Şimdi Ara

Japonyada Hayat Kurmak ile ilgili Olan Herşeyi anlatıyorum [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
56
Favori
30.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Hocam Japonyanın kötü yüzünü de anlatsanız yani gidersek bizi zorlayacak şeyleri.

Ve orada inşaat mühendisi olarak iş bulma olasılıgımız nedir acaba biliyormusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 1 Şubat 2016; 18:58:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: My_Shadow

quote:

Orijinalden alıntı: BlueExorcist

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuyu okudum fakat yorumları okumadım.

1) Sen de mi Japonya'dasın ? Oradaysan neden gittin ?

2) Abin neden Türkiye'de 400 bin TL ile Türkiye'de iş kurmak yerine Japonya'ya gitmeyi tercih etti ? Anime izleyip çok mu beğendi ?

1. Ben Japonyada değilim,fakat 5 kere gittim,üniversitemi türkiyede bitirdikten sonra japonyaya gideceğim,orda yaşamak için.

2. Animelerle filan alakası yok hocam, abim hayatında One Piece'den başka anime izlememiş bir insan, o asya kültürü aşığıdır, çocukluğundan beri hep gitmek istermiş, Japonya seyahatinde iş imkanı yakaladığı an oraya yerleşti.

Peki hocam ailenizi burada bırakacak olmak düşündürmüyor mu sizi ?

Abimden sonra ben geldiğimde ailemle geleceğim, zaten bizimkiler hiç sıkıntı etmiyorlar, aksine daha mutlular kendi ayaklarımız üzerinde durup sorumluluk alan evlatları olduğu için, onlarda 5 sene ikamet ederseler, direk gittiğimiz gün vatandaşlık aldırabiliyoruz

Peki hocam siz nasıl gitmeyi planlıyorsunuz ? Orada ne iş yapacaksınız ?

Planım çoktan hazır üniversitede ailem direk ev ve araba alacaklarını,bunun için birikim yaptıklarını söyledi, para 490.000'lerdeymiş şuan, o parayı yurt dışına yatırım yapmalarını söylediğimde direk kabul ettiler, yüksek lisans falan bende bilişim sektörüne gireceğim abim gibi

Anladım hocam sağolun cevaplarınız için. Bu arada sağlam para birikmiş ABD'yi de düşünmenizi tavsiye ederim

Para daha birikecek, ama ABD'yi düşünmüyorum ev almakla beraber okul masrafları günlük hayat birde o parayı dolara çevirirsem zaten kısa bir sürede bitecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: William J. Sidis

Bende gitmek istiyorum ama 300.000'im yok

750 türk lirası olan kiralar bile var onuda markette veya restaurant'da part time çalışarak kolay ödeyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Bilgisayar muh. is imkanlari hakkinda bilginiz var midir peki?

programlama dilleri, yazılım tasarımı ve yazılım - donanım tümleştirmesi gibi temalar altında çalışan şirketlerde iş bulabilirsiniz, ancak bunun için bölümünüzde yüksek lisans ve sağlam bir diplomanız lazım, ''sağlam diploma derken?'' içinde yaptığınız her aktivite (Spor,kulüp çalışmaları,tezileriniz) vede erasmus gibi içinde sadece lisansınızın değil üniversitede ne kadar aktif olduğunuzu gösteren bir diploma gerekli
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2) Abin neden Türkiye'de 400 bin TL ile Türkiye'de iş kurmak yerine Japonya'ya gitmeyi tercih etti ? Anime izleyip çok mu beğendi ?

1. Ben Japonyada değilim,fakat 5 kere gittim,üniversitemi türkiyede bitirdikten sonra japonyaya gideceğim,orda yaşamak için.

2. Animelerle filan alakası yok hocam, abim hayatında One Piece'den başka anime izlememiş bir insan, o asya kültürü aşığıdır, çocukluğundan beri hep gitmek istermiş, Japonya seyahatinde iş imkanı yakaladığı an oraya yerleşti.

Abimden sonra ben geldiğimde ailemle geleceğim, zaten bizimkiler hiç sıkıntı etmiyorlar, aksine daha mutlular kendi ayaklarımız üzerinde durup sorumluluk alan evlatları olduğu için, onlarda 5 sene ikamet ederseler, direk gittiğimiz gün vatandaşlık aldırabiliyoruz

Planım çoktan hazır üniversitede ailem direk ev ve araba alacaklarını,bunun için birikim yaptıklarını söyledi, para 490.000'lerdeymiş şuan, o parayı yurt dışına yatırım yapmalarını söylediğimde direk kabul ettiler, yüksek lisans falan bende bilişim sektörüne gireceğim abim gibi

Anladım hocam sağolun cevaplarınız için. Bu arada sağlam para birikmiş ABD'yi de düşünmenizi tavsiye ederim

Para daha birikecek, ama ABD'yi düşünmüyorum ev almakla beraber okul masrafları günlük hayat birde o parayı dolara çevirirsem zaten kısa bir sürede bitecek.

Ev almak çok saçma olurdu zaten. Benim bahsettiğim ailenizi yanında götürmeyip master için oraya sağlam bir okula gidip hayatınızı orada kurmanız. Notlarınız iyiyse iyi bir okuldan kabul alabilirseniz bu çok daha iyi bir seçenek Japonya'ya göre.

Yanlış anlamayın sadece öneri bu.

• BlueExorcist kullanıcısına yanıt
    Ya su spordu kuluptu aktiviteydi beklentilerine ayar oluyorum. Tesekkurler tekrardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızları güzel mi ? Mezhepleri geniş mi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ev almak çok saçma olurdu zaten. Benim bahsettiğim ailenizi yanında götürmeyip master için oraya sağlam bir okula gidip hayatınızı orada kurmanız. Notlarınız iyiyse iyi bir okuldan kabul alabilirseniz bu çok daha iyi bir seçenek Japonya'ya göre.

Yanlış anlamayın sadece öneri bu.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: My_Shadow

quote:

Orijinalden alynty: BlueExorcist

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuyu okudum fakat yorumlary okumadym.

1) Sen de mi Japonya'dasyn ? Oradaysan neden gittin ?

2) Abin neden Türkiye'de 400 bin TL ile Türkiye'de i? kurmak yerine Japonya'ya gitmeyi tercih etti ? Anime izleyip çok mu be?endi ?

1. Ben Japonyada de?ilim,fakat 5 kere gittim,üniversitemi türkiyede bitirdikten sonra japonyaya gidece?im,orda ya?amak için.

2. Animelerle filan alakasy yok hocam, abim hayatynda One Piece'den ba?ka anime izlememi? bir insan, o asya kültürü a?y?ydyr, çocuklu?undan beri hep gitmek istermi?, Japonya seyahatinde i? imkany yakalady?y an oraya yerle?ti.

Peki hocam ailenizi burada byrakacak olmak dü?ündürmüyor mu sizi ?

Abimden sonra ben geldi?imde ailemle gelece?im, zaten bizimkiler hiç sykynty etmiyorlar, aksine daha mutlular kendi ayaklarymyz üzerinde durup sorumluluk alan evlatlary oldu?u için, onlarda 5 sene ikamet ederseler, direk gitti?imiz gün vatanda?lyk aldyrabiliyoruz

Peki hocam siz nasyl gitmeyi planlyyorsunuz ? Orada ne i? yapacaksynyz ?

Planym çoktan hazyr üniversitede ailem direk ev ve araba alacaklaryny,bunun için birikim yaptyklaryny söyledi, para 490.000'lerdeymi? ?uan, o parayy yurt dy?yna yatyrym yapmalaryny söyledi?imde direk kabul ettiler, yüksek lisans falan bende bili?im sektörüne girece?im abim gibi

Anladym hocam sa?olun cevaplarynyz için. Bu arada sa?lam para birikmi? ABD'yi de dü?ünmenizi tavsiye ederim

Para daha birikecek, ama ABD'yi dü?ünmüyorum ev almakla beraber okul masraflary günlük hayat birde o parayy dolara çevirirsem zaten kysa bir sürede bitecek.

Ev almak çok saçma olurdu zaten. Benim bahsetti?im ailenizi yanynda götürmeyip master için oraya sa?lam bir okula gidip hayatynyzy orada kurmanyz. Notlarynyz iyiyse iyi bir okuldan kabul alabilirseniz bu çok daha iyi bir seçenek Japonya'ya göre.

Yanly? anlamayyn sadece öneri bu.

Usta ben okumaya gitmiyorum hem üniversite okuyup,hem çaly?yp,hem ailenden para alyp,hem ev kirasyny ödeyip,hem vergini verip,hemde oraya aly?maya çaly?yrsan kaybedersin

Ve amerikan rüyasy denen ?ey toplumda baya yayylmy?,benim amerikada ya?ady?ym toplam süre 2 seneye yakyn,ancak öyle e?lenceli de?il maalesef, bu arada Japonyanyn ba?ary yüzdesi ABD'ye göre daha fazla bunu biliyormusunuz Amerikanyn sayyly ve prestijli üniversitelerinde %70 oranla ba?aryly ö?renci çykyyor, geriye kalanlar ortalama düzeyde, japonyada bu oran %92,15'te e?er o so?uk sava? dönemleri, atom bombasy olayy, iç sava?lar ve daha bir sürü ?ey Japonyanyn ba?yna gelmeseydi, ?uanda dünyanyn süper gücü olacak ülke japonyaydy

Kuzenim Amerikada 9 senedir ya?yyor ve çaly?yyor, vatanda?ly?y var, a?yr ?ekilde Kapitalizm oldu?unu ve sanyldy?y gibi olmady?yny gördü amerikanyn, ama güzel yanlaryda çok fazla dedi?im gibi insandan insana de?i?ir Ben japonyanyn kültürünü dilini ya?am ko?ullaryny ve insana olan saygysyny çok seviyorum, bu yüzden orayy seçtim, yoksa ABD'de ev var kuzenimin yanynda ya?arym, bunu o bile söyledi, o yurt dy?y parasynyda en iyi özel üniversiteye yatyryp synavsyz girerim, ama dedi?im gibi insan rahat olmady?y yerde fazla duramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Kızları güzel mi ? Mezhepleri geniş mi

Kızlar güzel bomba diyeceğim cosplay yapan hatunlar gördüm oraya gittiğimde Comic con gibi bir etkinlik vardı, Cosplayerlar yanına gelip yanaklarını filan sıkıyorlardı Ulan düşündükçe titrerim, mezhep sıkıntısı yok, Şintoizm, ateizm, budizm olarak ikiye ayrılıyor ve mezhep kavgası sıfır.

• quote:

quote:

Kızlar güzel bomba diyeceğim cosplay yapan hatunlar gördüm oraya gittiğimde Comic con gibi bir etkinlik vardı, Cosplayerlar yanına gelip yanaklarını filan sıkıyorlardı Ulan düşündükçe titrerim, mezhep sıkıntısı yok, Şintoizm, ateizm, budizm olarak ikiye ayrılıyor ve mezhep kavgası sıfır.

Hocam inşaat mühendisine iş varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

quote:

quote:

Hocam inşaat mühendisine iş varmı

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Skins

quote:

quote:

Orijinalden alynty: Dr. Donanym

Kyzlary güzel mi ? Mezhepleri geni? mi

Kyzlar güzel bomba diyece?im cosplay yapan hatunlar gördüm oraya gitti?imde Comic con gibi bir etkinlik vardy, Cosplayerlar yanyna gelip yanaklaryny filan sykyyorlardy Ulan dü?ündükçe titrerim, mezhep sykyntysy yok, ?intoizm, ateizm, budizm olarak ikiye ayrylyyor ve mezhep kavgasy syfyr.

Hocam in?aat mühendisine i? varmy

Mesajyny görmemi?im kusra bakma

Japonyanyn kötüye sayylyr neredeyse hiçbir yüzü yok,güvenlik,sa?lyk,ya?am ko?ulu her?ey dört dörtlük, hatta gidin sokakta yatyn, hiç bir ?ey olmaz,tek bir kötü yany var oda Japonyaya aly?ma sürecin, gelenekleri çok güzel olmasyyla beraber de?i?iktir, buna aly?man yeterli.

Yn?aat mühendisli?ine gelirsek, bu kesinlikle sizin yüksek lisansynyza ve sa?lam diplomanyza ba?lydyr, çaly?ma ko?ulunuz ?antiyede olabilir i? yeride.

• Ev kiralama olayı nasıl oluyor hocam emlakçılar vasıtasıyla felan mı? Ayrıca ev eşyalarını nasıl buldunuz spotçu gibi yerler var mı orda da? Bi de mesela ben henüz hazırlık öğrencisiyim İngilizcem iyi sayılır ama Japonca bilgim 0 orda herhangi bi üniversitede İngilizce bi bölüme kabul almak için ne gerekli?
  • Orijinalden alinti: 480mrt

Dostum,bir kere japoncan yoksa unut o olayı, dersler japonca çünkü, oraya girdiğinde burası ingilizce bölümü diyip ingilizce ders anlatmıyacaklar, çünkü oraya japonlarda ingilizce öğrenmeye gidiyorlar.

Ev kiralama basit, zaten kiralık olan evleri görebiliyorsun, aradığında ev sahibini bulup fiyatla görüşüp direk alabiliyorsun, konunun en başına git editlemişim o kadar, ilk başta editlenen kısımları okuyun sonra içinde olmazsa gelin sorun, 4 5 tane soruya aynı cevabı vermek zorunda kaldım.
  • Spotçularyda yazmy?ym konunun ba?ynda usta,okumadan en sona gelmeyin lütfen.
  • quote:

Spotçularyda yazmy?ym konunun ba?ynda usta,okumadan en sona gelmeyin lütfen.

Pardon dostum dün okumuştum da çıkmış aklımdan. Peki okumak için değil de yeni bi hayat kurmak için gitcez diyelim oturma çalışma izni almak felan kolay mı orda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helcarax

quote:

Spotçularyda yazmy?ym konunun ba?ynda usta,okumadan en sona gelmeyin lütfen.

Pardon dostum dün okumuştum da çıkmış aklımdan. Peki okumak için değil de yeni bi hayat kurmak için gitcez diyelim oturma çalışma izni almak felan kolay mı orda?

Gittiğin gibi çalışabilirsin, vizeni durmadan yenilemen lazım bu arada, baya kolay aslında kesinlikle orada kaldığın süreyi hatırla, ne zaman geldiğini hiç unutma 5. senende direk 5 senen dolduğu an vatandaşlık alabiliyorsun.

• hacı ordan bana bi hatun bulsana,
    varsa sıfır yoksa az kullanılmış ikinci el de olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgezer

hacı ordan bana bi hatun bulsana,
    varsa sıfır yoksa az kullanılmış ikinci el de olur
    quote:

Orijinalden alynty: pcgamebeer

hacy ordan bana bi hatun bulsana,
    varsa syfyr yoksa az kullanylmy? ikinci el de olur

Hele bi kendime bulsam

• Enerji konusunda bilginiz var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Njord113

Enerji konusunda bilginiz var mı ?
    quote:

Orijinalden alinti: Njord113

Enerji konusunda bilginiz var mi ?

Nasıl yani?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.