javada basit bir oyun yazmak istiyorum. şuanda bir pencere açıp, içine bir resim koyup, onu sağa sola hareket ettirebiliyorum. karşıdan düşman filan gelmesi, benim ateş edebilmem...vs için thread kullanmak lazımmış. internette biraz örnek bulmaya çalıştım ama pek bir şey yok, hep animasyon yada daha karmaşık oyunlar var.
istediğim şöyle birşey:
Türkçe kaynak bulamazsın belki ama Swing kütüphanesi yerine yeni çıkan JavaFX'i kullanmayı düşünebilirsin. Animasyon ve oyun geliştirme anlamında daha rahat edileceğini düşünüyorum.
Biraz eski ama şu ana kadar yazılmış java ile oyun programlama konusunda en iyi kitap ""Killer Game Programming in Java ". Kitap daki örnekleri kendi sayfasında indirebilirsin(http://fivedots.coe.psu.ac.th/~ad/jg/).
Güncel java/opengl motoru olarak"jmoney ",2D oyun programlama olarak da slick kütüphanesine bakabilirsin.
Ayrıca LWJGL opengl wrapper'e bir göz at.
quote:
Orijinalden alıntı: fenasi44 Güncel java/opengl motoru olarak"jmonkey",2D oyun programlama olarak da slick kütüphanesine bakabilirsin.
JMonkey olacak
quote:
Orijinalden alıntı: un.real
quote:
Orijinalden alıntı: fenasi44 Güncel java/opengl motoru olarak"jmonkey",2D oyun programlama olarak da slick kütüphanesine bakabilirsin.
JMonkey olacak
Eywallah....
JMonkey olacak,yanlış yazmışım.
oyun motorlarına daha girmek istemiyorum. sadece thread kullanarak basit bir oyun yazmak istiyorum. çok iş yapmasa olur. ben hareket edeyim, onlar hareket etsin, bir birimize ateş edip, öldürelim. bunlar yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: captain_turkiye
oyun motorlarına daha girmek istemiyorum. sadece thread kullanarak basit bir oyun yazmak istiyorum. çok iş yapmasa olur. ben hareket edeyim, onlar hareket etsin, bir birimize ateş edip, öldürelim. bunlar yeter.
Yukarıda belirtiğim kitap tam istediğin gibi "Killer Game Programming in Java".
Thread konusunu çok güzel işliyor.Java swing ile 2D oyun programlamada ne şekilde ,nasıl kullanacağını tekniklerini göstererek çok güzel örnekler ile açıklıyor.Ayrıca 3D konularını da işliyor.