Şimdi Ara

Jbl 601.1 mono amfi ayarı hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde jbl 601.1 mono amfi ve jbl gt5 1100 peak 275 rms subwoofer var. Opel astra h kasanın kendi hoparlörlerini kullanmaya devam ediyorum. Ek olarak bu amfi ve subwoofer ı bağladım. Basın boğmasını veya uğultu şeklinde dağınık seslendirmesini istemiyorum. Tek isteğim baslara biraz takviye ve net ses. Amacım dışarıya dinletmek değil kaliteli müzik dinlemek. Aşağıda bulunan resimde ayarların nasıl olması gerekir.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 19 Ekim 2017; 19:7:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anfi ayarı böyle oturduğun yerden söyleyerek yapılmaz, kişiden kişiye, kulaktan kulağa bile değişir ayarlar, sesi belli seviyede açacaksın, hz mümkün olduğunca düşük seviyorum mesela ben, sen yüksek hz seversen hz i yükselteceksin vs. ,hz kısık olsun öncelikle, bass boost çok az açabilirsin, sonra distirasyon olana kadar gaini açacaksın, anfiden anfiye, sub dan suba değişir bu iş, burdan ne desek boş, anca böyle tarif edilir uzaktan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

anfi ayarı böyle oturduğun yerden söyleyerek yapılmaz, kişiden kişiye, kulaktan kulağa bile değişir ayarlar, sesi belli seviyede açacaksın, hz mümkün olduğunca düşük seviyorum mesela ben, sen yüksek hz seversen hz i yükselteceksin vs. ,hz kısık olsun öncelikle, bass boost çok az açabilirsin, sonra distirasyon olana kadar gaini açacaksın, anfiden anfiye, sub dan suba değişir bu iş, burdan ne desek boş, anca böyle tarif edilir uzaktan.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Teypte -12 ila 12 arası (-12 -11 -10...0...1 2 3.. 10 11 12) şeklinde bas ve tiz kontrol ayarı var. Subwoofer kapalı konumda iken teybin bas ayarını sıfıra, tiz ayarını 12 ye getirip, midlerde ses bozulma sınırına kadar sesi açayım. Daha sonra bu ses seviyesinde iken dediğiniz gibi hz yi en kısık konuma, bass boostu çok az (resimdeki konumuna) getireyim ve input level ayarınıda subwoofer dengesiz çalmaya başlayana kadar açayım. Doğru mu anlamışım üstad..?

• quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

anfi ayarı böyle oturduğun yerden söyleyerek yapılmaz, kişiden kişiye, kulaktan kulağa bile değişir ayarlar, sesi belli seviyede açacaksın, hz mümkün olduğunca düşük seviyorum mesela ben, sen yüksek hz seversen hz i yükselteceksin vs. ,hz kısık olsun öncelikle, bass boost çok az açabilirsin, sonra distirasyon olana kadar gaini açacaksın, anfiden anfiye, sub dan suba değişir bu iş, burdan ne desek boş, anca böyle tarif edilir uzaktan.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Teypte -12 ila 12 arası (-12 -11 -10...0...1 2 3.. 10 11 12) şeklinde bas ve tiz kontrol ayarı var. Subwoofer kapalı konumda iken teybin bas ayarını sıfıra, tiz ayarını 12 ye getirip, midlerde ses bozulma sınırına kadar sesi açayım. Daha sonra bu ses seviyesinde iken dediğiniz gibi hz yi en kısık konuma, bass boostu çok az (resimdeki konumuna) getireyim ve input level ayarınıda subwoofer dengesiz çalmaya başlayana kadar açayım. Doğru mu anlamışım üstad..?

bişey değil, işe yarayacaktır senin yöntem, kolay gelsin.

• Bu amfinin yanında jbl gt5 kullanıyordum ama sub ı değiştirdim ve yerine jbl p1224 aldım onu kullanacağım. Sub 4+4 ohm. amfide speaker kısmında 2 eksi 2 artı çıkışı var. sub ı 4 ohm da çalıştırabilir miyim, çalıştırabilirsem ne şekilde çalıştırabilirim?

yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Bu amfinin yanında jbl gt5 kullanıyordum ama sub ı değiştirdim ve yerine jbl p1224 aldım onu kullanacağım. Sub 4+4 ohm. amfide speaker kısmında 2 eksi 2 artı çıkışı var. sub ı 4 ohm da çalıştırabilir miyim, çalıştırabilirsem ne şekilde çalıştırabilirim?

yardımcı olursanız sevinirim.

bu resimde anfinin 1 çift +- çıkışı var, ama bizim mono anfilerde 2 çit +- mevcut. siz en soldaki ve en sağdaki kutuplara bağlayacaksınız, ortadakilere hiç birşey yapmayın.

diğer baglantı şeklide şöyle.

ikisinide dene, hangisi hoşuna giderse öyle kalsın derim ben.

• Öncelikle ilgi ve alakana teşekkür ederim üstad.

amfinin 2 eksi 2 artı çıkışı var. subwoofer ise çift bobin ve 4+4 ohm.

kabinin arkasına artılı eksili iki tane soket takayım. subwooferın tek bobinindeki artıyı soketin tekinin artısına, eksiyi soketin eksisine. Diğer bobinin artısı eksisinide diğer sokete taksam. o soketlerede amfinin 4 çıkışını bağlasam ( 2 artı 2 eksi çift sokete bağlasam) 4 ohm alamazmıyım üstad?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle ilgi ve alakana teşekkür ederim üstad.

amfinin 2 eksi 2 artı çıkışı var. subwoofer ise çift bobin ve 4+4 ohm.

kabinin arkasına artılı eksili iki tane soket takayım. subwooferın tek bobinindeki artıyı soketin tekinin artısına, eksiyi soketin eksisine. Diğer bobinin artısı eksisinide diğer sokete taksam. o soketlerede amfinin 4 çıkışını bağlasam ( 2 artı 2 eksi çift sokete bağlasam) 4 ohm alamazmıyım üstad?

bişey değil, görsellerde belirttiğim şekilde montajlayın. 2 şekilde takılabilir zaten. ya seri bağlarsın, ya paralel bağlarsın. yazı ile anlaşılması baya güç oluyor. bu iş resimle anlatılır. üstteki görsel paralel bağlantıdır, alttaki görsel seri bağlantıdır. seri bağladığında subwoofer 4 ohm, anfi 8 ohm olacaktır. seri bağlantı yapılan görseldeki subwoofer 2+2 ohm olduğu için anfi 4 ohm gözüküyor. sizin subwoofer 4+4 ohm olduğu için seri bağladığınızda anfiniz 8 ohmda çalışacaktır. 8 ohm olması anfi için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

• 8 ohm olmasının amfi için sıkıntı olacağını düşünmediğinize göre 8 ohm bağlamamı tavsiye ediyorsunuz demektir. Birazdan işe koyulacağım, umarım yanlış birşey yapıp birşeyleri yakmam (:

teşekkürler.
  • quote:

8 ohm olmasının amfi için sıkıntı olacağını düşünmediğinize göre 8 ohm bağlamamı tavsiye ediyorsunuz demektir. Birazdan işe koyulacağım, umarım yanlış birşey yapıp birşeyleri yakmam (:

teşekkürler.

anfi için 1 ohm büyük skntı olur, anfiye aşırı yük biniyor bu şkilde. 8 ohm ise jbl anfiye herhangi bir sorun oluşturmaz.+- birbirine değdirsen bile anfinin sigortası atar, korkacak bişy yok, devam.

görsellerden 2. gönderdiğim şkilde, yani seri olarak bağlayacaksın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fotoğrafını attığım şekilde amfiye bağlayacağım değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 3 Kasım 2017; 13:39:13 >
  • quote:

Fotoğrafını attığım şekilde amfiye bağlayacağım değil mi ?

evet

• Üstad belirttiğin şekilde 8 ohm bağladım sıkıntı yok çalışmasında yalnız düşük hz olan bassları yutuyor gibime geldi. Normal mi ? Normalse yutmaması için ne yapılabilir?

Bu arada amfinin hz kısmı 32hz de yani dibine kadar kısık. Bass boost dibine kadar kısık. İnput level ise yarının biraz altında..

• Mesela aşağıdaki belirttiğim parçanın (major lazer - come on to me 1.27 dakikasından itibaren) 1.27 dakikasından itibaren olan bass düşük hz bi bass ama ben bunu duymuyorum.

https://youtu.be/lWzdORxIbNk

• quote:

Mesela aşağıdaki belirttiğim parçanın (major lazer - come on to me 1.27 dakikasından itibaren) 1.27 dakikasından itibaren olan bass düşük hz bi bass ama ben bunu duymuyorum.

youtube
    Major Lazer - Come On To Me ft. Sean Paul (Official Video)
    https://youtu.be/lWzdORxIbNk

kabin ne? ölçü veya fotoğraf var mı kabinin? önceki subda duyuyor muydun o hz leri? birde sadece tek bobin 4 ohm bağlayıp dener misin?

• Fotoğrafını çektim üstad. Subwooferın ebatıyla göz kararı litresini bilirsin sanırım. Önceki subda alıyordum, onda ses daha dağınık çıkıyordu ama bunda net, tok. Gel gelelim bahsettiğim düşük hz basları alamıyorum. Yani beni titretmesi gerekirken sönüyor gidiyor. Yüksek hz baslar ise tok vuruyor. 8 ohmdan kaynaklı ise 2 ohm a düşürücem..?

• quote:

Fotoğrafını çektim üstad. Subwooferın ebatıyla göz kararı litresini bilirsin sanırım. Önceki subda alıyordum, onda ses daha dağınık çıkıyordu ama bunda net, tok. Gel gelelim bahsettiğim düşük hz basları alamıyorum. Yani beni titretmesi gerekirken sönüyor gidiyor. Yüksek hz baslar ise tok vuruyor. 8 ohmdan kaynaklı ise 2 ohm a düşürücem..?

muhtemelen kabin küçük geliyor. jblin sitesinden senin wooferin kullanma klavuzunu indirip bir bakarmısn kaç litrelik kabin öneriliyor. birde senin kabinin tam ölçüleri gerekli.

• Arabaya indiğimde kabini ölçüp buraya yazarım üstad.

Bu arada sizden 2 ohm a çekmeyle ilgili haber gelmeyince bekleyemedim ve bobinlerin 2 artısıyla 2 eksisini birleştirerek amfiye girdim 2 ohm oldu. Düşük hz bassları alamamam konusunda bi değişiklik olmadı, hala alamıyorum düşük hz basları. Ayrıca 8 ohm daki net tok bass seside dağılmaya başladı. 8 ohm a geri döneceğim sanırım.

• quote:

Arabaya indiğimde kabini ölçüp buraya yazarım üstad.

Bu arada sizden 2 ohm a çekmeyle ilgili haber gelmeyince bekleyemedim ve bobinlerin 2 artısıyla 2 eksisini birleştirerek amfiye girdim 2 ohm oldu. Düşük hz bassları alamamam konusunda bi değişiklik olmadı, hala alamıyorum düşük hz basları. Ayrıca 8 ohm daki net tok bass seside dağılmaya başladı. 8 ohm a geri döneceğim sanırım.

kullanma kılavuzunu buldum.

https://www.manualslib.com/manual/284732/Jbl-P1224.html?page=2#manual

49litre kabin diyor, belki kabinin yapısı sizinkinden biraz farklı o nedenle de olabilir. 2. seçenek, 28litrelik kapalı kabin yaptırman. ben kapalı kabin kullanıyorum, alt sesleri çok iyi alıyorum, aşırı memnunum subwooferdan. sql tarzı dinliyorum, derdim alt sesler zaten daha çok.

sen soldaki kabini incele, sağdaki baya profesyonel bir kabin.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Üstad arabaya indim kabini ölçtüm. 57cm genişlik, 28 cm derinlik, 39 cm yükseklik. L port mdf kabin. Bu kabin sizin verdiğiniz 49 litrelik ölçüye uygun değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 3 Kasım 2017; 22:28:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.