Şimdi Ara

Java öğrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yazılım konusunda hiçbir bilgim yok.Bugün itibari ile kendime java uzmanı olma hedefi koyuyorum.Nereden başlamalıyım.Hangi programlama dillerinden başlamalıyım.Aşama ne olmalıdır.Mümkün olduğunca çabuk java ya geçmek istiyorum.Bu işler için yaşım çok küçük sayılmaz o nedenle gereksiz vakit kaybetmek istemiyorum.

• Java nedir ? Biliyor musunuz? Neler yapılabileceğini veya neler yapmak istediğinizi biliyor musunuz? Araştırmakla başlayın 1-2 kitap alın okuyun bir fikir oluşsun kafanızda bence.
  • Javaya başla , youtubede sina5an isminde kanal var , ordaki videolar iyi onları izleyerek başlayabilirsin.Bu videoları izlerken ufak ufak alıştırmalarda yapabilirsin. Mesela bir stringi tersten yazdırma gibi vs. ufak sorular çözebilirsin.Mantığı oturttuktan sonra büyük ihtimal elle tutulur şeyler istiyeceksin , o zamanda swinglere başlayabilirsin.(Swingler Javanın kütüphanesidir.) Yavaş yavaş ufak 2d oyunlar yapmayada başlayabilirsin.

Sorun olduğunda konuya beni çağırırsan daha hızlı cevap verebilirim.
  • tugiacar T kullanıcısına yanıt
    java kitaplari bir ise yaramaz. bana özel mesaj at bu konuda yardimci olurum.
  • ben de bilgisayar müh okuyorum ama bilgim az şuan arraylerdeyiz basic anlatıyo hoca pek bişey kapamadım anlattıklarını yapabiliyorum sadece,bana da kendimi geliştirmem için yardımcı olabilicekler dm atabilir mi?
  • Online kaynaklar ile basla bence. Kitap cabuk eskiyor. API denilen, dilin mevcut kullanim rehberini de resmi kaynaklardan surekli takip ederek ogrenirsin. Kisa surede ogrenmek istemekte bir terslik yok, ama en temel aritmetik isleri ve temel konsol uygulamalari yapma "ameleliginden" kurtulabilecegin anlamina gelmiyor. Yani bir sure pek de bir ise yaramayan uygulamalar yazip sabretmeyi öğrenmek gerekli. Bir de Java derya denizdir, ne tip bir java uzmani olacağina da karar vermelisin. Web, Mobil, backend, embedded vs pek cok mecrada farkli mimaride java kodu kullanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.