Şimdi Ara

Javayı Nasıl Öğrenebilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam İngilizce yazılıma ilk başlangıç için şart değil. Türkçe bir kitap ya da video serisi ile başlayın. aynı anda İngilizcenizi de geliştirin.

ilerisi için İngilizce tabii ki şart ama ilerisi için şart. bakın ben ilk başladığımda evde İnternet yoktu. sadece elimdeki kitaptaki Türkçe anlatımı okuyup örnekleri kendim deneyerek baya sağlam C öğrenmiştim. siz de yapabilirsiniz yani.

peki ilerisi için İngilizce neden şart? çünkü sürekli bilmediğiniz bir şeyi internette aramanız gerekecek ve çıkan sonuçlar hep İngilizce olacak.

siz şimdi aynı anda hem Türkçe bir kaynaktan Java ya başlayıp hem de aynı anda farklı uygulamalar ile İngilizcenizi de geliştirin. "önce biri olacak diğeri bekleyecek, sonra bu bitince diğerine başlanacak" gibi düşünmeyin asla. aynı anda götürün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java tutorial var. İngilizce ancak çeviri kullanarak da anlaşılır. Ya da Şadi Evren Şeker'in kanalı var YouTube'de adı Bilgisayar Kavramları. Oradan bakabilirsin, birçok konuda video var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Udemy’den Engin Demiroğ’un 43 saatlik java kursunu tavsiye ederim. Mükemmel bir kurs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3BDE25B43

Kesinlikle katılıyorum hocam. Aynı zamanda ingilizce konusunda da hızlı bir şekilde gelişiyorum ama programlamayı da bir taraftan geliştirmek istiyorum. Kısa sürede getirisi olacak olan bir programlama dili olarak Javayı önerdiler. Bu arada elektrik elektronik mühendisliği birinci sınıf eğitimimi tamamladım.

Alıntıları Göster

Selamlar hocam

"Kısa sürede getirisi olacak olan Java" derken neyi kastediyorsun acaba? Merak ettiğimden soruyorum. Ben Python'a başladım. Siber güvenlik, yapay zeka gibi şeylere merakım var. Tabi becerebilir miyim bilmiyorum herhangi bir yazılım geçmişim (html & css saymazsak) yok; fakat en azından denemedim demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 5 Eylül 2020; 16:40:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

Öyle düşünmeyin, aynı anda götürebilirsiniz İngilizce ile yazılım öğrenmeyi, öbür türlü yazılım öğrenmeyi gereksiz yere geciktirmiş olacaksınız. Java için bir şey diyemem çünkü bilmiyorum ama Python için Türkçe çok güzel kaynaklar var, olduğu gibi çöp deyip geçmek doğru değil Türkçe kaynakları. Sonuçta siz şu an hiçbir şey bilmiyorsunuz ve bir anda amacınız profesyonel olmak değil, dolayısıyla hiçbir şey bilmemektense en azından Türkçe kaynaklardan işin temelini kapabilirsiniz, hem daha sonra İngilizce kaynakları anlamanız da kolaylaşır.

Aslında pyhtonda iki eğitim seti satın almıştım ama devam ettirmedim. Kısa sürede para getirecek dillere yönelmeyi düşünüyorum. Javayı ve birkaç dili daha önerdiler.

Teşekkür ederim yorumunuz ve tavsiyeniz çin.

• Yorum yapıp tavsiye veren herkese teşekkürler. Tüm fikirleri tartıp karar vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Selamlar hocam

"Kısa sürede getirisi olacak olan Java" derken neyi kastediyorsun acaba? Merak ettiğimden soruyorum. Ben Python'a başladım. Siber güvenlik, yapay zeka gibi şeylere merakım var. Tabi becerebilir miyim bilmiyorum herhangi bir yazılım geçmişim (html & css saymazsak) yok; fakat en azından denemedim demem.

Alıntıları Göster

Ben geçenlerde bir konu açmıştım. Kısa sürede para kazanabileceğim verdiğim emeğin karşılığını alabileceğim bir programlama dili tavsiyesi istedim. Java c# flutter önerdiler hocam.

• quote:

Ben geçenlerde bir konu açmıştım. Kısa sürede para kazanabileceğim verdiğim emeğin karşılığını alabileceğim bir programlama dili tavsiyesi istedim. Java c# flutter önerdiler hocam.

Alıntıları Göster

Anladım hocam

Zahmet olmazsa ve konu hala açıksa link alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Anladım hocam

Zahmet olmazsa ve konu hala açıksa link alabilir miyim?

Alıntıları Göster

• btkakademi.gov.tr adresinde kaliteli egitimler var, bakabilirsin.

• quote:

Alıntıları Göster

Çok teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.