Şimdi Ara

JAMO S506 ile Quadral 500 Karar Veremedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Amacım öncelik SİNEMA için düşünüyorum.
    Yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 4 Şubat 2009; 20:10:59 >

• jamo her zaman daha iyi sonuç verecektir bence ama son tercih senin tabikide
  • Jamo markası ünlüdür ama bu çok güzel bir ses vereceği anlamına gelmez.. benim sormak istediğim neden Jamo S506 ile Quadral 500 ü karşılaştırıyorsunuz.. aralarındaki fiyat farkı 2katı.. ama dinleyebileceğiniz biyer varsa gidip dinleyin ve bu farka değeceğine siz karar verin çünkü Quadral ın basları tizleri yabana atılmayacak kadar güzel. fiyat performansına göre.
  • arkadaşım jamo c807 kullanıyorum inan harika Basslarının seni doyurmamasının imkanı yok.Tizlerine ve midlerine bakıcak olursak son derece yeterli diyebilirim 24000hzye kadar tizler çalışıyor.Quadralı az biraz biliyorum dinlemişliğim vardır.Quadral marka değil en azından jamoya göre ünlü değil ve teknolojisi geri.Mesela jamolarda acitve impedans control,ddt,çift bölüm her ünite için ayrı ayrı karışmadan çıkması için ayırmışlar.Bu ve bunun gibi özelliklerinin olması sonucu jamoyu dinleyerek seçtim.Ama dersen ki çok fazla ayrıntıya dikkat etmem,ses olsun beni doyursun yeter dersen Quadral al.Bence Quadralın tipi güzel değil.Hani düz ikiz kuleler gibi keskin hatları ve önünde padi var.Genede sen bilirsin.İyice dinleyerek almanı tavsiye ederim.Jamonun ses karakteri yumuşak/sert ortasıdır.Sanırım Quadralın karakteri sert..bilgine...

• quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

Jamo markası ünlüdür ama bu çok güzel bir ses vereceği anlamına gelmez.. benim sormak istediğim neden Jamo S506 ile Quadral 500 ü karşılaştırıyorsunuz.. aralarındaki fiyat farkı 2katı.. ama dinleyebileceğiniz biyer varsa gidip dinleyin ve bu farka değeceğine siz karar verin çünkü Quadral ın basları tizleri yabana atılmayacak kadar güzel. fiyat performansına göre.

Media Mart ta ikisi arasında 70 ytl fark vardı. Benim de bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim.
  • Vallaha eğer fark 70ytl falansa Jamoyu kaçırma derim.İnan ön padlerini aç farkı dinlemeden hissedeceksin.Bassları uzayan ama rnb,rap e de uygun dinlerken baş ağrıtmayan fakat çok tatlı bir bass veriyor.Sesini açınca her kademede kendini hissetiren bir fronttur kendileri.Fakat şunuda belirtmek istiorum kesinlikle 2 saatse 2 saat kesinlikle iyice dinle,emin ol ondan sonra alBirde üst konu var; hi-fi ile ilgili başlıklı onu oku kesinlikle kolay gelsin
  • Quadral 500 lar bir ara 600 felandı yanlış hatırlamıyorsam. Jamo larda o fiyata ise iyiymiş.

Nedir fiyatı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DFX

quote:

Jamo markası ünlüdür ama bu çok güzel bir ses vereceği anlamına gelmez.. benim sormak istediğim neden Jamo S506 ile Quadral 500 ü karşılaştırıyorsunuz.. aralarındaki fiyat farkı 2katı.. ama dinleyebileceğiniz biyer varsa gidip dinleyin ve bu farka değeceğine siz karar verin çünkü Quadral ın basları tizleri yabana atılmayacak kadar güzel. fiyat performansına göre.

Media Mart ta ikisi arasında 70 ytl fark vardı. Benim de bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim.

Bende aynı durumdayım aynı Jamo ve quadral a aynı yerde baktım ve karar veremedim ama jamonun siyahı stokta yoktu sadece quadral stokta vardı. İkisinide dinledim orada ama kullandıkları kayıtlar o kadar kötü ki..... karar vermek mümkün değil. quadralın da tipini, pek beğenmedim

• Media Markt ta hoparlör dinleyip nesini anlayacaksınız o gürültüde. Ayrıca hangi amfi ile süreceksiniz, kaynak ne kullanacaksınız. Her iki markada iyi ve itibarlı markalardır. Biri diğerinden daha iyidir demek mümkün değil. Ancak her iki modelide dinlemek ve ondan sonra bu iki modeli birbiri ile kıyaslamak lazım. Ayrıca dinleti yaparken kendikullanacağınzı amfi ve cd player ile hoparlörün tepkisinin ne olacağı çok önemli. Bu yüzden mümkünse kendi amfi ve cd playerınızla mümkün değilse en azından aynı markadan bir amfi ve cd player ile dinleti yapın. Kendi sık dinlediğiniz ve iyi bildiğiniz kayıtları mutlaka yanınızda götürüp, mevut sisteminize göre iyileşme var mı? karşılaştırdığınız hoparlörlerin birbirinden farkı var mı ona bakın? Kimsenin sözünü dikkate almayın, bu konuda en iyi kararı kulağınız verecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Media Markt ta hoparlör dinleyip nesini anlayacaksınız o gürültüde. Ayrıca hangi amfi ile süreceksiniz, kaynak ne kullanacaksınız. Her iki markada iyi ve itibarlı markalardır. Biri diğerinden daha iyidir demek mümkün değil. Ancak her iki modelide dinlemek ve ondan sonra bu iki modeli birbiri ile kıyaslamak lazım. Ayrıca dinleti yaparken kendikullanacağınzı amfi ve cd player ile hoparlörün tepkisinin ne olacağı çok önemli. Bu yüzden mümkünse kendi amfi ve cd playerınızla mümkün değilse en azından aynı markadan bir amfi ve cd player ile dinleti yapın. Kendi sık dinlediğiniz ve iyi bildiğiniz kayıtları mutlaka yanınızda götürüp, mevut sisteminize göre iyileşme var mı? karşılaştırdığınız hoparlörlerin birbirinden farkı var mı ona bakın? Kimsenin sözünü dikkate almayın, bu konuda en iyi kararı kulağınız verecektir.

Doğru söylüyorsunuz ancak ideal şartlarda bu kolonları dinlemenin zaman olarak da pek mümkün olmadığını söylemek durumundayım. Maalesef vakit kısıtlı o nedenle en azından başlangıç seviyesinde bir sisteme sahip olmak için tavsiye istemek pek yanlış olmasa gerek.

Benim maksadım evdeki uyduruk sinema sistemini atıp doğru dürüst bir sinema sistemi kurmak ve aynı zamanda bununla müzik dinlemek. Alacağım hoparlör setini yamaha RX-V363 amfiye bağlayacağım. Kuracağım sistemi çok uzun vadeli değil bu işe ısınmak için bir başlangıç olsun diye kurmayı amaçladım.

• eğer fark 70tl ise hiç düşünmeden alın derim.. gerçekten dış görünümü de çok şık bir kolon. ben sirkeci tarafında 1200tl gibi bir fiyata gördüm s500 seti ama yanında jamo.sub 200 de dahildi sanırım. quadral ise yazın 5li takımı 490tl civarında idi.. bu yüzden böyle 2katı diye yorum yaptım.. sanırım MediaMarkt Quadral ın fiyatları biraz şişirmiş..

quote:

Orjinalden alıntı: DFX

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Lost_

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Media Markt ta hoparlör dinleyip nesini anlayacaksınız o gürültüde. Ayrıca hangi amfi ile süreceksiniz, kaynak ne kullanacaksınız. Her iki markada iyi ve itibarlı markalardır. Biri diğerinden daha iyidir demek mümkün değil. Ancak her iki modelide dinlemek ve ondan sonra bu iki modeli birbiri ile kıyaslamak lazım. Ayrıca dinleti yaparken kendikullanacağınzı amfi ve cd player ile hoparlörün tepkisinin ne olacağı çok önemli. Bu yüzden mümkünse kendi amfi ve cd playerınızla mümkün değilse en azından aynı markadan bir amfi ve cd player ile dinleti yapın. Kendi sık dinlediğiniz ve iyi bildiğiniz kayıtları mutlaka yanınızda götürüp, mevut sisteminize göre iyileşme var mı? karşılaştırdığınız hoparlörlerin birbirinden farkı var mı ona bakın? Kimsenin sözünü dikkate almayın, bu konuda en iyi kararı kulağınız verecektir.

Doğru söylüyorsunuz ancak ideal şartlarda bu kolonları dinlemenin zaman olarak da pek mümkün olmadığını söylemek durumundayım. Maalesef vakit kısıtlı o nedenle en azından başlangıç seviyesinde bir sisteme sahip olmak için tavsiye istemek pek yanlış olmasa gerek.

Benim maksadım evdeki uyduruk sinema sistemini atıp doğru dürüst bir sinema sistemi kurmak ve aynı zamanda bununla müzik dinlemek. Alacağım hoparlör setini yamaha RX-V363 amfiye bağlayacağım. Kuracağım sistemi çok uzun vadeli değil bu işe ısınmak için bir başlangıç olsun diye kurmayı amaçladım.

Vaktiniz kısıtılı ise almak için acele etmeyin. Bu fiyat gurubunda dahi iyi hoparlörler bulmak mümkün. Br2 gibi vs.. gidin dinleyin araştırın karar verin. Bu işte en güzel tarafı araştırmaktır. En kötü taraf ise yanlış para harcamaktır.

• arkdaslar bu iki kolonun fiyatını nerden aldınız ve kac ytl acık yazarmısınız acaba almak isteyen arkdaslaricinde bir referans olur

JAMO S506 ?
    Quadral 500 ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.