Şimdi Ara

Jean Christophe Grange kitapları hakkında bir soru? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
13.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Şeytan Yemini- Nasıl Bir Kitap Agalar Ben Stephane Tarzı Diye Uzak durdum açıkçası yani işte ne biliyim "öcü"ler ,hayalet tarzı fln diye acaba öyle mi
  • ya bu "kötülüğün kaynağı üçlemesi" birbiriyle bağıntılımı yani ben siyah kan ı okumadan şeytan yemini ni okusam olurmu aralarında bir bağ varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan-_-

-Şeytan Yemini- Nasıl Bir Kitap Agalar Ben Stephane Tarzı Diye Uzak durdum açıkçası yani işte ne biliyim "öcü"ler ,hayalet tarzı fln diye acaba öyle mi

Eğer Stephane'den kastın Stephen King ise tarzları apayrı Grange'le.

Bana King mi Grange mi deseler Grange derim. King'i bi sevemedim. 4-5 kitabını okudum sarmadı. Altına doldurtur adamın orası ayrı. Saygı duyarım. Özellikle geceleri okunmaz.

Grange'i ise bir anda okumayın. Ben ard arda 4 kitaıbın okudum. Yemin ediyorum Paris'ten nefret etmeye başladım. İsimler Fransız, mekan Paris.

Takıntılı bi adam. Çok merak ediyorum nedir bu Audi A3 ve Glock tutkusu. Ayrıca kahraman hiç 200'den aşagı gitmemeiştir arabayla. İlginc.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

-Şeytan Yemini- Nasıl Bir Kitap Agalar Ben Stephane Tarzı Diye Uzak durdum açıkçası yani işte ne biliyim "öcü"ler ,hayalet tarzı fln diye acaba öyle mi

Eğer Stephane'den kastın Stephen King ise tarzları apayrı Grange'le.

Bana King mi Grange mi deseler Grange derim. King'i bi sevemedim. 4-5 kitabını okudum sarmadı. Altına doldurtur adamın orası ayrı. Saygı duyarım. Özellikle geceleri okunmaz.

Grange'i ise bir anda okumayın. Ben ard arda 4 kitaıbın okudum. Yemin ediyorum Paris'ten nefret etmeye başladım. İsimler Fransız, mekan Paris.

Takıntılı bi adam. Çok merak ediyorum nedir bu Audi A3 ve Glock tutkusu. Ayrıca kahraman hiç 200'den aşagı gitmemeiştir arabayla. İlginc.

Evet Stphen ya bencede uçuk şeyle geliyor bana peki Şeytan Yemini O TARZ MI ?

• quote:

Yok öyle öcüyle hayaletle ilgisi.. Tam bir polisiye, seri cinayler ya da cinayetler serisi var.
    Hıristiyanlık ve Satanizmle ilgili bazı bilgiler içeriyor. Sert bir kitap yalnız. Ayrıca kahramanımızın dedektif yönü çok iyi, olayı adeta kitap gibi okuyor.

Polisiye/Gerilim seviyorsanız okumalısınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 11 Ekim 2009; 10:36:34 >

• Kızıl Nehirler'i bugün bitirebildim. Kitap gerçekten şahane. Başlarda sıkıcı gibi geldi ama ilk 100'ü geçince kitabı bırakamadım desem yeridir. Sonu itibariyle mükemmeldi bence. Şahane bir polisiye.
    Sırada Kurtlar İmparatorluğu var.
  • Siyah kanı okumustum..koloni'nin siparisini verdim bugun geliyor, kızıl nehirleri okumadim ama filmini izlemistim...jean reno var basrolde..

http://www.imdb.com/title/tt0228786/
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinoza17

Siyah kanı okumustum..koloni'nin siparisini verdim bugun geliyor, kızıl nehirleri okumadim ama filmini izlemistim...jean reno var basrolde..

http://www.imdb.com/title/tt0228786/

Film demişken. Bu adamın hangi kitapları filmleştirildi?
    Kızıl Nehirler ile Kurtlar İmparatorluğu mu? Başka var mı?

Ekleme:
    IMDB sağolsun
    http://www.imdb.com/name/nm0335096/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 9 Kasım 2009; 18:37:03 >

• taş meclisi de film oldu Monica Bellucci oynuyor
  • Valla Taş Meclisi cidden kötüydü. Leyleklerin uçuşu eh. Gerisi süper. Polisiye seven herkese tavsiye ederim.
  • taş meclisini okumadan filmini izlemistim, buyuk bir hayal kırıklıgı olmustu benim icin...once kitabi okumak en iyisi..
  • bu adamın kitaplarında dikat ettiğim bişey var. sıradan görünen ama ya dövüş sanatlarına hakim yada gizli bir kimliğe sahip bir bayan karakter mevcut oluyor. taş meclisi ve kurtlar imparatorluğunda ana karakterler, leyleklerin uçuşunda israilli bayan şu an örnek verebileceklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür deniz

bu adamın kitaplarında dikat ettiğim bişey var. sıradan görünen ama ya dövüş sanatlarına hakim yada gizli bir kimliğe sahip bir bayan karakter mevcut oluyor. taş meclisi ve kurtlar imparatorluğunda ana karakterler, leyleklerin uçuşunda israilli bayan şu an örnek verebileceklerim

Bende kızıl nehirleri ekliyorum
  • Facebook'a yazmıştım. Buraya da ekleyeyim.

Okudum:"Jean-Christophe Grange - Kurtlar İmparatorluğu" Kızıl Nehirler'in ardından Grange'in okuduğum ikinci kitabı. Yine iyi bir polisiye. Kitaptaki kimi karakterlerin Türk olması, Türkiye'den çokça bahsedilmesi ve bahsedilmesi için yapılan araştırmaların gerçekten doğru olması beni kitaba bağladı diyebilirim. Bir Fransız yazar hakkımızda objektif şeyler düşünmüş gerçekten. Ne abartmış ne üstünkörü geçmiş. Kitabın kurgusu, olayların örgüsü ise yine çok iyiydi. Sonunu biraz beklemediğim şekilde bitirmiş olsa da gerçekten okunası bir kitap. Sırada "Taş Meclisi" var.
  • koloniyi okudum. hiç de güzel değil.

Leyleklerin Uçuşu ve Siyah Kanı tek geçerim.
  • Koloni ve Kurtlar İmparatorluğu'nu okudum.2 gün önce bitirdim.İyi ki okumuşum diyorum.Özellikle Kurtlar İmparatorluğu harika olmuş.
  • Taş Meclisi de bitti.
    Yine her zamanki gibi facebook iletimi ekleyeyim buraya

Okudum:"Taş Meclisi - Jean-Christophe Grange" Grange'in okuduğum diğer iki kitabından farklı bir polisiye hikayesi olmuş. Polisiye kısmı az bile denebilir hatta. Gerilim romanı diyebiliriz belki. Genel Grange tarzında çok etkileyiciydi. Özellikle diğer kitapları gibi son 100 sayfası gerçekten vurucu etkilere sahip bölümlerden oluşuyor diyebilirim. Sonu itibariyle kitap fantastik bir hâl almaya başlasa da oldukça güzeldi diyebilirim. Fakat Grange'in beğenmediğim tek yönü son olayları bir anda geçiştirmesi. 3 kitapta da bir anda oluyor bitiyor kitap bitiyor. Kısa bir sonuç okuyoruz, gerçek "Son" ise bir iki sayfada bitiyor. Sonrasında bir şey göremiyoruz pek. Gerçi bu da kitapların ayrı bir güzelliği olsa gerek. Sırada "Siyah Kan" var. Aslında Leyleklerin Uçuşu'nu okumak istiyordum ama o şu an elimde değil. Siyah Kan'dan sonra onu okurum artık. Gerçi araya bayram+vizeler giriyor. Kitaplara bir süre ara vermek lazım.

• Ya o değil de. Kitapları çok iyi. Ama filmleri...
    Filmlerde kitaplara hiç sadık kalmamışlar. Kızıl Nehirler, Kurtlar İmparatorluğu. Şimdi Taş Meclisi'ni izleyeyim dedim. Baştan her şeyi değiştirmişler. Baş kahramanın ismini bile değiştirmişler. Annesi değişmiş. Ohooo.
    Kızıl nehirler çok farklı bi sonla bitiyordu. Kurtlar İmparatorluğu keza öyle.
    Mahvetmişler kitapları yahu.
  • Ben Taş Meclisi, koloni ve Kızıl nehirleri okudum. Hepsi sürükleyici.
    Sırada hangisini okusam diyorum, tahminimce ya kurtlar imparatorluğu yada şeytan yeminini okurum..

Ama bu üç romanda da benzer ögeler mevcut. polis - ilginç cinayetler işleyen katil - katilin bıraktığı ipuçları vs.vs. ama sürüklüyor kitapları..
  • Koloni hariç bütün kitaplarını okudum. Koloni de elimde, sıra ona da gelecek :) Kitapları çok güzel ama romanlarının finali hayal kırıklığı yaratabilir. Çok sürükleyici yazdığı için çok vurucu bir final beklediğim kitapları oldu.
    Yine de bütün kitaplarını okudum ve koloniyi de okuyacağım.
    Sıralama konusunda, herhangi bir sıraya bağlı kalmadan okunabilir. Ben Kurtlar İmparatorluğu ile başlamıştım, o kitabı beğenince diğerlerini basım tarihi sırasına göre okudum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.