Şimdi Ara

Jeep Cherokee 3.1 Dizel 2000-2001 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
16.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç bakıyorum son günlerde.2000-2001 model 140 hp dizel cherokeeler var 30-36 bin civarına.

Vergisine baktım o sorun değil onu da çıkarabilceğmizi düşündük.Ancak sorun yakıt ve bir bozulmada çıkarcağı parça masrafı.Km'de ne kadar yakar bu araç?Bir de tabiki parça durumu çok önemli.Bu konuda bilgilenmek istiyorum.

2. olarak 150.000-200.000 civarına gelmiş cherokee dizel motorlar ne durumda olur?Çok sorun açar mı?Motor ömrü nasıldır bunların?Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

• VERGİSİ SORUN DEĞİLSE O MOTORLAR RAHAT 700-800 BİN GÖTÜRÜR, HER YERE GİDEBİLİRSİNİZ O ARAÇLARLA GERÇEK 4X4 JEEP MARKASIDIR. VERGİ OLAYI SORUN DEĞİLSE ARAÇLAR TEMİZ İSE KESİNLİKLE ALIP KULLANABİLİRSİNİZ, ACAYİP DE ATAK ARAÇLAR HANTAL DEĞİLLERDİR ÇOK ŞAŞIRTICI
  • 140 hp lik motor nasıldır?Performans olarak çok bir beklentim yok tabi ama kamyon gibi de kalmaz sanırım?Tamam vergiyi de veririz dedik ama yakıtda çok fazla olursa biraz üzülürüz.Şu anda yakıt masrafı önemli benim için.
  • DİZELİ YAKITTA ÜZMEZ, SİZ VERGİYİ DÜŞÜNÜN, TORKU ÇOK TATMİN EDİCİ KESİNLİKLE KAMYON GİBİ KALMAZ ARACI TEST EDİP FARKI GÖREBİLİRSİNİZ
  • Çoğu yerde 3.1 dizel almayın dediklerini duydum ama sebebini bilmiyorum. Belki gücünün az olmasından dolayıdır. Bilen birisi açıklarsa bende sevinirim.
    Bu hacimdeki dizeller ortalama 10 lt yakar. Jeep servisi bulmakta özellikle büyükşehirlerde yaşıyorsan sorun olmaz.Parça bulursun olmadı telefonla başka şehirden buldurursun. Rakiplerine göre ( BMW, Mercedes vs) parça fiyatları ucuzdur ama binek araç kadar da değil elbette.
    2000 model olması Jeep te çokta problem teşkil etmez.Eğer bu tür araç alırsan ( 4x4) bütün yağlarını değiştirt derim ( şanzuman,diferansiyel,transfer kutusu) gerisi şansa kalmış.Genelde sağlam araçlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: postal58

VERGİSİ SORUN DEĞİLSE O MOTORLAR RAHAT 700-800 BİN GÖTÜRÜR , HER YERE GİDEBİLİRSİNİZ O ARAÇLARLA GERÇEK 4X4 JEEP MARKASIDIR. VERGİ OLAYI SORUN DEĞİLSE ARAÇLAR TEMİZ İSE KESİNLİKLE ALIP KULLANABİLİRSİNİZ, ACAYİP DE ATAK ARAÇLAR HANTAL DEĞİLLERDİR ÇOK ŞAŞIRTICI

yavaş götürsün......300 de o motor biter....

9-10 yaşında araca 36 milyar para verilmez......

Neden gıtmesın.

Bakımı dogru yapılmıs bır aracsa rahatlıkla o kmlerı gosterır kullanıcısına.
  • Bir jeep forumundan gördüm 3.1 ler genelde hararet yapmaya karşı hassaslarmış, motorları sorun çıkarıyormuş.Şu anda bütceyi az zorlamayı deneyip 2003 model 2.7 crd motorlu bakıcaz.Olmadı binek bir araç arayışına gircez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bu motorlar ne böyle,adamlar teknolojiden nasibini almamış hemi motorları dayıyorlar millete sonrada performans güç diye övünüyorlar,ulan o kadar motorunda bırak gücü,performansı olsun yuh yani...
  • o motor 700.000 i görürü arkadaşım 300.000 diyerek insanları yanıltmayalım araba amerikan arabası senin bindiğin külüstüre benzemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::biohazard:::

ya bu motorlar ne böyle,adamlar teknolojiden nasibini almamış hemi motorları dayıyorlar millete sonrada performans güç diye övünüyorlar,ulan o kadar motorunda bırak gücü,performansı olsun yuh yani...

yani ne demek istiyosun?
  • 3.1 İtalyan yapımı eski tip ve sıkıntılı bir motor .Öte yandan 2.7lik CRD motor ise Mercedes den alınma common rail yeni teknoloji ve sorunsuz, uzun ömürlü bir motor. 2.7lik crd seçmek daha mantıklı geliyor satarkende avantajlı olur
  • 3.1 Vm Motorini'nin motoru. Hiç test etmedim, sadece duyumlara göre konuşuyorum pek iyi olmadığı söyleniyordu. Çok ses çıkardığı söylemler arasında...

2002'den sonra entegre edilen 2.7 Crd 163 Ps ve 400 Nm tork üreten bir motorda var. 0-100 11.2 saniye oluyor bu motorla, 1900 Kg'luk sürekli 4 çeker bir jip için fena bir değer değil. 5 ileri otomatik şanzımanla çalışıyor tabi.

quote:

ya bu motorlar ne böyle,adamlar teknolojiden nasibini almamış hemi motorları dayıyorlar millete sonrada performans güç diye övünüyorlar,ulan o kadar motorunda bırak gücü,performansı olsun yuh yani...

Chrysler'in Hemi motorları hem teknoloji olarak hemde ortadan egzantrik ( Pushrod ) olmaları sebebiyle güç / ağırlık oranında gayet iyi motorlardır. Yakıt tüketimleride sağladıklara güce ve rakiplerine oranla gayet makul.

Fakat burada bahsedilen motor dizel, Hemi ile ilgiside yok. Zaten her Amerikan arabası Hemi motorlu olacak diye bir kaide yok. Her Chrysler'de Hemi olacak diye bir şart yok. Her Pushrod motorda Hemi kapaklı değildir. Her Amerikan arabasıda devasa hacimli ve ortadan egzantrik değildir. ( DOHC Amerikanlarda var... ) . Kısacası dediğinizi bir az daha açın bence.

• arabada italyan vm firmasının motoru var bu motor ivecolarda da kullanıldı sorunlu ve sıkıntılı bir motordur jeep firması bunu gördüğü için hemen üretimden kaldırdı zaten dikkat ederseniz sadece 1 sene üretilmişdir 2000 ve 2001 modeli vardır.. aslında jeep firmasının ilk dizel motor denemesidir ve acemiliğini atma aracıdır.. bu araçdaki sıkıntı hararet sıkıntısıydı motor pervanesi sorunluydu ve 4.7 cherooke lerdeki şanzıman kullanılmışdı araca fazla geliyordu bu şanzıman o yüzden uzun süreli kullanımda şanzımanda arıza vermekde.. yakışıda şehir içi 14-15 litreden az değildir..

jeep firması hatalarını bu araçda gördü ve bundan sonraki seride mercedesin 2.7 dizel motorunu ve o motor için üretilmiş gene mercedes şanzımanını kullandı..

bu 3.1 ler amerikan mopar mantığıyla üretildi mopar denilen şey amerikada mopar araçlarının her tür parçası birbirine uyar lego gibi bu dizeldede jeep firması öyle olur sandı motoru italyadan aldı şanzımanı masraf etmiyim ar ge yapmıyım elimdeki hazır şanzımanı uydururum dedi 4.7 lerdeki şanzımanı takdı ama olmadı hesapları tutmadı avrupa motorları amerikan araçları gibi değil öyle her parça her parçaya uymaz.. uydurursan illa ilerde bir gün o parça arıza verir sıkıntı verir..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

arabada italyan vm firmasının motoru var bu motor ivecolarda da kullanıldı sorunlu ve sıkıntılı bir motordur jeep firması bunu gördüğü için hemen üretimden kaldırdı zaten dikkat ederseniz sadece 1 sene üretilmişdir 2000 ve 2001 modeli vardır.. aslında jeep firmasının ilk dizel motor denemesidir ve acemiliğini atma aracıdır.. bu araçdaki sıkıntı hararet sıkıntısıydı motor pervanesi sorunluydu ve 4.7 cherooke lerdeki şanzıman kullanılmışdı araca fazla geliyordu bu şanzıman o yüzden uzun süreli kullanımda şanzımanda arıza vermekde.. yakışıda şehir içi 14-15 litreden az değildir..

jeep firması hatalarını bu araçda gördü ve bundan sonraki seride mercedesin 2.7 dizel motorunu ve o motor için üretilmiş gene mercedes şanzımanını kullandı..

bu 3.1 ler amerikan mopar mantığıyla üretildi mopar denilen şey amerikada mopar araçlarının her tür parçası birbirine uyar lego gibi bu dizeldede jeep firması öyle olur sandı motoru italyadan aldı şanzımanı masraf etmiyim ar ge yapmıyım elimdeki hazır şanzımanı uydururum dedi 4.7 lerdeki şanzımanı takdı ama olmadı hesapları tutmadı avrupa motorları amerikan araçları gibi değil öyle her parça her parçaya uymaz.. uydurursan illa ilerde bir gün o parça arıza verir sıkıntı verir..

Jeep firmasının ilk dizel denemesi acemiği atma modeli değildirhttp://www.vmmotori.it/en/01/02/00/index.jsphttp://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_%28XJ%29 bundan önceki modellerindede kullanmıştır vm motorunu ve daha öncede renaulttan alınma 2.1 dizel motoru, ayrıca vm motorunu chrysler voyagerdada kullanmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: seffaf1

quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

arabada italyan vm firmasının motoru var bu motor ivecolarda da kullanıldı sorunlu ve sıkıntılı bir motordur jeep firması bunu gördüğü için hemen üretimden kaldırdı zaten dikkat ederseniz sadece 1 sene üretilmişdir 2000 ve 2001 modeli vardır.. aslında jeep firmasının ilk dizel motor denemesidir ve acemiliğini atma aracıdır.. bu araçdaki sıkıntı hararet sıkıntısıydı motor pervanesi sorunluydu ve 4.7 cherooke lerdeki şanzıman kullanılmışdı araca fazla geliyordu bu şanzıman o yüzden uzun süreli kullanımda şanzımanda arıza vermekde.. yakışıda şehir içi 14-15 litreden az değildir..

Jeep firmasının ilk dizel denemesi acemiği atma modeli değildirhttp://www.vmmotori.it/en/01/02/00/index.jsphttp://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_%28XJ%29 bundan önceki modellerindede kullanmıştır vm motorunu ve daha öncede renaulttan alınma 2.1 dizel motoru, ayrıca vm motorunu chrysler voyagerdada kullanmıştır

aynı şeyi söylüyoruz ben diyorumki jeep firması vm motorunu neticede ilk denemesi ve acemiliğini attığı bir motor.. önceden belki tek tük kullandığı motorlar olabilir güney amerika ülkelerine falan yapmış olabilirler ara üretimler ama böyle tüm dünya genelinde cherooke gibi limited seri üretim araçlarında kullandığı benim bildiğim ilk motor..

• 3,1 motorlar sıkınıtılı sık sık sana ağrıza çıkartacaktır başın ağırır grand cherooke'lerin 2,7 dizelleri var üzerindeki motor mercedes motorudur onlara bakabilirsin ;)
  • 3.1 Motorlar İtalyan yapımı hararet yapmaya aşırı meğilli diye biliyorum bende. 2.7 Motoru mercedese yaptırtmışlar o yüzden 2.7 ararsanız daha iyi olur kanaatindeyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.