Şimdi Ara

Jantlardaki bijon sayısı neyi değiştirir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güçle torkla ilgisi yok bence.

Bijonlar ile jant arasında oluşan kesme kuvvetini karşılayacak güçte tasarlanıyordur zaten. Sadece sayısına takılmamak lazım,bijon çapıda önemli.

Astra h kasalarda benimde hep dikkatimi çekmiştir. Benzinlileri 4,dizeller 5 bijonlu gibi sanki.Son 2012,2013 ler nasıl bilmiyorum ama 2004, 2008 arasına bakarsanız böyle sanki.

Birde kartallar vardı. 131 kasa yuvarlak far,4 vites olanlar hatırlarsanız.Aynı kasada hem 4 hem 5 bijonlu janta sahip araçlar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznk40 -- 19 Haziran 2014; 15:28:46 >
  • bijon sayısı jantın çapı ve aracın ağırlığıyla doğru orantılı olarak üretici firma tarafından üretilir diye düşünüyorum.kamyon gibi ağır tonajlı araçlarda 10 a kadar çıkabiliyor bijon sayısı...
  • Benim bildiğim 3 tonluk Rolls dada 5 bijon var. Ağırlıkla alakalı olsa ki elbette alaksı var ama 6 bijon da uygulanabilirdi, bence bu konuda standart var bu konu buradan kaynaklanıyor.
    Yoksa uzaya uzay üssü kuran adam tekere 1 bijon koymasını da 10 bijon koymasını da bilir herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.