Şimdi Ara

Javaya Başlarken Birkaç Basit Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Yeni Başlayanlar İçin Java 7" -kodlab yayıncılık- adlı kitap ile java öğrenmeye başladım birkaç sorum var:

1- Daha çok önerildiği için yayının 7 kitabını aldım ama javanın 8i çıktı. Ben kitabı javanın yeni sürümünden (yani java8den) takip etsem sıkıntı çıkar mı ilerde? Java7 ile Java8 arasında ne kadar fark var?

2- Kitap ile kitabın cd sindeki videolarda kullanılan eclipse programının sürümü farklı. Kitap Helios'u indiricez diyor video İndigo. Hangisini yükliyeyim, farkı var mı ?

3- Cd deki videolardan 3.sü yani paket kavramı adlı videonun görüntüsü izlenmeyecek kadar bozuk, mor bir ekran var parça parça bozuk şekilde görünüyor ekran fln nasıl anlatsam bilmiyorum ama videonun tamamı anlaşılmayacak şekilde. Herkesde mi böyle, kitabın 5. baskısı kimse farkedip düzeltmemiş mi ? Paket kavramını da başka yerden öğren diyebilirsiniz ama kitapta tam da o video için "daha ayrıntılı olarak video da anlattık" diyor yani paket kavramı dışında da şeyler var. Kitabı almış olan ve o videonun düzgününü ulaştırabilicek biri var mı ?

Her türlü bilgilendirmeyi tavsiyeyi bekliyorum, numaralandırarak cevap verirseniz sevinirim.

• 1. fark olsa da javayı öğrenmende sıkıntı oluşturma. 7den devam et
    2. farketmez ikisinden birini kullan
    3. çok sıkıntı etme. internetten takviye yapabilirsin paket konusu için
  • * Java versiyonları arasındaki farklar genelde top-end level yazılımcıları ilgilendirir,dert etmene gerek yok pek.

* Son sürüm -Indigo veya Juno emin değilim- hangisiyse onu indir. Zaten arayüzler çok farklı değil.

* Bir arkadaşımda bulunuyor olması lazım kitap ve CD'nin,video varsa ve düzgünse hallederiz.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Videodaki bozukluk benden kaynaklanıyormuş düzelttim.

Edit: Kitapta eclipse için "Eclipse IDE for Java EE Developers" ı indireceğiz derken videoda "Eclipse IDE for Java Developers" ı yani bir alttaki seçeneği indiriyor. Bu tarz şeylere ben mi fazla takıyorum, kitap ile video arasındaki bu fark neden ortaya çıkıyor, hangisi yükliyeyim biri 259mb diğeri 155mb aralarında fark olmasa boyutları bu kadar farklı olmazdı heralde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi est1 -- 6 Ağustos 2014; 20:44:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: est1

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Videodaki bozukluk benden kaynaklanıyormuş düzelttim.

Edit: Kitapta eclipse için "Eclipse IDE for Java EE Developers" ı indireceğiz derken videoda "Eclipse IDE for Java Developers" ı yani bir alttaki seçeneği indiriyor. Bu tarz şeylere ben mi fazla takıyorum, kitap ile video arasındaki bu fark neden ortaya çıkıyor, hangisi yükliyeyim biri 259mb diğeri 155mb aralarında fark olmasa boyutları bu kadar farklı olmazdı heralde ?

Eclipse IDE for Java EE Developers i indir işte farketmez elinde bir IDE olsun yeter

sen biraz fazla takıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: est1

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Videodaki bozukluk benden kaynaklanıyormuş düzelttim.

Fazla takma onlara. Ama ileride server üzerinde çalışacaksan (Tomcat gibi) EE olanını indir. Diğerine kuramıyorsun çünkü
  • Fazla detaylar a takilma yalniz CD ile javayi öğrenebilecek misin ki pratikte uygulayarak bence daha iyi ogrenebilirsin
    Destek isterse n mail atabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislere başka bir soru
    2 yıl önce açıldı
    Yeni birkaç kitap daha..
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.