Şimdi Ara

Java applicationu web sitesine koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Benim sorum şu. Şimdi ben diyelim ki, IDE nin konsolunda çalışan bir java application yaptım. En basitinden 2+2=4 ü hesaplayan bir program düşünelim. Bu programın web sitesini yapmak istiyorum. Ya da bu programı web sitesinde çalıştırmak istiyorum diyelim.

    Bunun için ne yapmam gerekiyor. Web sitesini nasıl açarım, programı siteye nasıl yüklerim, programı sitede çalıştırmak için arayüzü nasıl geliştiririm?

    Özet ama faydalı bilgi verebilecek olan var mı? Şunu araştır sonra şunu yap gibi yardımlar bile yeter.

    Teşekkür ederim.



  • web application baska , console application baska.
    https://www.journaldev.com/1854/java-web-application-tutorial-for-beginners

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam jsp öğreneceksin Java ile web geliştirme yapmak için birde jsf var ama kullanmadım onu ben. Java’yı öğrendikten sonra kısa sürede jsp mantığını kavrarsın html css bilgin varsa da güzel tasarımlı Web siteleri yapabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş servlet veya jsp gibi hazır java altyapısından cok java uygulamasını kendi yazacağı bir arayüzle webe nasıl açarım diye soruo gibi geldi bana. eger soru öyleyse php, perl python gibi betik dil ile arayüzü yazarsın ve o arayüz içinden java uygulamasını çağırabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş webde yayınlamak için birkaç yöntem mevcut,

    1-Console uygulamasından swing veya javafx uygulamasına çevirirsin, sonra bunu java web start ile desteklediğinde (jnlp ile bilinir), sürekli güncel kalabilen bir webden çalıştırılan masaüstü uygulaman olur

    2-JSP 'ye çevrirsin, basit bir servlet container ile (en popüleri Apache Tomcat) ile site olarak yayımlarsın. Ancak iyi bir HTML ve tonla yazacağın Javascript kod furyasına hazır ol. (Kısacası tavsiyem, javascript dilinide iyi öğrenmen gerekir)

    3-JSF' ye çevirirsin, bir application server ile (Wildfly (eski adı ile JBoss), Apache TomcatEE , WebSphere...) uygulamayı çalıştırır koyarsın. (Not: Hosting bulmak bu yönde biraz maliyetli), değişiklik yapacağın zaman fazlaca uğraşmadan işleri bitirirsin.

    Kısa bilgi, JSP teknolojisi 2009 yılında daha geliştirilmeyeceği duyuruldu (Deprecated), sebep olarak template ve complex tipte component ve tasarım yapılamamasından dolayıdır. Aynı zamanda servlet mantığının yerine facet bean mantığı yerleşmiş ve şu anda JavaEE olarak hüküm sürmektedir. Ancak bu kesinlikle JSP ve Servlet teknolojisinin çöpe çıktı anlamına gelmez, halen Spring, Spring Boot ve Spring MVC tabanlı Java web'lerde kullanılıyor ve halen JSF'ten daha çok kullanılmaktadır ve en popüler yapılardandır. Tercih size kalmış, JSP ile çok boğuşmadan JSF öğrenebilirsiniz; çokça Türkçe kaynakta mevcut buna, neredeyse hiç javascript ve tek tek servlet yazmak gibi bir derdiniz olmaz.

    JSF otomatik vites araba ise, JSP manuel vites araba gibidir.... diyebilirim.




  • StGuard S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim hocam. Ben projeyi şu an vaadin projesine çevirmekle uğraşıyorum. Vaadin anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz JSF ile aynı mantık. İkisi de java ile web uygulaması geliştirmek için bir framework. Neden vaadin derseniz, siz bu yorumu atana kadar JSF nin ne olduğunu bilmiyordum sadece vaadini biliyordum. Vaadini'de java dersimize giren Altuğ Altıntaş hoca tavsiye etmişti.

    Sanırım yapmam gereken vaadin projesini tamamladıktan sonra war dosyasını kiralayacağım sunucuda tomcat'e deploy etmek. Yalnız aklıma takılan bir yer var. Alan adı almadan internet sitesi kurulur mu? Sunucunun ip adresi üzerinden erişilebilir mi siteye
  • Alan adı almadan doğrudan erişmek mümkün , ancak pek akılda kalıcı ve hoş görünmüyor .
    Örneğin sizin projenizin portunu ve ana giriş sayfasına yönlendirme yaptığınızda şöyle bir internet adresine gitmeniz gerekebilir.

    http://85.105.99.99/

    Ayrıca alt proje (aynı ip - farklı proje) olduğunda daha bi acayipleşir.

    http://85.105.99.99/YeniProje

    Arama motoru'da hatta listeye çıkabilirsiniz. Şahsi sitem sürekli arama motoru aramalarında çıktı. (Arama motoru dizinine eklerseniz)
    Sonradan alan adı alacaksan, hiç arama motoruna ekleme, günlerce (2 gün ile 2 hafta arası) silinmesini beklersin; aynı zamanda alan adı alman, google dizini gibi komple işlere en başından başlamak zorunda kalırsın.
    Ancak arama motorunda adres adında IP adresi görünmesi pek hoş birşey olmadığınıda belirteyim.
    Güvenlik içinde hiç hoş birşey değil; çünkü saldırılacak açık hedef gibi birşey oluyorsun. (Sanki ellerine ne geçecekse? ).
    (Güvenliği ön plandan eksik etmezsen, gelenlerin %99 'u eli boş dönmektedir)

    Bu nedenle sadece 80 portunu kullanmaya özen göster ve gereksiz port açma, kullanmadığın standart portlarını DAHİ kapat. (Örneğin windows mstsc... gibi)

    Başka bir mahsuru (şu anda aklıma geldiği kadarı ile) yok.

    İyi çalışmalar...




  • StGuard S kullanıcısına yanıt
    Hocam sağol. Şu anlık sadece ödev için web sitesi yayınlamaya çalışıyorum. Ücretsiz geçici server bulup 1 güblüğüne açık kalsa bana yetecek yani. Sonraki kişisel projelerimde bu önerileri dikkate alacağım :)
  • Küçük çaplı bir proje ise , ücretsiz bir Paas Servisine yükleyebilirsin. Ama çok zor gelirse uğraşma.
    Size küçük bir donanıma sahip tomcate veya wildfly servisi açar. Veritabanı ihtiyacı olursada , MySQL veya PostgreSQL genelde tarafınıza sunulur.


    Bknz. OpenShift
    Olmazsa Bknz. Heroku

    Not: Openshift projenizi Github'da olmasını istemektedir.
  • StGuard S kullanıcısına yanıt
    Hocam openshiftteki image olayı nedir? İmage deploy etmen gerekiyor diyor.
  • Kısacası: bilmiyorum ve şşu anda kontrol edebilme şansım yok

    Uzuncası.
    Onlar V2 iken bolca kullanmıştım; sonra open-source proje geliştirmeyi bıraktıktan sonra onlarda V3 e geçmişler. Onlar projeyi doğrudan github üzerinden çekme mantığı ile gittikleri için uzun zamandır hiç bakmadım.

    Benim kullandığım dönemde;

    Gear diye bir mantık mevcuttu. Ücretsiz olarak small gear verirdi. Şu anda ise gördüğüm kadarı ile 1 aylık süre vermişler. Bu gear üzerine maksimum 1 proje deploy edebiliyordunuz.
    Örnek: 1 geara 1 wildfly + 1 postgresql bol miktarda kullandım. Wildfly'a ne kadar proje basabilirseniz basabiliyordunuz. Ancak o zamanlarda bile 1 application servere birden fazla deploy imkanı olmasından kaynaklanan rahatsız olduklarını düşünüyorum. Şimdi ise gözlemlediğim kadarı ile hiç size erişim vermiyorlar, doğrudan github üzerinden çekmeye başlamışlar. Deploy işlemlerini kendileri kontrol altına almışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StGuard -- 7 Aralık 2017; 20:47:48 >




  • Bunun programları var araştırmanı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.