arkadaşlar fanusla japon balığı aldım nasıl bir ortamda beslemeliyim?ışık gerekli mi? karanlık ortamda bir şey olurmu? birde ben küçük leğenlerde beslesem ölürler mi?
“Senaryo1-Eve gidilince fanusa su doldurulur ve garip balık suya bırakılır.Burada eğer akvaryum konusunda hiç tecrübe yoksa balık direk şoka girer ölür.Çünkü musluktan alınan taze su balığı anında çarpmıştır.”
“Senaryo2-Balıkların dinlenmiş suya alıştırılarak salınması gerektiği, ya akvaryumcu yada akvaryum sahibi bir yakından öğrenilmiştir.Buna dikkat edilerek balık suya konur.Balığımız ölmemiştir hemen yem atılır yoldan geldik ya acıkmıştır gariban düşüncesiyle bir daha yemlenir…Zaten Japon balıklarında ‘bana yem at’ gibisinden bir ifade var.İnsanında attıkça atası gelir o anda.Doymadı daha bir tane daha geliyoooorrr.Tabi neticesi ertesi gün balık ters dönmüş halde bulunduğunda öğrenilecektir.”
“Senaryonun 3-Yeni balıklar ne fazla yemekten çatlamıştır, nede ani su değişikliğinden dolayı şoka girip ölmüştür.Neredeyse bir haftadır bakılıyordur ve fanusta ee ler uçuşmaya başlamıştır.Temizlik zamanı gelmiş, tabi ilk başlangıçlar her zaman heyecan verir.Hemen fanustaki balıklar tutulur ve su değiştirilir.Aradan bir hafta daha geçer yine temizlik vakti.Bir hafta sonra yine aynısı…Bir hafta sonra zat-ı muhteremin bir işi vardır (canımız temizlik yapmak istemediğinden belki de), maalesef fanus temizlenemez.Sonra birkaç gün daha geçer ve Japon balıkları suda ters taklalar atarak yüzeye vurmuşlardır.”
Japon balıkları nitrat bombaları gibidir.Çok fazla dışkı bırakırlar ve suyu kirletmede üstlerine yoktur.Bu nedenle Japon balıklarının fanusta beslenmesi uygun değildir.Hatta hiçbir balığın fanusta beslenmesi uygun değildir
alıntı
Yazık o da bir can taşıyor.
Fanusta işkence etme hayvana 10lt akvaryumlardan al hayvana eziyet etme zira fanusta hayvan rahat etmez ayrıca gün aşırı suyunu değiştir
peki kardeşim bizde kötü birşey demedik.ve senin saydığın 3 senaryoda bana uymuyor
Japon balığı çok hassas bir canlı. Yemini fazla verirsen ölür, afarklı bir yiyecek verirsen ölür. Suyunu değiştirmezsen ölür. Suyunu birden değiştirsen yine ölür. Onun için bilgin olmadan alarak yanlış bir karar vermişsin. Bir nevi üzerine bir sorumluluk almışsın...
Japon balığı bende besliyorum çok dayanaklı balık. Sıcaklık konusunda oda sıcaklığında çok rahat yaşayabiliyorlar , günde 1 kere sabahları yem atıyorum(6-7 aydır böyle ) hiç birşeyleri yok balıkların gayet sağlıklı yaşıyorlar. Ayda bir sularını değiştiriyorum değiştirirken önceki sudan az biraz ayırıp yeni doldurduğum suyun içine döküyorum. Su değiştirdikten sonra suyu biraz dinlendir çok az tuz at (yarım çay kaşığı ). Işığa hiç dikkat etmedim sorunda olmuyor sanırsam.
Orijinalden alıntı: ali277 Japon balığı bende besliyorum çok dayanaklı balık. Sıcaklık konusunda oda sıcaklığında çok rahat yaşayabiliyorlar , günde 1 kere sabahları yem atıyorum(6-7 aydır böyle ) hiç birşeyleri yok balıkların gayet sağlıklı yaşıyorlar. Ayda bir sularını değiştiriyorum değiştirirken önceki sudan az biraz ayırıp yeni doldurduğum suyun içine döküyorum. Su değiştirdikten sonra suyu biraz dinlendir çok az tuz at (yarım çay kaşığı ). Işığa hiç dikkat etmedim sorunda olmuyor sanırsam.
Akvaryumda bakıyorsunuz heralde ancak japonlar fazla dayanıklı değil ne kadar yemesi gerektiğini bilmiyor benim japon çok yemekten ölmüştü keşke ilk olarak beta alsa idiniz çok dayanıklı bir balıktır
quote:
Orijinalden alıntı: ali277
Japon balığı bende besliyorum çok dayanaklı balık. Sıcaklık konusunda oda sıcaklığında çok rahat yaşayabiliyorlar , günde 1 kere sabahları yem atıyorum(6-7 aydır böyle ) hiç birşeyleri yok balıkların gayet sağlıklı yaşıyorlar. Ayda bir sularını değiştiriyorum değiştirirken önceki sudan az biraz ayırıp yeni doldurduğum suyun içine döküyorum. Su değiştirdikten sonra suyu biraz dinlendir çok az tuz at (yarım çay kaşığı ). Işığa hiç dikkat etmedim sorunda olmuyor sanırsam.
peki sen balığı nerede besliyordsun?=
quote:
Orijinalden alıntı: tüplü ve öfkeli
quote:
Orijinalden alıntı: ali277
peki sen balığı nerede besliyordsun?=
Akvaryumdadır çünkü 1ay değişmez isen ölür
Sanal hayattaki iletişim ile reel hayattaki iletişim aynı değildir. Bu ortamdaki istediğin kişiyle rahatlıkla iletişime geçebilirsin. Ve istediğin anda iletişimi sonlandırabilirsin... Ama gerçek hayatta bunu yapmak kolay değil.
Yetkili abiler gelmiş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme