Şimdi Ara

Java ya yeni başlayanlar için tavsiyeler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Java'ya yeni başladım. Youtube da bi kanalın Sıfırdan Java serisini takip ediyorum şu anda. Bir kaç sorum var bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
    1)Kendi kendime öğrenerek ne kadar ilerleyebilirim? Nasıl bir yol izlenmeli?
    2)Video yla mı yoksa yazılı kaynakla mı öğrenilmeli?
    3)Kaynak olarak tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
    4)Udemy de kurslar var onlar daha mı faydalı olur. Bir de bu udemy sertifikaları bir işe yarar mı?
    5)Bu video serisinde öğreniyorum ama öğrendiğimi uygulayamıyorum gibi hissediyorum. Öğrendiklerimi ödev gibi uygulayabileceğim bi alıştırma listesi tarzı bir şey var mı?
    6)İnternette java bilginle serbest iş yapabileceğim bir yer var mı ya da bir şirkette falan çalışma işleri nasıl oluyor. Kendi kendime öğrenerek iş yapabilecek seviyeye gelebilir miyim?
    7)Bir gelir kaynağı olabilir mi Java?
    8)İlla bir üniversiteden bilgisayar mühendisliğinden falan mezun olmak gerekiyor mu? ki ileride de şu anda okuduğum bölümden bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum.
    Şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

• İlk 5 soru tatbikat ile ilgili. ekranda veya kitapta gördüğünü uygulayıp denemedikçe tam öğrenmiş sayılmazsın.

Java işleri genelde şirket ofisine gitmeyi gerektirir. Internet üzerinden işler Ruby ve PHP gibi dillerde daha yaygın

Java şu anda en büyük gelir kaynağı cunku dünya genelinde 10M Java geliştirici var (https://go.java/index.html )

Üniversite diploması ülkelere göre değişir: Amerika'da diploma eskisi kadar iş garantisi ve gelir sağlamıyor. Almanya'da onbinlerce IT pozisyonu açıkta ve senede mezun sayısı belli old için diploma şartına BMW, Mercedes gibi dev şirketler haricinde çok rastlanmıyor. Türkiye'de ise üniversite cok (gerçek) pozisyonlar az old için diploma şartı gittikçe artıyor olabilir (tahminen)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ..................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truealarm -- 9 Temmuz 2018; 16:13:30 >
  • Konu Perl ise evet öneririm cunku hem çok kullanışlı hem de cok mantıklı bir dil. Ancak başta temellerinin iyi öğrenilmesi gerekiyor yoksa şifreli mesaj gibi görünür. Python, PHP ve Javascript, Perl'deki gibi şifreli görüntü olmadığı için cok daha kolay öğrenilir ve kullanılır ancak projedeki kod satır sayısı artmaya başladıkça o kolaylık çeşitli yerlerden hata mesajları ile zorluk olarak geri dönebilir. Perl bilip kullanınca Bash'e o kadar gerek kalmıyor ancak bu demek değil ki Bash hiç bilme.Powershell Windows Shell dili, Microsoft Linux ve macOS 'de milyonlarca geliştiricinin Bash shell'ini kullandığını görünce CMD.EXE 'ye alternatif olarak geliştirdiği bir kolaylık. Alternatif diyorum cunku CMD.EXE ile zaten birçok şey zaten yapılabiliyor (şaşırtıcı olsa da)

Perl bir de web programcılığında cok adı duyuluyor fakat her bir yerde kullanılıyor. Çok şaşırtıcı bir örnek, Microsoft Windows 10'da artık 'ssh' adlı uzak bağlantı komut satırı uygulamasını dahil etmeye başladı yani artık Windows kullanıcıları aynen Linux / macOS kullanıcıları gibi ssh tony@devmachine.com yazarak devmachine.com'daki tony kullanıcısının hesabına uzaktan kolaylıkla bağlanabilecek. Perl bunun neresinde? ssh Linux/macOS'e göre ayarlanmış bir açık kaynak kodlu program ve bu programı Windows üzerinde derleyebilmek için Perl 'in bulunması şart. Tamam Windows 10 kullanıcıları için ssh var peki ya ben 32bit Vista kullanıyorsam, Win10'daki 64bitlik ssh.exe alıp kopyalasam bile çalışmaz, o yüzden Vista bilgisayarımda ssh'yi kendim derlemek zorunda kalabilirim ve o zaman da Perl derleyicinin olması şart.

Sadece betik dilleri ile olmaz. Java da bilinmeli.Perl ve Java birbirini cok iyi tamamlar...

• Peki hocam, başlangıç için bana hep kolay olduğu için Python önerdiler. Ben en populer dil java olduğu için ve belki de en populer olduğu için iş imkanı daha çok olur diye Javaya başladım. Zorlansam da programlama olayının, nesne temelli programlamanın mantığını anlar mıyım? Yoksa tekrar Python dan başlayıp onla devam etmek sonra belki Java ya geçmek daha mı sağlıklı olur.
  • Daredevil__ D kullanıcısına yanıt
    Java ile deneme amaçlı bir uygulama kodlamadan , çalıştırmadan 'programlama olayının, nesne temelli programlamanın mantığını anlar mıyım?" diye sormak denize girmeden 'acaba suyun üstünde kalır mıyım, suda ilerleyebilir miyim' diye sormak gibi oldu. Aç bir Servlet tutorial'ı oku, Servlet kodla, koy Tomcat'e sonra MySQL'de bir tablo oluşturup içine örnek veri koy onları cekip yayınla; o esnada nesne temelli programlama zaten yapmış ve mantığını az/cok anlamış olacaksın.

Python programlama mantığını anlamaktan cok hedeflenen uygulamayı kısa sürede üretmek içindir, o yüzden bilim insanları, istatistik çalışanları ve veri bilimcileri (data scientist) tarafından oldukça rağbet görür. Python'un yeni versiyonunda (3.x) dil sadeleştirme adı altında programcılıkla ilgili bazı kısımlar kaldırıldı.

• Merhaba, 28 yaşındayım. Kod bilmiyorum, bir yazılım şirketinde destek departmanında çalışıyorum. SQL bilgim var. Java'yı kısa zaman içinde giriş seviyesinde öğrenip başka bir pozisyonu değerlendirmek istiyorum. Eclipse indirdim, kurulumda Java ya da Java EE seçenekleri var. Bunlardan hangisini kurmalıyım ? Java dediği SE mı ?

Çok basit bir form hazırlayıp SQL ile bağlamam yeterli olacak ilk etapta, bu yüzden mantığını kısa zaman içerisinde öğrenmek için biraz sıkacağım. Sonrası zaten gelir, çok ileri kapsam ihtiyacım yok şimdilik.

Siz başlangıç için nasıl bir yol izlediniz ? Youtube'daki eğitimler yetiyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Java'ya Başlamak Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    https://www.google.com.tr/search?q=java+mysql+form+application = 4,5 Milyon sonuç :|

YT eğitimlerine cok bel bağlama cunku sonuçta seyrederek değil, yaparak öğreniliyor bu iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

https://www.google.com.tr/search?q=java+mysql+form+application = 4,5 Milyon sonuç :|

YT eğitimlerine cok bel bağlama cunku sonuçta seyrederek değil, yaparak öğreniliyor bu iş.

Hocam elbette araştırdım, daha basit bir dille fikir almak istedim sadece. Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.