Şimdi Ara

Japon kripto para borsası hacklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Merkeziyetçi olmayan yapısıyla övünen kripto para piyasası bunun getirdiği sorunlarla halen başa çıkmayı öğrenemedi. Bugün yine bir kripto para borsasının siber saldırıya uğradığını öğrendik.


    Zarar büyük


    Japonya’nın önde gelen borsalarından Bitpoint sabah saatlerinde siber saldırıya uğradığını ve saldırganların toplamda 32 milyon dolarlık kripto para birimini borsa dışına çıkardığını duyurdu. Bu paranın 23 milyon doları kullanıcılara aitti.


    Ayrıca Bkz.İlk yerli programlanabilir Drone destek arıyor

    Borsanın çatı firması Remixpoint Inc. siber saldırının neden kaynaklandığı ve hangi para birimlerinin çalındığı konusunda bilgi vermedi. Hali hazırda borsadaki tüm al-sat ve yatırma-çekme işlemleri durdurulmuş vaziyette.


    Kaynaklar kısa bir süre önce borsadan anormal bir para çekim hareketi yaşandığını ifade ediyor. Yönetim bunun üzerine yaptığı araştırmada borsa sunucularına izinsiz müdahalenin farkına varmış.


    Bu tür durumlarda elbette olan yatırımcıya oluyor. Henüz çalınan paraların nasıl karşılanacağı açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl Zaif borsası siber saldırıya uğramış ve 60 milyon dolarlık varlık çaldırmıştı. Yine Coincheck borsası da 520 milyon dolarlık bir siber saldırı kurbanı olmuştu.


     







  • bu tür teknolojilerin çok daha başındayız
  • Coinlerini flash bellek, hafıza kartı gibi ortamlarda saklamayanlara müstehak. Borsaymış, sanal cüzdanmış hepsi hikaye. Coin denen kripto varlık, flash bellek veya hafıza kartında saklanmadır. Sırf bu iş için üretilmiş uzun ömrülü flash bellekler var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.