Şimdi Ara

Java da enum daki protected degiskenlerin amaci ney ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. java da enum konusundayim neredeyse bitirmek uzereyim son olarak aklima birsey takildi.

    simdi java da enum type ni inherit edemiyoruz ve enum type da hicbirseyi inherit edemiyor sadece implement edebiliyor. ozaman enum type daki protected degiskenler ne ise yariyor ? cunki protected degiskenlere dis paketten sadece inheritance yoluyla erisim saglayabiliyoruz. o halde protected bir degisken ile default (no access modifier) bir degiskenin farki ney ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 25 Mart 2018; 18:15:16 >



  • UP
  • default (no access modifier) bir degisken derken kast ettiğin şey enum içinde tanımlanan ana değişkenleri mi yani SS'te (Head First Java kitabından aldığım örnek) görülen JERRY, BOBBY, PHIL isimleri mi? Büyük ihtimal onları kast ediyorsun onlar enum değişkeni, enum içindeki protected değişkenler ise enum sınıfı ile daha detaylı işler yapmak için kullanılan iç değişkenler. Bahsettiğim kitapta onu gayet net anlatıyor.

    Java da enum daki protected degiskenlerin amaci ney ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • enum VisitorLevel {
    ADMIN, MODEROTAR, NORMAL, VISITOR;

    protected int a; // ne ise yariyor ?
    int b; // a'dan ne farki var ?
    }


    buradaki b degiskeninin erisim acisindan a degiskeninden ne farki var ? enumlar inherit edilebilseydi tmm derdim ama inherit edilemiyor.

    hocam bahsettiginiz kitap 2003, 2005 de cikmis yalnis bilmiyorsam. nasil o kitaba guvenebiliyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 26 Mart 2018; 21:35:33 >
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim kitaphttp://www.oracle.com/technetwork/topics/newtojava/downloads/index.html , Oracle Technology Network, yani Microsoft Developer Network MSDN gibi Oracle'ın java developer topluluğu sayfasında Java'ya yeni başlayanlar için tavsiye ettiği kitap; linkte görünüyor. Oracle'a bi email atıp 2005 de cikmis bu kitaba nasıl güvenip tavsiye ediyorsunuz diye bir sor belki Oracle 2005'ten kalma kitabın orada unutulduğunu fark edip sayfadan kaldırabilir, kim bilir ? :|



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 26 Mart 2018; 22:16:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben size laf atmak amaci ile demedim bunlari. sadece tuhafima gitti guzelce aciklayabilirdiniz. sizinde sene 2018 olmasina ragmen 2005 de cikmis bir kitap tuhafiniza gitmezmiydi ? cunki kitap cok eski ve her sene programlama dunyasi degisiyor bakin 1 (belki 1.5) sene once java 9 yoktu ve bazi onemli degisiklikler geldi. burada 13 seneden bahsediyoruz hocam 13.
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    esasen enum C'deki enum'un Java versiyonu fakat Java 'da biraz daha geliştirilmiş nitekim o geliştirmenin sonucu olarak private değişkenler eklenmiş yani enum bir veri tipinden cok bir sınıf gibi olmuş gayet basit fakat Head First Java'da tam detayı yazdığı için, kitaptan bak dedim. Kitap 13 yıllık olabilir ancak Java 5'i kapsıyor ve Java 5 - 9 arasında Java 8'deki Lambda/Fonksiyonel Programlama istisna olmak üzere değişikliklerin coğu yüzeysel yani bir Java 9 programı Java 5 ile yüksek oranda aynı. Nitekim Oracle o yüzden Java 5 kitabını hala tavsiye listesinden cıkarmıyor. Java, C# gibi versiyonlar arasında cok fazla şeyi değiştirmez ve geçmiş versiyonla uyumlu olmasına dikkat eder. Nitekim enum konusu Java 5 te ne ise Java 9 da da odur, 13 sene sadece bir rakam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pekala bakiyorum kitaptan tesekkuerler.
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    HFJ'yı elimdeki tek Java kitabı old için önerdim, yoksa enum konusu diğer Java kitaplarında da vardır. Bu arada HFJ Internette veya Torrent'te PDF olarak yok daha doğrusu True PDF olarak yok yani var ancak scanner ile taratılmış ve biraz kötü taratılmış, yani okumayı zorlaştıracak kadar kötü de değil, fakat kitapta birçok çizim ve şekiller var onları konforlu takip etmeyi zorlaştırabilir. Oracle'ın önerdiği 3 başlangıç kitabından 3.sü olan Thinking In Java'ya da bakabilirsin onun True PDF versiyonu var (Google'da kitap adı sonuna .pdf yazınca baya bir çıkıyor)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu arada belki bilmiyorsunuzdur diye soyliyeyim enum lari detayli bir sekilde biliyorum. cok ince detaylarina kadar ogrendim diyebilirim. fakat illaki nekadar ogrensenizde bazen puruzler olusabiliyor ve bende bu puruzu gidermek icin sordum. muhtemelen protected degiskenlerin amaci class icinde tanimlanmis enum. birkac deney yapayim dogrulamak icin. fakat dogrulamis olam bile baska amaclarida olabilir.
  • aradigim cevabi burada buldum ingilizcesi olanlar bakabilirler:https://stackoverflow.com/questions/3661270/why-are-protected-members-allowed-in-final-java-classes

    bildiginiz uzere her enum bir Enum sinifini inherit eden final class dir. dolayisiyla bu soru su sekilde de sorulabilir cunki ikisi arasinda hicbir fark yok: "Java da final class larda protected degiskenlerin ve metodlarin amaci ney ?"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.