Şimdi Ara

Japon Rapidus, 2nm test çipini tamamladı: Seri üretim 2027’de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japon Rapidus, 2nm test çipini tamamladı: Seri üretim 2027’de
    Japonya merkezli Rapidus, 2 nanometre (nm) GAA (Gate-All-Around) mimarisine sahip test çipinin tasarımını başarıyla tamamladı. Şirket, bu çiplerin 2027 yılında seri üretime gireceğini duyurdu. Açıklama, Rapidus’un Hot Chips 2025 etkinliğinde yaptığı sunumda geldi.

Rapidus ilerleyişini sürdürüyor

Yeni nesil çipler, ASML’nin EUV (aşırı ultraviyole) litografi araçları kullanılarak üretiliyor ve şirkete göre başlangıçta belirlenen tüm elektriksel kriterler karşılanmış durumda. Seri üretim aşamasına geçildiğinde Rapidus’un aylık 25 bin wafer (yonga plakası) kapasitesine ulaşması bekleniyor. Üretim, firmanın IIM-1 fabrikasında gerçekleştirilecek.

Japon Rapidus, 2nm test çipini tamamladı: Seri üretim 2027’de
    Rapidus’un 2027’de üretime geçmesi onu TSMC, Samsung ve muhtemelen Intel’in bir-iki nesil gerisinde bırakacak. Ancak şirket, rekabet avantajını “hız” üzerine kurmayı hedefliyor. Geleneksel üretim süreçlerinde özel silikon siparişlerinin tamamlanması yaklaşık 120 gün sürerken Rapidus’un geliştirdiği tek wafer odaklı üretim konsepti sayesinde bu süre 50 güne düşüyor.

Ayrıca Bkz.IBM ve AMD’den kuantum işlemcilerde kritik ortaklık

Daha da önemlisi, yüksek talep gören ürünlerde acil veya öncelikli sipariş süreçlerinde ise Rapidus, sadece 15 gün içinde wafer teslimi yapabileceğini söylüyor. Bu, daha önce görülmemiş bir süre.

2022’de kurulan Rapidus’un Eylül 2023’te temeli atılan IIM-1 fabrikasının 2024’te temiz oda inşası tamamlanmış, Haziran 2025’e gelindiğinde ise fabrikaya 200’den fazla yarı iletken üretim aracı entegre edilmişti. Rapidus’un planları oldukça iddialı olsa da yarı iletken üretim sektöründe hedefler ile gerçekler farklı olabiliyor. Şirketin CEO’su, tüm hazırlıkların zamanında tamamlandığını ve Rapidus’un vizyonunun gerçeğe dönüşeceğine inandıklarını vurguluyor.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/340370/rapidus-tapes-out-2-nm-gaa-test-chip-mass-production-in-2027

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.