Şimdi Ara

Jant ölçüleri hakkında sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir jant araştırıyorum ve jant çapı ve kalınlığı dışında farklı ölçülerle de karşılaştım ve tam olarak nereyi kastettiğini anlamadım. Mesela INSET diye birşey var Inside is hub clearance /mm diye de geçiyor ve çeşitli öçlüler var örneğin : 45(22), 35(16), 45(16), 40(21) vs. gibi birçok değişik ölçü var. Bir de P.C.D diye birşey var bu da 4x100 4x114.3, 5x100, 5x114.3 gibi değişiyor. 4/5 kısmı delik sayısı olduğunu biliyorum ama öbür tarafın nereyi kastettiğini anlamadım. Bilen birisi var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 30 Eylül 2014; 19:45:35 >

• inset dediğiniz sanırım offset, jantın genişliğe göre merkezi ile jantın araca takıldığı yüzey arasındaki kaçıklık.

4x100'deki ikinci değer bijonların oluştuğu dairenin çapı ile ilgili ölçü. Yani aracınız 100 ise 100, 114,3 ise 114,3 ölçüsünden şaşamazsınız.
  • Power7Gear kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler dediğiniz gibiymiş. Konuyu açtığımdan beridir de ingilizce araştırma yapıyorum. Dediğiniz gibi bijonlar arasındaki ölçüymüş şöyle bir resim buldum:

Bijonların tam ortasından diğer bijona doğru onun yarısına ölçmek gerekiyormuş. 100mm olanlar daha çok sanırım Avrupalı, 114.3 ise Amerikan ve Japon araçlarında kullanıyormuş çünkü onlarda 4.5 inch'e tekabül ediyormuş.

O offset olan da jantın içe doğru mu dışa doğru mu onu belirliyormuş ve daha çok fabrika jantından uzak bir değerde olan jant takılması önerilmiyormuş çünkü süspansiyon gövde vs. birçok şeyi kötü yönde etkileyebilirmiş. Max 10mm ideal sanıyorum ki. Jantın offseti jantın üzerinde genellikle yazarmış Örn: ET35 gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 30 Eylül 2014; 22:09:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.