan önce Suriyeli Afganı pakistanlıyı evinde ağırlamalı yedirip içirebilmeli . Sen niçin suriyeli evinde ağırlayıp 2 tas yemek vermiyorsan J.Bezos'ta aynı şekilde servetinin yarısını fakirlere vermiyor
Haçlılar artık kutsal yerlere gidebilmek için savaş yapmıyorlar uçak bileti alıp gidiyor Kuduse Mardine Van'a Trabzon'a izmire istanbula veriyor parasını duasını ibadetini yapıyor
Ruslar sıcak yerlerde zaman geçirmek domates portakal kavun karpuz yemesi için Türkiyeye işgal etmesine gerek yok artık veriyor parasını bunlara sahip oluyor parası kadar otellerde kalabiliyor
Türkler sarı saçlı mavi gözlü kızlarla sex yapmak için ukrayna rusya macaristan yugoslavyayı işgal edip müslüman yapmasına gerek yok artık veriyor parasını istediğini elde ediyor
Moğollar milleti haraca bağlamak kadınlarına el koymak istiyorsa kaza-kazan formülü oluşturmak zorunda .Herkesin ihtiyacı olan şeyi yüksek karla satabilir mesela isviçrelilerden önce kanser ilacı bulabilirler ve kutusunu 5bin dolara satabilirler ...Böylece halkın yarısından fazlası savaşlarda ölmemiş olur. Bu vahşi kapitalizm denecektir 5bin dolara ilaç mı olur? fakat patent kanunuyla10 sene bundan faydalanabiliyor bu süre değişebilir her zaman, hiç yüksek kazanç olmasın denirse kimse ilaç üretmeye çalışmaz bu sefer kamu kurumunda 8-10 bin kazanıp lak lak ederek geçer mesailer
Ayrıca ben kapitalizmi savunmuyorum olan birşeyi söylüyorum . Gel-git olayı, yerçekimi kanunu gibi olan birşey. Ayrıca bu durum insanın kişiliğini daha kolay dışa vurmasına neden olabilir özellikle kötü şeyleri. ''Komşu komşunun külüne muhtaçtır'' sözü yalandan komşuluk ilişkisi yaratabilir oysa marketler sayesinden artık komşuna yalandan gülümsemek zorunda kalmazsın. Kızı küçük yerde adı çıkan büyükşehre gider kafası rahatlar kız istediğiyle herşekilde beraberlik yaşayabilir vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Eylül 2020; 21:7:39 >
-
ben sokaktaki aç çocukları 1 gün doyursam ertesi gün beraber aç gezeriz,afrikadaki aç insanlara yattığı yerden para verilsin demiyorum zaten,sadece jeff bezosun servetiyle bile orda iş merkezleri,okullar,üniversiteler kurulabilir tarım arazileri açılabilir
anlattıklarınla konunun ne alakası var anlayamadım
türklerin sarı saçlı kızlarla seks yapmak için ülke işgal ettiğini duymadım hiç
israil dini yerleri ele geçirmek için filistini işgal etti,abd ırak petrolü için işgal etti
kapitalizm sayesinde insanlar savaşmıyo demek ne saçmalık,tam tersine belirli bi yasa,hak,sınır çizilmediği için insana istediğini yapma özgürlüğü tanıyo,rekabeti aşılıyo kötülüğü aşılıyo
-
Zaten kimseyi doyuramayacak kadar fakir olduğun için herkes cebindekini fakirleri doyurmak için harcasın diyebiliyorsunquote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80ben sokaktaki aç çocukları 1 gün doyursam ertesi gün beraber aç gezeriz,afrikadaki aç insanlara yattığı yerden para verilsin demiyorum zaten,sadece jeff bezosun servetiyle bile orda iş merkezleri,okullar,üniversiteler kurulabilir tarım arazileri açılabilir
anlattıklarınla konunun ne alakası var anlayamadım
türklerin sarı saçlı kızlarla seks yapmak için ülke işgal ettiğini duymadım hiç
israil dini yerleri ele geçirmek için filistini işgal etti,abd ırak petrolü için işgal etti
kapitalizm sayesinde insanlar savaşmıyo demek ne saçmalık,tam tersine belirli bi yasa,hak,sınır çizilmediği için insana istediğini yapma özgürlüğü tanıyo,rekabeti aşılıyo kötülüğü aşılıyo
J.bezos Afrika'ya yardım etse üretim tesisleri açsa bu sefer Amerika'da işsizlik oluşur sokakta 4 milyon kişi varsa 5 milyon kişi sokakta yaşamaya başlar.Çin'in vd. Asya ülkelerin gelişmesi bile Avrupa ve Amerika'dakilerin gelirlerini düşürüp fakirleşmelerine neden oluyor
Peki bütün herkes için formül yok mu dersen Müslümanlar bütün adaleti savunan insanların tek yönetim altında olduğunda bunun mümkün olacağını düşünür.Dine inanmayanlarda bütün dünyanın sosyalist olduğunda bunun mümkün olduğunu düşünür ingilizler ise bütün dünyanın Kraliçenin kolları altında olduğunda yahudiler ise dünyayı kendileri yönettiğinde huzurun geleceğini düşünür... Kapitalizm'den kaynaklı sorunları müslümanlar ve sosyalistler çözdüğünü yada çözeceğini belirtiyor ama uygulamada henüz bir gelişme olmamamıştır. Sosyalistler yüzünden 10 milyonlarca insan ölmüş kendini müslüman olduğunu iddia eden ışid gibiler yüzünden de yine 100binlerce kişi ölmüştür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Eylül 2020; 23:57:1 >
-
sürekli konuyu saçma sapan yerlere çekiyosun hocam elinde faydalı bi argüman yok
jeff bezos bi örnek sadece onun gibi yüzlerce binlerce ultra zengin var,herkes eşit yaşayamaz belki ama herkes insanca yaşayabilir
amerika jeff bezos yüzünden zengin değil,sömürgeler yüzünden zengin, beyin göçü aldığı için zengin
sistem gücü,parayı elinde bulundurana sınırsız özgürlük,imkan veriyo ben bunu söylemeye çalışıyorum
-
Para yoksa beyin göçü alabilir mi?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80sürekli konuyu saçma sapan yerlere çekiyosun hocam elinde faydalı bi argüman yok
jeff bezos bi örnek sadece onun gibi yüzlerce binlerce ultra zengin var,herkes eşit yaşayamaz belki ama herkes insanca yaşayabilir
amerika jeff bezos yüzünden zengin değil,sömürgeler yüzünden zengin, beyin göçü aldığı için zengin
sistem gücü,parayı elinde bulundurana sınırsız özgürlük,imkan veriyo ben bunu söylemeye çalışıyorum
Siz parayı yiyip-içmek-zevk-sefa aracı olarak görebilirsiniz . Bu fakirler için böyledir oysa zenginler için para Güç demektir. Yönetim demektir
Para ile dünya yönetiliyor.Oysa sen diyorsun parayı dağıtsınlar. Adamlar yüzyıllarca bu gücü ele geçirmek için falkland adalarından, Musul'a ordan Arabistan'a oradan hindistan'a ordan Hong Kong'a ordan Y.zelandaya ordan Avustralyaya ordan Afrikaya Avustralya'ya Amerika'ya kanada'ya gitmişler . Sen diyorsun bu kazandığın serveti ve kazanımları Afrikalılara ve fakirlere dağıt . Onlarda hay hay bizde bunu düşünüyorduk tam diyeceklerdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Eylül 2020; 0:4:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X