Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara

Java websiteden liste alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
9
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Java >> Java websiteden liste alma
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Çavuş
      49 Mesaj
      28 Haziran 2017 08:10:22 Konu Sahibi
      Merhabalar.http://www.ataturk.dhmi.gov.tr/havaalanlari/sayfa.aspx?hv=1&mnu=U%C3%A7u%C5%9F%20Bilgileri&mnuT=5#.WVM4bmjyjIV
      bu sitede yer alan uçakların kalkış saatlerinin listesini java'da listede sıralayabileceğim bir program var mı? Yardımcı olursanız sevinirim biraz acil de.



      |
      |
      _____________________________

      Kadir Has Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Devrek/Zonguldak
    • Yüzbaşı
      961 Mesaj
      29 Haziran 2017 13:29:35

      http://www.ataturk.dhmi.gov.tr/UcusBilgileri/1/domdep.txt iç hat giden
      >>linkteki dom- domestic dep- departure buna göre

      http://www.ataturk.dhmi.gov.tr/UcusBilgileri/1/domarr.txt iç hat gelen

      http://www.ataturk.dhmi.gov.tr/UcusBilgileri/1/intdep.txt dış hat giden


      http://www.ataturk.dhmi.gov.tr/UcusBilgileri/1/intarr.txt dış hat gelen

      bu txt dosyaları anlık güncelleniyor nerdeyse sende kodunda bu dosyaları belli bir surede yenileyip listeye atabilirsin.
      |
      |
      Bahsedilenler: Berkin67
      _____________________________





    • Çavuş
      49 Mesaj
      30 Haziran 2017 09:38:09 Konu Sahibi
      Teşekkür ederim yardımınız için
      |
      |
      _____________________________

      Kadir Has Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Devrek/Zonguldak
    • Yüzbaşı
      811 Mesaj
      30 Haziran 2017 11:09:18
      Hocam sanırım sadece kalkış saatlerine ulaşmak istiyorsun ama o txt dosyalarında kalkış saatleri yazmıyor. Web sitesi ise client tarafından değişen bir site olduğu için java bu sitede istediğin sonuca html parse ederek ulaşamaz. Eğer istersen ama java da senin yerine browserı açıp yine otamatik olarak gereken yerlere tıklattıntan sonra(iç hatlar gelen, dış hatlar gelen gibi) veriyi çekicek kodu yazabilirim. İstersen yaz bana çok uzun sürmez programı yazmam ama dediğim gibi programın browserı açması gerekicek.

      Edit: Birde eğer kodu yazmamı istersen senden operayı yüklemeni rica edicem çünkü chrome bazen sıkıntı çıkarıyor.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrenass -- 30 Haziran 2017; 12:03:42 >
      _____________________________


      İ.D BİLKENT ÜNİVERSİTESİ Computer Science
    • Yarbay
      3691 Mesaj
      Eski Kullanıcı Adı:
      revivo72


      30 Haziran 2017 12:31:25
      emrenass'ın dediği gibi programın browserı açıp otomatik olarak gereken yerlere tıklattıktan sonra veriyi çekmesi gerekecek, bunun içinse gereken Selenium Framework'tür. Selenium ile ben geçen sene bir müşterim için Python ile bir veri çekme uygulaması yazdım, gayet güzel çalıştı ancak yeni yazacak arkadaşlara Java ile yazmasını tavsiye ederim cunku Selenium'un fonksiyonlarıan Java daha iyi oturuyor. Bir de Selenium'un find_by_element_id / class vs gibi hazır fonksiyonları başta cok pratik görünse de, sayfadaki HTML elemanları Xpath ile bulunmasını tavsiye ederim Xpath 'ı bir kere doğru kullanmayı öğrendikten sonra tüm elemanları sayfadan cekebiliyorsunuz fakat Selenium 'un hazır fonksiyonları gerek derleme gerek çalışma anında hatalar verebiliyor.



      uçuş bilgisini Selenium - Python ile çektiğim andan SS. Bir satırı Java ile örnekledim.





      ZEdmrG.png@hizliresim



      < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

      Life is about having fun.




    • Çavuş
      49 Mesaj
      30 Haziran 2017 12:58:33 Konu Sahibi

      Hocam size yük olmayacaksa yazarsanız sevinirim, çok teşekkür ediyorum
      |
      |
      emrenass kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      Kadir Has Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Devrek/Zonguldak
    • Çavuş
      49 Mesaj
      30 Haziran 2017 13:00:09 Konu Sahibi

      Yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim çok sağ olun
      |
      |
      revivo72 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      Kadir Has Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Devrek/Zonguldak
    • Yüzbaşı
      811 Mesaj
      30 Haziran 2017 13:35:25
      quote:

      Orijinalden alıntı: Berkin67

      Hocam size yük olmayacaksa yazarsanız sevinirim, çok teşekkür ediyorum

      Öncelikle revivo72'nin de deiğigi gibi bu iş için en uygun framework seleniumdur alternatfileri var ama ben onları bilmiyorum.

      İlk olarakhttp://www.seleniumhq.org/ adresinden selenium'u indirin.
      Sonrasındahttp://chromedriver.storage.googleapis.com/index.html?path=2.25/ adresinden chrome driverı indir, (varsayılan browserının chrome olduğunu varsayıyorum) tercihen projenle aynı klasöre.
      at ya da tam pathi methoda yazıcan. Başka browser ile çalışmak istiyosan tek yapman gereken o browserın drive ını indirmen ve kodda ChromeDriver() ı OperaDriver() gibi değiştirmen. Daha öncede dediğim gibi chrome sıkıntı çıkarabilir, sorun çıkarsa opera, firefoxu, yada edge i deniyebilirsin

      Selenium klasörünün içinden çıkan jar dosyasını ve lib dosyasının içindeki tüm jarları projene libary olarak ekle

      Herhangi bir class oluştur projende
      https://paste.ofcode.org/Mi4ExQqwcEeUc6vjrUcdSD

      Senin için ben burda xpathleri çıkardım senin tek yapman gereken main methodda istediğin adresi domdep, domarr, intdep, intarr stringlerinden birini çağırmak
      https://paste.ofcode.org/kVe6Y6BViLuJ9vvpWmbXKn

      gibi




      Not: Kodlar niyeyse gözükmüyor burda kodları pasteofcode'a attım



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrenass -- 30 Haziran 2017; 14:17:10 >
      _____________________________


      İ.D BİLKENT ÜNİVERSİTESİ Computer Science




    • Çavuş
      49 Mesaj
      30 Haziran 2017 13:42:08 Konu Sahibi

      Emekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim :)
      |
      |
      emrenass kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      Kadir Has Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Devrek/Zonguldak
    • Yüzbaşı
      811 Mesaj
      30 Haziran 2017 13:58:00
      quote:

      Orijinalden alıntı: Berkin67

      Emekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim :)

      Sorun yaşarsan buraya yaz tekrar
      |
      |
      _____________________________


      İ.D BİLKENT ÜNİVERSİTESİ Computer Science
Reklamlar
#0850 Numara Tahsisi;#0850 Hat;#IP Santral;#Toplu
son dakika
web tasarım
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,297
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.